• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin ismi

carvelregret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
191
10
48
İstanbul
eşimin babası biz yeni tanıştığımızda vefat etmişti. o zaman sevgiliydik. daha sonra hani evlenirsek çocuğumuz olursa diye konuşurken babasının ismi "ömür" bende çocuğumuza babanın ismini koyarız demiştim. şimdide fikrimiz öyleydi ama kız olacağını öğrenince, sanki tam kız ismi değil gibi gelmeye başladı.
sonuçta bu teklifi yapan bendim gocunduğumdan degıl koyarım ne olacak ama çocuk nıye dedemın adını koydunuz der mı dıye duşunduk, vazgeçmiştik.
başka bır ısım bulduk bu sureye kdr hep onu duşunduk alternatıfımız yoktu. gecen hafta kayınvalıdem bır rüya görmüş. esıme onu anlatmış. esını gormuş rüyasında bızım bebegımız olan bır bebekle oynuyormuş. kv. me donup hanı adını omur koyacaktınız demıs.
esımde sımdı bu rüyadan etkılendı yıne ömür ıstıyorum demeye başladı. yalan mı soyluyor annem falan dıyor.
benım de ıcıme sınmıyor bu ısım:/ arada kaldım

kayınvaildenin sırf isim olsun diye ölmüş eşi hakkında yalan söylüyceğini düşünmüyorum ki ömür ismi bi dizi vardı ömre bedel diye orda başrol kızın adıydı sonra ömür gedik var yani bayanlarda kullanıyo :) hem iki ismi niye düşünmüyorsunuz hem o istediğini kullanır ilerde hem sizler arasında tatsızlık kırgınlık olmaz Allah hayırlısıyla doğmasını nasip etsin miniğin :)

slm başkaları için yaşamayın hayatınızı bildiğinizi okuyun sonra pişman olursun bak bide sen karışma bence eşinin annesiyse o söylesin oğlumuz olunca koyarız ismi desin sende kötü olmazsın oğluna darılmaz :)

Bana göre de Ömür kız ismidir mesela.
İlkokulda Ömür diye bir kız vardı sınıfımda.Sonra 1-2 kızla daha tanıştım.
En son Ömür Gedik çıktı mesela.
Ama hiç Ömür diye bir erkekle tanışmadım.

bencede ömür ismi çok güzel hem erkek hem kız için bide 2isim olursa ilerde kendi de tercih hakkı olur . eşinizin babasının ismini koymak çok da anlamlı bence manevi olarak da çok güzel

ömür deyince benim de aklıma kız ismi gelir... deniz gibi hem erkeğe hem kıza kullanılabilecek bi isim ömür, çok da güzel.. kayınvalidenin bu konuda yalan söliceğini düşünmüyorum.. ben olsam koyarım.. eşim için... koymazsanız annenin rüyası aklına geldikçe kendini kötü hissedecektir.. en kötü ihtimalle ömürün yanına istediğin başka bi isim ekleyebilirsin.. sağlıkla kucağına almanı diliorum

Benim de ilkokulda en samimi kiz arkadasimin adi Omur idi. Omer ve Onder adlarinda erkek kardesleri vardi. Omur isminin erkeklere de konuldugunu ilk defa burada duymus oldum. Kiz arkadasim girisken, hirsli, kendine son derece guvenli, caliskan bir kizdi. O yuzden Omur ismi bende hep guclu bir kisilik hissi uyandirir.

ömür adında kız arkadaşım var çok da severim kendisini

bnce çok güzel isim

hatta bir dede den kalma olarak çok güzel

akrabalarımdan biri kb ismini koymak zorunda kaldı isim cabbar düşünn

küçücük bebeğe cabbar

Kuzenim kız adı da Ömür, bana da erkekte Ömür biraz garip geliyor. Atıyorum "Zeynep Ömür" vs diye 2. bir isimle içine siner hale getirebilirsin.

aslında şöyle düşününce dedemin ismiydi ömür banada onu verdiler diye bir tuhaf oluyor gerçekten ama güzel isim
çoğu kişinin dediği gibi çift isim koyun diğer isim biraz daha kısa olsun ela-nur-naz tarzında yada düşündüğünüz ismi onunda yanına eklerseniz ilerisi için daha iyi olur....

eşimin babası biz yeni tanıştığımızda vefat etmişti. o zaman sevgiliydik. daha sonra hani evlenirsek çocuğumuz olursa diye konuşurken babasının ismi "ömür" bende çocuğumuza babanın ismini koyarız demiştim. şimdide fikrimiz öyleydi ama kız olacağını öğrenince, sanki tam kız ismi değil gibi gelmeye başladı.
sonuçta bu teklifi yapan bendim gocunduğumdan degıl koyarım ne olacak ama çocuk nıye dedemın adını koydunuz der mı dıye duşunduk, vazgeçmiştik.
başka bır ısım bulduk bu sureye kdr hep onu duşunduk alternatıfımız yoktu. gecen hafta kayınvalıdem bır rüya görmüş. esıme onu anlatmış. esını gormuş rüyasında bızım bebegımız olan bır bebekle oynuyormuş. kv. me donup hanı adını omur koyacaktınız demıs.
esımde sımdı bu rüyadan etkılendı yıne ömür ıstıyorum demeye başladı. yalan mı soyluyor annem falan dıyor.
benım de ıcıme sınmıyor bu ısım:/ arada kaldım

Ömür ismine sahip bir sürü kız arkadaşım var cok da yakıştığını düşünüyorum. Ben olsam koyardım. İsmiyle yasasın inşallah. Dedesinin ismi de cok hosmus

Merhaba;

Ömür ismi bence kız bebekte de güzel olur.ÖMRÜM diye seversin.İkinci ismide kendi belirlediğiniz gibi koyarsınız.Kimse kırılmaz ve gönülleride olur.

Eşimle biz de karar vermiştik.kız olursa ben koyacaktım erkek olursa eşim.Kızımız oldu ama babasıdır hakkıdır diye bir ismine o koydu(ZEYNEP) diğerini ben (MİNA).İkimizinde gönlü hoş oldu.Ayrıca Zeynep annemin ismi:)))

Ömür kız adı olarak güzel de, dedesi yaşasa isminin kız torununa verilmesini istemezdi bence :27:

ömür adında kız arkadaşım var çok da severim kendisini

bnce çok güzel isim

hatta bir dede den kalma olarak çok güzel

akrabalarımdan biri kb ismini koymak zorunda kaldı isim cabbar düşünn

küçücük bebeğe cabbar

CABBAR :))))))
Güldüm sayenizde :)

Bence ÖMÜR güzel isim .. Ömrümmmm dersiniz ne güzel.. Ben çocuklarımı bile ismiyle çağırmam "ömrümm" derim hep..

Bence gayet güzel ..

cocuklara ölmüs anne baba ismi koyulmasini gereksiz buluyorum ben
cok arada kaldiysayniz iki isim koyun ama ben olsam kendi istedigim ismi koyarim esimle
kv gördügü rüyaya inanmadim
acitasyon yapiyor
basarmis zaten

Bende bu rüyada görülen isimlere inanmıyorum..çevremde böyle yapan insanlar var..istediğini yaptırabilmek için ölmüş insanları kullanıyorlar..yazıkk...benim kv'de doğmamış çocuğa don biçer..kp rahmetli oldu her gece rüya görür onun adını koymak ister..sabır ver Allahım...

Son düzenleme:
Back
X