• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin kalbinin durması kan pıhtılaşması

Üç tane kadın doğumcudan kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim yani kamplaşma var ama ikinci hamileliğimde iğne kullanmama rağmen kaybettim ikinci kaybımdan sonra doktorlar bana genetik yapısı bozuk dedi yani artık korkarım ne yapacağımı bilmemezlik var İstanbul’da yaşıyorum sözde en iyi doktorlara muayene ücretleri ödedim ama bana hiçbir açıklama yapmadılar yani bilmiyorum o yüzden şehir dışında bir tane doktor var oraya geldim o da bana hamile kalmadan önce aspirin’ne başlamam gerektiğini söyledi yani neden böyle olduğunu söylüyorum bana diyorlar ki olabilir genetik bozuk genetik kromozom mu bozuk öyle bir şeyler söylediler ne yapılması gerek diyorum İstanbul’daki doktorlara hiçbir şey diyorlar denemeniz gerek tekrardan etek tekrardan başıma girip gelmeyeceği ne malum bunun önceden bir hazırlığı bir şey yok mu siz benim pıhtılaşmamın olmadığını nasıl anladınız peki embriyolarının yönettiği bozuklukta ne yapmam gerekiyor bana verebileceğiniz bir yol var mı
Canım geçmiş olsun embiryoların oluşunca genetik teste gönderceksin pgt yi bi araştır googlden yapay zekyada sorabilrsin pgt veya ngs

Üç tane kadın doğumcudan kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim yani kamplaşma var ama ikinci hamileliğimde iğne kullanmama rağmen kaybettim ikinci kaybımdan sonra doktorlar bana genetik yapısı bozuk dedi yani artık korkarım ne yapacağımı bilmemezlik var İstanbul’da yaşıyorum sözde en iyi doktorlara muayene ücretleri ödedim ama bana hiçbir açıklama yapmadılar yani bilmiyorum o yüzden şehir dışında bir tane doktor var oraya geldim o da bana hamile kalmadan önce aspirin’ne başlamam gerektiğini söyledi yani neden böyle olduğunu söylüyorum bana diyorlar ki olabilir genetik bozuk genetik kromozom mu bozuk öyle bir şeyler söylediler ne yapılması gerek diyorum İstanbul’daki doktorlara hiçbir şey diyorlar denemeniz gerek tekrardan etek tekrardan başıma girip gelmeyeceği ne malum bunun önceden bir hazırlığı bir şey yok mu siz benim pıhtılaşmamın olmadığını nasıl anladınız peki embriyolarının yönettiği bozuklukta ne yapmam gerekiyor bana verebileceğiniz bir yol var mı
Bazı doktorlar iğne nin kiloya göre ayarlanacağı söylüyor bazılar da öyle bişey yok diyor bende aynı şekilde iğne olmama rağmen düşük oldu şimdi bi doktor buldum 70 kilo isen 06 kullan dedi hamile kalınca

Tıbbi genetikte kan verdim yok dediler bende yok denilince 5.5 haftalıkken gittim doktor niye bu kadar geç geldin dedi bana evet var eşim değil ben verdim sadece kromozda dahil o da temiz denilmişti öyle hatırlıyorum aklım şaştı iki kürtajım var doktorlarıma ne yapacak diyorum hiç birşey tekrar hamile kal bu sefer deniyelim ne kadar kolay onlar için ben iki defa evlat kaybediyorum masaya yatırıyorum o kadar kolay mı aynı şeyleri yaşamak
Homosistene baktırdınız mı benimde homozigot homosistein 17 di şimdi ilaçlarla 11 e düşürdüm bebeğe giden kan akışını etkiliyor

Öncelikle geçmiş olsun . Trombofili paneli sonuçlarına baktım pıhtılaşma ile ilgili probleminiz yok . Embriyolara genetik test yaptırdınız mı ? Düşüklerin sebebi Embriyoların genetik olarak sağlıklı olmaması olabilir
Nasil pıhtılaşma sorunu yok. Testinin resmini paylasmis orada 2 değerde sıkıntı var. Ben kendiminkini atayım bende var mi ona bakar mısınız

Eklentiler

• 1000077105.webp
    1000077105.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 41
Benim de biri dokuz biri yedi haftalık iki kaybım var. İkincisinde altıncı haftaya gelmeden beşinci haftanın içindeyken kan sulandirici iğne başlanmisti. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. Ve benim de trombofili paneli normal görünüyordu. Bir kadın doğum doktoru bana benim pıhtılaşma sorunu olmayan çok hastam iğne ve haptan sonra sıkıntısız gebelik gecirdi. Bir daha hamile kaldığında pozitifi görür görmez gel bekleme dedi. Ben tüp Bebek düşünüyorum yaşım 38 olduğundan.

Ben şuan 37.haftamı bitirmek üzereyim iki gün önce kan verdim pıhtılaşma alt sınıra baya yakın iğne kullanmasam kim bilir ne olurdu yani bir de bazı doktorlar ister pıhtılaşma problemi olsun ister olmasın ıvf gebeliğinde iğne reçete ediyorlar
Merhaba pıhtılaşma alt sınıra yakın derken bu hangi test oluyor. Ben asprin+ 0.4 okspar ile 18. Hafta bebeğimin kalbi durdu. Bu ay içinde ikinci tranferim olacak fakat bu sefer nasıl bir yol izleyecek doktorum birşey söylemedi. 0.4 mü 0.6 mı kullanmalıyım veya bunu sürekli takip edebileceğim bir test var mı? Sonuçta gebelik ilerledikçe dozun artması gerekmez mi?

Merhaba pıhtılaşma alt sınıra yakın derken bu hangi test oluyor. Ben asprin+ 0.4 okspar ile 18. Hafta bebeğimin kalbi durdu. Bu ay içinde ikinci tranferim olacak fakat bu sefer nasıl bir yol izleyecek doktorum birşey söylemedi. 0.4 mü 0.6 mı kullanmalıyım veya bunu sürekli takip edebileceğim bir test var mı? Sonuçta gebelik ilerledikçe dozun artması gerekmez mi?
Merhaba kaybınız için çok üzgünüm 😞 trombofili paneline baktırdınız mı ? Belki de 0.4lü sizde yetersiz geldi ben 0.4 kullandım benim trombofili panelinde üç değerimde hafif düzeyde pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı

Merhaba kaybınız için çok üzgünüm 😞 trombofili paneline baktırdınız mı ? Belki de 0.4lü sizde yetersiz geldi ben 0.4 kullandım benim trombofili panelinde üç değerimde hafif düzeyde pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı
Evet baktırdım zaten o yüzden oksapar kullanıyordum fakat siz gebelik süresince test yaptırdığınızı yazmışsın öyle anladım. Yani bu dozun yeterli gelip gelmediğini nasıl anladınız? Bende gebelikte her ay düzenli olarak pıhtılaşmayı kontrol edebileceğim bir test var mı merak ediyorum.

Evet baktırdım zaten o yüzden oksapar kullanıyordum fakat siz gebelik süresince test yaptırdığınızı yazmışsın öyle anladım. Yani bu dozun yeterli gelip gelmediğini nasıl anladınız? Bende gebelikte her ay düzenli olarak pıhtılaşmayı kontrol edebileceğim bir test var mı merak ediyorum.
Merhabalar antifosfolipid sendromu açısından lupus antikoagülanı,kardiyolipin ıg g,ıg m,beta2mikroglobulin testlerinize bakıldı mı,eğer bu sendrom için tanı konulursa doz daha yüksek veriliyormuş

Rutin kan tahlilinde plt ye filan bakılıyor ya kullandığım halde bir Aralık var sınıra yakındı hatta doktorum işaret koymuş oraya normal aralıkta ama kullanmasam demekki dedim pıhtılaşma olacaktı plt ye bakın siz de bi

Benim bu genlerde sıkıntı var vücudumda folat ve b12 enzimi sağlamıyor homosistein de yüksek çıkıyordu aktif form ilaçlar kullanarak 11 e düşürdüm

Yani bu değerlerle 5 haftalık çıkıyor ama nasıl oluyor anlamadım son adet tarihim 30 Nisan

yani bilmiyorum Banada çok yüksek geldi acaba ikiz mi🤣

Back
X