Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin üç aşısı aynı gün sakıncası oluyormu??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benimkine 2. ayda 3 lü karma ve pönomokok asisi ayni gün hatta ayni anda yapildi. ilk asida degil ama 4. aydaki tekrarda atesi cikti

saolun kızlar.. bugun 2 tanesını vurdurduk. prevenar ve pentaxım.. verem yokmus zaten devlet vermıyormuymus ne. onumuzdekı hafta ıcı kadıkoy verem savas dıspanserınde yaptırcaz artık onuda..
doktora once ates dusurucu verelım sonra yapın dedım. onceden degılde atesı cıkarsa verırsın dedı.. bakalım kontrol edecez bugun artık. ıns.
trakyalı sen medıpole gıdıyordun galıba.. sen ordamı yaptırdın..

Merhaba arkadaşlar bizde geçen salı günü 2.ay aşılarını yaptırdık.Yalnız sormak istediğim bişey var.Sağ koluna yapılan verem aşısından sonra kolunda hiçbir iz kalmamış.Sanki hiç aşı yapılmamış gibi.Sizin bebeklerde aşı izi var mı? Tutmamış olabileceği aklıma geliyor.

Merhaba arkadaşlar bizde geçen salı günü 2.ay aşılarını yaptırdık.Yalnız sormak istediğim bişey var.Sağ koluna yapılan verem aşısından sonra kolunda hiçbir iz kalmamış.Sanki hiç aşı yapılmamış gibi.Sizin bebeklerde aşı izi var mı? Tutmamış olabileceği aklıma geliyor.

aşı izi 2 ay sonra falan oluşmaya başlıyor tatlım korkma.
2. ayda 3 aşı aynı anda yapılabiliyor(aslında 7 aşı içerik olarak) hiçbir sakıncası yok aynı gün yaptırırsanız ayrıca rotavirüs de ekleyip 4 aşı aynı anda bile yapılabilir demişti dr.

aşı izi 2 ay sonra falan oluşmaya başlıyor tatlım korkma.
2. ayda 3 aşı aynı anda yapılabiliyor(aslında 7 aşı içerik olarak) hiçbir sakıncası yok aynı gün yaptırırsanız ayrıca rotavirüs de ekleyip 4 aşı aynı anda bile yapılabilir demişti dr.

ben doktora sordum rotavırus asısını 3.ve 5 ayda yapacaz dedı. Normal herhalde degıl mı?
Bırde bu rotavırus asısını devlet karsılamıyormus.. Ozel saglık sıgortaları da mı karsılamıyor acaba? Pahalı bır asıymıs. 130.. Ikı defa yaptıracaz 260CADIARZUCADIARZU

ben doktora sordum rotavırus asısını 3.ve 5 ayda yapacaz dedı. Normal herhalde degıl mı?
Bırde bu rotavırus asısını devlet karsılamıyormus.. Ozel saglık sıgortaları da mı karsılamıyor acaba? Pahalı bır asıymıs. 130.. Ikı defa yaptıracaz 260CADIARZUCADIARZU

evevt tatlım o civardı fiyatı biz yaptırdık özel sağlık sigortaları karşılarmı bilemiyorum.
aşının ilk dozunun 4. aydan evvel (16 haftaydı sanırım) yapılması gerekiyor ikincisi önemli değil 2 ay sonra. 3 ve 5. aylar uygun genelde öyle yapılıyor.

mrb canım.bende yaptırdım 3aşımızı birden.benim kuzuma biraz ağır geldi,ateş ve ağrı yaptı.ama korkulacak bişiy değil.yaptırabilirsin.biz aralık anneleri olarak hepimiz böyle yaptırdık.bişi de olmadı çok şükür.yalnız aşı olmadan önce ağrı kesci vermek çok iyi geliyor

rota vırusu yaptırdınız mı deneyımlı anneler? Bıze 3.ayda ve 5.ayda yapılacak cokda pahalıymıs ya 130*3 : 260 ytl
ozel saglık sıgortası karsılarmı acaba?

Merhaba arkadaşlar.
Biz de dün verem aşısı ve karma aşılarını yaptırdık. Şükür pek ateşi olmadı 37,8 e çıktı calpol verdim 1 kez sonra hep 36,7- 37 derece arasında seyretti. Fakat aşı yapıldığından beri hep uyumak istiyor. Uyanık olduğu zamanlarda devamlı mızıklıyor. Uyuma isteği normal mi? Acaba ağrısı mı var anlayamıyorum. ilaç ta vermek istemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz..

9 gün sonra da bizimkinin 2. ay aşıları var:( aşıya gitmeden önce ateş düşürücü vermek gerekir mi? ilk bebeğim acemilik var biraz bi de nasıl dayanıcam o na aşı yaparlarken:((

9 gün sonra da bizimkinin 2. ay aşıları var:( aşıya gitmeden önce ateş düşürücü vermek gerekir mi? ilk bebeğim acemilik var biraz bi de nasıl dayanıcam o na aşı yaparlarken:((

Ateşi çıkmadan birşey yapma derim gidince doktoruna danış ilaç ismi söyler.Merak etme sana baktırmazlar doktor yada hemşireler tutuyor:))

Bizim sağlık ocağındaki hemşireler de doktorumuz da aşı öncesi ve sonrası ateş düşürücü vermeyin diye uyardı. Vücut mikroplarla savaştığı için ateş yükselirmiş, bu sebeple ilaçla direncini kırmayın demişlerdi. ben de aşı sonrası ateşi 38 hatta 38.5e çıkmadan ateş düşürücü vermezdim oğluma...

bugün kontrole gittik ve 2.ayımızdayız. Bize de 1tane si koldan diğer iki tanesi bacaklardan toplamda 3 aşı yapıldı. Şimdilik ateşi yok. Ağır gelmez inşallah.

bugün tam 6. ayımızdayız ama daha altı aylıkken üç aşı birden aynı gün yapılması hiç hoş değil.

2. ay aşımızda 3 tane olduk... bebişim bütün gün kolunu bile oynatamamıştı... :((((((( ama ateşi 37.7 üstünede çıkmadı çok şükür

oğlum 14 aylık şimdiye kadar aşılardan bi yan etki görmedik ve ateş düşürücü hiç vermedim. önlem için öncesinde vermenizi tavsiye etmiyorum.

Back
X