Doğuma Hazırlık Bebeğimin Şekerleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ayyyyyyyyyyyy Sevimy çokkkkk güzel olmuşlar ellerine sağlık. Üzerine yazıları nasıl yazdın? Çok beğendim. Bu arada kaça maloldu?

canım çok ucuza maloldu. çokda basit. kurabiyeyi biliyorsundur. ben zencefilli ve tarçınlı yaptım tadı harika oldu. mutlaka öyle yap. şeker hamurunu hazır satın almıştım ya onun sadece 3/1 ini kullandım o kadar az gitti yani. bir çoğu duruyor. üzerine yazılarıda dr oetker in yeni writing icing diye bişeyi çıkmış. 4 renkli ondan aldım. ama almama gerek yokmuş evde yapımı çok basitmiş. birdahakine kendim yapacağım. yani şöyle kabaca kurabiye malzemeleri ve şeker hamuru 10 tl ye maloldu. belki daha da aza çünkü şeker hamuru daha var. çok eğlenceli bi iş. çevrem bayıldı. mutlaka ve mutlaka mevlütte yapacağım. kalıplarda marketlerde satılanlar varya 2 tl ye onlardan aldım. evdede vardı zaten. denersen detaylar konusunda yardımcı olurum...

Son düzenleme:
Kesinlikle deneyeceğim. Şeker hamurunu nereden aldın? Bir de şeker hamuru ne kadar süre bekleyebiliyor? Saklayabiliyor muyuz? Şimdi alsam erken olur mu? Çok soru sordum di mi.)

Kesinlikle deneyeceğim. Şeker hamurunu nereden aldın? Bir de şeker hamuru ne kadar süre bekleyebiliyor? Saklayabiliyor muyuz? Şimdi alsam erken olur mu? Çok soru sordum di mi.)

yok canım az bile sormuşsun... şeker hamurunu internetten aldım. g..g.. sitesinden. ama ankara da satan yerler varmış daha ucuza mesala esatta bake shop yada büyük pastahaneler. ama kendinde yapabilirsin. internette tarifi var. marsimellow(yada onun gibi bişey) şekerlerden yapılıyormuş hemde çok lezzetli oluyormuş. şimdi alsan hiçbişey olmaz. çünkü paket halinde hava almadan duruyor. kendin yapacaksan kullanmadan 1 gün önce hazırlarsın. ben birdahakine öyle yapacağım. şeker han-murunu çook ince açıyorsun. kurabiyenin üstüne bal sürüp yapıştırıyorsun. sonrada istediğin gibi yazı yada süs ekliyorsun. yazı yazmak içinde royal icing yapıyorsun. renklendiriyrsun. oda çok basit: yumurta aklarını krema kıvamına getirip pudra şekeri ve çok az limon suyu ile oluyor. yada hazırı var yazmıştım ya. şimdi yapmayacaksan şeker hamurunu alma. bi ara çıkar yerinden alırsın. kargo parasıda olmaz hem...

Tamam canım çok teşekkür ederim. Peki sen kurabiyeleri paketlemişsin. Bu şekilde ne kadar süre bekleyebilir? Yani doğumdan birkaç gün önce yapsam olur mu acaba?

sanırım paketli halde 3-4 gün bekleyebilir. şeker hamuruna hiçbirşey olmaz. sadece kurabiyenin bayatlama süresini hesaplarsın.benim paketlememin nedeni paketli halde ikram edeyim dedim. dün öğlen yaptım bügün halen yeni yapılmış gibi. baya dayanıklı bence.sende yapınca foto koy:) model alışverişi olur...

canım bende yapayım bende ankara dayım bebekleri mi ordan aldın içindde ne var peki ne kadara mal oldu ?**yazarsan sevinirim canikom

ooooff bi sürü iş okurken bile yoruldum önce pastanede satılan bebek çikolatalrın alayım dedim kilosu 90 tl ..buraya baktım kendim yapabilir miyim diye düşündüm sonra tek madlen versek ne olur kii diye aklımdan geçtii bugün yorgunum heralde ondan...

Tamam canım doğuma yakın yapıcam inşallah. Bu arada benimkinin erken gelesi var. Cuma günü doğum sancıları başladı. Hastaneye yattım. Serum falan derken azaldı sancılar çıktım eve. Zamanında gelsin diye dua ediyorum

canım bende yapayım bende ankara dayım bebekleri mi ordan aldın içindde ne var peki ne kadara mal oldu ?**yazarsan sevinirim canikom

Bebekler, tüller, kurdele, mıknatıs, lavanta ve badem şekeri için raketler yani hepsini Samanpazarı ve Suluhan Pasajından aldım. Buzdolabı süsü olanların tanesi 80 kuruşa maloldu. 40 tane civarında yeter diye düşünüyorum. Ha bir de yapıştırmak için sıcak silikon makinesi ve mum silikon evde vardı. Büyük marketlerde Gimsa vb var. 6 tl makine, 1 tl silikon.

aaaa inanmıyorum... geçmiş olsun. inşallah tam zamanında gelir. neden sancı olmuş nedeni neymiş... bende erken doğumdan çok korkuyorum. yat fazla kalma bari yorulma. dikkat et bebişede kendinede...

aaaa inanmıyorum... geçmiş olsun. inşallah tam zamanında gelir. neden sancı olmuş nedeni neymiş... bende erken doğumdan çok korkuyorum. yat fazla kalma bari yorulma. dikkat et bebişede kendinede...

Sağol canım. Bebeğimin 7. haftasından beri düşük riski vardı. Sık sık kanama oldu. Progestan kullandım. Altıncı aydan sonra da plasenta previa teşhisi koydular. Allaha şükür plasenta yukarı çıktı. Ama plasenta bağları biraz hassas. Ben de biraz kendimi yordum galiba. Şimdi daha iyiyim dinleniyorum. Sen de kendine dikkat et canım. Az kaldı Allah'ın izniyle sağlıkla kavuşacağız bebeklerimize.

ne kadar da stresli bi dönem. artık kucağımıza alsakta ne oldu ne olacak kargaşasından kurtulsak. insan görmediği,dokunmadığı bişey için çok endişeleniyor. çünkü elinden birşey gelmiyor. merak etme burdan hayırlı doğum haberlerini alırız...sen önce doğum yapacaksın hem şanslısın :))))) deneyimlerine ihtiyacım olacak.....

Bunlar da son üretimlerim :hulya:

Eklentiler

• $DSC09948.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 104
  • $DSC09949.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 73
  • $DSC09951.webp
    4 KB · Görüntüleme: 79
  • $DSC09957.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 66
  • $DSC09960.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 82
denizerdocum hepsi cok güsel olmus ellerine saglık ben 2.yaptıgının pembesini nette cok begenmiştim kızıma ama suluhanda varmıdır diye düsünüyodum simdi senin yaptıgını görünce cok sevndim ne akdar acaba o biblo bide tüller falan da hepsi suluhanda varmı hepsini bi yerden alıpc ıkıyım diye ayne :) bua rada cok egcmiş olsun ve hayırlı dogumlar olsun inşş :)

Beğenmene sevindim canım. Söylediğin biblo tüm malzemeleriyle tanesi 1.20 TL ye maloldu. Bu biblolar biraz büyük. Daha küçük biblolarla 80 kuruşa yapabilirsin. Malzemelerin hepsini Suluhan'dan aldım. Alt katta ufak bir dükkanda satılıyor. Ama benim acelem vardı hiç pazarlık etmeden alıp çıktım. Sen daha ucuza alabilirsin belki. Toplu alınca indirim yapıyorlar çünkü.

ya sulhanda alt katta bir sürü dükkan var hangisi. biraz daha ayrıntılı bilgi vresenzi. mesela satcının ismi ne?

cnm sol taraftaki merdivenlerden inice hemen kösedeki cicekcinin yanındaki dükkan anladıgım kadarıyla cnkü digerleri hep cicek satıyo bu hem boncuk hem bebek malzemleri satıyo ben önceden ordan takı için boncuk alırdım bebek seylerini görürdüm ama hiç öle dikkatli bakmamıstım smdi kızlaar söleynce dedm burası orası :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…