bebeğimin kilosu haftasına göre az :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi eos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eos

17.11.08
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
1.455
3
66
40
Çanakkale
bebeğim bgn itibari ile 35+5 ama kilosu 2,250 doktor az dedi :(gelişim geriliği yok sağlığı çok yerinde ama biraz zayıf. son ayında kilo alması için ne yapmam lasım yardımcı olursanız sevinirim tşkler :59:

bol bol süt için fındık ceviz badem tüketin.meyve tüketin özellikle kivi portakal elma..

tamam hepsini yaparım yeterki o iyi olsun 3 kilo doğsa yeticek ama zor gibi :(

canm benımkde 33+5de 2200 cıkdı bısı olmas uzulme cnm ya saglıklı ya her kılolu bebek sağlıklı olmaz..takma kafana ..

son haftalarda daha hızlı kilo almazmı bebekler,ben öyle biliyordum 5-6 haftada biraz daha alır heralde üzülme bence sağlıklı olsnda

son haftalarda daha az oluyo hatta gelişimi bile geriliyo.benım 37 haftda 35.5 gozukuyodu ultrsonda en son ulrtasona girdiğimde 2.750 gozukuyodu ama dogumda 3.100 gram dogdu. anne yada babadan biri minyonsa cocukta byle cıtı pıtı oluyo sıkma canını. sağlıklı olsunda zayıf olsun.ama ceviz ve süt balık tavsiye ederim

cnm sütü yatarken iç yat ve bol bol tahin pekmez ye ben hamileliğimde sadece bunları yaptım hatta tahin pekmezi bilinçli olarak yemedim sadece canım tatlı çok istiyordu bende onu yiyordum hazırlaması en kolay tatlıydı:) sonuç olarak daha 38.haftamda 4kilo 50gram bebeğim oldu zayıf olsada üzülme bi arkadaşım 37.haftasında bebeğini 2kilo doğurdu başta bakımı zor oldu ama şimdi pofur pofur bi çocuk

daha var doğuma endişelenme
bebek kilo alsın diye de hamur işi kızartma yeme bebeğe hiç faydası yok
ultrasona da aldanma gündüz ultrasında 3370 çıktı benimki ama o gecenın sabahında 3010gr doğdu
ultrason da yanıltabilio az ya da fazla gösterebilio

akşama kadar yiyorum zaten sölediklerinizi karnıma sancı girior tokluktan artık :) 65 kilo olucm bu gidişle.. inş kilo alır. tşkler yardımlarınız için

ben pazartesi gunu 37 hafta oluyorum ve kizimin kilosu 2000-2100 gram, son 1 aydir hemen hemen hic kilo almamis, bu yuzden haftaya dogumu baslatacaklar.

Beterin beteri var derlerya, senin durumun benimkinden yine kat kat iyi, zayif olmasina hic takmiyorum zaten, doktorda oyle, simdi sorun kilo almamasi sadece. Kucuk olsun ama saglikli olsun, kilosu ne fark ederki?

ben de 4 ay önce doğum yaptım 35 haftada bebek zayıf dediler. doğum yapmadan 4 gün önce 3 kilo dedi doktor bebek bir doğdu 3 buçuk kilo. o yüzde ultrasyon yanıltıcı olabiliyor. benim tavsiyem normal yemeğini ye ama bol bol dinle bebeği kilo almasında dinlenmenin faydası çok fazla. ayaklarıı uzat ve keçiboyuzu pekmezi ye doğunca bana tşk edeceksin:1::)))

BakaLım nsL oLck bebişim.. sağlığı çok yerinde tek sorun zayıf olması idi. pek takmıyorum ama 3 kilo olsa bari ele avuca gelir bebişim ya.

inş rahat bi doğum yaparsın cnm Allah kurtarsın tum hamişLeri senide..

takma kafana bukadar son zamanlarda kilo kaliyor bebisler zaten
ayrica ultrasonada takilma bukadar az veya cok yanilma olabiliyor
saglikliysa takilma kiloya bukadar hayirli dogumlar ayrica bebegime kilo aldiracam diye migde spazmi felanda gecirme onunda bir faydasi olmayacaktir :))))

Doktorum banada 34. haftada 2350 dedi. Boyuna göre bu kilo az, çoğunu kemik oluşturuyor zaten dedi. Diğer kontrole kadar meyveler, süt ve süt ürünleri, tavuk, balık, etle beslendim. 36. haftadaki kontrolde 2500 çıktı :(
Bende çatlayana kadar yiyordum, hırs yapmıştım ama 15 günde hiç bir faydası olmadığını gördüm. Yarın yine kontrolüm var 37 dolmuş oluyor, bakalım kaç çıkacak :/ Bu hafta hiç kasmadım kendimi, yemem gerekenleri yedim sadece..

İnsanın ister istemez canı sıkılıyor arkadaşlar, siz 36 olmanıza rağmen ultrason bebeği 34 hafta gösteriyor, doktor bi yandan hafif yüz asılması ile kilonun az olduğunu belirtiyor falan insan ister istemez hoş olmayan bir psikolojiye giriyor. Sanki bi yerlerde bi şeyleri yanlış yapıyormuş gibi.. Değil aslında biliyorum ama.. neyse dediğim gibi canı sıkılıyor insanın.. yarını merakla bekliyorum, yazarım yine burayada..

Doktorum banada 34. haftada 2350 dedi. Boyuna göre bu kilo az, çoğunu kemik oluşturuyor zaten dedi. Diğer kontrole kadar meyveler, süt ve süt ürünleri, tavuk, balık, etle beslendim. 36. haftadaki kontrolde 2500 çıktı :(
Bende çatlayana kadar yiyordum, hırs yapmıştım ama 15 günde hiç bir faydası olmadığını gördüm. Yarın yine kontrolüm var 37 dolmuş oluyor, bakalım kaç çıkacak :/ Bu hafta hiç kasmadım kendimi, yemem gerekenleri yedim sadece..

İnsanın ister istemez canı sıkılıyor arkadaşlar, siz 36 olmanıza rağmen ultrason bebeği 34 hafta gösteriyor, doktor bi yandan hafif yüz asılması ile kilonun az olduğunu belirtiyor falan insan ister istemez hoş olmayan bir psikolojiye giriyor. Sanki bi yerlerde bi şeyleri yanlış yapıyormuş gibi.. Değil aslında biliyorum ama.. neyse dediğim gibi canı sıkılıyor insanın.. yarını merakla bekliyorum, yazarım yine burayada..

canım mutlaka yaz ne durumda. akşama kdr süt ceviz tahinlipekmez meyve yoğurt yiyorum. doktorum son ayda kilo alır dedi. birde zayıf diye eşimin ve kayınvaldemin yanında söyledi doktor düşün artık nsl bi durum :S:S:S kayınvalde sürekli ben su kdr doğurdum diyip duruyor :20: kalkıp boğasım gelior ne yalan sölim walla. destek olacağı yerde köstek oluyor :43:

canım mutlaka yaz ne durumda. akşama kdr süt ceviz tahinlipekmez meyve yoğurt yiyorum. doktorum son ayda kilo alır dedi. birde zayıf diye eşimin ve kayınvaldemin yanında söyledi doktor düşün artık nsl bi durum :S:S:S kayınvalde sürekli ben su kdr doğurdum diyip duruyor :20: kalkıp boğasım gelior ne yalan sölim walla. destek olacağı yerde köstek oluyor :43:

Canım, bugün kontrole gittim. Kendimi kastım kastım iki haftada 150 gr. almıştı. Bu hafta özel hiç birşey yapmadım, bir haftada 400 gr. almış, 2900 olmuş bebiş :66:

Moralim yerine geldi ya, 2900 bana yeter artar bile. Ama şöyle de bişey var, önceki haftalarda yediklerimin faydası şimdi de çıkıyor olabilir! Sen de bol protein ve vitamin almaktan vazgeçme. İnşallah yine gerilemez. Darısı başına.

Bu arada kayınvaliden neden ultrasona giriyor ki? Bence müsade etmemelisin. Belki özel bişey soracaksın doktora, ne bileyim yani..

Bu arada benim kayınvalidemde eşimi 5500 doğurmuş, hemde normal doğumla :)) Onun yanında ben hiç konuşmaya hakkım yok demekki :))

Son düzenleme:
ultrasona girmiyor doktorun yanına giriyor mrktan :S yada sırf ben gıcık olım diye onu takmıyorum zaten sallayan yok :D bgn nst gidicm bakalım kalbi nsl çalışıyor bebeğin seninki doğumda 3 kilo geçicek gibi tatlım walla :21::21:

Back
X