Bebeğimin kafasi haftasina göre geride..

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
Kızlar merhaba. Dünden beri düşünmekten ve sıkıntıdan uyuyamadım. Ben 26+1 haftalik hamileyim.2 ay önce kafa ölçümü 1 hafta ileride iken 1 ay önce tam zamanini yakaladi. Şimdi ise 1 hafta geriden geliyor. 1 haftalık gerilik sorun değil dedi dr. Ama ben eve gelip eski ölçümlere baktığımda gitgide gerilediği gördüm 2 ay öncesine göre. Bu durumu yaşayan var mi? Internete baktım ve daha çok gerildim. Sizce pazartesi günü başka bir dr a görünsem mi? Boşuna mi evham yapiyorum. Kusura bakmayın artik ne düşüneceğimi şaşırdım.

iki ay oncesine gore geri ne demek canm? yani suan normal haftasina gore bi bafta geri mi? daha fazla mi?

Bence siz bir riskli doğum profesorune gidin eski cekimlerinizi de dosyalayip götürün. İzmirdeyseniz Dr konusunda yardımcı olabilirim. Ben de hamileyim bu arada inşallah sağlıkla yavrularimiza kavuşuruz

Doktorun dedigine bakin hamileyken oyle olabiliyor bazen bir hafta geride iki hafta ilerde gibj seyler soyleyebiliyor doktorlar gercekten bi sorun olsaydi soylerdi doktorunuz ama isterseniz baska bi doktora daha gorunun iciniz rahat eder

Allah hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Haftasına göre -1 +1 oynayabilir bu normal,endişe etmenize gerek yok,siz sağlıklı beslenip stres yapmayın yeter.

Son düzenleme:
iki ay oncesine gore geri ne demek canm? yani suan normal haftasina gore bi bafta geri mi? daha fazla mi?
Stresten nasil yazacagimi sasirdim. Yani 2 ay önce 1 hafta önden giderken simdi 1 hafta geriden geliyor.
Bence siz bir riskli doğum profesorune gidin eski cekimlerinizi de dosyalayip götürün. İzmirdeyseniz Dr konusunda yardımcı olabilirim. Ben de hamileyim bu arada inşallah sağlıkla yavrularimiza kavuşuruz
Artık Izmir de degilim maalesef. Burda bir periantolog bulup gitsem mi acaba?

Doktorun dedigine bakin hamileyken oyle olabiliyor bazen bir hafta geride iki hafta ilerde gibj seyler soyleyebiliyor doktorlar gercekten bi sorun olsaydi soylerdi doktorunuz ama isterseniz baska bi doktora daha gorunun iciniz rahat eder
Dr um minyon olur dedi başka birşey söylemedi. Bir de beslenmene dikkat et dedi. Eşim şuan bunlari düşündüğüm için bile abartiyorsun diyor. Ama ben gitmeden rahat edemeyeceğim galiba.
Allah hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Haftasına göre -1 +1 oynayabilir bu normal,endişe ermenize gerek yok,siz sağlıklı beslenip stres yapmayın yeter.
Maalesef dünden beri o kadar stres yaptim ki... dr pek önemsemedi ama ben eve gelip eski ölçümlere bakınca stres oldum ister istemez.

Yani doktorlar bunların bir çoğunu sebepsiz buluyorlar,belki beslenmenizden belki bebekten belki de bambaşka birşeyden kaynaklanıyor,önde olduğunda da aynı şekilde sorun yapmıyorlar,çünkü haftası haftası gitmesin imkan olmuyor çoğu zaman,her bebeğin gelişimi farklıdır. Bence bir problem yok,ben 7. Haftamdayım rahmin arkasında su var dendi internetten araştırdığımda bebeği zehirleyebildiğini okudum ama daha sonradan doktoruma gittiğimde içimi rahatlattı "eğer bir problem olsa seni buradan yollarmıydım? Hemen tetkik isterdim" dedi. O yüzden endişe etmenize gerek yok,doktorlar bu tarz şeylere alışkın oldukları için önemsemiyorlar ama anne adayları olarak korkuyoruz işte.

Bir doktora bağlı kalmayı
Yazık psikolojini bozmuş bu doktor kendine yazık can taşıyorsun

Benim komşum da hamile doktor bebeğinde sakatlık var dedi daha 5 aylık hamile ve bunu diyen devlet hastanesinde doktor kız nasıl ağladı yanımda zorla başka doktorlara götürdüm yanında gittim

3 doktora gitti o doktor göz doktoruna gitsin dedi..

3doktor artı özel doktor bir sorun yok demis

Oncelikle bebeginizi saglikla kucaginiza almanizi dilerim..ayrica internetten bu tarz arastirmalari cok yapmamanizi tavsiye ederim..gercekten bazen yaniltiyor ve gereksiz gerilimlere neden oluyor..bence icinizin rahat etmesi acisindan baska bir doktorla görüşün..

Benim de hamileyken bir kontrolumde kafasi baya ilerde cikmisti ve dr bunu cok onemseyip ayrintili ultrason istemisti.ben de onun sonucunu bekleyene kadar ne cektim.meger hicbirsey yokmus.dr demekki kafasi buyuk olabilir her ihtimwle karsi kontrol ettim dedi.merak etme olabilir boyle seyler bir de dr unuz onemsememis bile.sikinti yoktur bosuna stres yasamayin

Canım hangi sehirdeysen orda bir riskli doğum uzmanı bulup git bence. Ben de hamile olduğum için çok iyi anlıyorum seni. Bizde herşey normal ama sırf organ ölçümlerini bir de riskli doğum Dr yapsın diye 450 TL verdim.O ay epey sıkıştım ama olsun gönlüm rahat etti. Herkes hata yapabilir(Dr dahil )o yüzden bu ölçümleri 2.bir göz yapıp görse daha iyi olur diye düşünüyorum canım. Sen bilirsin tabi hamile halinle stres yapma bence ihtimaller üzerinden .

Stresten nasil yazacagimi sasirdim. Yani 2 ay önce 1 hafta önden giderken simdi 1 hafta geriden geliyor
o halde hiiiic kafana takma:) 1 hafta ileri geri anlamli bi bulgu degil. 3 haftadan sonra olan geriliklerde bile ihtimal sorun olmasi.onda bile kesinlik yokken 1 haftayi kendne dert hiiic edinme. tecrubeyle sabit:))

o halde hiiiic kafana takma:) 1 hafta ileri geri anlamli bi bulgu degil. 3 haftadan sonra olan geriliklerde bile ihtimal sorun olmasi.onda bile kesinlik yokken 1 haftayi kendne dert hiiic edinme. tecrubeyle sabit:))
Umarım bir sorun yoktur. Ciddi anlamda stres oldum. Dr 2 ay önce iri bir bebek derken dün minyon olacak dedi. Bunun sebebini düşündükçe bile geriliyorum.

o cihazlar assagi yukari bir olcum alirlar neden dr kafa diye belirledigi iki noktanin arasini cizer olcum yapar cihaz bazen dr un eli kayabilir yada ne bileyim yanlis gorebilir belkide dogru olcmus olabilir ama 1 hafta cok seyi degistirmez sakin olun paniklemeyin isterseniz baska bir dr a daha gidin ama boyle seylere biraz hazir olun paniklemeyin daha dogacak 1 hafta once bingildgi cok iyi derken obur hafta baskasi bakacak kapanmamis diyecek ilk zamanlara kadar stres yasamaniz normal benki ccougu nerdeyse nefes aliyor diye hastaneye acile goturmus insanim sakin olun paniklemenize gerek yok icinizi ferah tutun bir kez de devlet hastanesinde muayene olun

Umarım bir sorun yoktur. Ciddi anlamda stres oldum. Dr 2 ay önce iri bir bebek derken dün minyon olacak dedi. Bunun sebebini düşündükçe bile geriliyorum.
taramalarin ve detayli ultrasonlarinda sorun yoksa bi hafta gerilik uzerinde dusunme bile.bu anlarin tadini cikar. bi omurde kac kere yasanir ki hamilelik:)

Merhabalar.26 haftalık gebe olduğunuza göre ayrıntılı usg taramanızın çoktan yapılmış olması gerekir.sonucu normal çıktı ise endişelenmeyin.tabi bu gebeliğin sonuna kadar herşeyin yolunda gideceğinin garantisi değildir.ama kafa yapısında bir anormallik olsa görünürdü.gebelik takiplerinide hep aynı doktora ve aynı usg cihazı ile yaptırdı iseniz çok fark olmaz.ama başka başka cihaza girmenizde fark ettirir.çünkü bu cihazların belli oranlarda ölçümlerde hata verme payı olur.bu genelde + -10 gün olur.gelişim geriliği olup olmadığı tek ölçümle karar verilemez.kalsiyum desteğinizi artırmalı (süt ve yoğurt tüketerek) bir sonraki takibinizi stres yapmadan beklemelisiniz.hayırlı doğumlar.

olcumler milimlerle hafta degisikligine neden oluyor. baska bir dr a git bir de orada olcum yaptir icini rahatlatmak icin.

taramalarin ve detayli ultrasonlarinda sorun yoksa bi hafta gerilik uzerinde dusunme bile.bu anlarin tadini cikar. bi omurde kac kere yasanir ki hamilelik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…