Bebegimin hastaligi ve korkusu

Biz maskesiz kullaniyoruz, maskeden cok korkuyor. Maskesiz alttan solutturuyoruz ve benimkinin yasi daha buyu oldugundan mecbur cizgi film falan aciyorum

Tabi ki ilaçla beraber faydası var, iyi yapıyorsunuz.
Ama sadece soğuk su buharı ciğer hastalıklarına faydadan çok zararı var.
Larenjit gibi üst solunum yolları hastalıklarında tedabi ederken, ciğere sadece soğuk buharın tedavi etmediğini açıklamaya çalıştım.

Nacizane tavsiyelerim olacak başıma geldiği için bunlar da.
Kokulu her şeyden uzak duracaksınız, evinizde kullanılmayacak bu maddeler.
Örneğin kokulu deterjanlar, yumuşatıcılar, yüzey temizleyiciler, parfüm, kolonya, oda kokuları, ıslak mendil, duş jelleri, havasız ortam, nemden uzak ev ortamı, yani nefes yolu ile ciğere giren her şey yasak.
Ev içinde çamaşır kurutmak, odaların kuru kalması, bebek yanında yemek pişirmek de bunlara dahil.
Bizim evimizde parfümler kapıdan çıkılta sıkılıyor, eve öyle adım atılmıyor ki ben 1 senedir kullanmayı bıraktım.

Doktorum bana hassas olan ciğere, nefesle beraber bu kokuların yerleşip tahriş edip, bronşiolite sebep olabildiğini anlatmıştı.
Ss alındı hergün okunmak icin galeriye saklandı.. Cok teşekkürler

Aliyo makinenin ceken kismini vucudun dayayip kendini cekiyo... bakiyo ben yeri supuruyom sonra eline veriyom o da supuruyo filan... ben supururken dugmeyi acip kapatip beni sinir ediyo oyle gecinip gidiyoz... benden ne gorse onu yapiyo... insallah canim can sagligi olsjn da herseyden once ufacik sey bile cocuguyla mutlu eder insani... allah sifa versin insallah... cok guzel gunlerimiz olur yavrularimizla ins
Amin insallah

Omron mu aldınız
O biraz daha az ses çıkarıyor
Hortumu uzundur
Makineyi biraz uzağa bırakın
İlk zamanlar maskeyi çıkarın uç aparatıyla ağzına doğru tutun havayı
Hiç alamamasından iyidir bu şekilde
Eline dikkatini çeken bir oyuncak verirseniz daha kolay olur
Evet omron. Oyuncak falan dinlemedi malesef 😞

Zamanla cihaza alışıp zararsız olduğunu anlar ve artık tepki vermez diye düşünüyorum. Bence sabırla alıştırmaya çalışın .

Maskeyi cikarin sadece hortumun ucunu tutun. Bir sure eliyle oynasin hortumla sonra oyalayarak cihazin sesini de bastiracak sekilde sarki falan soyleyin sonra calistirin cihazi. Aklima maskeyi cikartmaktan baska cozum gelmiyor ne yazik ki. Cok gecmis olsun insallah atlatir
Ses olmadigi zaman maskeye alışıyor. Sorun ses 😞

Ses olmadigi zaman maskeye alışıyor. Sorun ses 😞
Aklıma tek gelen şey, büyük kulaklıklardan alıp telefonunuzdan çocuk şarkısı, ninni tarzı bir şey açıp, makineyi çalıştırdığınız an, onun kulaklıkla başka bir şey dinlemesi oldu.
Sorun sadece ses ise, başka bir sese dikkat çekilerek durum değiştirilebilir.

Benimkiler komple her müdahaleye karşı oldukları için, böyle insani yöntemleri pek bilmiyorum ondan.
Biz gayet bağır çağır, el kol kitleme, üzerine abanma tarzı tedavi yapabiliyoruz.:rolleyes::rolleyes:

Aklıma tek gelen şey, büyük kulaklıklardan alıp telefonunuzdan çocuk şarkısı, ninni tarzı bir şey açıp, makineyi çalıştırdığınız an, onun kulaklıkla başka bir şey dinlemesi oldu.
Sorun sadece ses ise, başka bir sese dikkat çekilerek durum değiştirilebilir.

Benimkiler komple her müdahaleye karşı oldukları için, böyle insani yöntemleri pek bilmiyorum ondan.
Biz gayet bağır çağır, el kol kitleme, üzerine abanma tarzı tedavi yapabiliyoruz.:rolleyes::rolleyes:
Ahahah 😂😂 once supurgeyi denicem olmazsa kulaklık. Yine olmazsa bende insanliktan cikar miyim bilemedim 😂

benim kizim fön makinasi el blendiri seslerinden korkardi o aylarda ben kucagima alip kendisinide sakinlestirerek bak simdi basicam oooo yapicak diye sesini taklit edip calistirincada komik birsey oluyormus gibi gulme taklidi yapardim fisi cekikken makinalari eline verip taklit yapardim cok cabuk alisti bu sekilde deneyin birde isterseniz

benim kizim fön makinasi el blendiri seslerinden korkardi o aylarda ben kucagima alip kendisinide sakinlestirerek bak simdi basicam oooo yapicak diye sesini taklit edip calistirincada komik birsey oluyormus gibi gulme taklidi yapardim fisi cekikken makinalari eline verip taklit yapardim cok cabuk alisti bu sekilde deneyin birde isterseniz
Evet kademeli bi sekilde alışmış ne guzel umarım bizde işe yarar 🙏🙏

Minicik olan makineler var hiçte ses çıkarmıyor uyurken bile rahatlıkla kullanılıyor alışveriş sitelerinde var 200 tl birşey bende arkadasımda gördüm yeni bizimkinde sesli ama büyük oldugu için korkmuyor terletmemeye çalışın bence ter en büyük düşmanı yazın bizde çok olduk kışa girdik kurtulduk

İşinize yarayabilir sessiz çalılıyor

Eklentiler

• Screenshot_20190314-103419.webp
    Screenshot_20190314-103419.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 28
Makinenin sesini bastıracak seviyede eğlenceli çocuk şarkıları açın hem bebeğinizin dikkati dağılır sese odaklanmaz hem de ikiniz tedavi sırasında keyifli zaman geçirirsiniz. Benim kızım da 6 aylık oldu çocuk şarkılarına bayılıyor ağlarken susuyor birden kıkır kıkır gülmeye başlıyor. Çok geçmiş olsun kuzuya.

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Oğlum için bende aldım/kullandım nebülizatör,omron kullanıyorum,sesli çalışıyor biraz evet ama başka markalara göre daha kısa süruyor nebulün bitmesi.
Önce cihazı açın, sesine alışsın biraz ondan sonra deneyin birde belki öyle daha kolay kullanırsınız. Ben kucağıma alıyordum oğlumu,oturup takiyordum maskeyi,o ara diğer elimde ilgisini çekecek ışıklı,sesli bir oyuncak tutuyordum,kısa sürdüğü için zorlanmadık.

Bir gün gelicek çocuk maskesini kendisi tutacak öyle alisiyorlar diyeyim size...geçmiş olsun,Allah şifa versin

Back
X