• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin ismi

eşiminde babası yok benimde.bizim erkek çocuğumuz olursa iki babamızında adını koyup iki isim yapcaz.eşim deseki olmaz sadece benim babamın adı olacak hopsss orada bi dur derim :KK63: bencillik asla olamaz bu durumda.o çocuk ikinizin sanki sadece kendisinin gibi davranamaz.burdan ne kadar eşine kızsak nafile.sana tavsiyem kızımdada aynı şeyi yaptın oğlumda aynı şeyi yapma diye ciddice uyar.gene olmadı illa ismi koyacaksa beğendiğin ikinci bi isim koy o isimle hitap et yavruna.ikinci ismede karışacak değildir herhalde

abisi koyduysa sizin koymanız ne saçma aynı ailede kaç tane aynı isimli insan daha olacak?

babası da nasıl gururlanıyordur şimdi iki oğlum da benim adımı çocuklarına koyuyor diye

hey allahım olgun bi adam bi kere karşı çıkar oğlum karına sordun mu karın razı mı bak abin de oğluna koydu ne gerek var der.

eşinin aile windsor hanedenından herhal..

Hamileyim doktor erkek dedi.eşim ısrarla babasının adını koymak istiyor ki abisi koymuş var zaten.istemiyorum.kızım da da boyle oldu.annesinin adı abisinin kızında olduğu halde benimkinede kondu.sinir oluyorum eşime.bu neyin kafası.durup durup babamın ismi diyor.yok dedim ortak bir isim bulalım diyorum kabul etmiyor.her dediğinde fena oluyor sinirleniyor çıldırasım geliyor.

illa babasının ismini istiyorsa iki seçenek var
ya otursun kendisi bir çocuk doğursun
ya da iki isimli olsun. diğeri sizin istediğiniz isim olsun. zaten siz de hep onu kullanırsınız. zamanla da çocuk içlerinden birini sevmezse (büyük ihtimal büyükbabasının dinozor ismine gıcık olur) mahkeme kararıyla atar gider.

Ailede şimdiden 3er kiside ayni isim olmus bile. Az degil mi ya esine soyle kendi adini da mahkeme karariyla değiştirip babasinin adini alsin. ya da dur hic bulasma bu sefer senin adini da annesininkiyle degismeye kalkar. Eşinin inadi cok bos ve gereksiz ozetle.

Hamileyim doktor erkek dedi.eşim ısrarla babasının adını koymak istiyor ki abisi koymuş var zaten.istemiyorum.kızım da da boyle oldu.annesinin adı abisinin kızında olduğu halde benimkinede kondu.sinir oluyorum eşime.bu neyin kafası.durup durup babamın ismi diyor.yok dedim ortak bir isim bulalım diyorum kabul etmiyor.her dediğinde fena oluyor sinirleniyor çıldırasım geliyor.
Her ailede var demek ki,hani tek torun ,ilk torun yada babanın ismini vermediği bir torun olsa anlarim da zaten varmis bence iki isimli olmasini teklif edin en iyisi

Kv ve kp ne diyr bu durumda peki. Ben esimle anlaşamadığım konularda kv yi yanıma alıyorum :))

Kv ve kp ne diyr bu durumda peki. Ben esimle anlaşamadığım konularda kv yi yanıma alıyorum :))

Kv ve kp ne diyr bu durumda peki. Ben esimle anlaşamadığım konularda kv yi yanıma alıyorum. Eger kv veya kp sizi destekliyorsa genelde gidin ona soyleyin anne babasına karsi gelecek degil ya

Millet 2 isim önermis,ya hayir niye 2 isim olsun? Konu sahibi o isimi istemiyorsa istemiyor. Af edersin esi öküzlük yapiyorsa,konu sahibi niye ilimli olmak zorunda kalsin?

Aslinda ben sorunu daha büyük olarak görüyorum,ailenin 4 cocugu ayni isim ve soyismine razi olan bir adam,acaba baska alanlarda nasil cahil oldugunu merak ediyorum. Cocuklara isim vermek coook önemli cünkü isimleri ile beraber kimlikleri veriliyor. Ben uzak bir akrabanin benimle ayni isim paylastiginda bile üzülüyorum,yani birak kuzenimle anneannem ile ayni isimi paylasim.

Sonrada ailede atiyom "büyük mehmet", "kücuk mehmet" ve "dede mehmet" oluyor,sanki isimlerde kitlik varmis gibi! O cocuklara acidim. Bunlari düsünmeyecek kadar bir cahil adami,baba yapmak asil hatadir kanimca.

Ha ayrica merak ettim konu sahibi,esin ve abisi dedelerinin isimlerinimi tasiyor?

oğlanın anasının babasının adı konur zaten hep...bızım anamız babamız yok sankı.valla ben olsam ılkındede kabul etmezdım asla.en karsı oldugum şeylerden bırıdır.yazık degılmı sızın ailenıze.asla kabul etmeyın.kımse demesın pıre ıcın yorgan yakılırmı.ben o yorganı yakarım arkadas...bu kadar bencıl adamla olur mu.....

Bu ne arkadaş baba ismi de baba ismi..... Bende erkek bebek bekliyorm eşimde başlarda babamın adını koyucam dedi ben direk babanın ismi güzel hayatımda ben oğluma babanın yanında babanın ismiyle hitap edemem dedim. Babanın yanında İsmail oğlum mu diycen dedim. baya bir olayı gözünde büyüttüm. Sonra senin baban var benm ki yokmu olayına girdim. ordanda biraz yıprattım. En sonıunda ortak bir ism bulalım öyle karar verelim dedim. Kaan Efe de karar kıldık

Eşimde istiyordu.Yok dedim devamlı ortak bir isim seçelim ama çocuğumuzun ismi sülalede olmasın özel olsun.Hem hiç bir kardeşin koymadı anne baba ismi biz niye koyalım dedim ikna ettim :) İnşallah sende ikna edebilirsin...

bizim bi komşu var kulakları çınlasın dede-baba-çocuk aynı isim böyle gidiyolar..seslenirken birinci x ikinci x- 3.x(3.ye konsantre x de )diyoruz yani .:KK70:küfür edince topuna birden gidiyo:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Var böyle arıza tipler.Benim kaynımda kızına annesinin ismini koydu eltim hiç istemedi,görümcemde kızına annesinin ismini koydu.Ne alaka şimdi 3 tane aynı isimden var.
Valla ben kimseye sormadım ismi ne olsun diye.Mina ismini verdim eşimde Zeynep ismini çok seviyormuş koysak olurmu dedi tamam dedim .Oldu Zeynep Mina.
Direnin bence.Sizinde kullanacağınız içinize sinen bir isim koyun.

Var böyle arıza tipler.Benim kaynımda kızına annesinin ismini koydu eltim hiç istemedi,görümcemde kızına annesinin ismini koydu.Ne alaka şimdi 3 tane aynı isimden var.
Valla ben kimseye sormadım ismi ne olsun diye.Mina ismini verdim eşimde Zeynep ismini çok seviyormuş koysak olurmu dedi tamam dedim .Oldu Zeynep Mina.
Direnin bence.Sizinde kullanacağınız içinize sinen bir isim koyun.

yok artık. zaten kızınıza annesinin adını koymuş, oğluna da babasının. ne garip. abisi de aynı şeyi yapmış zaten. saçmalık bence kesinlikle kabul etmeyin. siz de annesiniz, beraber karar verin. ben olsam fena kavga çıkarırdım. :KK62:

Back
X