merhaba canım. Benim kızıma da göbek fıtığı dediler ama aile hekimimiz ameliyat olmasına gerek yok dedi. Kızım 2,5 yaşında şimdi. Bi sıkıntımız yok şimdilik. çok mu büyük sizinki bantlamayı yada demir para koymayı denediniz mi? Küçüldü bizimki.
tam olarak neresinde arkadasim fitik?
Gogsunun altinda orta cati kemigin orda top gibi dimi?
Benim oglumda orasinda vardi hemen cocuk doktora gosterdiydik ama o butun cocuklarda varmis buyudukce o kemige kayniyik kayboluyomus bize oyle dedi belki srnde de oyleyse bi gene sor dicem allah sifa versin ins oyledir
Benim oglum bir aylik bile degildi canim, ameliyat olmustu. Iyi bi dr anestezi ekibine yaptir, icin rahat etsin.
Risk almaya gerek yok bence, operasyon cok basit cunku
boğulma tehlikesi varsa yaptır canım ameliyatı. Minicik bedeni için ameliyat narkoz düşünmek korkutuyo tabiki insanı. Rabbim dermansız dert vermesin. Oğlum geniz eti ameliyatı oldu. Ameliyat bile değil operasyon diyo doktorlar ama insan tedirgin oluyo narkoz konusunda. Allaha emanet. Rabbim şifa versin kolayca atlatırsınız inşallah.
kızlar merhaba 17 aylık bir kızım var.Alakasız bir dr kontrolünde göbeğinin 3-4 parmak yukarısında bi şişlik gördü dr hemen çocuk cerrahına yönlendirdi fıtık olabilir diye.Nitekim öylede oldu 4 cerraha gösterdim 4 üde fıtık dedi.ameliyat olması gerekiyormuş ama ben çok korkuyorum hatta çıldırma noktasına geldim.eşim askerde kararı tek başıma vermek zorundayım. Bu yük bana çok ağır geldi.Aslında çok acil bir ameliyat değil ama fıtıkta boğulmada olabileceği için bi yandanda olmalı.Ama kızım daha çok küçük anestezi falan nasıl verilir?kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama çok ta korkuyorum.Böyle bir konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikirlernize ihtiyacım var
canım benim oglumda hem göbek hem kasık fıtıgı vardı .bebegim daha 50 günlükken ameliyat oldu kasık fıtıgından.cok sükür uyandıgında 5 dk bile aglamadı sabah olduk ameliyat ögle vakti evimize geldik yani korktugum gibi olmadı ki benimki 2 aylık bile degildi göbek fıtıgı içinde bekleyin 1 yasına kadar gecer dedi ve öyle oldu cok şükür.simdi oglum 13 aylık ve iyiki kücükken olmus nekadar erken yaptırsan okadar iyi tabi dr gecmez artık diyorsa.4,5 yasında ameliyata insan hic yollayamaz yavrusunu simdi bile zor ama aklı erse beni bırakma dese daha cok üzülürsün esinle konus tekrar dr la görüs uygun olanı cocuk cerrahisi söyleyecektir. Dedigim gibi korkulacak bişi yok ama anne yüregi acımayacagını bilsede adı ameliyat olunca dayanamıyoruz üzülüyoruz gecmiş olsun canım .
geçmiş olsun. 4 doktorun hepsinin de yanılma durumu olamaz. Bir de şişlik varsa bir şeyler var demektir. Ama bunu tek başına yüklenme bence. Ailenden birileri mutlaka olsun yanında, eşin de birkaç gün izin alsa çok yerinde olur.
üzülme konusunda anlıyorum seni kesinlikle. Fıtık zor bir ameliyat değil ama bebeğin küçük olması insanı burkuyor biraz. Ama allah beterinden saklasın.
canım çok geçmiş olsun. Fıtık ameliyatı konusunda hiçbir fikrim yok ama ne kadar ertelersen içine o kadar dert olacak. Biran önce kendini toparla bebeğinin tedavisine odaklanmaya çalış. Inşallah biran önce bütün bu sıkıntı stresten kurtulursun bebeğinde sağlığına kavuşur...
bilgim yok gecmis olsun ama..tez zamanda iyilesir evladiniz insaallah.
benimde fıtıgım varmış dogduktan 1 hafta sonra anlamıs annemgil göbek bagım uzun kesilmiş doktor yaşamaz ölür ameliyatta bekleyelim yada riski alıp ameliyata girelim demişler ama bir proföser eczaneden demir alıp karnına bağlayın demiş şuan sağlıklıyım :)
bizim fıtık göbek deliğinde değil arkadaşım.bahsettiğin şey benimde olmuş annem demir para falan koymuş iyi gelmiş ama kızımn yukarda para falan koyulcak biyer değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?