bebeğimin fıtık ameliyatı olması gerekiyormuş :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ncb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ncb

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
791
90
318
36
kızlar merhaba 17 aylık bir kızım var.Alakasız bir dr kontrolünde göbeğinin 3-4 parmak yukarısında bi şişlik gördü dr hemen çocuk cerrahına yönlendirdi fıtık olabilir diye.Nitekim öylede oldu 4 cerraha gösterdim 4 üde fıtık dedi.ameliyat olması gerekiyormuş ama ben çok korkuyorum hatta çıldırma noktasına geldim.eşim askerde kararı tek başıma vermek zorundayım. Bu yük bana çok ağır geldi.Aslında çok acil bir ameliyat değil ama fıtıkta boğulmada olabileceği için bi yandanda olmalı.Ama kızım daha çok küçük anestezi falan nasıl verilir?kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama çok ta korkuyorum.Böyle bir konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikirlernize ihtiyacım var

Merhaba canım. Benim kızıma da göbek fıtığı dediler ama aile hekimimiz ameliyat olmasına gerek yok dedi. Kızım 2,5 yaşında şimdi. Bi sıkıntımız yok şimdilik. Çok mu büyük sizinki bantlamayı yada demir para koymayı denediniz mi? Küçüldü bizimki.

Tam olarak neresinde arkadasim fitik?
Gogsunun altinda orta cati kemigin orda top gibi dimi?
Benim oglumda orasinda vardi hemen cocuk doktora gosterdiydik ama o butun cocuklarda varmis buyudukce o kemige kayniyik kayboluyomus bize oyle dedi belki srnde de oyleyse bi gene sor dicem allah sifa versin ins oyledir

canım bizim göbek deliğinde değil o zaman 4 yaşına kadar beklemeyi öneriyolar zaten ama bizim göbek deliğinden 4 parmak kadar yukarda fındık tanesi gibi şişiyo.şimdiye kadar ben bile farketmemiştim bu durumu tesadüfen dr gördü.aslında eninde sonunda ameliyat dedi dr ama beklemek te zor ameliyat ettirmekte.acil değil beklesem diyorum biraz daha büyüse sonra diyorum fıtıklarda boğulma riski var (senin durumun farklı ) bu korkuylada nasıl beklesem diye çıldırcammmmm

canım yok bizim fıtık orda değil nasıl anlatayım göbek deliğinden miğdeye doğru 4 parmak kadar yukarda.dr lara göre kendi kendine kapanma durumu mümkün değil ordaki bi kasın zayıf olmasıymış aslında fıtık denen şey .bizim fındık tanesi kadar falan belki biraz daha büyüktür ama zamanla genişleyebiliyor tabi o zamanda fıtık boğulması olabiliyormuş yani o kasın zayıf olduğu noktadan baskı yapan organın sıkışıp kalması fıtık boğulması oluyormuş.oda ciddi bi sorun demek bizim şimdilik şükür böyle bi sıkıntımız yok ama ya olursa diyede düşünmekten alamıyorum kendimi.tam ameliyata karar verdim grip oldu kızım beklemek zorunda kaldık bu seferde daha çok kafam karıştı

Boğulma tehlikesi varsa yaptır canım ameliyatı. Minicik bedeni için ameliyat narkoz düşünmek korkutuyo tabiki insanı. Rabbim dermansız dert vermesin. Oğlum geniz eti ameliyatı oldu. Ameliyat bile değil operasyon diyo doktorlar ama insan tedirgin oluyo narkoz konusunda. Allaha emanet. Rabbim şifa versin kolayca atlatırsınız inşAllah.

Benim oglum bir aylik bile degildi canim, ameliyat olmustu. Iyi bi dr anestezi ekibine yaptir, icin rahat etsin.
Risk almaya gerek yok bence, operasyon cok basit cunku

Benim oglum bir aylik bile degildi canim, ameliyat olmustu. Iyi bi dr anestezi ekibine yaptir, icin rahat etsin.
Risk almaya gerek yok bence, operasyon cok basit cunku

geçmiş olsun canım.dr umuz anestezi ekibine güveniyor.en azından öyle söylüyor.dr olarak araştırma şansım oluyo ama anestezi olarak dr ların tercihine kalıyo.oğlun nasıl şimdi kolay atlattınızmı ameliyat ne kadar sürdü uyanması falan nasıldı narkozdan?bİRDE BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM BEBEKLERE NARKOZU NASIL VERİYOLAR YANİ DAMARDANMI YOKSA AĞIZLARINA MASKEYLEMİ?SENİNKİ YİNE KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN BİŞEY ANLAMAMIŞTIR.BAKALIM BEN NE YAPCAM ZATEN ÇOK KORKUYO DR LARDAN NASIL SAKİNLEŞTİRCEKLER BİLMEM.BİDE SONRASI VAR BAKIMI FALAN .OFFF HAIRLISIYLA Bİ ATLATSAYDIK BİZDE ŞU MEVZUYU VALLA ÇOK RAHATLICAM

teşekkür ederim canım.evet bizimkinide ameliyattan bile saymıyo dr 2 saat sonra eve gitcek diyo ama anne olmakta bu olsa gerek :)oğlunada geçmiş olsun bu arada.allahım yardım etsin inşallah tüm hastalara bebeklere annelere ...

canım benim oglumda hem göbek hem kasık fıtıgı vardı .bebegim daha 50 günlükken ameliyat oldu kasık fıtıgından.cok sükür uyandıgında 5 dk bile aglamadı sabah olduk ameliyat ögle vakti evimize geldik yani korktugum gibi olmadı ki benimki 2 aylık bile degildi göbek fıtıgı içinde bekleyin 1 yasına kadar gecer dedi ve öyle oldu cok şükür.simdi oglum 13 aylık ve iyiki kücükken olmus nekadar erken yaptırsan okadar iyi tabi dr gecmez artık diyorsa.4,5 yasında ameliyata insan hic yollayamaz yavrusunu simdi bile zor ama aklı erse beni bırakma dese daha cok üzülürsün esinle konus tekrar dr la görüs uygun olanı cocuk cerrahisi söyleyecektir. dedigim gibi korkulacak bişi yok ama anne yüregi acımayacagını bilsede adı ameliyat olunca dayanamıyoruz üzülüyoruz gecmiş olsun canım .

Geçmiş olsun. 4 doktorun hepsinin de yanılma durumu olamaz. Bir de şişlik varsa bir şeyler var demektir. Ama bunu tek başına yüklenme bence. Ailenden birileri mutlaka olsun yanında, eşin de birkaç gün izin alsa çok yerinde olur.
Üzülme konusunda anlıyorum seni kesinlikle. Fıtık zor bir ameliyat değil ama bebeğin küçük olması insanı burkuyor biraz. Ama Allah beterinden saklasın.

Canım çok geçmiş olsun. Fıtık ameliyatı konusunda hiçbir fikrim yok ama ne kadar ertelersen içine o kadar dert olacak. Biran önce kendini toparla bebeğinin tedavisine odaklanmaya çalış. İnşallah biran önce bütün bu sıkıntı stresten kurtulursun bebeğinde sağlığına kavuşur...

canım 4 cerraha gösterdim 4 üde eninde sonunda ameliyat diyo.eşimde çocuğun yanında sen varsın sen ilgilencen deyip kararı bana bıraktı.benimde nasıl evhamlı biri olduğumu bildiğinden annemler falan yaptır kurtul sen böyle yaşayamazsın diyo.aslında yaptırmak en mantıklısı dediğin gibi ama işte anesteziden korkuyorum.bide bizimki 17 aylık oldu hiç oturmuyo.dr a dedim ben nasıl tutcam onu diye gerek yok dedi ameliyattan yarım saat sonra kalksın oynasın dedi.insan işte aklına herşey geliyo diyorum zaten yeni yürüyo üstüne düşerse bide en önemli sorunumuz yüzüstü uyuyo acaba dikişler zarar görür mü?ben izmirde yaşıyorum gösterdiğim cerrahlar hep iyi tanınmış cerrahlar.son giittiğimiz dr bile güldü halime kaldımı başka dr diye.ama napayım işin içinde çocuk olunca en iyisi olsun istiyosun.rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin kimseye.senin oğlunu da küçücükken ameliyat etmişler şükür ne güzel atlatmış.bide canım sizin fıtığı onarırlarken yama kullanıldımı biliyomusun?

canım aslında yalnız değilim annem babam kardeşim arkadaşlarım hepsi yanımda çok şükür.o yüzden eşimin gelmesini istemiyorum (izin almasında biranönce bitirsin askerliği )dediğin gibi cannım allah beterinden saklasın neler var dünyada halimize çok şükür.ameliyat etcek dr umuzu araştırdım adam nasıl ciddi ameliyatlara giriyo.bizimki çok basit onun için ama benim için o kadar basit değil tabi kızlar dualarınızı esirgemeyin bizden....

canım çok teşekkür ederim.aslında bi türlüde ameliyata girmek kısmet olmadı tam olcaz günü alınfdı derken grip oldu süreç uzadı.beklemekten başkada çarem kalmadı

Bilgim yok gecmis olsun ama..tez zamanda iyilesir evladiniz insaallah.

Benimde fıtıgım varmış dogduktan 1 hafta sonra anlamıs annemgil göbek bagım uzun kesilmiş doktor yaşamaz ölür ameliyatta bekleyelim yada riski alıp ameliyata girelim demişler ama bir proföser eczaneden demir alıp karnına bağlayın demiş şuan sağlıklıyım :)

bizim fıtık göbek deliğinde değil arkadaşım.bahsettiğin şey benimde olmuş annem demir para falan koymuş iyi gelmiş ama kızımn yukarda para falan koyulcak biyer değil yani

bizim fıtık göbek deliğinde değil arkadaşım.bahsettiğin şey benimde olmuş annem demir para falan koymuş iyi gelmiş ama kızımn yukarda para falan koyulcak biyer değil yani

Çok geçmiş olsun o zaman umarım en kısa sürede sağlıklı bir şekilde yuvanıza geri döner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…