• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin beşiği...

yazık size çocuk sevgisi taşımayan bir kalp diye insanları bilip bilmeden taşlamak kolay olanı dimi... iğrenç oldu diye bir yaklaşım yoktu kalbinizdeki o gözlerle bakmışsınız. ne görmek istiyorsanız onu görmüşsünüz. belli ki sizde böyle bir insansınız o hamile kadının duygularının hiçbir önemi yok dimi... izin almadan insanların eşyalarını çocuğunuz malı gibi kullanmaya alışıksınız. çocugunuz camdan sarkmak istediğinde aman gönlü kırılmasın bırakın hevesini alsında diyor musunuz. çocuğunuz çocukta siz nesiniz bostan korkuluğumu.

ben 8-17 çalışırm. çocuğumda evde bakıcısıyla birlikte. istediği gibi özgürce evimizin her yerini kullanır. bizim evimizde pek sınır yok. ben evde olunca da park bahçe gezeriz. kimsenin eşyasına da dokunmayız bostan korkuluğu görevi de üstlenmem.
hayal ürünlerinizin hiçbiri tutmadı.
ayrıca çocuğun hayatına zarar verecek davranışla çocukça bir isteğini aynı bulacak kadar ilginç bir düşünce bilgi birikiminiz var. umarım çocuğunuz olana kadar doğru-yanlış ayrımını çözersiniz.

Çocukların her istediği olmalı mı.. Ne biçim bir düşünce bu.. Ben kendi evimin sınırlarında çocuğumun her istediğini yaparım, buna kimse karışamaz. Ama başkasının malı üzerinden olmaz.
Oğlum daha 2 yaşına girmedi, Başka çoçuğun oyuncağını gördüğünde istiyor tabi ki, o bizim değil bu bizim diyorum.
Artık alıştı..
Çocuklar bu ayrımı bilmeli, ne ayıp...
Arkadaşınız da azcık sesini çıkarsa keşke...

Yok hayır kinaye olarak söylemedim. Bu çocuklar kuzen her eşya için bu onun bu senin denmesini çocukları birbirine karşı bileglemek gibi geliyo bana. Bu çocuklar sürekli bi araya gelecekler daha gelmeden kuzenine gıcık olmasını istemem şahsen.
Bence kesinlikle en baştan sona senin,onun ayrımı olmalı. Herkes kendininkiyle yetinmeyi bilmeli. Kuzenle bu ayrım olacak ki dışarda yabancıylada olsun. Ayrıca siz böyle düşünüyo olabilirsiniz ama karşınızdakinin istemeyebileceğini düşünmeniz lazım. Ben şahsen her eşyann kişisel olduğunu düşünüyorum mesela. Benim eltim kuzenine gıcık olmasın diye çocuğunu bebeğimin beşiğine koysa çok sinirlenirdim. İzin almadan koyması çok ayıp.

İzin alsa hiç problem değil, yatsın uyusun oynasın.
Ama bu elti kovulmayı bile hak etmiş.

Sokaklarda gezen heryere oturan çocuğu o kıyafetlerle yenidoğan yatağına elbetteki koymaması gerekiyor. Dünyanın en değerli varlığı kendi çocuğumuz ve çocuğumuzun istekleriymis gibi davranmaktan kaçınılmalı.

Kızım 3yasında .herşeyden etkılenecek bır yaşda. Arkadaşımızın yeni bebegı oldu ve bebegın bazı eşyaları dıkkatını cektı kullanmak ıstedı bı ara sulugundan bile ,ben almaya çalışırken arkadaşım o da çocuk yıkarız dedi geçti, besıgıne de yatmak istedi vs ,dıkkat cekmıstır, kıskanmıstır, hoşuna gıtmıstır falan .2dk ıcıne yatıp çıksa gönlü olur zaten gereksız bi tepkı vermısınız, arkadaşınız dese bi nebze haklı derdim de bilemiyorum

Bazen insan tecrubesizliktenmidir yada sorun çıkmasın diye içine atmaktan mıdır dumura uğruyor sessiz kalıyor ilk çocuğumda aynı olayı yaşadım görümcem yıkanmış hazırlanmış ve yeni doğmuş bebeğin boş beşiğine 3yada4yaslarindaki çocuğunu hoop bıraktı neye uğradığımi şaşırdım bir kaç günlük bebek yatağı susup kalmıştım hala hatirlayinca sinirm bozulur ama şunu anladım sustukca tepene çıkıyorlar bu sefer bebegi alıp o çocuğun kucağına vermeler ona taşıtmalar güya seviyo ben kendim incinecek diye zor tutarken kendini taşıyamayan çocuğun kucağına bebek vermek nasıl bir zihniyet yazıyı okuyunca eski yaralarım depresti şimdiki bebeğimde tabiki temkinliyim kimse kendinide bebeginide ezdirmemeli sonradan çok acısını çekiyorsun da iş işten geciyo

geçen hafta sonu arkadaşımı ziyarete gittim. o da 9. ayında... bugün yarın doğurur.. çocuğuna oda hazırlamış süslemiş,püslemiş,pırıl pırıl bir oda hazırlamış .beşiğine nevresimini herşeyini tertemiz koymuş. neyse ben çok beğendim sonra bunun eltisi geldi onunda 3 yaşlarında bir çocuğu var. bebek odasına girdiler perdeden tut halıya kadar bir dünya laf etti arkadaşımın canı sıkıldı yinede hanımefendiliğini bozmadı bende sessizdim ta ki çocuğu beşiğe girmek isteyene kadar... ağladı ben içinde yatıcam demeye başladı. tabi çocuğun dikkatini çekti anlıyorum ama annesi kaldırdı içine koyacak çocuğu ne yapıyorsunuz olmaz o bebeğin dedim tutamadım kendimi. bak tertemiz hazırlamış kız bugün yarın gelecek bebeği dedim. benimde çocuğum temiz merak etme dedi cuk koydu çocuğu içine. Allah aşkına gereksiz bir müdahale mi etmiş oldum.hoş müdahale ettimde ne oldu yine yapacağını yaptı. arkadaşımda ben değiştiririm nevresimi dedi eltiside bozuldu aldı çocuğunu çıktı gitti evden. ben mi yanlış düşünüyorum gerçekten merak ettim onun yaptığı çok düşüncesizce değil mi? siz olsanız ne yapardınız?

İyi olmuş boşverin. Taptaze bi can gelicek mikroplarla tanışmamış daha. Evet o beşiğe oturtulanda çocuk özenir normal ama annesinin ona anlatması gerekirdi bak buraya bebiş gelicek daha çok küçük, annesi ona hazırlamış şimdi değil büyüsün bebiş o zaman sende girersin içine deyip kucaklasa çocuğun ısrar edeceğini sanmam. Bende çok dikkat ettim böyle şeylere şükürki çevremdeki çocuklularda çok titizdir bu konuda.

Ya tamam çocukların her dediği yapılmaz ama 3 yaşındaki çocuk da heves etmiş
Ne olur beşiğe yattıysa ?
Çok mu zor bir nevresimi değiştirmek?
Anlamadım anlayamıyorum...

Çevremdekiler, arkadaşlarım, ailem veya akrabalarım bi çöp bile alsa beğenmesem bile beğendim derim kırılmasın diye. Yada güzel olmuş derim hoşuma gitmese bile. Ewt insanlar çok fesat ve kıskançlar. Eleştirmek için eleştiriyolar. Sonuçta arkadaşınız hamile haliyle uğraşmış ve hamile olduğu içinde duygusaldırda e be vijdansız kadın güzel olmuş de geç. Bu kadar kötü niyetli insanların içinde temiz yürekli ve iyi niyetli olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Kimseye kötü bi söz söyleyemem incitemem kıramam yaa.

Ya kadının çocuğu gelecek, hamile hali ile ne emeklerle hazırladı kim bilir.. Ayrıca bizde temiziz ama bebeklerimize dokunmadan önce ellerimizi yıkıyoruz.. Yeni doğmuş bebek, mikroplara karşı direnç yok.. Ne kadar enteresan bu insanlar ya? Bence iyi demişsiniz.. Annesi, burası kardeşin yatağı, onu sağlayacağız Vs deyip çok güzel geçiştirebilrdi.. Şimdi yatar, yarın bebek doğsa yine yatmak ister.. Önlem, vaktinde alınmalı..

Nevresim değiştirmek zor değil normal insana ama hamile kadına sorun bi.. Herkesin hamileliği aynı geçmiyor.. Ayrıca hastane çıkışı için özel olarak hazırladığı, özendiği nevresim olabilir o.. Neden değiştirsin ki? Elti odaya gelio eşyalar Vs baktığına göre, yerleştirme de Vs yardımı olmadı demek ki hiç..

Bence kesinlikle en baştan sona senin,onun ayrımı olmalı. Herkes kendininkiyle yetinmeyi bilmeli. Kuzenle bu ayrım olacak ki dışarda yabancıylada olsun. Ayrıca siz böyle düşünüyo olabilirsiniz ama karşınızdakinin istemeyebileceğini düşünmeniz lazım. Ben şahsen her eşyann kişisel olduğunu düşünüyorum mesela. Benim eltim kuzenine gıcık olmasın diye çocuğunu bebeğimin beşiğine koysa çok sinirlenirdim. İzin almadan koyması çok ayıp.
Aynen dediğiniz gibi, pedagoglarda aynı şeyi söylüyor. Çocuğu paylaşması için teşvik edebilirsiniz, ama ısrarcı olmayın, o onun eşyası, oyuncaklar bir çocuğun bütün mal varlığıdır diyorlar. Yerim onların mal varlıklarını, şirinler :) :)

Çocuğu koyması problem değil küçüktür heveslenmiştir , nevresim değiştirilir çok mühim değil.

Ama eltisi çok ayıp etmiş, özenle hazırlamış karnı burnunda kadın, aynı yollardan kendisi de geçmiş eleştirmek ne demek ? Kendi tarzı olmasa bile çok güzel olmuş emeğine sağlık demeli hamile kadına.

Ben olsam o eltiyle arama ciddi bir mesafe koyarım

Nush işe uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir kadın bariz görgüsüz gayet haklısınız ama bizim insanımız maalesef genel olarak görgüsüz onca yıl özel sektörde çeşitli işlerde çalıştım ve gördüm ki insanımızın ne alışveriş ahlakı ne sinema ahlakı ne de yenidoğan evine giderken görgüsü var benim kızım on günlükken eşimin tüm ailesi toplanıp geldi biri de elini yıkamadı ama anlamaz bu millet

Nush işe uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir kadın bariz görgüsüz gayet haklısınız ama bizim insanımız maalesef genel olarak görgüsüz onca yıl özel sektörde çeşitli işlerde çalıştım ve gördüm ki insanımızın ne alışveriş ahlakı ne sinema ahlakı ne de yenidoğan evine giderken görgüsü var benim kızım on günlükken eşimin tüm ailesi toplanıp geldi biri de elini yıkamadı ama anlamaz bu millet

Kesinlikle katılıyorum. Oz be oz yeğeni.i sevmeye giderdik daha 10 günlük bile degil . Bi bakiyorum babam sigara icerken bebek aglayinca kosa kosa gelip kucagina aliyor. Sanki anasi yok. Biz esimle disrdan geldik diye ellerimizi yikadik. Yüzüne ozenle dokunmamaya dikkat ettik. Ayaklarini sevdik. Halam geldi yanagini icine ceke ceke öptü. Uyardim hepsini aldigim cevap da şu:" senin çocuğun sevilmez zaten kendin seversin biz ellemeyiz. " Görgüsüz bir milletiz. Cocuklarimizin hepsi prens prenses ama en buyuk zarari da onlara veririz. Markette cocuguna muzu yedirip kabugunu tartirmaya ve parasini odemeye kalkisan bi bayan vardı mesela. E ne yapayim ölsün mü cocuk yemek istedi diyordu. Su cocuklar bu cevrelerde iyi gene saglam yetisiyor valla.

Back
X