canım been hastaneden cıkar cıkmaz plan uygulamaya basladım.. Hamileliğimde ''Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler - Tracy Hogg'' un kitabını okumustum esime de okuttum annemleri de uyarmıstım.. Plan uygulayacağım lutfen karışmayın diye... Yani herkes ben ne dersem onu yaptı..
Neyse
gunluk i rutini anlatıyorum su an bebeğim 7 aylık
sabah 7 de uyanma
7,30 gibi mama
09 00 ya da gibi sabah uykusu (piş pişleyerek )
10.00 ya da 10.30 gibi uyanma... Eğer uyanmazsa ben uyandırıyorum bi sonra ki uykusunun saati sasmasın diye..
Kahvaltı oyun derken
12.30 gibi ogle uykusu
13.30 ya da 14.30 gibi uyanıyor.. gene oyun vs vs yemek vs
17.00 gibi ya da biraz gece son uyku o da maximum 45 dk uyuyup kalkıyor..
yukarıda yazdıklarım artı eksi yarım saat oynayabiliyor...
yemek yiyiyoruz ailecek, oyun oynuyoruz ve en gec en gec 20.30 ya da 21.00 da gece uykusu..
gece 12 de uyku uyanık arası mama yiyiyor ve aynı rutin devam ediyor... Sabah a kadar masallah uyanmıyor

işin özü şu gündüz bebek ne kadar verimli beslenirse gece de kalmayacaktır...
bir bebek 4 aylık olduktan sonra maximum 5 saat ac kalmadan gece uykusu alabilir.. sadece gündüz tam randumanlı beslenmesi gerekiyor.. Sütünüzü mutlaka sağıp bakın kac cc sütünüz var.. Bebeğiniz bir ogunde kac cc yiyiyor.. benim bebeğim beni 4,5 ay emidi emerkende mama ile beslendi hep.. o yuzden kac cc yediğini biliyordum... ve 3,5 aylıkken ufak ufak ek gıdaya bsladım..

gaz konusunda bende cok muzdariptim ve bize nurse harveys denen şurup ii geldi.. her ogunden sonra 1 tatlı kaşığı vermiştim.. maximum günde 5 defa veriyordum... ve bebeğimi kundaklayarak yatırdım...
bebeğinizi pişpişleyin .. yani hep pişpişleyerek uyutursanız o da sizin hangi hareketinizden sonra ne yapacağınızı bilir.. yani uyanınca yemek sonra aktivite (alt alma oyun oynama vs vs) sonra uyku... gece uykusu haricinde gün içinde ki beslenmelerini asla uykuda vermedim.. yani uykuyla yemeği bagdastirmasın diye.. biraz karısık yazmıs olabilirim ama baska soruların olursa seve seve cvplayabilirim