Bebegimin hastaligi ve korkusu

Hirilti vardi ilk yattigimizda. Ikincidede bronsiolit dedi doktor ama cok ilerlememisti. Ilaclari cigere indikce kullanicam, soguk buharida kuru öksürük basladikca (doktorumuzun tavsiyesi).
Bende hastanede biraz ugrastim ama istemedigi icin agliyodu. Korku degildi. Korkuya yapilir bilemedim. Istemeyince oyuncakla vs kandiriyodum
Bronşiolit denen illetten korunmak için önemlemleri doktorunuz anlattı mı?
Benim küçük oğlum geçirdi 5 6 aylıkken, şuan yine hasta ama ciğere inmesini engelleyebiliyoruz artık, öğrendik durumu.

Korku meselesine gelince, geçmez o yapacak bir şey yok.
2 oğlum da hasta iki haftayı geçti.
Büyüğü doktora bile muayene ettiremedim bırakın ilaç ya da tedaviyi, küçük de bir şekilde yarım yamalak da olsa ilaçlarını içiyor.
Öyle ses çıkaran bir cihaz pek sevimli değil, korkması normalz
Bu arada soğuk buharın tek başına hiçbir faydası olmadığını bilmenizi isterim.
Nebul sadece ilaçlı ventolin vs beraber kullanıldığında işe yarıyor, yoksa soğuk buhar soğutmanın ciğere hiçbir yararı yok.
Ilık duş daha iyi.

Cok sagolunnn. Allah razi olsun. Ya cok ciglik cigliga aglamiyo ama o kadar korkuyo ki. Bana silah dogrultsalar oyle tepki veririm yani. Cok üzüldüm bende. Ya cok tesekkur ederim rahatladim. Peki alismasinin bi yolu var midir acaba
Varsa bile ben o yolu bulamadım. Doktora sorun bir de isterseniz. Belki bir yöntem biliyordur. İnsan evladının hep mutlu olmasını, iyi hissetmesini istiyor. Ama işte bazen elimizde olmayan nedenlerle bunu sağlayamadığımız anlar olabiliyor. Siz iyi bir anne olduğunuz için o küçük anlara bile katlanamıyorsunuz. Dilerim tatlı oğlunuz tez vakitte eskisinden de iyi olur. Bütün iyi dileklerim sizinle.

Sesten mi korkuyo
Korkunun kaynagi ses evet. Sesle maskeyi bagdastirdigi icin makina calismazken maskedende korktu. Maskeye alistirdim ama ses korkusunu nasil aşıcam bilmiyorum.
Zaten işitsel olarak cok hassas. Oda sessizken biri konusmaya baslasin normal bi ses tonu olsa bile irkilir.
Daha onceki makine daha sesliydi ama ilk calistirdigimda korkmus sonra hemen alismisti

Varsa bile ben o yolu bulamadım. Doktora sorun bir de isterseniz. Belki bir yöntem biliyordur. İnsan evladının hep mutlu olmasını, iyi hissetmesini istiyor. Ama işte bazen elimizde olmayan nedenlerle bunu sağlayamadığımız anlar olabiliyor. Siz iyi bir anne olduğunuz için o küçük anlara bile katlanamıyorsunuz. Dilerim tatlı oğlunuz tez vakitte eskisinden de iyi olur. Bütün iyi dileklerim sizinle.
Allah razı olsun.. Çözüm bulamasamda icimi cok rahatlattiniz. Sizinde yavrunuz saglikla büyüsün inşallah.. 🙏

Korkunun kaynagi ses evet. Sesle maskeyi bagdastirdigi icin makina calismazken maskedende korktu. Maskeye alistirdim ama ses korkusunu nasil aşıcam bilmiyorum.
Zaten işitsel olarak cok hassas. Oda sessizken biri konusmaya baslasin normal bi ses tonu olsa bile irkilir.
Daha onceki makine daha sesliydi ama ilk calistirdigimda korkmus sonra hemen alismisti
Bende muzikle ilk basta dans ederk beraber deneyin diyecektim muzigin sesi makinenin sesini bastirir belki... dans edip gulup eglendigi an deneyin diyecektim yukarda da bir arkadas onermis bu da ise yaramamis sanirim... korkmuyorsa elektrik supurgesi yada fon makinesi acarak deneyin derim... benim kizim cok afladiginda susturamadigimda elektrik supurgezi acardim hemen o dakka susar huzurla uyur kalirdi. Tabi bu kucuk bebeklerde ise yariyo hepsinde degil ama... buyudukce pek ise yaramiyo

Maskeyi cikarin sadece hortumun ucunu tutun. Bir sure eliyle oynasin hortumla sonra oyalayarak cihazin sesini de bastiracak sekilde sarki falan soyleyin sonra calistirin cihazi. Aklima maskeyi cikartmaktan baska cozum gelmiyor ne yazik ki. Cok gecmis olsun insallah atlatir

Bronşiolit denen illetten korunmak için önemlemleri doktorunuz anlattı mı?
Benim küçük oğlum geçirdi 5 6 aylıkken, şuan yine hasta ama ciğere inmesini engelleyebiliyoruz artık, öğrendik durumu.

Korku meselesine gelince, geçmez o yapacak bir şey yok.
2 oğlum da hasta iki haftayı geçti.
Büyüğü doktora bile muayene ettiremedim bırakın ilaç ya da tedaviyi, küçük de bir şekilde yarım yamalak da olsa ilaçlarını içiyor.
Öyle ses çıkaran bir cihaz pek sevimli değil, korkması normalz
Bu arada soğuk buharın tek başına hiçbir faydası olmadığını bilmenizi isterim.
Nebul sadece ilaçlı ventolin vs beraber kullanıldığında işe yarıyor, yoksa soğuk buhar soğutmanın ciğere hiçbir yararı yok.
Ilık duş daha iyi.
Ventolin ve contair var. Onlari veriyorum soguk buhari doktor tavsiye etti. Iyide geldigini dusunuyodum ben.

Bende muzikle ilk basta dans ederk beraber deneyin diyecektim muzigin sesi makinenin sesini bastirir belki... dans edip gulup eglendigi an deneyin diyecektim yukarda da bir arkadas onermis bu da ise yaramamis sanirim... korkmuyorsa elektrik supurgesi yada fon makinesi acarak deneyin derim... benim kizim cok afladiginda susturamadigimda elektrik supurgezi acardim hemen o dakka susar huzurla uyur kalirdi. Tabi bu kucuk bebeklerde ise yariyo hepsinde degil ama... buyudukce pek ise yaramiyo
Supurge ve fon makinasina tepkisiz. Ne iyi ne kötü karsiliyo onları. Denicem yarin supurgeyle sevdim bu fikri cok sagolun

Elektrik süpürgesi sesi geldi aklıma.Telefonunuza indirip sesi açıp yanına koysanız bir faydası olurmu acaba?Çok geçmiş olsun

Ya bunun sesi farkli ondan korkmus ya da korkmasi sesten degil... digeri yuksek sesli olmasina ragmen bundaki kadar korkmadi diyorsunuz..

Ventolin ve contair var. Onlari veriyorum soguk buhari doktor tavsiye etti. Iyide geldigini dusunuyodum ben.
Tabi ki ilaçla beraber faydası var, iyi yapıyorsunuz.
Ama sadece soğuk su buharı ciğer hastalıklarına faydadan çok zararı var.
Larenjit gibi üst solunum yolları hastalıklarında tedabi ederken, ciğere sadece soğuk buharın tedavi etmediğini açıklamaya çalıştım.

Nacizane tavsiyelerim olacak başıma geldiği için bunlar da.
Kokulu her şeyden uzak duracaksınız, evinizde kullanılmayacak bu maddeler.
Örneğin kokulu deterjanlar, yumuşatıcılar, yüzey temizleyiciler, parfüm, kolonya, oda kokuları, ıslak mendil, duş jelleri, havasız ortam, nemden uzak ev ortamı, yani nefes yolu ile ciğere giren her şey yasak.
Ev içinde çamaşır kurutmak, odaların kuru kalması, bebek yanında yemek pişirmek de bunlara dahil.
Bizim evimizde parfümler kapıdan çıkılta sıkılıyor, eve öyle adım atılmıyor ki ben 1 senedir kullanmayı bıraktım.

Doktorum bana hassas olan ciğere, nefesle beraber bu kokuların yerleşip tahriş edip, bronşiolite sebep olabildiğini anlatmıştı.

Ahaha kiyamam. Darısı basima 😂
Aliyo makinenin ceken kismini vucudun dayayip kendini cekiyo... bakiyo ben yeri supuruyom sonra eline veriyom o da supuruyo filan... ben supururken dugmeyi acip kapatip beni sinir ediyo oyle gecinip gidiyoz... benden ne gorse onu yapiyo... insallah canim can sagligi olsjn da herseyden once ufacik sey bile cocuguyla mutlu eder insani... allah sifa versin insallah... cok guzel gunlerimiz olur yavrularimizla ins

Back
X