bebegimin kilosu :(

Tam 6 aylik kizim var. Cok kucuk dogmustu 2 bucuk kiloydu sonradan da beni emmedi ve mama ile beslendi. 4 aydan sonra da yavas yavas ek gidaya basladik smdi her seyden yiyo. Mamayi da gece iciyo. Kilosu 9.200 gr. Doktor sadece ek gida ile boule kiloya gelmesi cok iyi dedi ama saglik ocagindaki hemsilerer de fos şişmiştir mama ile dediler 1 yas gibi olmus dediler vemoralimi bozdular. Sizlerin bu aylarda bebeklerizj kac kilo oldu paylasirsaniz cok sevinirim.. cok canim sikiildi bu konuya hemsirelerin lafi ile.. :KK43:

Benim oğlan 1 yasinda, 10 kilo. O zamanda yanlış hatirlamiyorsam 8 civarıdır.
Hala mama veriyorsaniz Mamayi kesin. Madem yemesi güzel. Yedirirken de un, şeker, tuz, pirinç gibi çocuğa zararlı ve kilo yapıcı şeyleri hiç hiç hiç kullanmayın.
Eğer sağlıklı şeyler yiyip bu kilodaysa da canınızı sıkmayın, demekki böyle tontis bir yapısı var :)

dişleri çıktı mı hiç, çünkü dişleri çıkmaya ve hareketlenmeye başlayınca kilo almıyorlar

Gunluk en yarım litre süt ve süt ürünleri veriyorsaniz, günlük bir köfte kadar etini ve bir iki dilim herhangi bir meyveyi yiyorsa tamamdır. Mamaya bu aylarda gerek diyor doktorumuz normal sute geçin diyor. Pirinç unu muhallebi felan çok vermeyin. Abur cubur da yemedikten sonra endişelenmeyin. Hemşireler herşeye olumsuz bir yorum yapıyor zaten zayıf olsa niye zayıf derlerdi. Yuruyunce atar kiloyu.

Önemli olan sağlığı ama siz yinede çok beslememeye çalışın yiyor die.Zamanla önünü alamazsınız yoksa..Ayrica internette presentil eğrisi die bisi var ondan kontrol edin gelişimi..Doktorlarda elinde o grafikle takip edio çünkü...Benim kızım yaşına giricek 8 kilo.3610 dogdu bide...Banada neler diolar boşverin takmayın...

Bebeğiniz sağlıklı ise, herhangi bir alerjisi yoksa, düzgün bir beslenme uyguluyorsanız takmayın kafanıza.
Benim oğlumda erken doğdu, hep ayınını üstünde kilo ile gidiyordu.
Hala yaşıtlarından büyük duruyor, ama maşallah çok sağlıklı ve doktorumuzda gayet memnun.
Obezite riski yok, özellikle yürümeye başladıktan sonra atacak zaten kof kiloyu ve çocuğunuz normal haline dönecek. Hiç üzülmeyin.
Sağlık ocağında bazen öyle saçma sapan yorumlar yapıyorlar.
Bakmayın siz onlara.

17.aydayız. Henüz 10 kilo olamadı. Hep zayıf hep zayıf. Boyu ortalama civarı olduğu için takmıyorum. Bebelac kullanmanı önermem. Çok şekerliymiş. Hipp ya da milupa iyi.

Tam 6 aylik kizim var. Cok kucuk dogmustu 2 bucuk kiloydu sonradan da beni emmedi ve mama ile beslendi. 4 aydan sonra da yavas yavas ek gidaya basladik smdi her seyden yiyo. Mamayi da gece iciyo. Kilosu 9.200 gr. Doktor sadece ek gida ile boule kiloya gelmesi cok iyi dedi ama saglik ocagindaki hemsilerer de fos şişmiştir mama ile dediler 1 yas gibi olmus dediler vemoralimi bozdular. Sizlerin bu aylarda bebeklerizj kac kilo oldu paylasirsaniz cok sevinirim.. cok canim sikiildi bu konuya hemsirelerin lafi ile.. :KK43:
Ne alaka ya benim kizim 3 ayina yeni girdi suan 5 kilo anne sutu cok az aldi ,ilk gunden beri mama ile besleniyo ve gayet saglikli...
Dogum kilosuda 2770 , ayrica bebeklerin ayda ortalama yaklasik 1 kg almasi normal yani bebeginizin kilosu gayet iyi...
Eller ayaklar tontis kizimin ama dogdugunda da oyleydi ,bu fiziki yapi meselesi siz duzenli ve saglikli seylerle besliyorsaniz gerisini takmayin...

Konuyla alakası yok ama benm kizim 5bucuk aylık ve sadece mama veriyorum... Yardımcı olurmusunu, neler verebilirim ve nasıl verilmesi gerekir???

Devam sutunu bebwlac kullaniyorum ve artik cok az iciyor sadece geceleri. Gunduz de 3 er saat ara ile kahvalti, yogurt, corba, gunde 1 kere de kucuk bir kase pirinc unundan muhallebi yediriyorum bu kadar.. disleri de daha c
Konuyla alakası yok ama benm kizim 5bucuk aylık ve sadece mama veriyorum... Yardımcı olurmusunu, neler verebilirim ve nasıl verilmesi gerekir???

Benim kizim da sadece mama ile besleniyodu digal seylerden vitamin alsin diye erken baslatti doktorumuz. Ben 3 er saat ara ile
kahvalti
yogurt,
corba,
gunde 1 kere kucuk kasede picinc unundan muhallebi yapiyorum
1 kere de kasik mamasi.. (ulker gogly)

Toplamda 5 öğun oluyo.bu listeyi doktor ile olusturmustuk bu ay kontrolde yine devam et dedi..gece de 1 2 kere devam sutu iciyo ama cok az. Devam sutunden tiksindi artik icmek istemiyo. Ek gida agirlikli besleniyo suan.. her bebek farkli sekilde yiyo yinede doktorunuza danisarak baslayin yavas yavas ben 5 aydan sonra basladim ve herseye alistirdim artik

konu sahibi cok fazla pirinc muhallebisi yediriyorsunuz ben haftada 1 belki hicbi besleyici degeri yok daha cok yogurt corbalardan yaptigim sebze yemeklerinden meyva pureleri falan.hazir katkili seylerden uzak durun herseyi kendinizin yapin.mesela dun ben havuc kabak tat versin diye elma hasladim.az sut ve pekmezle ezdikten sonra karistirdim kavonoza koyup dolaba kaldirdim.gerci marketkerde kucuk kavonoz icinde satiliyor ama katkili sagliksiz..ablamin oglu manayla buyudu mecburen sut yeterli degildi.kilosu normaldi bebekliginde.ancak simdi ergen ve kilolu diyetisyene gidiyor.bi yerde hazir mamalar patlak veriyor dogala yonelin.

Canım benim de kızım küçük doğdu ve pek annes ütü almadığı için ve çok kustuğundan biberona başladık. biz 6 aylıkken 7 kiloyduk şu an 1 yaşında 9.9 kilo. senin bebeğinin kilosunu grafiğe attım sınıra çok yakın yedirdiklerine dikkat et, hazırdan ziyade doğal beslenmesine özen göster. pirinç unu falan verme boş kilo yapar gerçekten. ama canını sıkma çünkü emeklemeye başladığında hareketi arttıkça zayıflayacaktır. çok için sıkılırsa bi doktora gösterip tavsiye alırsın.

Cocugun kilosu normal bana kalirsa dpktorun da normal demis takma insanlarin dedikleri her kafadan ayri bir ses. Inan bana cocugun büyüdükce daha az kilo alacakm benim oglumda 6 aylikken 8-8.5 kg di simdi 1u aylin ve 10.5 ama normal yemek yiyor süt iciyor. Doktor birsey dese de bana üstüme alinmam ben annesiyim cünkü ve bir gariplik sezmedigim takdirde cocugumun sagliyi yerindedir.

Back
X