- 18 Haziran 2008
- 671
- 97
- 298
- 40
kızlar, tavsiyem.. her şeyin azı karar - çoğu zarar mantığını yakalamanız.
her şeyi yiyin, muhakkak bebeğe bir faydası vardır. ama azar azar.
ben çok büyük hatalar yaptım hamileyken. ''ohh hamişim artık, yiyim içiyim.. ohh.. kilo da alsam, hamileyim ben'' psikolojisine girdim heralde.
20 kilodan fazla aldım. kızım 2450 gr doğdu. hastahaneden eve döndüğümüzde sadece 2500 gr vermiştim doğumda ben. gerisi kaldı üstümde. ve ben o kiloların üstüne bir de süt olsun diye yedim içtim tabi.. cehaletten :)
velhasıl, yiyip yiyip şiştim işte bolca. sonuçta kızım 15 aylıkken diyete başladım. 4 ayda zor verdim o kiloları.. ama çok zor.
aman diyim.. yediğinize içtiğinize dikkat.
karbonhidrat az.. hamur işlerini çok az... benim gibi pideleri lahmacunları mayalı hamurluları falan aşermeyin. yemeyin ya, yemeyin yani.. hiçbir faydası olmayan şeyler bunlar.
etleri köfteleri de faydalı diye abartıp, bi oturuşta 8-9 köfte, 2 büyük parça et yemenin bi manası yok... balık yicem diye oturup, kalamarı midyeyi bol keseden indirmeyin mideye... süt içmek lazımmış diyip günde 1 lt sütü devirmeyin... çok güzelmiş diye günde 5 porsiyon meyve yemeyin... canım tatlı istiyor diye şerbetli tatlıları, bi oturuşta çeyrek tepsi götürmeyin...
anlatabildim mi? dikkat dikkat :)))
et,balık, sebze, meyve, bakliyat, tahıllı ürünler, süt ve st ürünleri... ama hepsi azar azar lütfen :))
konu güğncelmi acaba arkadaşlar[/QUO
sanırım ağustos anneleri henüz bu tip bi endişeye kapılmamışlar..halbuki ben tartımla bozuşalı 2 3 hafta kadar oldu bebeğimde aşağı yukarı olması gereken haftadan 1 hafta geriden takip ediyo 26 haftada en son kontrolde 860 gr dı bense 27.hafta itibariyle 7 kilo aldım
Ya benimde 25. Haftamda 720 gr dedi normal dedi ama bana sanki az gibi geliyor
bebeğin anne karnında kilo alması için hiç birşey yemeseniz bile günde 3 lt su içmeniz yeterli benim bebeğimde zayıftı doktorum su iç kilo alsın dedi sadece bir haftada bile şaşılacak derece de kilosu arttı
en büyük problemim o su içemiyorum çok fazla
Merhaba bende 20 haftalık hamileyim ilk hamileligim bebeğim 143 gr doktor iyi dedi ama netten okudum 300 gr olacak falan yazıyordu çok canım sıkıldı sizde durum neydi
Tesekkur ederim canım tedirgin oluyor insan ister istemez beslenmeme dikkat ediyorum ama içim rahat o konudainternette bir çok sitede kilo ile ilgili farklı rakamlar söz konusu. O nedenle netteki fazla ve gereksiz bilgilerle kafanızı karıştırmayın, doktorunuza güvenin. Doktorunuz iyi kilosu dediyse iyidir. Kendinizi strese sokup, bebeğinizi de etkilemeyin.
Hem bebek hem siz için et ve ürünleri süt ve ürünleri sebze ve meyve her ikiniz içinde büyük katkı sağlayacaktır. Yumurta da bebeğin gelişimi ve kilo alması açısından oldukça faydalıymış, haftada 3-4 kez onu da tüketebilirsiniz.
internette yazanlar genellikle amerikada kabul görmüş rakamla roluyor. amerikan ırkı farklı biz farklıyız. o nedenle çok sorun değil. zaten aralıklar var.20.haftada her bebek illa 300 gr 200 gr vs olmalı denmiyor. dr iyi dediyse iyidir. zaten ilerleyen haftalarda daha hızlı kilo alacak. benim ki 18.haftada 243 gr dı arakdaşımınki 296 grmdı. herkesin farklı.protein almak lazımmış ama ben etten sütten tavuktan nefret ediyorumMerhaba bende 20 haftalık hamileyim ilk hamileligim bebeğim 143 gr doktor iyi dedi ama netten okudum 300 gr olacak falan yazıyordu çok canım sıkıldı sizde durum neydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?