Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
❤
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kızlar bebeğim 4 buçuk aylık anne sütü yetmiyor. Ablamın gazıyla bebe bisküvisi ve sütü kaynatıp veriyorum. Oğluna da öyle yaptı o. Bazılar inek sütü zararlı diyor bazıları veriyor sende ver bişey olmaz diyor. Normal mama da içmiyor. Sizde bu ayda ne verebilirim lütfen yardım edin. Az önce tarifleri baktım irmik süt ve su kaynattm onu verecem birazdan. Aklım çok karıştı lütfen bu durumda olup da kurtarıcı bi tarifi olan varsa söylesin. Bekliyorum şimdiden teşekkürler
Kızlar bebeğim 4 buçuk aylık anne sütü yetmiyor. Ablamın gazıyla bebe bisküvisi ve sütü kaynatıp veriyorum. Oğluna da öyle yaptı o. Bazılar inek sütü zararlı diyor bazıları veriyor sende ver bişey olmaz diyor. Normal mama da içmiyor. Sizde bu ayda ne verebilirim lütfen yardım edin. Az önce tarifleri baktım irmik süt ve su kaynattm onu verecem birazdan. Aklım çok karıştı lütfen bu durumda olup da kurtarıcı bi tarifi olan varsa söylesin. Bekliyorum şimdiden teşekkürler
Tebrikler. Bir şeker hastası kazandırdın topluma.
bu aydaki çocuğa doktor tavsiyesi ile verilen mama hariç hiçbir gıda verilmez. bırak inek sütünü bebe bisküvisi nedir yahu. çocuğa nasıl zarar verebileceğinizin farkında mısınız?
sütün yetmiyorsa götürürsün doktora bakar kilosuna boyuna ona göre sana bir mama tavsiye eder.
hasta olunca birbirine ilaç öneren bir milletin bebeklerine bunu önermesi ilginç olmadı ama biraz daha bilgilenin lütfen elinizin altında internet var kara cehalet döneminde değiliz..
Daha dörtbuçuk aylık
Süt ve bisküvi vs olmaz ki
Ayına göre netten bakın
Muhallebi meyve yoğurt vs yedirilir ki muhallebi su ile vs
Benimki büyüdü tam ayları unuttum da hazır gıda ve süt için çok erken
Olmaz. Damak tadına uygun mamayı bulacaksınız. Öyle bir mama denedim almadı diye birşey Yok.
Doktorlar sma ve hipp öneriyor ama bebekler aptamil içmeyi tercih ediyor falan. Al dene birini beğenip yer.
Süt falan da içirme. Süt ağır geliyor bağırsakları sindiremiyor. O tarifler 6 aydan büyük bebekler için. Çocuk irmiği falan sindiremez yemeği gibi çıkartır.
9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
Meyve püresi ve sebze çorbası verebilirsiniz ayrıca hazır mama kullanabilirsiniz ayına uygun. Muhallebiyi sütle değil suyla yapmayı tercih edin süt için henüz erken ve mutlaka anne sütüne devam edin. 1 Defadan şeker hastası olmaz elbette ki ama şuan için izlemeyi düşündüğünüz program yanlış bir beslenme programı
Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
Kafan karışık. Neden sütün yetmedigine karar verdin. Bebeğin emmeyi azalattiysa bu aylarda çok normal. Çevreye ilgileri artıyor. Cisli bezleri 1 margarine eşitse doyuyordur-24 saatlik. Gece uyumuyor az uyuyorsa sebebi açlık değil gaz olabilir. Seni özlemiş korkmuş olabilir.6 aydan önce su bile verilmez.
Inek sutu 1 yaştan sonra. Kansız kalır bebeğin
Kurt,kışı atlatır ama yediği ayaz'ı asla unutmaz!
Kayıtlı Üye
Bisküvi verme, 4. Aydan itibaren olan ek gıdalar var marka olarak da var tarif olarak da var ... Ama bunları vermeden önce doktora bir göster, o ne tavsiye ediyorsa öyle yap...
Bende 4. Ayda başladım ama doktorum ne dediyse onu yaptım... Şu an bebeğin barsakları söylediğin seyleri kaldırmaz...
Şimdilik git bir marketten bebek formül sütü al içir... Hatta onla bile 6.aya kadar devam etmen daha mantıklı...
@kaynanadegilanne
Kayıtlı Üye
Süte 12 aydan sonra başladık, bir mamayı sevmez ama piyasada 50 mama var tek tek denersiniz.
Biz ilk elma suyu ile başladık, yoğurda bile 6. Ayın sonunda başladık. Çok küçük daha, sindirimi boşaltımı zorluyorsunuz. İyi bir çocuk doktorundan yönlendirme almanızı tavsiye ederim.
bazen gerçekten hayret ediyorum.
İlk 6 ay anne sütü yokluğunda formül mama.
Sevmediği mama ise başka markalar deneyin.
Asla ama asla inek sütünü 1 yaşından önce vermeyin. Çocugun bagırsak florasına çok zarar verirsiniz.
Ablan ebe mi cocuk dokturu mu hangisi ona gore yorum yapalim.
Allah askina ablam oyle yaptı ,annem böyle yaptı diye çocuğu büyütmeyin benim annemde pirinc unuyla mama yaparmış ne oldu vitaminle mi doldu vucudum al işte kilo sorunu yasayan biriyim çöp gıda yiyip sisiren...
4 aylık bebege bebe bisküvisi nedir ya yazik günah degil mi? Elinizin altında internet acin bakın, anne bebek grupları var ben verdim bisey olmadı diyenlerin olmadığı... 1 yasa karar inek sütü yasak yazik degil mi bebegine, 2 yaşına kadar şeker ama sen resmen cocugu şekerle zehirliyorsun... çocuk kac yasinda olursa olsun bebe bisküvisi vermeyin hazır gida vermeyin
Acin arastirin bakin 1 yasina kadar temel besin kaynağı anne sütü yoklugunda formul mama..6 aya karar mama ya da anne sütü., ek gıdaya baslayincada temel besin anne sütü ya da mama yani cocugu doldurmayin yazık gunah. Tertermiz vücuduna sekeri bastin ya
O bebe bisküvilerin ben bile yemem neler var içinde bebeğe de vermeyin lütfen. Sizden 1 ay büyük bebeğim var sadece anne sütü verdim su bile vermedim yukarıda da söylemişler sütun yetip yetmediği cisli kalalı bez kilo alımıyla anlasilir. Bu ayda sadece mama/anne sutu verilir. Birini beğenmediyse diğerine geçin. 6 aydan sonra verilen gıda ek olup adı üstünde sadece ektir. Yani bir öğün en fazla iki öğündür. Onun haricinde yine mama ya da anne sütü verilir. Bu süreçte doktora gitmediniz mı? Doktor ne iciyo demedi mi?
❤
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kilosu için doktora gittik gayet iyi gelişmiş dedi. Bi sorun yok dedi. En iyisi o dediğiniz formül mamayı deneyeym
Bu arada bebek biskuvisi hic yedirmedim iki yasindaki kizima bence sutunuzu nasil artirabilirsiniz onun ustune dusun.
Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
O aydaki bir bebege formul sut vermeniz gerekiyor. Yaptiginiz cok yanlis.
4 aylık bebeğe bebe bisküvisi ve süt mü
doymadığına karar veren doktora niye sormadınız ne yedirebileceğinizi yoksa doymadığınada ablanız mı karar verdi?
Kilosu için doktora gittik gayet iyi gelişmiş dedi. Bi sorun yok dedi. En iyisi o dediğiniz formül mamayı deneyeym
yahu çocuğun gelişimi iyiymiş işte daha ne maması derdindesiniz?
erkek değilim ben
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
çocuk yetiştiriyosun ya. gaza gelmek nedir?