Bebegin doğucağı tarih son adet tarihine göre mi yoksa bebeğin oluşumun tarihine göre mi hesaplanır

Cllk24

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
172
58
13
32
Arkadaslar son adet tarihine göre 14 ağustos doğum zamanı siz neye göre hesapladinz

Doktorun onemsedigi ultrasonda cikan tarih ona gore dogum zamani belirleniyor.

Sata göre hesaplanıyor ama usg deki tarih yani gelişimi de önemli diye biliyorum ben

Hmm gerçi çok ta bi fark yok arasında 1 hafta fln var ama yinede merak ediyo insan :)

satın ilk gününe göre hesaplanır canlarrr...

Valla değişik cvplar geliyo kesin bi bilgi yok heralde bu konuda

Doktorum genelde ultrasona göre tarih söylüyo ultrason resmi verdiğinde üzerinda doğacağı tarih yazıyor yani çocuğun ultrason gelişimine göre hesaplanıyor

Son adete göre. Benim bebeğim de ilk ultrasonda 5 gün geriydi ama tam 40+0da doğdu

Tartismali bir soru ama burda bir yerde okumustum sanirim esas olan SAT tir diye yazmis biri. Eger cocuk sata gore buyukse gelisim olarak ilerde oldugunu degil iri bir cocuk oldugunu gosterir demis bir arkadasin doktoru. Yani SAT onemli.

Son adet tarihime göre hesapladı hep doktorum 2 hafta önden gidiyo olmasına rağmen

Son adet tarihime göre hesapladı hep doktorum 2 hafta önden gidiyo olmasına rağmen
Çok önemli lütfen cevaplar mısınız ben de sizin gibiyim bebeğim iki hafta önden gidiyor SAT tarihine göre sizin doğumunuz hangisine göre gerçekleşti ben hem memleketimde yapacağım doğumu hem de izinlerimi ayarlamam lazım doktorum her ikisine görede olabilir diyor kafam allak bullak

Normali sat a gore hesaplamaktir. Ama benim adet duzensizligim had safhada oldugu icin doktorum ultrasona gore ilk haftalarda bir sat belirledi ona gore gidiyor takiplerim onden mi geriden mi gittigi ona gore hesaplaniyor.

Sat a gore hesaplasa keseyi 16 haftalikken felan gormem gerekiuodu:)

Anladım canım yok benim adtlerim gayet düzenlidir ama bana da şahsen mantıklı olanın ultrasona yani bebeğe göre olması gerekiyor

Simdi benim normalde sat 4 subatti ama doktor gec dollenme dedi ve 17 subat olarak hesapladi ona gore 24 kasim dogum tarihi gorunuyordu usg ye gore sata gore 11 kasim ama suan benim bebisim 2 hafta onden gidiyor ama dogum tarihi 9 kasim gorunuyor hangisi iyice kafam karisti

Sata gore 16 haftalikken keseyi gormem gerekirdi derken ben cok merak ettim arada 3 ay bir fark cikiyir cunku nasil.oluyir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…