• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin beşiği...

Haklisiniz
Ama cocuklar da ozeniyor benim son gunlerimde koca dana oglum (8yasindaydi) tutturdu besige yaticam diye
Kaldirdim carsaglari herseyi hadi yat dedim
Girdi icine yatti , kaldi biraz orda , sonra rahatmis kardesim iyi uyur burda dedi cikti gitti :))
Ama baskasinin cocugunu bende sokmazdim bebegimin besigine ne munasebet yahu

Bayaa kıskanmış bide lafını dinlemediği için sinirlenmiş elti değil mi işte kıskanç karı Arkadaşın deseydi fikrini soran oldu mu ben böyle istedim böyle yaptım düşüncen sana kalsın içinde patlasın diye :KK70:
biz böyle uygun gördük dedikçe konuştuda konuştu... ben zor dayandım.. Allah kimseye böyle hasetlik vermesin hayatımda ilk kez bir insanı böyle görüyorum.

Müdahale etmenizi gereksiz buldum size orada laf düşmezdi kaldı ki o zaman kilitleyecekti kapıyı sokmayacaktı yani çocukta tutup ayakkabılarıyla yatağa girmedi ya kadın da haklı olarak benim çocuğum da temiz demiş salgın hastalık mı taşıyor da alıp yıkayacak tekrar anlamadım ben biraz durur çıkar zaten çocuk bu heves etmiş yani
yeni aldığınız bebek kıyafetlerinde de salgın hastalık yok! neden alıp, bebek deterjanı ile yıkayıp birde ütülüyorsunuz acaba?

Valla ben o tür insanlar çocuğumun odasına girmesin diye kapıyı kitliyordum.Arkadasinizin eltiden çekeceği var ama siz de boşuna başkasının derdini yüklenmeyin
dert yüklenmedeim hayatımda ilk kez böyle bir insan ile karşılaştım benimki şok ve tahammülsüzlüktü sadece

Haklısın..
Çocuk merak etmiş diye bir şey mi var? Çocuk merak eder ister ama engellemek annenin işi..
Yenidoğan yatacak büyük çocuk üstü başıyla yatırılmaz oraya..

Arkadaşına söyle biraz dişli biri olmalı. Yoksa bebek doğunca da çok çeker. Kıskanç biri demekki eltisi..
Bir kaç defa lafını söylesin meydanı boş bulmuş belli ki..

Yanında falan da emzirmesin. Bu pis gözlülerin nazarı da değer inanırım ben..

dert yüklenmedeim hayatımda ilk kez böyle bir insan ile karşılaştım benimki şok ve tahammülsüzlüktü sadece
Canım eltinin yaptığı çok abes bişey.Yarin bebeğin emziğini de biberonunu da ortak kullandirir.Sen de hamile oldugun için dert etme dedim.İster istemez insan sinir oluyor o da senin bebeğine de yansir

Canım eltinin yaptığı çok abes bişey.Yarin bebeğin emziğini de biberonunu da ortak kullandirir.Sen de hamile oldugun için dert etme dedim.İster istemez insan sinir oluyor o da senin bebeğine de yansir
haklısın bende hamileyim benim başıma gelse çileden çıkardım herhalde... ama yorumlarda okuduğum odanın kapısını kilitleme fikri iyi geldi :) ben bunu hiç düşünmemiştim kendi adıma.

ya birde perde ışık geçiriyormuş çocuğun gözü şaşı olurmuş.. böyle birşey var mı gerçekten tecrübeli anneler bu doğru mu yani...

ya birde perde ışık geçiriyormuş çocuğun gözü şaşı olurmuş.. böyle birşey var mı gerçekten tecrübeli anneler bu doğru mu yani...
Benim bebeğim bizim yatak odamızda yatıyor krem stor perde var sadece valla bebeğimin hiçbir sıkıntısı yok allaha şükür

geçen hafta sonu arkadaşımı ziyarete gittim. o da 9. ayında... bugün yarın doğurur.. çocuğuna oda hazırlamış süslemiş,püslemiş,pırıl pırıl bir oda hazırlamış .beşiğine nevresimini herşeyini tertemiz koymuş. neyse ben çok beğendim sonra bunun eltisi geldi onunda 3 yaşlarında bir çocuğu var. bebek odasına girdiler perdeden tut halıya kadar bir dünya laf etti arkadaşımın canı sıkıldı yinede hanımefendiliğini bozmadı bende sessizdim ta ki çocuğu beşiğe girmek isteyene kadar... ağladı ben içinde yatıcam demeye başladı. tabi çocuğun dikkatini çekti anlıyorum ama annesi kaldırdı içine koyacak çocuğu ne yapıyorsunuz olmaz o bebeğin dedim tutamadım kendimi. bak tertemiz hazırlamış kız bugün yarın gelecek bebeği dedim. benimde çocuğum temiz merak etme dedi cuk koydu çocuğu içine. Allah aşkına gereksiz bir müdahale mi etmiş oldum.hoş müdahale ettimde ne oldu yine yapacağını yaptı. arkadaşımda ben değiştiririm nevresimi dedi eltiside bozuldu aldı çocuğunu çıktı gitti evden. ben mi yanlış düşünüyorum gerçekten merak ettim onun yaptığı çok düşüncesizce değil mi? siz olsanız ne yapardınız?
düşüncesizce evet ama o tarz insanlar daha uzun yaşıyor ve daima da haklı oluyorlar..

ben de tepki verirdim sizin gibi.

Ay sacmalamış resmen.
Güneş girmeyen eve doktor girer demişler çokta doğrudur. Kıskançlıktan takacak kulp bulamamış öyle deyivermiş kadın.
Yatak konusunda haklısınız tamam çocuk ister ama annesi diyebilir bu bizim yatağımız değil ,x in yatağı diye sonuçta her istediği olmayacak bu hayatta. Bunu anlaması lazım.
Elti zaten pislik olsun diye yapmış bunu,çocuğunu düşündüğünden değil.

Ben bebeğimin beşiğini kalorifer peteğinin de yanında olan pencere kenarına koydum .Sadece tul perde kullaniyordum gunduz.Bir sıkıntı da olmadı.Gunes direk çocuğun gözüne girmedikten sonra sorun olmaz.Ama gözü rahatsız ediyorsa da guneslikli bir tül alınır sorun çözülür.

Müdahale etmenizi gereksiz buldum size orada laf düşmezdi kaldı ki o zaman kilitleyecekti kapıyı sokmayacaktı yani çocukta tutup ayakkabılarıyla yatağa girmedi ya kadın da haklı olarak benim çocuğum da temiz demiş salgın hastalık mı taşıyor da alıp yıkayacak tekrar anlamadım ben biraz durur çıkar zaten çocuk bu heves etmiş yani

3 yaşındaki bir çocuğun üstünde bir çok bakteri bulunabilir. Taşıyıcı hasta olması şart değil.
21 aylık oğlumla parka gidip gelince üstünü komple değiştiriyorum. Oradaki salıncaklar kaydıraklar mikrop yuvası.
Eltisi ne kadar dikkatli kimse bilemez. Çocuğunun tuvaletten sonra el yıkadığını kontrol etmeyen anneler var.

Yenidoğan bebek çok savunmasızdır. Zamanla ev ortamında havadaki bakterilere alışacak, aşılarla desteklenecek vs.

Tamam yorumlarınızda her konuya genelde muhalifsiniz de yenidoğan bebeğe yazık diye düşünmeniz de gerekiyor siz de hamilesiniz.

Şaşı olmaz da odanın uyku zamanında loş olması daha iyi olur bence..

İsterse fon yaptırabilir veya blackout perde taktırabilir..

Ben bebeğimin beşiğini kalorifer peteğinin de yanında olan pencere kenarına koydum .Sadece tul perde kullaniyordum gunduz.Bir sıkıntı da olmadı.Gunes direk çocuğun gözüne girmedikten sonra sorun olmaz.Ama gözü rahatsız ediyorsa da guneslikli bir tül alınır sorun çözülür.
tül ve keten güneşliği var ama keten olan perde inceymiş ışık geçiriyormuş çocuğun gözü şaşı olurmuş. şaşırdı herhalde bu kadın diye düşünüyorum. bende hamileyim de hiç böyle birsey duymamıştım.

tül ve keten güneşliği var ama keten olan perde inceymiş ışık geçiriyormuş çocuğun gözü şaşı olurmuş. şaşırdı herhalde bu kadın diye düşünüyorum. bende hamileyim de hiç böyle birsey duymamıştım.
Canım bence elti bilmişlik yapıyor.Evlerden ırak bişey kadın.Sen bebeğinin odasını doserken bunlari baz alma.Direk gözüne güneş girmesini engelleyen bişey kullanirsin

Back
X