Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğim 2,5 aylık sürekli kafası sağ tarafda yastıkla destekleyip sol tarafa yatırıyorum ama o süreklli sağa eğilimli hatta sağ tarafda düzleşme bile oluşmaya başladı belki boynundaki damarlar sağ tarafa çekiyodur diyenlerde var bu beni çok korkutuyor aynı durumu yaşayan anneler varmı yardım lütfen
canım bunun çözümü cocuğa yumuşak biraz uzun rahatca kıvrılan bir yastık kullanıcaksın ve hangi tara çevirmk istiyorsan o tarafa cevireceksin daha sonra başın arkada kalan yastık kısmının altına küçük bir yastık koyup arka kısmını kaldır hafif kaldırıcaksın bu şekilde çocuk o tarafa başını çeviremiycek ben hep öyle yaptım sırayla bir sağı kaldırdm bir solu yani mesela birer gce arayla değştirdim gündüzleride hep sırt üstü yattı ben başındayken şimdi 1 yaşında kafası çok güzel oldu umarım anlata bilmişimdir
damar olayına gelince onla alakası olduğunu sanmıyorum normalde kucakta dururkende kafası düz değilde hep bir tarafa meyilliyse o zaman bir doktora göstermekte fayda var...
benim kızım 3aylıkken yaşadık düzleşme olur dedi doktorumuz şu emzirme yastıgı tarzı yastık kullandık ve o saga yatıyosa emzirirken bile sola yatırdım yoksa ilerde çok zorlanırsın boyun egzersizleri oluyo bebek çok aglıyo canı yandıgından erkenden kendin düzeltmen lazımbu durumu o saga yattıkta sola çevir solda emzir onu gecede saga çevirirse başını sag tarafı yükselt sola dönmek zorunda kalsın geçmiş olsuın
Az önce bir çocuk doktorunun kitabında okudum, paylaşıyım istedim. bebeklerde genelde bir yöne yatma eğilimi görülürmüş. bunun içinde sırtından destekleyerek diğer yönede yatmasını sağlayın diyor. eğer hep aynı yöne yatarsa kafasında yamukluk olabilir ama korkmayın oda şlerleyen yaşlarda düzelir diyor. benim kızımda sürekli tek tarafa yatıyor. bende arkasından yastıkla destekleyip sırayla iki türküde yatırıyorum. korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum ama doktorunuza danışabilirsiniz.
Annesinin Bitanesi DEFNE
Kayıtlı Üye
Bebeğim 2,5 aylık sürekli kafası sağ tarafda yastıkla destekleyip sol tarafa yatırıyorum ama o süreklli sağa eğilimli hatta sağ tarafda düzleşme bile oluşmaya başladı belki boynundaki damarlar sağ tarafa çekiyodur diyenlerde var bu beni çok korkutuyor aynı durumu yaşayan anneler varmı yardım lütfen
ahh ahh 2,5 - 3 aylık halimiz hatırladım birden :))) benim kızımda o dönemde hep sağa yatıyordu yastıkla desteklesem bile bi şekilde yine istediği şekilde yatmayı başarıyordu. merak etme canım gecici bi dönem. hatta hafif kafasının sag tarafı düzleşmişti.. ama düzeldi.. sadece bir kaç ay bu şekilde yattı. doktor bi sakıncası yok dedi dönem dönem olurmus böle.. şimdi ise 1 yaşında ve yatakta 4dönüyor valla... bugünleri arayacaksın :)))
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Benim kızımda hep bi tarafa çeviriyordu kafasını. bizde yastıkla destekliyorduk. beşiğine yatırırken de bi sefer düz yatırdıysam bi sefer ters yatırıyordum. mesela bi kez başı kıble tarafına geliyosa diğerinde ayakları geliyodu. sonra kendi alıştı zaten şimdi 1 yaşını doldurdu istediği gibi yatıyor.
bizim kızın da sola tarafa yatma eğilimi vardı. ilk ay doktor kontrolumuzda doktorumuza söyledik, yatağını duvara dayayın, sağ tarafına yatırıp, renkli ve sesli oyuncakları da o tarafına koyun dedi.
yatağını duvara yaslamadık ama renkli ve sesli oyuncaklar koyduk sağ tarafına bir de o uyuduktan sonra başını sağ tarafa çevirdim. şimdi sol ağırlıklı olarak yatsa da sağa sola çeviriyor.
Benimkide hep sol tarafina bakiyor kafasini sol tarafta tutuyor