• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimizin ailedeki kisilere bagimli olmamasi

xxxb

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
177
57
643
İstanbul
Merhaba arkadaşlar evde ben esim ve yatili bakicimiz var bebegim ben veya esim olmadıginda bizi aramiyor ayni şekilde bakicimiz haftasonu izne ciktiginda onu da aramayip bizle guzel vakit geciriyor yani hicbirimizin yoklugu onun icin sorun degil fakat bu durum normal mi degil mi bilmiyorum düşüncelerinizi merak ettim bu bi sorun mu

Benim bebegime 8 ay annem bakti ve sonra kadin gitti. Bebegim hic aramadı sanki annemi hiç tanımamış gibi. Ki kadin herşeyiyle bire bir sevgiyle ilgiyle ilgilendi hani güvenli bağlanacağı biri varsaydi o da annemdi.

Aynı şekilde ben de birebir ilgileniyorum her ağladığında gece gündüz saniyesinde yanindayim evde oldugumda herşeyiyle ilgileniyorum benim de yoklugumu tinlamiyor.

Tinlamamasi da iyi degil diye okudum ben de . Ne bilim daha ne yapmam gerekiyor.bazen bu güvenli baglanma olayı palavra zırva mi diye sorgulamiyor değilim :KK51:

Benim bebegime 8 ay annem bakti ve sonra kadin gitti. Bebegim hic aramadı sanki annemi hiç tanımamış gibi. Ki kadin herşeyiyle bire bir sevgiyle ilgiyle ilgilendi hani güvenli bağlanacağı biri varsaydi o da annemdi.

Aynı şekilde ben de birebir ilgileniyorum her ağladığında gece gündüz saniyesinde yanindayim evde oldugumda herşeyiyle ilgileniyorum benim de yoklugumu tinlamiyor.

Tinlamamasi da iyi degil diye okudum ben de . Ne bilim daha ne yapmam gerekiyor.bazen bu güvenli baglanma olayı palavra zırva mi diye sorgulamiyor değilim :KK51:

Amaaan çok ta tinnn:KK70::KK70:diyo sanki sizin bebek. Şaka bi yana ne güzel aslında birine bağımlı yaşayan bebek inanın daha zor.

sizin yokluğunuzda nasıl davrandığı değil, siz ya da diğer kişiler ortamdayken nasıl davrandığı önemli. SiZi görünce seviniyor mu, kayıtsız mı, ağlıyor mu? Seviniyorsa sorun yok. Kayıtsızsa sizi yok sayıyor, bir nevi küs diyelim. Ağlıyorsa bağımlı ve uzaklaşmanıza ve dahi yakınlaşmanıza da tahammülü yok.
Basitçe bağlanma kuramının vardığı sonuç bu. Tabii hep 2+2 eşittir 4 değil.

sizin yokluğunuzda nasıl davrandığı değil, siz ya da diğer kişiler ortamdayken nasıl davrandığı önemli. SiZi görünce seviniyor mu, kayıtsız mı, ağlıyor mu? Seviniyorsa sorun yok. Kayıtsızsa sizi yok sayıyor, bir nevi küs diyelim. Ağlıyorsa bağımlı ve uzaklaşmanıza ve dahi yakınlaşmanıza da tahammülü yok.
Benim oğlum beni görünce seviniyor. Yoklugumda aglamiyor aramıyor ama işten geldigimde beni görünce istiyor kucagima almassam ağlıyor. Yani güvenli baglanma var mi ay çok sevindim şimdi :KK73::KK73::KK73:

Kapidan girince onunla gulumseyerek ve sevdigimi belli ederek konusursam gulerek ve elini ayagini hareket ettirerek tepki veriyo bi ggun hic konusmadan gelip sadece baktim bbakalim napicak diye o da sadece bakti

Benim oğlum beni görünce seviniyor. Yoklugumda aglamiyor aramıyor ama işten geldigimde beni görünce istiyor kucagima almassam ağlıyor. Yani güvenli baglanma var mi ay çok sevindim şimdi :KK73::KK73::KK73:
Var tabii. Seviyor sizi. Ben de çalışıyorum. Benim dana da beni görünce sevinir. Eşimi görünce de sevinir. Bebeğime annem bakıyor haftanın 3 günü, annemi görünce de güler, cilveleşir ama kucağına gitmez bizde kalır, nazlanır. Birinci derece yakını olmadığının bilincinde. Akşam ve gece bakımını tamamen ben devralırım. Annem kenarı çekilir. Bebekler, esas bakımını sürekli yapan yakınına daha çok bağlıdır. Ne çakaldır o bacaksızlarrr:)

Kapidan girince onunla gulumseyerek ve sevdigimi belli ederek konusursam gulerek ve elini ayagini hareket ettirerek tepki veriyo bi ggun hic konusmadan gelip sadece baktim bbakalim napicak diye o da sadece bakti
Ama şekerim bebeğini deneme, kafasını karıştırma, dik dik bakma yazık. Sevincini belli et, gülümse, sev okşa. Sen gidince ağlamıyor çünkü döneceğini biliyor. Bu konuda hayal kırıklığına uğramamış.

Var tabii. Seviyor sizi. Ben de çalışıyorum. Benim dana da beni görünce sevinir. Eşimi görünce de sevinir. Bebeğime annem bakıyor haftanın 3 günü, annemi görünce de güler, cilveleşir ama kucağına gitmez bizde kalır, nazlanır. Birinci derece yakını olmadığının bilincinde. Akşam ve gece bakımını tamamen ben devralırım. Annem kenarı çekilir. Bebekler, esas bakımını sürekli yapan yakınına daha çok bağlıdır. Ne çakaldır o bacaksızlarrr:)
Ben de aynı şekilde evdeyken tüm ilgim onda tüm bakımını ben yapıyorum. Gece de her ağladığında hemen kalkıyorum. Ben yoklugumda beni aramadığı icin guvenli baglanmadi bana heralde diyip içten içe hep u zuluyordum yorumunuz beni çok sevindirdi Allah da sizi sevindirsin.

Ben öğretmenim, gelişim psikolojisi gördüm. Şurda bu konuyu okuyana kadar hiç bebeğim bize nasıl bağlı diye düşünmemiştim. Dürtüsel olarak seviyor, ilgileniyor ve tepkilerimi gösteriyorum. Her şeyin internete düşmesi herkesi psikolog ya da bla bla uzmanı yaptı artık. Böyle şeyleri düşünmeyin, sevin, okşayın, kucaklayın. O kuramların söylediği de her zaman doğru çıkmayabilir.

egitim dersinde bu konuyu gormustuk artik dogruluk payi nedir bilmiyorum.sizi korkutmak icin soylemiyorum sadece bilgileri aktariyorum.sizin bebeginizin bu durumu guvenli baglanma degil.suna dikkat edin onemli nokta surasi.siz ortama yani bebeginizin yanina geldiginizde bebeginiz sizi gorunce sevinip tepki veriyor mu uoksa umursamaz bi tavir mi sergiliyor

Back
X