Bebeğin bakımı sorunsalı

eşiniz ne iş yapıyor

yani onunla ortak bakma imkanınız var mı

eğer yoksa bakıcı

bir de lütfen acele edin zira bebeğiniz çok küçük değil nasıl bieden alışacak bakacak kişiye

yani kv bile olsa o çocuğun düzeni var hemen nasıl öğrenecek ki

şimdiye kadar çözüp alışma sürecini geçirmeniz lazımdı

kv niz bebek bakarım bakmam gibi bir şey söyledi mi yani o bakacağım diye bekliyor mu

zira benimki yarın işe başlayacak beni almaya ne zaman geleceksin diye oğlunu aradı oğlu da bakıcı gelecek anne dedi
Kv düzenini biliyor ve ona alışık. Bakıcıda çok ağlar. İnatçı bir de akşama kadar ağlar.

Kızlar merhaba.

5 yıllık zorlu bir sürecin sonunda kızımı kucağıma aldım. Bu sürede 6 4 ve 1.5 aylık 3 çocuk kaybettim. Hamileliğim boyunca yattım. Kayınvalidem bir kere bile arayıp nasılsın demedi. Birkaç kere eşime sormuş o kadar.

Eşim de annesine çok bağlı. Sadece tuvalete kalkıyordum. Bu haldeyken annesini arayıp ondan yardım istemem gerektiğini söyledi durdu hep. Kızıyordum ben de arada sırada gelip iki tas yemek yapsa bi süpürge tutsa bana değil sana yardım etmiş olacak diyordum. Çünkü bu işleri hep eşim yapıyordu. 33. Haftamda artık eşimin baskılarına dayanamayıp aradım. Sürekli o halimde kavga edip ağlatıyordu. Aradım ve Anne gel niye gelmiyorsunuz dedim. Tamam gelirim dedi. O hafta geldi 5 gün durdu. Ikı tencere de yemek yaptı. Ertesi hafta gelmedi. Sonraki hafta gelip 5 gün daha durdu. Yani 9 aylık gebelikte 10 gün yanımızda durdu. Bu süreçte rahat da durmadı. Saçma sapan bir sürü tantana. Hatta bebeğim kız diye yaa niye kız oldu erkek olsaydı şimdi bu doğduğunda bi sene emdir. Sonra hemen çocuk yap. Bile demişliği var. Çok kızdım benim ne zorluklarla kızımı kucağıma aldığımı biliyor sonuçta. Çok erkek istiyorsan kendin yap bir daha kızıma laf etme dedim. Sustu...

Neyse laflarını anlatmaya sayfalar yetmez. Zaman geççti, tatil bitti. Şimdi okul başlıycak. Seminer dönemi geldi bile. Perşembe günü dağ köyüne gidicem.

Bu güne kadar hiç onun bakmasını istemedim ama eşime laf anlatmak çok zor. Yüz göz oluruz desem de inatla annem baksın diyor. İsteksiz de olsa tamam ama sadece annen gelicek dedim tamam dedi.

Az önce öğreniyorum ki kp de gelicekmiş. Onu yalnız bırakamazmış. Nasıl yaa sadece 3 gün okula gidicem. 16 saat dersim var. Pazartesi sabah gelip çarşamba akşam dönecek diye konuştuk eşimle. Şimdi soğuk havalarda gitmezlermiş. Ee birlikte oturcakmışız. Bakıcı tutucam bunu kabul edemem deyibce hır gür çıkıyor.

Boşanıp şöyle ege kıyılarına yerleşmek ve kafa dinlemek istiyorummmmm. :olamaz::olamaz:
Öncelikle bebeğini güzelce sağlıkla büyütmeni dilerim.
Cehalet yüklü kv' ne de ki bebeğin cinsiyetini anne değil baba belirler sen git oğluna söyle "neden kız bebek yaptın" diye.
Sakın ama sakın kızını Kv bırakma şayet kv dediğin gibi biriyse emin ol ikinci bir kv daha yetişecek çünkü çocuk bakımı yeme içmeden ziyade eğitim işidir.
Size kuzenimden örnek vereyim.
Kuzenimin kv yeryüzünde rastlayacağınız en mükemmel kv diyebilirim ben bile kendisini çok severim.Bize kalmaya bile gelir çok şeker çok tonton kibar okumuş görmüş kadın birde.Kuzenim gözü kapalı oğlunu Kv emanet etti aradan bir zaman geçti baktım istifa etmiş evde oturuyor "Hayırdır ne oldu neden işten çıktın'' dedim."Oğlumun türlü türlü huyları olmaya başladı geçenlerde misafir geldi kız arkadaşlarımdan birinin çantasını gizlice alıp içinde ki paraları aldı" dedi ben şok oldum"Nasıl yani bu çocuk daha 2 buçuk yaşında nasıl böyle bişey yapıyor"?
Meğer babaannesi kendi çantasını oğlana verip içinden para aldırıyormuş.Belki çok masumca yapılan birşey fakat çocuk bunun normal birşey olduğunu sanıp herkese yapmaya başlamış.Tabi bunu gören kuzenim deliriyor ve kv artık ben yokken bu eve gelmeyeceksin anne diyor.
Oğlu 1. Sınıfa gidene kadar kuzen çalışmadı 1. Sınıftan sonra fa oğluna anahtar verdi çocuk kendi kendine eve girdi çıktı kendi yedi kendi ders çalıştı zaten akşam 5 de oğlu okuldan geldi kuzen 6 buçuk da evdeydi ofisi de evinin hemen karşısındaydı.Oğlan şimdi 13 yaşında ve Maşallah anasının oğlu diyebilirim.
Çocuğu aile büyüklerine teslim ederseniz zıt karakterli ve sizin tasvip etmeyeceğiniz bir kişilikte çocuk olur.Ben şahsen buna müsaade etmem.
Boşanırsanız Ege kıyılarında sakin bir beldede yaşıyorum beklerim ;)

Kızlar merhaba.

5 yıllık zorlu bir sürecin sonunda kızımı kucağıma aldım. Bu sürede 6 4 ve 1.5 aylık 3 çocuk kaybettim. Hamileliğim boyunca yattım. Kayınvalidem bir kere bile arayıp nasılsın demedi. Birkaç kere eşime sormuş o kadar.

Eşim de annesine çok bağlı. Sadece tuvalete kalkıyordum. Bu haldeyken annesini arayıp ondan yardım istemem gerektiğini söyledi durdu hep. Kızıyordum ben de arada sırada gelip iki tas yemek yapsa bi süpürge tutsa bana değil sana yardım etmiş olacak diyordum. Çünkü bu işleri hep eşim yapıyordu. 33. Haftamda artık eşimin baskılarına dayanamayıp aradım. Sürekli o halimde kavga edip ağlatıyordu. Aradım ve Anne gel niye gelmiyorsunuz dedim. Tamam gelirim dedi. O hafta geldi 5 gün durdu. Ikı tencere de yemek yaptı. Ertesi hafta gelmedi. Sonraki hafta gelip 5 gün daha durdu. Yani 9 aylık gebelikte 10 gün yanımızda durdu. Bu süreçte rahat da durmadı. Saçma sapan bir sürü tantana. Hatta bebeğim kız diye yaa niye kız oldu erkek olsaydı şimdi bu doğduğunda bi sene emdir. Sonra hemen çocuk yap. Bile demişliği var. Çok kızdım benim ne zorluklarla kızımı kucağıma aldığımı biliyor sonuçta. Çok erkek istiyorsan kendin yap bir daha kızıma laf etme dedim. Sustu...

Neyse laflarını anlatmaya sayfalar yetmez. Zaman geççti, tatil bitti. Şimdi okul başlıycak. Seminer dönemi geldi bile. Perşembe günü dağ köyüne gidicem.

Bu güne kadar hiç onun bakmasını istemedim ama eşime laf anlatmak çok zor. Yüz göz oluruz desem de inatla annem baksın diyor. İsteksiz de olsa tamam ama sadece annen gelicek dedim tamam dedi.

Az önce öğreniyorum ki kp de gelicekmiş. Onu yalnız bırakamazmış. Nasıl yaa sadece 3 gün okula gidicem. 16 saat dersim var. Pazartesi sabah gelip çarşamba akşam dönecek diye konuştuk eşimle. Şimdi soğuk havalarda gitmezlermiş. Ee birlikte oturcakmışız. Bakıcı tutucam bunu kabul edemem deyibce hır gür çıkıyor.

Boşanıp şöyle ege kıyılarına yerleşmek ve kafa dinlemek istiyorummmmm. :olamaz::olamaz:

canım benim bebeğinin olduğuna şu kaynanan yüzünden sevindiremediler mi seni bu kocan da ne inat bu kadar da annecilik ne ya artık siz bir aile oldunuz az söz dinlesin bu kadar az gelinir mi hamileliğinin ne kadar zor olduğunu biz biliyoruz da o gözüyle gören kaynana mı bilmiyor?
şuan ikna edilecek gibi değil mi eşin canım

bu kadar annesıne bağlı ıse nıye evlendı anlamadım ...
:D aynen bende de var annesine düşkün bir koca ama adreninki kadar da değil son zamanlarda çok kırıldığımdan bir şey demiyor her kış gelen sonra lafları sokup giden bu sene gelmezlerse ben de çalışamadığım derslerimi çalışacağım bakalım kaynanaya da mesafeyi koydum aa eltisi gibi benimle konuşmak istemez oldu diyormuş oğlunu dolduracak güya..

Bence ne yap ne et bakıcıya ikna et eşini, zaten eşinin bu yönde baskı yapması yanlış. Başta hamileyken annemi ara vs deyince beni merak eden arar sorar derdim ki ben de benzer durumlar yaşadım eşime hep böyle söyledim.

Benim de çok zor geçiyor hamileliğim ara sıra aradı kv. Ama her aradığında sinirimi bozdu, aramasın diye dua eder oldum. Benimki de bir kez olsun gelip bir işin ucundan tutmadı sürekli yatıyordum. Ama Allahım gelmesin diye dualar ediyordum. Ne Şam'ın şekeri ne arabın yüzü boşuna dememişler. Ne gelsin moralimi bozsun ne de sözde iyilik yapsın bana. Gelmedi de zaten :)
Ben kv aylardır aramıyorum oysa her gün arardım sorardım.Yenge hanıma beni şikayet etmiş aramıyor diye eşimde bana dedi eşimin telf üzerinden eşim konuştuktan sonra aldım telefonu "anne beni neden aramıyorsun" diye sitem ettim bana "e kızım ben telefon çevirmeyi bilmiyorum" dedi.Bende "kebapçıyla pideciyle telepati kurarak mı sipariş veriyorsun" dedim :D
" Ee onları nasıl çevireceğimi bana öğrettiler" dedi. "İyi o zaman benim numaramı da nasıl çevireceğini öğren sonra beni ararsın yada benim numaramı lahmacuncu diye kaydet belki aramayı unutmazsın" dedim telefonu eşime verdim :D
Kv aslında kendine hayrı yok psikolojik olarak hasta kadın.İstiyor ki ben yanına gideyim ona bakayım yemeğini temizliğini yapayım o da bebek doğunca bebeği sevsin :D
Eşim de kv "az ye kendine hizmetçi tut''dedi.Bu yıl kv temizliğe ben gidemedim eşimi yolladım eşim yaptı benim hiç halim yok vallahi.Doktorum 2 gün önce kontrole gititğim de erken doğum olabilir sakın telaş yapma korkma dedi.Demez olaydı hergün '"acaba bugün mü doğuracağım" diye hevham yapıyorum :o

ya insanlar kalkıp gelip kurulu düzenlerini bozacaklar siz de bunun karşılığında birçok şeye göz yummak zorundasınız diye düşünüyorum. burda ne kv ye bişey diyebilirim ne size. tamamen eşiniz problemli.
ben bazen çok düşünüyorum. birbiriyle ciddi konularda zıt düşen insanlar neden zorla evlilik devam ettiriyorlar diye??

ya susup olanlara razı geleceksiniz ya da hır gür bakıcıya eşinizi razı edeceksiniz. olmadı mı ücretsiz izin alın bakın çocuğunuza. eşiniz de bir erkek olarak evini geçindirmek zorunda yani.

Kesinlikle ucretsiz izin kullan hocam. Benim 3. Cocugum kucagimda su an. Bebeğim icin izin dilekcemi dun yazdim 22 ay. Buyuk kizim ve oglum icin izin kyllanmadim ve esimjn israriyla birine yengesi birine yegeni bakti en.sonunda krese devam ettiler. Akrabalarla da iyiyken kotu olduk. Sanki hayrina bakmislar gibi omur boyu minnet duymani bekliyorlar. Bu bebegim icin de.dediki seminerde ablam baksin hayir dedim 2.hafta maas kesilmesin diye ablama dayanamiyorum cok.sey anlatiyor bunaliyorum dedim verdim dilekceyi. Borcumuz da cok ama yapacak bi sey yok

off ya ne zor bir durum Allah yardımcın olsun inşallah en zoru da bu galiba çalışan kadınlar için. keske en bastan anneleri hiç karıştırmadan bi bakıcı ayarlasaydınz dicem ama eminim eşin bakıcıya da karşıdır ne gıcık bu adamlar ya. bu durumu lehine çevirmeye bak derim en azından yemeğini temizliğini yaparlarsa ohh sen de kızınla ilgilenirsin miss gibi çok da takılma diyebilicem ancak :(

Bu kv - kp konularını okumaktan sinir hastası oldum, bir de yaşıyorsunuz bunları ne diyeyim. İnsanlar neden algılayamıyor acaba evlilik denen şeyi. Başka bir aile var artık, siz hane dışındasınız. Bunu anlamak nasıl bu kadar zor inanamıyorum ya. Sakın eşinizi dinlemeyin. Bakıcı bulun hemen. Bebek bu, ateşi de çıkacak, hastalanacak da. Oyuncak değil ya tabi ki bir şeyler olacak. Annesi olsa olmazmış. Şekerli emzik çok mantıklı çünkü. Hizmetçileri var çünkü kendileri dışında bir de oğullarına hizmet edecek. Hem de 2+1 evde üst üste yaşayacak. Yok ne yapın edin gelmelerine izin vermeyin. Sonra gitmek bilmezler. Çocuğunuzla birlikte sağlıklı, sıhhatli, mutlu, uzun bir ömür dilerim sizlere.
Çok sağolun güzel yorumunuz için. Anlamıyorlar işte. Kv kp konuları eş konuları bunlar artık çileden çıkardı beni.

adre
bence ne yap et herseyı goze al bakıcı tut derım
tum huzurun kacıcak gıbı gorunuyor
emrı vakı yap hatta
bı ıkı gun küser sonra barısırsınız
ama kayınvalıden sana gelırse bı omur tadınız kacıcak...

bu kadar annesıne bağlı ıse nıye evlendı anlamadım ...
İşin daha garibi ortaokulda ayrılmış evden. Yurtta kalmış lisede. Unv başka şehirde ve atanınca da başka şehirde çalıştı. İlk görev yerimizde 3 yıl çalışıp eşimin memleketine geldik. Öyle gerekti. İstemesem de geldik işte.

Bi kadın vardı işte güvendim. Onun da kızı hamileymiş. Onumuzdeki hafta bulup bayram tatilini beraber geçircez ki alışsın bebeğim.

ben şirketten buldum kadın bayramda vs gelip alıştı bebeğe ki benimki 3,5 aylık idi sizinki büyük alışması daha sıkıntılı

şimdiden anlatın çocuğa işe gidip geri geleceğinizi vs

adre
bence ne yap et herseyı goze al bakıcı tut derım
tum huzurun kacıcak gıbı gorunuyor
emrı vakı yap hatta
bı ıkı gun küser sonra barısırsınız
ama kayınvalıden sana gelırse bı omur tadınız kacıcak...
Tek kv gelmeyi kabul ederse gelicek. O kaçıramaz huzurumu. Çünkü benim sert olduğumu biliyo ve iki gün kalıcak. Ama kp işin içine girerse ki bı hafta süreleri var. Kendileri bilirler.

ben şirketten buldum kadın bayramda vs gelip alıştı bebeğe ki benimki 3,5 aylık idi sizinki büyük alışması daha sıkıntılı

şimdiiden anlatın çocuğaişegidip geri geleceğinizi vs
7.5 aylık anlamaz ki benimki de ama tanımadığında asla durmuyo.

Back
X