• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi ve eşimin önerisi

Konu başlığı içeriği yansıtmadığı gerekçesiyle değiştirilmiştir.

bence kura çekin. en hayırlısı bu olabilir. eğer onun istediği çıkarsa 2 isim koyarsınız. eğer eşinin dediği çıkmazsa eşin de razı olur :9:

of offffff yarama tuz bastınız resmen
benimde oğlum olcak
ve dün akşam eşimin önerisi aynen öyle oldu babamın adınıda koyalım olmazmı?
ben şok
ee anneninkini koydukya kızıma dedim
olsun koydun hani söyleyenmi var herkes 2. ismini çağırıyo
dedim çünkü isimleri eski kimse onları kullanmaz ancak kendileri ve ablaları kullanıyo diğer herkes 2. ismini kullanıyo.
işte tek oğlanımda babam beklerde falanda konuyu kapattım ama çok sinirim bozuldu
bende mecburen yine yanına 2. isim koycam
sanki ben onun anasının babasının adını koyayım diye doğuruyorum
herhalde 3. ve 4. olursa ablalarının amcalarının ismine geçer artık töbe töbe

HakLisin canim en mantiklisi o olur eger illa babasinin ismini koymak istiyorsa ama neden basta yok onlari karistirmam diyodu ki?bende bebegime isim bulmazdim.simdi aklimda kalacak sunu koymak istiyodum olmadi diye.ama yani dicem telde sen istedigini koy ben karismiyorum.koysun ne istiyorsa hic bir hevesim kalmadi.ama 2.oglum olursa bende kendi babamin ismini koyacagim o kesin
o bunu dedi bu şunu söyledi bunları bir kenara bırak bu tartışma uzar gier sen zararlı çıkarsın senin keyfin kaçar ataerkil bir toplumda yaşadığımızı unutma dünü bırak bugünü yaşamaya bak anne olucan onu düşün ve kyfini çıkar

senin babanın ismi neden koyulmuyo onunki babada seninki bostan korkuluğumu, ailesi kesin bişey demiştir onunda fikri değişmiştir ya da doğuştan kıvrak bi insan, hiç sevmem kararlarından dönen insanları

benimde oğlum olcak
ben şok
dedim çünkü isimleri eski kimse onları kullanmaz ancak kendileri ve ablaları kullanıyo diğer herkes 2. ismini kullanıyo.
işte tek oğlanımda babam beklerde falanda konuyu kapattım ama çok sinirim bozuldu

Ahhh canim benim sende demek ayni dertten kivraniyorsun..cok zor ya dert yokmus gibi dert ediyolar basimiza ama sen sonucta koymussun annesininkini simdi babasi kiymetlendi dimi.amaan ben sakin olcam yani olmaya caliscam bakalim ne olacak

senin sorununu okuyunca aklıma eşimin sorusu geldi babasının adı abuzer ...oturuyoruz annesi babasıda var eşim şakayla karışık oğlana babamın adını koyalım dedi valla dedim hiç kusura bakmasın kimse çocuk bizimse biz koyarız ismini (arada ketun gelinliğim tutuyor malesef:33::) illa babamın ismi diyosan iki dedesinin adınıda koyalım dedim benim babamın adıda abdullah :1: öylece sustu...:52:tatlı dille geçiştirmeye çalış tatlım hiç olmadı iki isim koy ne olcakki

zaten çocuk onların soyadını alacak sen onların soyadındasın daha hala ille isimlerimizi de koy tavrı nedir ben buna hiçbi mantıklı açıklama yapamam yani, erkeğe göre ne var 9 ay taşıyan sensin her türlü sıkıntıyı çekecek olan sensin karnında ayrı doğduğunda ayrı sıkıntısı var herkes sevip sevip gidecek,çocuğa isim koymak annenin hakkıdır

İlk hamileliğimde eşim isim konusunu konuşurken bi babama da soralım belki bir fikri vardır demişti hiç unutmam ben de tabi canım sor ben de bi bizimkileri arayalım belki onlarında fikirleri vardır karşılıklı değerlendiririz demiştim. Bir daha bu konu hiiiç açılmadı :)

aynı şeyi yazmışız hemen hemen okuyunca çok şaşıdım ama aklın yolu bir tabi :ssz:

Bebek soyadını babadan ismini de anadan almalı bence..

Kayınvalidem kızıma gebeyken sevdigi isimleri paylaşırdı benimle ve diğer oglunun onun istediği isimi koydugunu söyler bana alttan alttan mesaj verirdi.

Hiç takmadım gittim eşimle benim ikimizinde ayrı ayrı istediği isimleri koyduk..Çift isimli bir kızım oldu :)

Bebek soyadını babadan ismini de anadan almalı bence..

Kayınvalidem kızıma gebeyken sevdigi isimleri paylaşırdı benimle ve diğer oglunun onun istediği isimi koydugunu söyler bana alttan alttan mesaj verirdi.

Hiç takmadım gittim eşimle benim ikimizinde ayrı ayrı istediği isimleri koyduk..Çift isimli bir kızım oldu :)

en güzeli o, eşimle aramda hak geçmesinde annem babam dahil kim darılırsa darılsın, kız için ilk isim benden ikinci isim eşimden, erkek içinde ilk isim eşimden ikinci benden, mesela erkek olursa kağan deniz düşünüyoruz kağanı o denizi ben istiyorum, tek kararla herkesi mutlu edemez kimse

Kizlaaarr cok sagolun yorumlariniz icin rahatlattiniz biraz olsun..allah razi olsun dua edin insaallah.ama emin olun esimle konusunca yazacagim size.bakalim sonuc ne olacak ama fikirlerinizi yazmaya devam edin ;) sizii seviyorum

benimde oğlum olcak
ben şok
1. cocukta musama gostermıssınız artık sınırı koyma zamanı gelmedımı
onun babası annesı varsa sızınde var sız de onların ısmını koyun oldu olacak

9 ay karnında taşı her türlü sıkıntısını sen çek ama çocuğuna bir isim bile koyama.
Saçma bence ya hem senin de baban var neden bu kadar bencilce davranıyor?
Bu erkekleri anlamak mümkün değil, empatiden yoksunlar.

nezaketen sormanı isteyip gönlü yapılsın istiyor olabilir ama fikrini sorunca da dediğini yapmak lazım yani sorup da neys e benim istediğim olsun diyemezsin ki...
isim önemli bir şey ama orta yolu bulmaya çalış, eşinle de sorun çıkmasın bu sebepten dolayı derim ben:)

Bende bu konuda çok hassasım ve taviz vereceğim bi konu değil.
Eşine bu durumdan rahatsız olduğunu ve birlikte yaptığınız bebeğe isim verme hakkının size ait olduğunu söyleyin. Ben yerinizde olsam o ismi koydurmamak için elimden gelen herşeyi yapardım :)

HakLisin canim en mantiklisi o olur eger illa babasinin ismini koymak istiyorsa ama neden basta yok onlari karistirmam diyodu ki?bende bebegime isim bulmazdim.simdi aklimda kalacak sunu koymak istiyodum olmadi diye.ama yani dicem telde sen istedigini koy ben karismiyorum.koysun ne istiyorsa hic bir hevesim kalmadi.ama 2.oglum olursa bende kendi babamin ismini koyacagim o kesin

2. Oğluma babamin ismini koyacağım diyorsun sizin iş inada binmiş bence sakin konuş eşine sözünü hatırlat bizde oğluma 2isim koyduk birini eşim birini ben buldum ama aileden kimsenin ismi değil

ikinizin babasının ismi de olsun
ikinci çocuğa kendi babanın ismini verme planları yapma, belki kız olacak

Back
X