kızlar saçma diyorsunuzda neye göre? benim kzım 26 kasım doğumlu. bende sizin gibi düşünüp günüde yazdırdım. benim kzım sınıfında kendınden 1 yaş büyüklerle okudu.1 sene azmı motor kas geilşimi aynı deil anamada soru yazmada sorun. şimdi oğlum 27 aralık doğumlu onu 1 ocak yazdırdım. sen kalk 3 gün için çocuğunu 1 sene erken yazdır. neresi mantık??
her zaman kafama taktığım birşey başıma geliyor İnşallah kasım ayında doğum yapacağım ve normalde çocuğumu 2014 kasım tarihli yazdırmam gerekli ama ben bunu istemiyorum. 2014 ün ocağında doğan çocuk ile kasımda doğan çocuk büyüyünce aynı yılın çocuğu oluyor ama arada kaç ay var. Kuzenimi de ailesi 25 aralıkta nufusa kaydettirdi aslında 1 ocak ta yapılabiirdi 5 gün için 1 yaş kazanmış oldu. bu düşüncem farklı gelebilir ama sizce bu dönemde çocuğumu 2015 tarihli yazdırmam mümkünmü?
Arkadaşım ben de dahil eminim bircok aralik dogumlu arkadaş hicbir seyimizden geri kalmadik cok şükür, bu işler yasa falan bakmiyor kimi cocuk ayni gelisimi 6 yasinda gosterirken kimisi 7 yasinda gosterebiliyor. Biraz akisina bırakmak lazim bu işleri. O zaman ocak doğumlu bebegi olan anne de aralik sonuna yazdirsin sebeo ayni sinifta olacak çocuklara göre daha büyük olacak sıkılır diye. Benim kardesim oyleydi bi yas buyuk gitsin dedik okula ama okul kabul etmedi halbuki motor gelisimi de boyu posu da yerindeydi. Her çocuğu kendi icinde degerlendirmek lazim kasimsa kasim yazdirsin konu sahibi ama okula baslama yaşı geldiginde eger hala kucukse cocuk, o zaman ertelesin okul işini. Artık boyle bi sey mümkün ne de olsa
kızlar sizde haklısınız özellikle sağlık güvencesi açısında sıkıntı yaşamamak için hemen yazdırmak lazım. ama hala kafam karışık dr. bebk küçük duruyor belki kasımın 2. 3. haftası doğum olur demişti. o yüzden de bu olayı daha fazla düşünmeye başladım. ben ülkemizdeki eğitim sistemine asla güvenmem bugün böyle yarın başka olur bende anasınıfı öğretmeniyim. şuan bütün çocukların mağdur edildiği ve kas motor zihinsel gelişimin hiçe sayıldığını düşünüyorum. belki çocuğumu okula geç yazdırarak onu bu sıkıntıdan kurtarmak isteyebilirim. nüfüsa geç kaydettirme isteğimde 2 ay az gibi görünsede ona zaman kazandırmak düşünceside olabilir. eşim pek yanaşmıyor bu düşünceme. öğretmen arkadaşlarımdan birinin bebişide ekim doğumlu ve oda benim gibi düşünmüş fakat sisteme otomatik düşüyor dedi. bunu yeni duydum öyleyse yapacak birşey yok. yok değilse ben yine bu düşüncemde ısrarcı olacağım sanırım. bu arada bahsettiğim kuzenimden 2 ay önce doğan bir başka kuzenimi ailesi uyanıklık yapıp ertesi yıla kaydettirdi. hatuun diğerine ben senden 1 yaş küçüğüm diyerek hava yapıyor hadi bizim yanımızda sökmüyorda ortak arkadaşlarının yanında muhabbet çok koyuyormuş 25 aralık doğumlu kuzenime. ben 80 doğumluyum diyor o, diğeri bende 81 doğumluyum otomatikmen kendini küçük gösteriyorç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?