• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin kalbinin durması kan pıhtılaşması

Üç tane kadın doğumcudan kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim yani kamplaşma var ama ikinci hamileliğimde iğne kullanmama rağmen kaybettim ikinci kaybımdan sonra doktorlar bana genetik yapısı bozuk dedi yani artık korkarım ne yapacağımı bilmemezlik var İstanbul’da yaşıyorum sözde en iyi doktorlara muayene ücretleri ödedim ama bana hiçbir açıklama yapmadılar yani bilmiyorum o yüzden şehir dışında bir tane doktor var oraya geldim o da bana hamile kalmadan önce aspirin’ne başlamam gerektiğini söyledi yani neden böyle olduğunu söylüyorum bana diyorlar ki olabilir genetik bozuk genetik kromozom mu bozuk öyle bir şeyler söylediler ne yapılması gerek diyorum İstanbul’daki doktorlara hiçbir şey diyorlar denemeniz gerek tekrardan etek tekrardan başıma girip gelmeyeceği ne malum bunun önceden bir hazırlığı bir şey yok mu siz benim pıhtılaşmamın olmadığını nasıl anladınız peki embriyolarının yönettiği bozuklukta ne yapmam gerekiyor bana verebileceğiniz bir yol var mı
Yani çok anlıyorum diyemem ama benimde heterizogot var iki gende senin homozigot bebeğe kan gitmemesi kordondan beslenememesi kalp durması yapıyor diyor Doktorlar pıhtılaşma ondan bunun üzerinde durulmuş olabilir ama 5.5 haftalıkken kullanmak geç kalınmış değil mi benim gebelik planlaması başlamadan önce coraspirin transfere beş gün kala oksapar kullanımı başladı 4 binlik kullanıyorum hala ikisine de devam ediyorm coraspirin 34. Haftaya kadar oksapar doğumdan 40 gün sonrasına kadar devam dedi doktorum genetik sebep de önemli tabiki embriyonun zor bir süreç sebebi net bilinmeli güzel bir doktor bulup ilerlemek lazm ben devlette genetik uzmanına gitmiştim herseyime bakmıştı

iğneye geç başladığınız için olabilir bu durum çok geçmiş olsun ben hamilemi öncesi test yaptırdım kanda pihlitasma cıktı adı duyulmuş bir tüp bebek doktoruna gittiğimde bana kan sulandiriciya gerek olmadığını söyledi 2 deneme ikiside negatif oldu hiç tutunmadılar yani belki başka sebepte olabilir 3. denemede doktor degistirdim doğuma kadar hem iğne hem hap kullandım sizin dediğim gibi sanırım sorun geç başlanılması eğer riski büyük görürlerse iğne dozunu arttırabilirler sanırım

Homozigot olduğundan ben öyle çıkardım yüksek derecede pıhtılaşmaya yatkınlık bu benim üç değerimde heterezigot vardı ayrıca arkadaşın dedikleri bende de normal ama genetik uzmanı bir daha gebeliğinde mutlaka iğne kullanmamı söylemişti öyle de yapıyorum 4binlik reçete edildi rapor çıkarıldı bana
Homozigot aslinda daha tehlikeli olandir. Tabiki hangi mutasyonda olduğu önemli iğne kullanmana gerek yok diye bisey olamaz doktoruyla konusmasi gerekir bunu. Lütfen bu şekilde bilgilendirme yapmayalım..

Kafam daha çok allak bullak oldu herkese çok teşekkür ederim ama doktorların bana söylediği şey evet kan pıhtılaşması var ama o kadar yüksek bir şey değil gelgelelim benim soruma kanıtlaşması olup da hamilelik öncesinde tedavi neydi arkadaşlar bir tedavi yapıldı mı sizlere mesela kadınlar kulübünde iki ayrı düşünceye sahip insanlar var aspirini hamilelikten önce kullanan ve hamilelikle birlikte iğne bir kısımda iğneyi bile hamilelik öncesinde başlayan kesim siz ne diyorsunuz kamputlaşması olup da sağlıklı bir şekilde evladının kucağına alan arkadaşlarımız ya da hamileliğin son aylarında olan arkadaşlarımız ne yaptınız Allah rızası için bilgilendirme ayriyeten tıbbi genetikiğe gittim orada kamplaşma çıktı kromozomda normal çıktı bir sıkıntı göstermedi benim başka yerlere gidip kan vermem gerekiyor mu

Homozigot aslinda daha tehlikeli olandir. Tabiki hangi mutasyonda olduğu önemli iğne kullanmana gerek yok diye bisey olamaz doktoruyla konusmasi gerekir bunu. Lütfen bu şekilde bilgilendirme yapmayalım..
Bacım hani benim o kadar önemli bir şeyim yoktu dün mü sabah mı öyle bir şey söylemiştin şimdi diyorsun tehlikeli olan var sende

iğneye geç başladığınız için olabilir bu durum çok geçmiş olsun ben hamilemi öncesi test yaptırdım kanda pihlitasma cıktı adı duyulmuş bir tüp bebek doktoruna gittiğimde bana kan sulandiriciya gerek olmadığını söyledi 2 deneme ikiside negatif oldu hiç tutunmadılar yani belki başka sebepte olabilir 3. denemede doktor degistirdim doğuma kadar hem iğne hem hap kullandım sizin dediğim gibi sanırım sorun geç başlanılması eğer riski büyük görürlerse iğne dozunu arttırabilirler sanırım
Gıcık doktorlar bir bok söylemiyorlar artık bilmiyom doktorlar da güvenmiyorum üç tane doktora gittim benimi ciddiye al almıyorlar anlamadım sanırım birinden daha duydum hamilelik öncesinde iğneye başlayan sanırım siz de öylesiniz hamile misiniz peki şu an kaçıncı haftasınız

Yani çok anlıyorum diyemem ama benimde heterizogot var iki gende senin homozigot bebeğe kan gitmemesi kordondan beslenememesi kalp durması yapıyor diyor Doktorlar pıhtılaşma ondan bunun üzerinde durulmuş olabilir ama 5.5 haftalıkken kullanmak geç kalınmış değil mi benim gebelik planlaması başlamadan önce coraspirin transfere beş gün kala oksapar kullanımı başladı 4 binlik kullanıyorum hala ikisine de devam ediyorm coraspirin 34. Haftaya kadar oksapar doğumdan 40 gün sonrasına kadar devam dedi doktorum genetik sebep de önemli tabiki embriyonun zor bir süreç sebebi net bilinmeli güzel bir doktor bulup ilerlemek lazm ben devlette genetik uzmanına gitmiştim herseyime bakmıştı
Sizce pıhtılaşma testte çıktıgı halde belli bir haftaya sağlıkla geldiyse artık sulandırıcı başlamaya gerek yok mudur? Yoksa o ihtimal hep var mıdır? 🫠

bende de kan pıhtılaşması var, transferden önce iğneye başladım, transfer gününde de ek olarak coraspine başladım ve şu an 7 haftalık hamileyim çok şükür. bu ikinci hamileliğim, birince hamileliğimde de aynı şekilde ilerlemiştik.

Bacım hani benim o kadar önemli bir şeyim yoktu dün mü sabah mı öyle bir şey söylemiştin şimdi diyorsun tehlikeli olan var sende
Ben sende tehlikeli olan var demedim homozigot daha tehlikeli olandır tabiki hangi mutasyonda olduğu önemlidir dedim okuduğunuzu anlayamama probleminiz mi var? Ayrıca kendi bildiğim kadarını söylüyorum bulursunuz iyi bir doktor ona danisirsiniz. aa insanlara güzelce bisey anlatmak ne kadar zormus özellikle de anlamayan insanlara…

Ayrıca kendi test sonucumla karsilastirdim benimki daha riskli olanmis o yüzden insanlarin tedavi sekillerine gore ilerlemeyin kendiniz iyi bir doktor bulup devam edin o ne dedi bu ne dedi diye bakarsaniz yine bir yanlış bilgiyle karşılaşırsınız.

Sizce pıhtılaşma testte çıktıgı halde belli bir haftaya sağlıkla geldiyse artık sulandırıcı başlamaya gerek yok mudur? Yoksa o ihtimal hep var mıdır? 🫠
Bence vardır benimde bir önceki gebeligimde kullanilmadi benimde 5 haftalık da sonlandı kimyasal dedi ilerlemedi bunda ama doktor kullanalım dedi bide doğal siklus yapıldı hatta rahatsızlanmistim hastanede kan almışlardı orda pıhtılaşma yüksek demişti Coraspirin kullanmama rağmen bu kez çok canım acisada vuruyorum iğne malesef

Bence vardır benimde bir önceki gebeligimde kullanilmadi benimde 5 haftalık da sonlandı kimyasal dedi ilerlemedi bunda ama doktor kullanalım dedi bide doğal siklus yapıldı hatta rahatsızlanmistim hastanede kan almışlardı orda pıhtılaşma yüksek demişti Coraspirin kullanmama rağmen bu kez çok canım acisada vuruyorum iğne malesef
Bu arada yanlış olmasın genetikde sorun yok kullanmaya gerek yok denildi bana hatta estrofem kullanımı pıhtılaşma artırır dedi o kimyasalda kan verildiğinde yoğun pıhtı var dediler doğal siklus ile takip yapıldı ilaçsız transfer oldum ama coraspirin adetin ikinci günü iğnem transfere beş gün kala başlandı hala devam ediyorm ikisine de 34 haftaya kadar coraspirin doğumdan 40 gün sonraya kadar oksapar iğne dedi doğumdan sonra niye diye sordum beyne pıhtı atan hastalar oluyormuş hiçbir riske gerek yok dedi doktorum

Bende pıhtılaşma sorunu olduğu için bu konuyu çok araştırmıştım Ben bu videodaki gibi biliyorum

Ben şuan 37.haftamı bitirmek üzereyim iki gün önce kan verdim pıhtılaşma alt sınıra baya yakın iğne kullanmasam kim bilir ne olurdu yani bir de bazı doktorlar ister pıhtılaşma problemi olsun ister olmasın ıvf gebeliğinde iğne reçete ediyorlar

Aynı şeyi ifade ettim yukarda da homozigot un en az 6binlik kan sulandırıcı kullanmasını ve yüksek riskli olduğunu söyledim sanırım mesajımı yanlış okudunuz

Ben sende tehlikeli olan var demedim homozigot daha tehlikeli olandır tabiki hangi mutasyonda olduğu önemlidir dedim okuduğunuzu anlayamama probleminiz mi var? Ayrıca kendi bildiğim kadarını söylüyorum bulursunuz iyi bir doktor ona danisirsiniz. aa insanlara güzelce bisey anlatmak ne kadar zormus özellikle de anlamayan insanlara…
Sen beni yanlış anlamışsın kusura bakma san birşey demiyorum çözüm arıyorum

Gıcık doktorlar bir bok söylemiyorlar artık bilmiyom doktorlar da güvenmiyorum üç tane doktora gittim benimi ciddiye al almıyorlar anlamadım sanırım birinden daha duydum hamilelik öncesinde iğneye başlayan sanırım siz de öylesiniz hamile misiniz peki şu an kaçıncı haftasınız
benim 3 sene önceydi doğum yaptım doğuma kadarda hem iğne hem coraspin kullandım malesef dediginiz gibi doktorlarda netkonusmuyor son gittiğin doktora sonları gösterdiğimde önemli tabiki doğuma kadar kan sulandırıcı kullanmalısın demişti çünkü hem genetik olarak böyle bir yakınlık var hemde hamilelikte kan doğal olarak koyulasiyormus sanırım bu yüzden riskartiyor

Ben şuan 37.haftamı bitirmek üzereyim iki gün önce kan verdim pıhtılaşma alt sınıra baya yakın iğne kullanmasam kim bilir ne olurdu yani bir de bazı doktorlar ister pıhtılaşma problemi olsun ister olmasın ıvf gebeliğinde iğne reçete ediyorlar
Protein s ve c aktivitesi de önemli sadece genlerle ilgili olmayabiliyor

Bende de faktor V leiden heterozigot. Kan sulandirici baslamadi doktorum heterozigot ve daha once dusuk oykum yok diye. İcim pek rahat degil.

Son düzenleme:
Back
X