Bebeğin gelişimi ile ilgili...

Haklısın aslında hiç takmıyordum kafama birşeyleri, birden ne oldu anlamadım bana. Son zamanlara yaklaştık ya onun telaşımı heyecanımı bilemedim. Bir de saçma sapan şeyler okuyunca takıldı aklıma. Doktorumu dinliyorum, sağlıcakla kucağımıza alalım inşaAllah,Amin.

Peki böyle bi durumda doğum tarihi daha mi erken görünüyor benimde önde görünüyor ana o kadar değil 1-2 hafta falan

Yok normal zamanında oluyor ölçüme göre yapılmıyor ,normal doğum düşünüyorsan bekliyorsun zaten sezeryan düşünüyorsan 38.hafta dolunca alınıyor sat a göre

Evet normal düşünüyorum inşallah benim sat a göre de hesaplanmadi sat dan 10 gün ileride geç döllenme olmuş tabi çok ileride görünürse ilerleyen haftalarda 4 kilodan fazla falan mecbur sezeryan yapılır Allah hepimize hayırlısını nasip etsin

Amin canım sen kaç haftalıksın?

Amin canim. Benimde var 7 aylik olacak neredeyse ve bende hep endise ediyordum ve simdi pismanim. O kadar cabuk geciyor ki hersey. Dogum ha oldu ha olacak derken bi baktim üzerinden 6 ay gecmisti.

Sadece bu zamanlarin keyfini cikar sen. O tekmeleri felan. Dogduktan sonra özleyeceksin. Hatta o koca karnini özliyeceksin bile.

Sen neden endişe ediyordun ki?

Maşallah evladına... şimdi bile tekme attıkça karnımda ki hallerini özleyecek gibi hissediyorum ama biran önce kavuşmakta istiyorum :)

Şimdi bile üzüldüm bak bebeğime haksızlık yaptım diye

Ben biraz pimpirikliydim, herşeyi sorun ediyordum

Ki doktor her seferinde "süper gidiyor" demesine ragmen

Evet sen şimdi agarlaşiyorsun, yataktan kalkmak bile yoruyor insani. Üstüne dogum stres ve heycani. Yinede tadini cikar canim.

Bende son dönemlerde artik bikmistim hem karnimdan, hem uykusuzlugumdan. Şimdi ise karnimi biraz özlüyorum, onun tekmelerini özlüyorum.

Benim de sen gibi çıkıyor. Hep 3 haftadan fazla önde. Şeker ölçümü normal çıktı. Doktorum ailede iri birileri var mı dedi. Eşim 173 ben 165 kilolu da diiliz. Eşimin anne tarafı boylu posluymış. Onlara çekmiş o zaman dedi doktor.suyu normal karın çevresi diğer ölçümlere uygunsa sorun olmuyor diye biliyorum. Benim tahminim adetten hemen sonra döllenme gerçekleşti. Cunku adetime 1 gun kala yaptiğım idrar testinde doktor adetin 2 3 hafta gecikti mi diye sormuştu. Bilemiyoruz doktur diiliz. Ama doktor sağlıklı.dediyse ona inanmak durumundayız. İçini rahat tut. Ben tek normal doğum olmama ihtimaline üzülüyorum ki her gün normal doğum olsun diye yürüyüş yapıyorum. Olmasa da sağlık olsun

İşte o pimpirik hal bende de var bende özleyeceğim sanıeım Karnımda ki halini çünkü her yerde benimle bide minik tekmeleri :)

Lakin yanında olması koklamasıda ayrı bir güzellik hep hayal kuruyorum, Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın çok tatlılar yaa

Belki benimde hemen oldu adetten sonra çünkü adetim birkaç gün geçince keseyi gördük. Ve son iki ay düzensiz di adet zamanlarım.
Hepsi normal çıktı suyuna falanda bakıldı, doktorum doğum şeklini belirlemedi henüz, sen kaç haftalıksın? Kaçar haftalık çıktı ölçülerin

Benim 32 haftada atağa geçti daha çok önceden de 2 hafta öndeydi. 32 haftada işte karın çevresi 35+3 kafa 37

Son düzenleme:
Ben 29+6 da gittim. Gelişim 33+1 di. Benim de kafa 32 lerde. Sormadım doktora ama eşimin kafası küçük. Benimse gayet büyük :) eşime çektiğini düşünüyorum kafasının. Zaten bu ölçüler farklı ultrasonla da farklı sonuçlar veriyor. Benim arkadaşım da birer gün arayla farklı cihazlarda olcturdu. 300 g fark çıktı. O da 30 haftalık. Kadinar kulübünü okudukça stres oluyorum. Çünkü kasım annesiyim. Ekim anneleri ile ölçülerim benzer. Ben çok takılmıyorum artık. Doğunca ele avuca gelir; napalım

Evet, yaninda olmasi ayri bir mücize. Her gün büyüdügünü görmek, yeni şeyler ögrendigini görmek çok güzel bir duygu.

Ancak ilk başta böyle hisetmiyorsun. Hayatin alt üst oluyor. Uykusuzluk bir yandan, hormonlar diger yandan. Herkes sürekli kendi fikirlerini empoze etmeyi çalişmasi,.. çok çok zor oluyor lohusalik.

Sana tavsiyem eşinden güc al. Yani duygularini onun ile paylaş. Ona bircok sorumlulugu ver. Yani o'da bez degistirsin, beraber banyo yaptirin, yatirin.

Büyükler fazla evde kalmasin. Annen felan gelecekse en fazla 10 gün felan kalsinlar. Fazlasi cidden zararli. Doğa çünkü sana söylüyor bebege nasil bakacagina. Eşin ile beraber tek bakarsiniz emin ol çok daha huzurlu olursunuz.

Evet evham yapmamak lazım ama dedim ya analık duygusu işte. Hepte öyle bir bebeğim olsun istedim galan yok :) sağlıkları yerinde olaun hepsinin de gerisi mühim değil. Benim 2 doktor da aynı ölçtü kilosunu falan. Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin Amin

Ne güzel yazmışsın çok teşekkür ederim o anlara gittim biran. Evet bende yanımda istemiyorum kimseyi annem bir hafta dursa yeter. Eşim en büyük yardımcım olacak. Her kafadan ses çıksa kaldıramam o psikoloji ile sanmıyorum. İlk başta dediğin gibi sanırım zorlanırız ama alışırız bende bebeğimin mucizelerine tanık olmak istiyorum, görmeden nasıl bir aşk var ona karşo içimde, Hepimizin evlatlarını bağışlasın Rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…