Bebeğin anne karnında toplanması??

mavifiyonk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2015
68
33
88
34
Mrb kızlar.
24. Haftadayim iki gündür bebeğim bir sağa bir sola bir aşağı toplanıyor gibi hatta toplandığı yer sivriliyor. İlk gebeliğim tecrübesizim bu kötü bir şeyin habercisi mi diye korkuyorum. Bazı sitelerde erken doğum kasilmalari diye okudum :KK43:bebek neden toplanır ki cevaplar için şimdiden teşekkürler

2016 Kasım anneleri 27.haftaya girdim bu sertleşmeler şiddetini arttırarak devam ediyor.doktor normal olduğunu söylüyor hiç böyle bir konu açan da yok bunu sadece ben mi yaşıyorum anlamadım.baska bir doktora mi gitsem.sizde kasılmalar başladı mi

Son düzenleme:
Muhtemelen bebegin hareketleriyle alakali bir durum.pek kasilma olayi gibi gelmedi bana anlattigin durum.icin rahat etmesi icin bi doktorunla gorus cunku burdan biz ne kadar yardimci olabiliriz bir de bunu dusun.
Ben 2 erken dogum yaptim ama benimde heo kasilmalarim vardi yaniltabilirim cok rahatsiz ediyorsa doktorunla gorus.
Hayirli saglikli dogumlar.

Hic kasilma yasamadim o yuzden yardimci olamicam simdi bilen arkadaslar yazarlar ama sizin durumunuz ayni olmayabilir neden doktorunuzla irtibata gecmiyorsunuz ki daha dogumunuza cok var kendinize ve bebeginize dikkat edin

Cevaplar için teşekkürler.pazartesi randevum var geç olacak iyice evham yaptım bugün arayayim doktoru.bebegin hareketlerini çok geç hissettim 21. haftada.bu toplanma bana tuhaf geliyor herkes yaşıyor diye dusundum ama bu durumla karşılaşan yok sanırım. Herkese hayırlı doğumlar

Kasilmada tum karninin komple sertlesmesi gerginlesmesi ve kasiklara cok baski yapmasi lazim.Yol yuruyemez hale getirir.
Cok yorma kendini dinlen surekli.

Canım anlattığın şeyi ben de hamileligimde çok yaşadım. O his geldiğinde mesela saga toplandiysa sol tarafa doğru yatmayı dene. Benim minnosum hemen aksi tarafa düşüyordu :)

Kasılmanın da ne olduğunu anlatayım. Yavaş yavaş sanki yürüyen bir ağrı, bütün karnını sıkıştırıyor sıkıştırıyor sonra birden bırakıyor hic birsey olmamış gibi oluyorsun... O his geldiğinde ne yaparsan yap geçmiyor (burnundan yavaş yavaş karnını şişirerek derin nefes alıp ağzından vermek hem rahatlatır hem de normal doğum yapacaksan pratik yapmış olursun)

Kasılma düzenli olmadığı sürece ve artan, aşağı doğru baskılayan bir agri olmadığı sürece bir sakınca yok canım. Rahim kendini doğuma hazırlıyor. (Braxton-hicks)

Canım anlattığın şeyi ben de hamileligimde çok yaşadım. O his geldiğinde mesela saga toplandiysa sol tarafa doğru yatmayı dene. Benim minnosum hemen aksi tarafa düşüyordu :)

Kasılmanın da ne olduğunu anlatayım. Yavaş yavaş sanki yürüyen bir ağrı, bütün karnını sıkıştırıyor sıkıştırıyor sonra birden bırakıyor hic birsey olmamış gibi oluyorsun... O his geldiğinde ne yaparsan yap geçmiyor (burnundan yavaş yavaş karnını şişirerek derin nefes alıp ağzından vermek hem rahatlatır hem de normal doğum yapacaksan pratik yapmış olursun)

Kasılma düzenli olmadığı sürece ve artan, aşağı doğru baskılayan bir agri olmadığı sürece bir sakınca yok canım. Rahim kendini doğuma hazırlıyor. (Braxton-hicks)
Canım benim nefesimi kesecek kadar sert oluyor karnım ve mesaneme doğru baskı hissediyorum.bebegin ayakları orda aşağı doğru vuruyor sanki.yalanci doğum kasılmaları içinde çok erken değil mi bilmiyorum daha 27. Haftaya yeni girdim.
Sabah ilk iş doktora gidecem galiba.cok mu evham yapıyorum

Canım benim nefesimi kesecek kadar sert oluyor karnım ve mesaneme doğru baskı hissediyorum.bebegin ayakları orda aşağı doğru vuruyor sanki.yalanci doğum kasılmaları içinde çok erken değil mi bilmiyorum daha 27. Haftaya yeni girdim.
Sabah ilk iş doktora gidecem galiba.cok mu evham yapıyorum

Aralıkları nasıl? Mesela 1 saatte 4 veya daha fazla oluyor mu? Düzenli aralıklarla mı oluyor rastgele mi oluyor? Benim de erken başlamıştı. 2. Çocukta daha erken başlarmış ama benim ilk olduğu halde erkendi... bol su icmeni oneririm. Bir de magnezyum kullanmıyorsan ona başla çok iyi geliyor. Çok evham yapma ama takipte kal.

Ha bir de mesela bu ağrı varken şuan uyuyabilir misin? (Şiddetini anlamak açısından soruyorum) eğer yok uyuyamam uyusam da uykumdan uyandırır diyorsan sabahı beklemeden doktora gidebilirsin. Haftan küçük diye kaale almayıp göndermeye kalkarlarsa nst ye girmek için diren. En azından için rahat eder.

Geceleri çok oluyor ayakta uzun sure kaldığımda oluyor.bu gece ilk defa saate baktım bir dakika kadar sürüyor sertleşme bir saatte üc defa oldum düzensiz aralıklarla.iki gündür bundan dolayı çok uykusuzum.agri ve surekli lavaboya gitme ihtiyacı uyutmuyor beni

Aralıkları nasıl? Mesela 1 saatte 4 veya daha fazla oluyor mu? Düzenli aralıklarla mı oluyor rastgele mi oluyor? Benim de erken başlamıştı. 2. Çocukta daha erken başlarmış ama benim ilk olduğu halde erkendi... bol su icmeni oneririm. Bir de magnezyum kullanmıyorsan ona başla çok iyi geliyor. Çok evham yapma ama takipte kal.

Ha bir de mesela bu ağrı varken şuan uyuyabilir misin? (Şiddetini anlamak açısından soruyorum) eğer yok uyuyamam uyusam da uykumdan uyandırır diyorsan sabahı beklemeden doktora gidebilirsin. Haftan küçük diye kaale almayıp göndermeye kalkarlarsa nst ye girmek için diren. En azından için rahat eder.
Cevapların için çok sağol cnm bu gece vakti en azından anlattığım için rahatladım:KK36:

Geceleri çok oluyor ayakta uzun sure kaldığımda oluyor.bu gece ilk defa saate baktım bir dakika kadar sürüyor sertleşme bir saatte üc defa oldum düzensiz aralıklarla.iki gündür bundan dolayı çok uykusuzum.agri ve surekli lavaboya gitme ihtiyacı uyutmuyor beni

24. Haftadan beri devam ediyormuş, doktora bunu soylediginizde birşey demedi mi? Ya da 3 haftadır bunu yaşayıp hic doktora gitmedin mi?

Benim hamilelikte öğrendiğim en önemli sey, sonucu boşa evham yapmış olmak bile olsa mutlaka bir terslik hissettiğinde doktora gitmelisin.

Ha bir de korunmadan cinsel ilişkiye girdiyseniz o da rahimde kasılmalara neden olabilir aklında bulunsun canım. Inşallah mühim birşey değildir ama ihmal etme, muhakkak doktora git.

25.haftada gittim normaldir dedi.cok üstünde durmadı. şimdi 27 oldum iki gündür arttı.ilac falan da vermedi.

Cinsel ilişkiyi bıraktık bir haftadan fazla oldu. akintim var arada o da son zamanlarda oldu.
yarin giderim doktora en azından içim rahatlar.

25.haftada gittim normaldir dedi.cok üstünde durmadı. şimdi 27 oldum iki gündür arttı.ilac falan da vermedi.

Cinsel ilişkiyi bıraktık bir haftadan fazla oldu. akintim var arada o da son zamanlarda oldu.
yarin giderim doktora en azından içim rahatlar.

Magnezyum ve bol su ile benim minnoş 36. Haftaya kadar durdu şükür :) inşallah senin evladın da sağlıkla sıhhatli günü geldiğinde dünyaya gelir canım. Dediğim gibi haftan küçük diye kasılmanı ciddiye almazlar. Nst ye girmek için ısrar et. Hiçbirşey çıkmasa bile senin için rahatlamış olur. Nst de sancı çıkarsa da erkenden önlem alırsınız.

Bu arada rica ederim, elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmak istedim. ah ah hamileliğimi özledim ne güzel günlerdi... :KK36:

[QUOTcnminEmiraSalih, post: 47892273, member: 723013"]Magnezyum ve bol su ile benim minnoş 36. Haftaya kadar durdu şükür :) inşallah senin evladın da sağlıkla sıhhatli günü geldiğinde dünyaya gelir canım. Dediğim gibi haftan küçük diye kasılmanı ciddiye almazlar. Nst ye girmek için ısrar et. Hiçbirşey çıkmasa bile senin için rahatlamış olur. Nst de sancı çıkarsa da erkenden önlem alırsınız.

Bu arada rica ederim, elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmak istedim. ah ah hamileliğimi özledim ne güzel günlerdi... :KK36:[/QUOTE]
Amin cnm inşallah.rabbim çocuğuna sana hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin.erken doğumdan çok korkuyorum yarın inşallah güzel haberlerle gelirim dua et bize...
tecrübelerin gerçekten aydınlattı hamilelikte hiçbir durumu hafife almamak lazım. çok teşekkürler :KK200:

Back
X