bebeğimin doğum tarihinii farklı yazdırmak istiyorum.

Arkadaşım ben de dahil eminim bircok aralik dogumlu arkadaş hicbir seyimizden geri kalmadik cok şükür, bu işler yasa falan bakmiyor kimi cocuk ayni gelisimi 6 yasinda gosterirken kimisi 7 yasinda gosterebiliyor. Biraz akisina bırakmak lazim bu işleri. O zaman ocak doğumlu bebegi olan anne de aralik sonuna yazdirsin sebeo ayni sinifta olacak çocuklara göre daha büyük olacak sıkılır diye. Benim kardesim oyleydi bi yas buyuk gitsin dedik okula ama okul kabul etmedi halbuki motor gelisimi de boyu posu da yerindeydi. Her çocuğu kendi icinde degerlendirmek lazim kasimsa kasim yazdirsin konu sahibi ama okula baslama yaşı geldiginde eger hala kucukse cocuk, o zaman ertelesin okul işini. Artık boyle bi sey mümkün ne de olsa

merhaba nufüs kağıdını ne zaman çıkartmayı düşünüyorsun ki....

hemen doğunca çıkartman lazım çünkü doğduktan bir daha kontrole gittiğinizde nüfüs kağıdı isteyecekler ne diyeceksiniz ben 1 yıl kazandım mı...

hadi bunuda geçtik Allah korusun bir hastalık filan olur o vakitte çocuğun hiç bir sağlık güvencesi yok eski zaman değil artık devir değişti....

Benim kardeşim de aralık ayı doğumlu ilk okula yazdırılırken müdür ilk önce almak istemedi çok zorlanır vs gibi şeyler söyledi okumayı sökemez yazı yazamaz dedi fakat aldı eğer 1 sene beklesin dedi fakat annem yazdırdı yine,okuma yazmayı 1.5 ay en fazla 2 ayda söktü sınıfta ilk önce okumayı-yazmayı ögrendi hiçbir zorluk çekmedi gayet başarılıydı okul müdürü bile şasırdı şimdi lise son sınıf ögrencisi ve derslerinde gayet başarıl

Benim kızımda kasım doğumlu,ne okulda ,ne gelişiminde,ne arkadaşları arasında hiç bir sorun yaşamadı,gayet herşey normal yani,neyse onu yazdırın ,zaten farklı yazdırmanız mümkün değil yasalar gereği ,ama düşünceniz yalnış ,kasım doğumlu olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

kızlar sizde haklısınız özellikle sağlık güvencesi açısında sıkıntı yaşamamak için hemen yazdırmak lazım. ama hala kafam karışık dr. bebk küçük duruyor belki kasımın 2. 3. haftası doğum olur demişti. o yüzden de bu olayı daha fazla düşünmeye başladım. ben ülkemizdeki eğitim sistemine asla güvenmem bugün böyle yarın başka olur bende anasınıfı öğretmeniyim. şuan bütün çocukların mağdur edildiği ve kas motor zihinsel gelişimin hiçe sayıldığını düşünüyorum. belki çocuğumu okula geç yazdırarak onu bu sıkıntıdan kurtarmak isteyebilirim. nüfüsa geç kaydettirme isteğimde 2 ay az gibi görünsede ona zaman kazandırmak düşünceside olabilir. eşim pek yanaşmıyor bu düşünceme. öğretmen arkadaşlarımdan birinin bebişide ekim doğumlu ve oda benim gibi düşünmüş fakat sisteme otomatik düşüyor dedi. bunu yeni duydum öyleyse yapacak birşey yok. yok değilse ben yine bu düşüncemde ısrarcı olacağım sanırım. bu arada bahsettiğim kuzenimden 2 ay önce doğan bir başka kuzenimi ailesi uyanıklık yapıp ertesi yıla kaydettirdi. hatuun diğerine ben senden 1 yaş küçüğüm diyerek hava yapıyor hadi bizim yanımızda sökmüyorda ortak arkadaşlarının yanında muhabbet çok koyuyormuş 25 aralık doğumlu kuzenime. ben 80 doğumluyum diyor o, diğeri bende 81 doğumluyum otomatikmen kendini küçük gösteriyorç

bu arada mesleğim gereği edindiğim tecrübede şudur aynı yılın ilk altı ayı ile son altı ayı arasında olan çocuklarda bariz gelişim farkı vardır. istisnalar kaideyi bozmaz. bu durumda iki grubu farklı sınıflarda değerlendirmek en güzelidir.

niye yıl kaybetsin ki? sizin onu 2015'e yazdırmanız yaşıtlarından küçük yapacaktır çocuğunuzu doğduğu tarihi yazdırın benim kızımda 3 eylül doğumlu ve evet okula alırken ay hesabı yapılıyor. Ocakta doğanla kasımda doğan arasında ay farkı neden bu kadar önemli ki? Olduğu gibi yazdırın gitsin. Ve evet doğum belgesi olmadan kimlik çıkartamazsınız

Işte aynısını ben yaşıyorum canım kuzenimle aramda 4ay var hatta tam dört ay bile değit 3,5ay ama hep o 91li sen 90lisin diyorlar yasa gelince beni bi yaş büyük söylüyorlar konuşmalarda halbuki aramızda 3,5ay var. Işte bu çok sinir bozucu. Ki ben daha başka sorunlarda yaşadım eğitim hayatım boyunca tabi bu ailemin yüzünden ama yaşadım yani hemde öyle gelip geçecek şeyler değildi hala yaşantıma etkisi var.
Tabi sistem otomatik görüyorsa yapcak birşey yok canım sizin için.

bakın ocakta doğan ile kasımda doğan arasında fark yok diyorsanız o zaman 2 bebeği yanyana koyalım onların durumu bize en güzel yanıttır. biri daha yeni doğmuş digeri 10 aylık. büyük olan yürüme, emekleme, tutma çekme, ek gıda alımı vs. konularındayken diyeri hala nefes alıp verme konumunda ee bu bebekler aynımı diyelim. hayır. o kadar çok fark ediyorki okulda u ay farkları anlatamam.

bende sizle aynı tarihlerde doğum yapacağım kısmetse.ama hiç aklıma gelmemişti olaya bu taraftan bakmak.ben de 14 kasım doğumluyum hiç sorun yaşamadım doğrusu.tabi 30 undan sonra yaşınızı yılla değerlendirmekten kaçınmak dışında:)
hastaneden verilen doğum kağıdında 15 gün içinde bağlı bulunulan nüfus dairesine götürün yazıyor.

bu arada nüfustaki arkadaşa sordum beyana göre yazabiliriz ama geçmişte sorun çıktı dedi.şöyle ki: hastane sgk ya doğum masraflarını bildirdiğinde nüfusta da o çocuk henüz doğmamış göründüğünde sgk hastaneye ödeme yapmamış. vatandaş masrafları kendi cebinden ödemek zorunda kalmış.bilmiyorum arkadaşım konunun aslını ama bana böyle anlatıldı dikkate almanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
bende sizle aynı tarihlerde doğum yapacağım kısmetse.ama hiç aklıma gelmemişti olaya bu taraftan bakmak.ben de 14 kasım doğumluyum hiç sorun yaşamadım doğrusu.tabi 30 undan sonra yaşınızı yılla değerlendirmekten kaçınmak dışında:)
hastaneden verilen doğum kağıdında 15 gün içinde bağlı bulunulan nüfus dairesine götürün yazıyor.

bu arada nüfustaki arkadaşa sordum beyana göre yazabiliriz ama geçmişte sorun çıktı dedi.şöyle ki: hastane sgk ya doğum masraflarını bildirdiğinde nüfusta da o çocuk henüz doğmamış göründüğünde sgk ödememiş vatandaş masrafları kendi cebinden ödemiş.bilmiyorum arkadaşım konunun aslını ama bana böyle anlatıldı dikkate almanı tavsiye ederim.

Kasim candir yaa :))
Bende kasim dogumluyum..
Cocugumunda olmasini isterim yani 😍

Birde ben nedense bu diger seneye gecince bir yil buyumus gibi algilayamiyorum kendimi..
Mesela kasim 2013te 22 oldum..
2014 geldi 1 ocaktan itibaren 23 olmadim ki :))
Ancaaa bu sene kasim ayinda iste.
Soranada 22 diyorum zaten 23 doldurmadim ki :)

Bence Kasım ayında doğan bir çocuk Kasım ayı yazılmalı.

Benim kızım ocak ayına doğacaktı 35 haftalık doğduğu için 13 Aralıkta doğdu ve bende 13 Aralık yazdırdım.

O zamanlar hep okulu düşünürdüm ama şimdi sistem değişti, önceden 72 aylık çocuklar okula kayıt olurken şimdi 66 aylıklar kayıt oluyor.

Benim kızımda 69 aylıkken yani bu sene birinci sınıfa başladı.

Son düzenleme:
Bende arkadaslara katiliyorum dogdugu tarihi yazdirin.Benimde farkli yaziyor amcam yazdirmis eski zaman iste.Ama hic memnun degilim bu durumdan ustelik 1 yas 20 gun fark var dogdugum gunle.hic hos degil.

Canim benimde babam ben doğduğumda nüfus müdürlüğünden hastanesine kadar ortaligi birbirine katmis..:))) aralik doğumluyum normalde ama kimlikte ocak 1 yaziyor.. Bence çok mantikli düşünüyorsun bu konuda yardimci olurlar mi yada kabul ederler mi bilemiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de kasim sonunda dogdum ne olacak ki? Ben bir yil gec gittim okula iyi ki de oyle olmus ama artik ay hesabiyla aliniyor zaten. Ben istemezdim ocakta yazdirilmak

kasım doğumluymuş,niye yazdıracaksınız ki? Hadi aralık sonu olsa neyse.Benim küçük 4 aralık doğumlu,tarihinde yazdırdık.Zaten ay hesabı yapılıyor artık.

Nasil dogum tarihini farkli yazdirabiliyorsunuz anlamjs degilim!

Oglusumu dunyaya getirdigimde ebe hemsire saate bakip saatini,tarihe bakip tarihini yazdirdi. Hastane cikisi dogum kagidimizi verdiler. Esimle beraber nufus cuzdanini cikarmaya gittigimizde dogum kagidini istediler....

Anlamak istedigim siz tarih degistirmeyi illegal yollarla yapacaksiniz anlasilan. Ya doktorlara para yedireceksiniz ya da ozel bir hastanede dogum yapacaksiniz galiba...

Sonucta bu bir suctur...

Benim sevgilimin annesi de 1 yıl geç yazdırmış çocuğu, 90 ağustos doğumlu ama askere geç gitsin diye 91 ağustos yazdırmış nüfus kağıdına, bence kusura bakmayın ama tamamiyle çocuğun ilerki hayatına ket vurmuş oluyorsunuz
Sevgilim sürekli açıklama yapma gereği duyuyor örneğin, gerçi sizin durum biraz daha farklı kasım ayı için evet düşünülebilir ama arada kocaman aralık ayı var, bence bunu çocuğunuza yapmayın

Ocak yazdırın bence. Yıldan kazansın. Atıyorum en basiti bazı işler yaşı sorun ediyor. Polislik yanılmıyorsam 26dan sonra alım yapmıyor. Ben 1 yıl geç yazılıyım nüfusta. Kpss ile alan bir yer var 26 yı sınır koymuş. Okulum uzadığından 25imde bitecek 1 sene dersane falan desek ucu ucuna belki yetişmeyecek bile. Ama nüfusta ben 1 yaş küçük olduğumdan işime yarayacak bu.
Ayrıca dediğiniz gibi ocak doğumlu çocukla kasım doğumlu çocuk bir olmayacak. En basitinden ilkokul 5 e kadar küçük sayıdan büyük sayı çıkmaz diye biliyoruz. Ama 6. sınıfta bunun yanlış olduğunu öğreniyoruz. Çocuğun o yaşta o bilgiyi alamayacağını, daha tam olarak gelişmediğini düşündükleri için öyle bir şey yapılıyor. Siz 15 doğumlu yazdırın. Her yönden rahat etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…