• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi ve eşimin önerisi

oneye millet kusmesın dıye mılletın ısmını koyma eğer sevmiyorsan hıç koyma ayrıca oğlun ömur boyu taşıyacak bunu ıyıce düşün derim ayrıca eşın askerde ya baba özlemi fln çekiyordur doğumagelsin fikride değişebilir

2. Oğluma babamin ismini koyacağım diyorsun sizin iş inada binmiş bence sakin konuş eşine sözünü hatırlat bizde oğluma 2isim koyduk birini eşim birini ben buldum ama aileden kimsenin ismi değil

Canim bizde öyle düsünüyoduk zate hatta ben söyledim aileden kimse karismicak biz koyalim birini sen birini ben hatta ayarladik ben dedimki isim kesin demi dedim oda ne olduysa birden bilmiyorumki noldu dedim birden bana defigi babama ayip olursa onun isminimi koysak tabiiki yikildim ben bebegimin ismini ayarlamisim kendimi hazirlamisim o yüzden biraz inatlasiyim dedim o sinirle

bence çocuğunun olması ve onun ismi sadece seni ve eşini ilgilendirir.ailelerin görüşlerini almak güzel ama bu direk dede ismi olmamalı.siz isim bulamakta zorlanıyorsanız çeşitli isimler söylerler seçersiniz.biz eşimle anlaşmıştık kız olursa ben erkek olursa o koyacaktı.erkek olacağını öğrenince ben kayra koymak istediğimi söyledim ailesi beğenmedi.ama eşimin tavrı netti, üzmedi beni.hamileliğinin daha 21. haftasındasın doğumuna daha çok var.bence bu konuya biraz ara ver o konuyu açarsa da hamileliğini kullan naz yap bizde işe yaradı:)

Ben zaten şu annenin babanın ismini vermeyi anlamam bir türlü bir de baba tarafının ailesinin isimleri ama ee kız tarafınında anası babası var biz de kendi anne babamızın ismini koyucaz diyelim o zaman. Zaten eşlerimizin soyadını alıyoruz bir de çocuklarımıza babalarının ismini mi koyucaz. Gerçekten de eşimizin babasının ismini koyunca kendi babamız içerlemez mi. Bence kimsede gönül kalmamalı ayrı bir isim verilmeli. Benim tam tersi eşim istemez asla aileden birinin ismini koymayı. Bunu eşinizle konuşun bence yarın bir gün de kız olunca annemin ismi olsun da diyebilir. O sizin ikinzin çocuğu tüm ailenin değil.

canım maalesef ki bu isim konusu biz türklerde bir tabu.. erkeğin ana-baba adı kutsaldır ve kızınkilerin önemi yoktur.. erkeğin ana babasına ayıp olur ama kızınkileri salla gitsin..

ben de hamilelik sürecimde bunun sıkıntısını çok çektim.. kendi kendime delirirmi olmayacak senaryolar yazardım.ve bi de benim oğlumla birlikte 4 amca çocuğunun da adı aynı oldu.saçmalığın daniskası yani.....şimdi eşin koymanı istiyorsa inatlaşma diyeceğim.. ama sakın babannaeyi felan arayıp hayatına karıştırma.. eşine sadece sen istediğin için koyarım ben kimseye sormak istemiyorum ama şunu bil ki 2. çocuğumuz olursa bu sefer ben kendi anne-baba adımı koymak isterim felan de.. şimdi de 2. bi isim koy yine kendin.. çünkü bu işler inatlaşmaya gelmez senin huzurun kaçmasın

Ya ne salak adetleri var bunların ya, tüm Türkiye nüfusunun isimleri benzerlik göstersin o zaman. Annem ayşe ben fatma çocuğum ayşe torunum fatma. Hey yarabbim, tutar biri dedesinin adını koyar bu nesilde minnacık çocuğa Cuma adını koyarlar giderler Satılmış koyarlar gel de dava açma isim değişikliği için.

Benim ablamın kayınpederi de yeğenimin doğumunda çocuğun doğum ağırlığına bakıcam dedi aldı doğum raporunu eline gitmiş çocuğa nüfus cüzdanı çıkartmış. Kevser koymuş çocuğun adını ya annenin babanın haberi yok. Ne oldu, kendi dahil kimse o çocuğa Kevser demiyo kendi koyduğumuz isimle hitap ediyoruz okula başlamadan da ikilik olmasın diye mahkemeyle değiştireceğiz adını. Sanki sen yaptın sen taşıdın da senin adını koyacaklar çocuğa.

Ben böyle şeylere çok sinirleniyorum :47:

Ya ne salak adetleri var bunların ya, tüm Türkiye nüfusunun isimleri benzerlik göstersin o zaman. Annem ayşe ben fatma çocuğum ayşe torunum fatma. Hey yarabbim, tutar biri dedesinin adını koyar bu nesilde minnacık çocuğa Cuma adını koyarlar giderler Satılmış koyarlar gel de dava açma isim değişikliği için.

Benim ablamın kayınpederi de yeğenimin doğumunda çocuğun doğum ağırlığına bakıcam dedi aldı doğum raporunu eline gitmiş çocuğa nüfus cüzdanı çıkartmış. Kevser koymuş çocuğun adını ya annenin babanın haberi yok. Ne oldu, kendi dahil kimse o çocuğa Kevser demiyo kendi koyduğumuz isimle hitap ediyoruz okula başlamadan da ikilik olmasın diye mahkemeyle değiştireceğiz adını. Sanki sen yaptın sen taşıdın da senin adını koyacaklar çocuğa.

pıskınlıge bak :53::53::53:
hangı sıfatla hangı hakla gdıp kımlık cıkarıyorsun be hangı cesaretle yuh dıyorum :53:

Ayyyyy inanmiyorum ya bu cok büyük bir saygisizlik ama..tamam büyüktür ama oda büyüklügünü bilsin.rabbim korusun bizi böyle durumlardan ama cok iyi yapmissiniz o isimle hitap etmediginize

Ya arkadaslar delirmek üzereyim..esim askerde ve hamileyim.bi oglum olacagini ögrendim ve hic bi isim düsünmemistik esimle ama kimsenin karismayacagini konusmustuk ve aileden olmayacagini.simdi ama hersey degisti sanki.telde konustuk diyoki acaba babamin isminimi koysak ayip olmazmi simdi baska bisey koyarsak.babaannesine soracakmisim ben onlar ne diyo diye ne diyecek tabiiki babanizin ismini koyun diyecek onuda bi güzel dolduracak.ben yurt disindayim kendi ailemle kaliyorum simdi isim icin babaannesini aricakmisim tr yi.allah allah neden degisti birden fikri cok sinir oldum.yani kötü bi ismi yok babasinin ama basta baska türlü anlasmistik.benimde babam var o üzülmezmi.hem ben ogluma istedigim bi isim koymak istiyorum anlamli olmasini istiyorum iste esimle beraber koymamizi istiyorum.ama olmuyor olmuyor hic bisey konustugumuz gibi olmuyor.neden sizce kizlar?ne yapmam gerek?yanlis anlamayin ben onun ailesini cok seviyorum ama esim sözünü tutmuyo ona sinirlendim.ne olur fikir verin

Bence uzulmeyin ve uzmeyin, 2 isim koyun bi sizin dediginiz olsun bi esinizin dedigi olsun. Benim herseye muhalefet bi kayinvalidem var, ille kendi koymak istedi oglumun adini, o kuzey dedi ben cınar dedim kuzey cinar oldu. Bi isim yuzunden agzinizin tadini bozmayin. Sevgiler

pıskınlıge bak :53::53::53:
hangı sıfatla hangı hakla gdıp kımlık cıkarıyorsun be hangı cesaretle yuh dıyorum :53:

çok büyük terbiyesizlikti yaptıkları, ailecek edepsizlerdi zaten ablam da kurtuldu kendilerinden boşandı çok şükür. izin almak bile yok böyle insana ne diyebilirsin ki ? cehaletin daniskası.

Ayyyyy inanmiyorum ya bu cok büyük bir saygisizlik ama..tamam büyüktür ama oda büyüklügünü bilsin.rabbim korusun bizi böyle durumlardan ama cok iyi yapmissiniz o isimle hitap etmediginize

Amin canım. Biz de çok sinirlenmiştik. Bizden kimse tek kelime etmedi annesi babası karar versin dediler bunlar tuttu doğum raporunu çalarak kimlik çıkarttı çocuğa. Ve işin garip tarafı ne biliyor musun kendileri de aynı şekilde büyükleri çocuklarına başka isimler vermiş, onlar başka isim söylüyorlar çocuklarına. Aynı şeyi yaparak hırslarını almak istediler herhalde.:47:

Eşleri hamile diye yatıp kalkıp şükredeceklerine yok şu olsun ismi yok bu olsun :19:
Ne kadar aileci şu erkekler ya :19:

Kizlaaaaaaar kocami ikna ettim yani konustuk ettik baya ve sonuc istedigim isim olacak insaallah.ben konuyu acmadan o acti ve ben cokta israr etmedin ama sen ne istiyorsan o olsun karicim dedi ayyy cok mutluyum insaallah bebegimi sagliklica kucagima alirim dua edin canlarim :)

Ya arkadaslar delirmek üzereyim..esim askerde ve hamileyim.bi oglum olacagini ögrendim ve hic bi isim düsünmemistik esimle ama kimsenin karismayacagini konusmustuk ve aileden olmayacagini.simdi ama hersey degisti sanki.telde konustuk diyoki acaba babamin isminimi koysak ayip olmazmi simdi baska bisey koyarsak.babaannesine soracakmisim ben onlar ne diyo diye ne diyecek tabiiki babanizin ismini koyun diyecek onuda bi güzel dolduracak.ben yurt disindayim kendi ailemle kaliyorum simdi isim icin babaannesini aricakmisim tr yi.allah allah neden degisti birden fikri cok sinir oldum.yani kötü bi ismi yok babasinin ama basta baska türlü anlasmistik.benimde babam var o üzülmezmi.hem ben ogluma istedigim bi isim koymak istiyorum anlamli olmasini istiyorum iste esimle beraber koymamizi istiyorum.ama olmuyor olmuyor hic bisey konustugumuz gibi olmuyor.neden sizce kizlar?ne yapmam gerek?yanlis anlamayin ben onun ailesini cok seviyorum ama esim sözünü tutmuyo ona sinirlendim.ne olur fikir verin

çok haklısınız bence eğer babasının ismi olacaksa iki ismi olması gerektiğini söyleyin. o şekilde kabul ederse de ama böyle çocuğumuza istediğimiz bir isim koyamadık dersiniz.

gücenecek diye tüm sülaledeki erkeklerin isimlerini koyun o zaman, herkes gücenir güceneceği varsa. modern güzel ortak beğendiğiniz bir isim koymak istediğinizi anlatın tatlı dille. böyle adetlerle değil de aşkımızın meyvesine beğendiğimiz bir isim koymak istiyorum, böyle konuşmuştuk diyin. ama benim babam ne olacak karşı saldırısına girmeyin. ailesiyle bunu konuşun samimiyseniz. eşinizin böyle bir şeyi önceden planlamadığını ama şimdi aileye ayıp olacağını düşündüğünü konuşun aile buna takılmadığını gösterirse belki rahatlar.

Yurt dışındayım demişsin orayada mı ulaştılar sonunda yani bu durumun altında ben baskı hissettim hayret bişey ne alaka erkek olunca dedenin ismini koymalar onu yaşatmalar filan nefret ediyorum bu toplumun kültür bilmem ne diye kendi bi taraflarından ürettikleri yalan yanlış inanışlara,çocuğun oluyo korkuyosun tadını alamıyosun babasınn adını koyarmı diye ayyy biz bayanların bu geri kafalardan çektikleri ne yaa..

ben zaten şu annenin babanın ismini vermeyi anlamam bir türlü bir de baba tarafının ailesinin isimleri ama ee kız tarafınında anası babası var biz de kendi anne babamızın ismini koyucaz diyelim o zaman. Zaten eşlerimizin soyadını alıyoruz bir de çocuklarımıza babalarının ismini mi koyucaz. Gerçekten de eşimizin babasının ismini koyunca kendi babamız içerlemez mi. Bence kimsede gönül kalmamalı ayrı bir isim verilmeli. Benim tam tersi eşim istemez asla aileden birinin ismini koymayı. Bunu eşinizle konuşun bence yarın bir gün de kız olunca annemin ismi olsun da diyebilir. O sizin ikinzin çocuğu tüm ailenin değil.

aman ne çok şeylere saçma sapan mücadeleler veriyoruz allah aşkına şu halimize bak,nie baba tarafı biliomusun erkek çünkü o yaptı o olmasa bayan ne işe yarardı acaba?özünde bu cehalet yatıyoda ondan..

Yok öyle bi'dünya hem onun soyadını alıcam hem de ayıp olurmuş babasının adını koyucam.
Hadi deseler ki aşkım gel bak aileleri arayalım büyüğümüzdür dil ucuda olsa bi'soralım dese düşünceli der geçersin de babamları ara sor deyince başımdan kırmızı ateşler çıkar benim:27:

Hele yukarda bi'yerde kp nüfus kağıdı çıkarmış ya öyle bi'şey olsa büyük konuşmayım rüyalarında görürler o bebeği, anında mahkemeyle uğraşır değiştiririm adını da. Çok istiyosa kendileri yapsınlar bi'çocuk daha:19:

Back
X