bebegin sallayarak uyutan anneler burdamı?

hiramkevser

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
69
8
18
35
İstanbul
Evet kizlar ben baslayalimi yarim saat oldu hanim efendi hala uyumuyor altini da degisdiedik karnida tok ama bizimkinden uyku yok bakalim saat kaçta uyucak varmi benim gibi olan eminim vardır sizde yazin sallama ve de uyukuya daliş saatlerini yanliz olmadigimi biliyim:KK45:

Ben varım . Emzirdim , altını değiştirdim , göğsümde uyudu yatağına bıraktım uyandı . Salladım salladım tekrar uyumadı bende tv izleyen babasına bıraktım geldim . Hastayım zaten o baksın biraz da :)

Bende varim.kizim 6.5 aylik.gelisimi kilosu falan cok iyi.gunduz uykuya dalis problemimiz yok.emerek uyuyo.ama gece bi kabus.emerek uyumuyo.besiginde salliyorum ayakta salliyorum kucagimda salliyorum uyumuyo.uykusu geliyir ama biturlu uykuya gecemiyor.uyuduktan sonrada aglayarak uyaniyor hep.

Hep sallamayacağım diyordum etraf yüzünden alıştı oğlum , şimdi benim kide gündüz güzel uyuyor ama gece burnumdan geliyor . Hiç durmadan sallarsam uyuyor bıraktığım an ağlamaya başlıyor .

ben hiç sallanmadan uyuyan çocuk duyduğum için bana uzaylı gibi geliyo o çocuk annem beni de kardeşimi de salladı hep.kardeşim suyu çok içerdi.o su midesinde çalkalanma sesi duyardık resmen ayran gibi çalkalayarak uyuturdu anakucağında :D

Ben de hiç sallamak istemiyordum kuckucağımda hafif hafif sallarken uyuyordu başta. Şimdi daha hızlı olursa hanfendi isterse uyuyor. Direkt yerine koyup orada sallarsam 40 dk yi geçiyor :KK43: hic ayakta sallamadim. Birkac yerde sallamak zararlı diye okumuştum ama büyüdükçe kucakta olmuyor yıldım :KK31: siz ayakta mi sallıyorsunuz

4 aylık oğlum var ve bende besıgınde sallayarak uyutuyorum uyutmaya calısıyorum desem daha dogru olur :) en önemlisi sallamadan uyutmaya nasıl alıstırıcam kızlar bunu gerçekten çok merak ediyorum :(

Ayagimda sallamaktan topuklarim agridi popom uyustu benim kiziminda uyudugu tek yontem bu kilo aldikca dahada zorlasiyo suan 6,5 aylik nereye kadar boyle olacak bilmiyorum.komsum besige birakiyo bebek uyku pozisyonunu alip uyuyo cok imreniyorum ama oda keske benim bebegimde ayakta sallaninca uyusa diye bana imreniyo :KK45:

Komşun garip : ne guzel hemen uyuyan bi bebeği var masallah :) ben oglumda hiç hatırlamıyorum bile kendi kendine uyudugunu bide ayakta sabaha kadar salla gözünden uyku akar ama uyumaz illa besıgınde sallayarak uyuyacak

Komşun garip : ne guzel hemen uyuyan bi bebeği var masallah :) ben oglumda hiç hatırlamıyorum bile kendi kendine uyudugunu bide ayakta sabaha kadar salla gözünden uyku akar ama uyumaz illa besıgınde sallayarak uyuyacak
Bizim kizda besikte sallanmayi sevmiyo ayagimda sallamam sart yani ;) komsum garip evet ;) ama hepimiz oyleyiz hep daha fazlasini istiyoruz nedense ;) ayakta sallamanin avantaji ben nezaman istersem uyutabiliyorum ama kendi kendine uyumus olsa beni zorlar diye dusunuyorum helede misafirim gelecekse...

benim bebegimde kucukken ayakta sallardim ama sonra yavas yavas 5-9 ay arasi sonra yataginda uyumaya alistirdim. Ilk zamanlar tabiki cok zorlandim ama allaha sukur simdi iyiyim.Once yatagina birakinca aglardi her 10 dakikaya bir susturmaya giderdim. sonra dayanamaz ayagimda sallardim ama boyle boyle zamanla alisti kendi yataginda uyumaya.Aglayip gelmemi beklerdi ama bazen tembellikten 1-2 defa aglardi birakirdi kendi artik soylene soylene uyurdu. Anne diye kizar bagirirdi ama alisti iste . Ayakta ve kucakta cok zor oluyor hemde buyudukce agirlasiyorlar. heryerimiz agriyor.

size sunu soyliyebilirim 6-9 ay arasi kesin deneyin ve 2 hafta pes etmeyin sakin. Bu zamani gecirirseniz yandiniz. Aliskanlik haline getiryiorlar ve yakanizi kurtaramazsiniz bu yaramazlardan. Ayrica belirli bir rutin haline getirin. Bizde soyle mesela once bezimizi degistiriyoruz sonra pijamamizi giyioruz. ustune uyku tulumu. yastigni dizime koyuyorum yatiyor sutunu iciyor. sonra kucagima aliyorum yastikla yatagina koyuyorum 2 elini uzatiyor bana ikisinide opuyorum ortup arkama bakmadan cikiyorum. Yani bebeginiz uyumak zorunda oldugunu ogrenmeli ve buna zaman gerekiyor. Aglayinca uyumaktan kurtulucagini ogrenmemesi lazim. Tamam cok kotu aglarsa girere susturursunuz bebeginizi sakinlestirin ama tekrar odadan cikin. Ve aglamakla mizmizlanmak arasindaki farki bilirsiniz. 10 dakika bebek deli gibi aglarsa tabiki bu normal degil teselli edin bebeginizi ama mizmizlanincada hic odasina girmeyin

heh heh sallamam asla diyodum babanne alıştırdı .emzirirken uyurdu hemen ama uzun bi dönem salladım ayağımda yavaşca tabi babannesi gibi uçurarak bide patpatlayarak değil:KK48:

Bende beş ay boyunca ayağımda salladım. Özellikle ilk üç ay ayağımdan indiremedim desem yeridir.bütün işler akşam eşimin eve dönmesini bekliyordu.dördüncü ayda uyku eğitimi vermeye çalıştım ama onuncu günde pes ettim.önceleri az ağlayan kızım her geçen gün ağlamanın şiddetini ve süresini artırınca pes etmek zorunda kaldım. On günlük sure içinde sallamadığım için sallamadan uyutma konusunda direndim. Kah ninniyle kah pışpışlayarak uyutmaya çalıştım. Altıncı ayına kadar böyle devam ettim.son bir aydır yatağına yatırıyorum, eline de bir yazma veriyorum bazen hemen, bazende biraz mızmızlanarak uyuyor. Mızmızlanır yada ağlarda ninni söylüyorum. Sesimi duyunca genelde sakinleşiyor. Ama uyku saatlerini dikkatle takip ediyorum ve uyku rutinini atlamıyorum.her uyku saatinden önce mutlaka beslenme,alt değiştirme, pijamaları giyme ve tüm bunları yaparken "uykusu gelmiş bebeğimin"diye ninnimizi söylemek.çok şükür yaklaşık bir aydır bazen ağlasada belirli bir düzende yatağında uyuyor. Ah bi de şu gece uyanmalarımızı azaltabilsek.

Haklısın hep fazlasını istiyoruz heleki cocuklar söz konusu olduğunda başına gelince anlıyomus ınsan :) ben misafirim geldıgınde cok zorlanıyorum hergun aynı saatte yatırmaya calısıyorum esim sekıze dogru geliyor eve yemekten sonra da hâliyle oğluyla vakit geçirmek istiyor saat 10 ya da 10 bucukta tüm hazırlıklarımızı yapıp yatırıp besıgıne sallıyorum ama misafir varken garip oluyo :D yada bi yere gittiğimizde zaten insanlar yemekten sonra geliyor oturmaya müsade iste git odaya uyut bi süre sonra tekrar uyansın gşt gel kendimi mahcup hissediyorum :(TE="damlariza, post: 38451066, member: 641611"]Bizim kizda besikte sallanmayi sevmiyo ayagimda sallamam sart yani :KK66: komsum garip evet :KK66: ama hepimiz oyleyiz hep daha fazlasini istiyoruz nedense :KK66: ayakta sallamanin avantaji ben nezaman istersem uyutabiliyorum ama kendi kendine uyumus olsa beni zorlar diye dusunuyorum helede misafirim gelecekse...[/QUOTE]
Hakl

Haklısın hep fazlasını istiyoruz heleki cocuklar söz konusu olduğunda başına gelince anlıyomus ınsan :) ben misafirim geldıgınde cok zorlanıyorum hergun aynı saatte yatırmaya calısıyorum esim sekıze dogru geliyor eve yemekten sonra da hâliyle oğluyla vakit geçirmek istiyor saat 10 ya da 10 bucukta tüm hazırlıklarımızı yapıp yatırıp besıgıne sallıyorum ama misafir varken garip oluyo :D yada bi yere gittiğimizde zaten insanlar yemekten sonra geliyor oturmaya müsade iste git odaya uyut bi süre sonra tekrar uyansın gşt gel kendimi mahcup hissediyorum :KK43:TE="damlariza, post: 38451066, member: 641611"]Bizim kizda besikte sallanmayi sevmiyo ayagimda sallamam sart yani :KK66: komsum garip evet :KK66: ama hepimiz oyleyiz hep daha fazlasini istiyoruz nedense :KK66: ayakta sallamanin avantaji ben nezaman istersem uyutabiliyorum ama kendi kendine uyumus olsa beni zorlar diye dusunuyorum helede misafirim gelecekse...
Hakl[/QUOTE]
Aslinda misafirler anlayis gosteriyo hele cocuklari varsa dahada anlayisli oluyolar ama seninde dedigin gibi bizim icimiz rahat etmiyo cayini vercektim meyve goturcektim stresi altinda bebegi uyutmaya calisiyoruz ama bu stres bebislerede gectiginden isler sarpa sariyo:KK17:

Aynen öyle stesim bebeğime de gecıyo oda uyumuyor :( Allah yardımcımız olsun gercekten bi kitap ismi duymuştum besıkte durdugu gibi durmuyor :)UOTE="damlariza, post: 38468563, member: 641611"]Hakl[/QUOTE]
Aslinda misafirler anlayis gosteriyo hele cocuklari varsa dahada anlayisli oluyolar ama seninde dedigin gibi bizim icimiz rahat etmiyo cayini vercektim meyve goturcektim stresi altinda bebegi uyutmaya calisiyoruz ama bu stres bebislerede gectiginden isler sarpa sariyo:KK17:[/QUOTE]
Ay

Aynen ilk duyduğumda cok hosuma gitmişti hatta hamile değildim daha bi bebek gece uyumayıp ne yapar dedim ogün kendime davulun sesi uzaktan hoş geliyor tabi o aralar :) simdi düşünüyorum da hamile kaldıgımı oğrendiğim ilk günden beri ama heyecandan ama korkudan ama kaburgularıma kadar hissettğim baskıdan vs ben uyumayı unutmuşum ama oğlumun canı sagolsun nede olsa uykusuz gecelerimin en guzel sebebi :) UOTE="damlariza, post: 38505797, member: 641611"]hahah kitabın ismi çok güzelmiş gerçekten .:KK49:[/QUOTE]
Ay

Back
X