bebeğin ismi

bitkisel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
468
335
158
merhaba herkese. şu an 20 küsür haftalık hamileyim. erkek bebek bekliyorum. bebeğe hala isim bulamadık. neyse eşim şakayla karışık bebeğe kendi babasının adının yanında istediğimiz ismi koyabileceğimizi söylüyor mesela kendi baba ismi fatih olsun fatih emir koyarız diyor. neyse bu önemli değil ama benim babam vefat etti. ben babamın ismini koyalım demiyorum ama kendisi de şakayla karışık devamlı aynı espriyi yapıyor. geçenlerde kardeşemen yanında da söyledi. insan hiç mi düşünmez bunun babası vefat etmiş ben böyle espri yapmayım diye. neyse geçen gün yine aynı espriyi yaptı. ben de artık sinirime hakim olmaya çalışarak babanın ismini koymak istiyosan koyabilirsin ama şaka olarak yapıyosan yapma, kırılıyorum dedim. bu sefer suratını astı. neye kırıldığımı bile anlamadın değilmi dedim. neyse bi tartışma olmadı ama ne kadar düşüncesiz ya. benim böyle bir yaram varken böyle şaka yapılırmı. babasının ismini koymak istiyosa da ben koyma demedim ki. en çok da kardeşimin yanında söyleyince şaşırdım. şimdi Allah korusun onun anne veya babası ölmüş olsa ben çocuğumuza annemin adını koyalım diyemem ya. acaba ben mi kırılganım.

madem oyle sen neden kendi babanın ismini koymak istemiosun? ben anlamıyorum neden hep erkek babasının ismi koyulur? bebek daha cok babaya mı ait sanki? esim benden boyle bisey talep etse ya kabul etmezdim ya da kendi babamın da adını koyarız derdim.. bi bebek uzerinde anne ve babanın hakkı aynıdır hatta anne karnında da 9 ay tasıdıgı icin daha hak sahibidir bence...kızımın adını ben koydum:34:

babamın adını koymak istemiyorum çünkü kendi adıyla ve şansıyla yaşasın istiyorum. zaten eşim de bu isim meselesini şaka olarak söylüyo. ama böyle şaka yapılırmı ne düşüncesizlik, ben onun yerinde olsam babamın adını koyalım ahaha falan diye konuşmazdım. acaba biz kadınlar çok mu ince düşünüyoruz. yada bu erkekler odunmu

bence o babasının ismini koymak istiyosa sende kendi babanın ismini koy iki isimli olsun bebeğin en mantıklısı ...

Benimde babam vefat etti ve eşime diyorum bir bebeğimiz olursa anne baba ismi konmayacak. ben kendi babamın ismini koymak istemem çünkü bebeğime her ismiyle seslendiğimde kendimi daha kötü hissederim. ama onun babasının isminide koymak istemem babama haksızlık gibi düşünürüm. en iyisi farklı bir isim.

Ve malesef ki insanlar (bazen kocan bile) kırılacakmışsın, yada üzülecekmişsin diye düşünmeden gayet rahat oluyorlar bu konuda. diyorum eşime ne zaman anneni yada babanı kaybedersin beni ancak o zaman anlarsın. yoksa hissettiklerini anlıyorum desin istediği kadar. Asla Anlayamaz.....

madem oyle sen neden kendi babanın ismini koymak istemiosun? ben anlamıyorum neden hep erkek babasının ismi koyulur? bebek daha cok babaya mı ait sanki? esim benden boyle bisey talep etse ya kabul etmezdim ya da kendi babamın da adını koyarız derdim.. bi bebek uzerinde anne ve babanın hakkı aynıdır hatta anne karnında da 9 ay tasıdıgı icin daha hak sahibidir bence...kızımın adını ben koydum:34:

erkek çocuk soyadını devam ettirdiği için kayınpederin ismi konulduğunda aynı isim soyisim oluyor.

bence güzel bir gelenek,tabii zorla yaptırılmadığı sürece.

oğluma hamileyken eşim çocuğumuza hem kendi babasının hemde benim babamın ismini koymak istediğini söyledi,

babam kabul etmedi,benim oğlum var isterse o koyar ismimi,sen kendi babanın ismini koy dedi.

bende kabul ettim ve oğluma kayınpederimin ismini koyduk.

merhaba herkese. şu an 20 küsür haftalık hamileyim. erkek bebek bekliyorum. bebeğe hala isim bulamadık. neyse eşim şakayla karışık bebeğe kendi babasının adının yanında istediğimiz ismi koyabileceğimizi söylüyor mesela kendi baba ismi fatih olsun fatih emir koyarız diyor. neyse bu önemli değil ama benim babam vefat etti. ben babamın ismini koyalım demiyorum ama kendisi de şakayla karışık devamlı aynı espriyi yapıyor. geçenlerde kardeşemen yanında da söyledi. insan hiç mi düşünmez bunun babası vefat etmiş ben böyle espri yapmayım diye. neyse geçen gün yine aynı espriyi yaptı. ben de artık sinirime hakim olmaya çalışarak babanın ismini koymak istiyosan koyabilirsin ama şaka olarak yapıyosan yapma, kırılıyorum dedim. bu sefer suratını astı. neye kırıldığımı bile anlamadın değilmi dedim. neyse bi tartışma olmadı ama ne kadar düşüncesiz ya. benim böyle bir yaram varken böyle şaka yapılırmı. babasının ismini koymak istiyosa da ben koyma demedim ki. en çok da kardeşimin yanında söyleyince şaşırdım. şimdi Allah korusun onun anne veya babası ölmüş olsa ben çocuğumuza annemin adını koyalım diyemem ya. acaba ben mi kırılganım.

ben genel olarak aile büyüklerinini isimlerinin bebeklere verılmesıne karsıyım ...ama anne olarak sen ne istiyorsan öyle yap ...9 ay tasıyacak ve doguracak olan sensın kımseye düşmez isim hakkı!!!!!!

eşlerinizden niye bu kadar çekiniyorsunuz ki ilk söylediğinde tepkiyi verecektiniz üzülüyorum hoşuma gitmiyor diyecektiniz

erkekler ince düşünceli değil ki bilerek yaptığını düşünmüyorum

madem oyle sen neden kendi babanın ismini koymak istemiosun? ben anlamıyorum neden hep erkek babasının ismi koyulur?

çünkü aynı soyismi taşıyolar ya ondan, çift olacaklar
örnek baba tarafındaki dedenin adı kamil koç ise torununada kamil ismi koyulsa bebekte kamil koç olacak

Son düzenleme:
Benimde babam vefat etti ve eşime diyorum bir bebeğimiz olursa anne baba ismi konmayacak. ben kendi babamın ismini koymak istemem çünkü bebeğime her ismiyle seslendiğimde kendimi daha kötü hissederim. ama onun babasının isminide koymak istemem babama haksızlık gibi düşünürüm. en iyisi farklı bir isim.

Ve malesef ki insanlar (bazen kocan bile) kırılacakmışsın, yada üzülecekmişsin diye düşünmeden gayet rahat oluyorlar bu konuda. diyorum eşime ne zaman anneni yada babanı kaybedersin beni ancak o zaman anlarsın. yoksa hissettiklerini anlıyorum desin istediği kadar. Asla Anlayamaz.....

evet ban da aynen senin gibi düşündüğüm için babamın ismini koymak istemiyorum. çok iyi ifade etmişsin. ben de farklı bi isim düşünüyorum. ben eşime açık açık babama üzüldüğümü söylemedim. çünkü o anda kendimi tutamayıp ağlayacaktım. heralde buna üzüldüğümü anlamıştır. bi daha demedi zaten. Allahtan kapalı bi şekilde söyledim de şakayı kesti. annemin yanında da böyle geyik yapsaydı annem de üzülürdü. zaten hala babama çok üzülüyo

hanımefendi burada ben sizi suçlu gördüm çünkü eşinizi uyarmamışsınız bile düzgün karşınıza alıp medeni insan gibi konuştunuz mu beni anlamaya çalış bnm babam vefat etti ve ikide bir yanımda bu şekilde konuşma rahatsız oluyorum diye açıkça konuştunuz mu yokk ama veryasın yaparak konu açıyorsunuz anlayışssız diye yazık günah kendinize de yazık valla hamilesiniz neyden niye çekiniyorsunuz ki o sizin eşiniz bu konudada anlayaşının olmaması normal biraz çünkü sonuçta yaşamayan kimse yaşayanın halinden anlamaz kendinize bu zararrı vermeyin oturun konuşun konuşmaktan çekinmeyin.. kırılır mı diye de düşünmeyin o kırılmasın diye siz niye kırılasınız ki

eşlerinizden niye bu kadar çekiniyorsunuz ki ilk söylediğinde tepkiyi verecektiniz üzülüyorum hoşuma gitmiyor diyecektiniz

erkekler ince düşünceli değil ki bilerek yaptığını düşünmüyorum

eşimden çekindiğim için değil de bu konuda kendim üzüldüğüm için konuşarak daha da üzülmek istemedim çünkü hemen ağlayasım geliyo. neyse dedim bi daha demez heralde ama baktım ki devam ediyo uyardım. benim eşim yeri geldiğinde herşeyi çok ince düşünebildiği için bu konuda üzüleceğimi nasıl tahmin edemedi anlamadım. belki de kendi anne babası yaşadığı için de olabilir. sizlere içimi dökmek istedim.

Çocuğun zaten bir soy ismi var babasını soyunu temsil eden bir daha dede ismine ne gerek var diyerek konuyu kapattırırdım sanırım. Kasıtlı olarak yaptığını sanmıyorum düşünememiş sadece ve sizi yoklamış isim konusunda.

Son düzenleme:
konu sahibi demek babasının ismini koymasın demiyor

eşinin üslubunun davranışının kendini çok üzdüğünü belirtiyor

konu sahibinin babası vefaat ettiği için nispet yapar gibi alaycı tavrına kızıyor

yanlışsam düzelt güzel arkadaşım allah eline almayı nasip etsin yavrunu

hiç sıkma o güzel canını erkekler çoğu zaman düşüncesizce davranıp tavırlarını düzeltmiyorlar

sen şuan kırılgan ve hassassın ondan bukadar içerlemiş ve duygularına yenilip incinmişsin

seni çok iyi anlıyorum bebeğine ne isim verirsen ver ismi ile yaşasın hayırlı uğurlu gelsin inşlh

emin ol ki eşin senin bu şekilde düşündüğünü düşünmeden hahah gib dalga geçmiştir

(yani benim babam var senin yok der gibi diye düşünüyorsun sanırım eşindeki bu tavrı)

ama ögle değildir sadece biraz akılları eksik tatlım üzme kendini:50:

babamın adını koymak istemiyorum çünkü kendi adıyla ve şansıyla yaşasın istiyorum. zaten eşim de bu isim meselesini şaka olarak söylüyo. ama böyle şaka yapılırmı ne düşüncesizlik, ben onun yerinde olsam babamın adını koyalım ahaha falan diye konuşmazdım. acaba biz kadınlar çok mu ince düşünüyoruz. yada bu erkekler odunmu

ewet canım erkekler bazen bizler gibi düşünemiyorlar...bu yüzden lafı hiç dolandırmadan şak diye söle eşine rahatsızlığını bebeğede kimsenin babasının ismi konulmasın onunda babası vefat edince içi sızlar oğluna her seslenişinde....

hanımefendi burada ben sizi suçlu gördüm çünkü eşinizi uyarmamışsınız bile düzgün karşınıza alıp medeni insan gibi konuştunuz mu beni anlamaya çalış bnm babam vefat etti ve ikide bir yanımda bu şekilde konuşma rahatsız oluyorum diye açıkça konuştunuz mu yokk ama veryasın yaparak konu açıyorsunuz anlayışssız diye yazık günah kendinize de yazık valla hamilesiniz neyden niye çekiniyorsunuz ki o sizin eşiniz bu konudada anlayaşının olmaması normal biraz çünkü sonuçta yaşamayan kimse yaşayanın halinden anlamaz kendinize bu zararrı vermeyin oturun konuşun konuşmaktan çekinmeyin.. kırılır mı diye de düşünmeyin o kırılmasın diye siz niye kırılasınız ki

haklı olabilirsin bende konuşma problemi de var sanırım. eşim bunu kendisi düşünsün istedim. ama söylemek gerekiyormuş. ben bişeye kırılınca uzun süre içime atıyorum, karşımdakinden kendi kendine düzelmesini bekliyorum. ama her insen empati kuramıyo işte. ben de daha sonra kızdığım şeyi çok sakin söyleyemiyorum. yani sanırım kendimi ifade edemiyorum. en iyisi kırıldığım şeyi o an düzgün ve sakin bi şekilde söylemek. bide bunu deniyim:1:

Saçma; şu gelenek olmasaydı keşke ne güzel olurdu.

Kocam tutturdu ilk oğlumun adını babamın adını koyacam diye; sesimi çıkarmadım çift isim biri kayınpederin adı.

İkinci oğluşumda babam kesinlikle herhangibir beklenti içinde olmamasına rağmen, kendimi zorunlu hissederek onun adını koydum.

Eğer kayınpederin adı koyulmasaydı ben de babamın adını koymayacaktım. Ama bu sefer kendimi vicdanen kötü hissedecektim biliyorum.

Back
X