Bebek Beslenmesi Bebeğimin kafasında konak oluştu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

DenizinDelisi_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
36
1
36
Kocaeli
Bebeğim 1 aylık kafasında konak oluştu. dün tavsiye üzerine 1 yemek kaşıı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırıp sürdük kafasına 1 saat bekleyip sebamedin bebek şampuanıyla yıkadık çıkmadı saçları yapış yapış oldu sonra sebamedin bebek sabununu denedik ama nafile :(( ş an bebeğimin kafası yapış yapış kaldı yaa napıcam bilmiyorum yavrum rahatsız da oluyor yazık. acil yardımınızı bekliyorum arkadaşlar...

zeytinyağına karbonatı koyup bebeğin kafasına sürünce 5 10 dk beklet sonra sık dişli bir tarakla yavaş yavaş tara.Zaten o zaman konaklar hemen çıkacaktır.

Benimde oglumun ilk aylarda kafasinda konak olusmustu,arkadasin dedigim gibi zeytin yaginin icine katbonat koyup surdum kafasina biraz beklettikten sonra yikayip kafasinin derisine degdirmeden nazikce taradim bir kac kez uyguladim boyle cok sukur bitti.Tavsiye ederim.

konak iyi durulanmayan saçlarda olurmuş, sanrım şampuanı çok döküyorsunuz ve suda arınmıyor. Az zeytinyağ sürüp bekletin, sonra yıkayın, zamanla azalacaktır. Bol su dökün lütfen

Bebeğim 1 aylık kafasında konak oluştu. dün tavsiye üzerine 1 yemek kaşıı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırıp sürdük kafasına 1 saat bekleyip sebamedin bebek şampuanıyla yıkadık çıkmadı saçları yapış yapış oldu sonra sebamedin bebek sabununu denedik ama nafile :(( ş an bebeğimin kafası yapış yapış kaldı yaa napıcam bilmiyorum yavrum rahatsız da oluyor yazık. acil yardımınızı bekliyorum arkadaşlar...

arkadaşım genelde hangi şampuanı kullanıyorsun ?? yağı arındrmak icin biraz fazla ılık suyla bübchen şampuanı dene papatya özlü olanı hem temizler hemde konak oluşmasını engeller yoksa göndereyim sana hangi şehirdesin ? cok uyguna veriyorum mail varsa gönder ben sana mail atarım resimli şampuanı gecmış olsun

biz küçükken dr annemin yanında yapıp göstermiş ispirtodan birz pamuğa damlatıp kafasına sürüp tarakla taradınmı hiçbirşey kalmıyor. yeğenlerimdede aynısını uyguladık.

çok teşekkür ederim. Aslında dikkat ediyoruz iyi durulamaya ama bundan sonra çok daha fazla dikkat ederim artık.

benim kızımda da olmuştu zeytinyağı sürüp bekledik sonrada yıkadık
banyodan önce sık dişli tarakla taradık
arkadasın dediği gibi çok şampuanlayıp iyi durulanmadığında oluşur konak

Hiç karbınat kullanmana gerek yok zeytinyağı tek başına çok güzel işe yarıyo.Ben pamuğu zeytinyağına batırıp sürüp beklettim sonra da yıkadım hemen geçmişti.Normalde hangi şampuanı kullanıyosan onu kullan.Eğer çıkmadıysa bir sonraki banyoda başka marka dene.Kimse şu şampuanla çıkar diyemez.Her bebeğin cildi saç cinsi farklı.Bana yarayan sana yaramaz belki.Ben mustela kullanmıştım çok da memnundum.Yine de bir dene istersen.

bebeğim şuan 11 aylık ilk aylarda oğlumunda kafasında konak oluşmuştu.karbonata gerek yok sadece zeytinyağını saç diplerine masaj yaparak yedir yarım saat beklettikten sonra sık tarakla dipten tara ve iyice yıka birkaç sefer uyguladıktan sonra konak temizleniyor. konaklı zaten saç yağlı gözüküyor,bebeğinin saçındaki yapış yapış görüntü zeytinyağı sürmenden kaynaklanmıyor.

benim oğlumda da 4 aylıkken oluşmuştu bronşit olduğu için sık sık yıkayamamıştım ama seninde uyguladığın gibi 1 tatlı kaşığı zeytin yağıyla karbonat sürdüm fırçayla taradım yarım saat sonra yıkadım 1-2 kere yaptıktan sonra geçti belki iyi durulayamamışsındır veya çok beklettiğinden de olabilir

benim oğlumda da 4 aylıkken oluşmuştu bronşit olduğu için sık sık yıkayamamıştım ama seninde uyguladığın gibi 1 tatlı kaşığı zeytin yağıyla karbonat sürdüm fırçayla taradım yarım saat sonra yıkadım 1-2 kere yaptıktan sonra geçti belki iyi durulayamamışsındır veya çok beklettiğinden de olabilir

Eger zeytinyagi iyi ise karbonata felan gerek bile yok. En etkili yontem budur. Birde sIk yikanmali bebekler :)) Saglikla buyusun insallah :)):nazar::nazar::nazar:

evet sık sık yıkanması lazım o zamanlar bronşit olduğundan yıkayamıyordum allahtan hemen geçti bir daha da çıkmadı

Aynen size ktılıyorum. Benim kızımda da var. Zeytinyağı sürdüğümde hemen geçiyor. Isterseniz karbonat ile de karıştırıp sürebilirsiniz :) oda çok güzel oluyor...

Back
X