• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi

kardeşiniz için Allah rahmet eylesin diyeyim ve Allah nurlar içinde yatsın..sizin içinde hayırlı bi doğum hayırlı bi bebek dilerim :nazar: :emir_bebek: sizi anliyorum kardeşinize o kadar bağlı ve o kadar seviyorsunuzki onun ismini yaşatmak istiyorsunuz ama ismini koydukça kızınıza her hitap edişinizde sizinde içiniz burkulmıycak mı?bana kalırsa babanınızı dinleyin üzmeyi kendinizide üzmeyin ve koymayın adını..kardeşinizi başka şekilde yaşatın kızınız olduğunda teyzesini anlatarak sizinleymiş hissi verin dualar okuyun..bende kısa süre önce canım babamı kaybettim çok düşkündüm babama çok zor benim için..şu an bekarım evlendiğimde allah erkek çocuk verirse kesin babamın adınıkoyarım diyodum hatta adı ve soyadıyla birlikte..bilmiyorum iyi bi fikir mi ama benimde sürekli babamın ismini çağırmam içimi burkar hüzünlenirim heralde ...zaten yeni diye her an aklımda ve gözümde yaş hazır...
kardeşimi canımdan çok severdim hep derdim o benim birtanem ona bişey olursa ölürüm diye ama olmuyomuş ölünmüyormuş,koyacaktım adını onun adını yaşatacaktım.Ama babamıda kıramadım hem düşündüm de bende kaldıramazmışım onun adıyla seslenmeyi çok zormuş

kardeşimi canımdan çok severdim hep derdim o benim birtanem ona bişey olursa ölürüm diye ama olmuyomuş ölünmüyormuş,koyacaktım adını onun adını yaşatacaktım.Ama babamıda kıramadım hem düşündüm de bende kaldıramazmışım onun adıyla seslenmeyi çok zormuş

en isabetli kararı vermişsin kızına koyacağın isimde değişikmiş hayırla kullansın adını

Kafanızı karıştırmak istemem ama anlamının güzelliği için "ecrin" ismine karar verdiyseniz şu konuya bir göz atın derim. sağlıklı doğumlar dilerim.

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html

Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Kafanızı karıştırmak istemem ama anlamının güzelliği için "ecrin" ismine karar verdiyseniz şu konuya bir göz atın derim. sağlıklı doğumlar dilerim.

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html

Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
canım kelime anlamı olarak evet ücretten geliyor ve karşılık demek fakat kuran da olumlu anlamada müminlere verilecek karşılık diye geçiyor o yüzden mükafat diye çevriliyor mealler de.

Back
X