bebeğinde böbrek genişlemesi yaşayanlar!!!!

tatlım böle bı sorunun gebelıkte tespıt edıldıgı ıcın cok şanslısın 3 arkadaşmın bebgındede vardı aynı prooblem bırınınkı doğumla gectı dğerınınkı ıse 2 3 aylıkken ufak bı operasyonla halledıldı sorun kalmadı ama bunu teshısı olmasaymış 8 9 yaş gıbı çok gec belırtı verıp dıyalıze girmeye kadar kadar giden bı tedavvı surecı varmış en kötusunu duşunursen eger ufak bı operasyonla çözulebılcek sorun sağlıcakla alasın bebışını ınşalla

bende 21+4 de detaylı ultrasonumu yaptırdım ve sol 4.2 sağ da 5.2 çıktı ama 2 li taramada ense kalınlığı 3 ml çıkmıştı.Çok üzldüm down sendromu olabileceğini
söyledi.Başka dr gitsemmi hiç bilemedim kafam karıştı.

konuyu çok önce yazzmışsınız ama şu anda ben,im bebeğim 26 haftalık ve sağ böbrek 9 çıktı bide ikili testim riskli çıkmıştı ama üçlü testim normaldi sizin bebeğiniz nasıl şu anda ve ne yaptınız böbrek için

merhaba aynı sorunla biz de karşı karşıyayız 22 haftada ve her iki böbrektede 10mm büyüme var.
hamilelik süresince hiç bir problem yaşamadım 2li 3lü testlerimde iyi çıkmıştı..detaylı ultrasondada herşey normal fakat böbreklerde büyüme görüldü.dr 17mmden sonra boru gibi bir şeyin taılabileceğini söyledi.. nedir ne değildir hiç bir bilgimiz yok başka bir dra gitsekmi bilemiyorum 10 gün sonra dr tekrar gideceğiz ama o gün nasıl gelecek siz öğrendikten sonra dr bir daha gittiniz mi sonuç nedir acaba ne yapmayı önerdi drnuz?

konunun açıldığı tarih 4kasım 2009 ve ben bebeğimi böbreklerindeki bu sıkıntı yüzünden kaybettim açan arkadaşım bu nasıl bir şeydir

başın sağ olsun canım bende 28 haftalık hamileyim tek böbreğinde 13.5mm genişleme olduğu söylendi
çok üzgünüm perşembe ayrıntılıya giricez dua edin lütfen

başın sağ olsun canım bende 28 haftalık hamileyim tek böbreğinde 13.5mm genişleme olduğu söylendi
Benim iki hamileligide bobrek genuslemesi oldu kizimin sag bobregi doguma kadar 18"mm detayki usg de ki doktor beni cok korkutmustu olcumu daha farkli olcuyorlarmis hamileligimin sonlandirilmasi bile olabilir falan demisti doktorum cokbdestek oldu ve hamilerin cogunda olabilecegini ve hamileligimin tatini cikarmami soyledi ve kafamdaki tum kotu dusunceleri bi yana birakip aklima kotu bisey getirmedim ve dogumdan kisa suere sonra iki yavrumun da bobrekleri normal boyuta indi hic bi tedavi gormedik suan senede bi olcum yaptiriyorum kizim 3.5 yasinda oglum1.5 yasinda

canım inş hiçbir problem yaşamazsın herşey normal çıkar yarın kontrolün var galiba bizide haberdar et sonuçtan dra amniyon sıvını sor mutlaka nasıl diye gözden kaçmasın

22 haftalik hamileyim bebegimin iki bobreginde de buyume var. Biri 9.7 digeri 4.5mm esimle birlikte gunlerdir agliyoruz. Bu rahatsizligi geciren anneler lutfen bize bir bilgi verin siz ne yaptiniz su an nasil bebisiniz

22 haftalik hamileyim bebegimin iki bobreginde de buyume var. Biri 9.7 digeri 4.5mm esimle birlikte gunlerdir agliyoruz. Bu rahatsizligi geciren anneler lutfen bize bir bilgi verin siz ne yaptiniz su an nasil bebisiniz

Benim bebegim de 20 haftada 5mm ve 5.5mm olmak üzere piyelektazi teşhis edildi
2 li 4 lu test normal; başka down belirtisi yok
Ama çok gerildim
Sizin genisleme geçti mi

merhaba benimde bebeğim 27haftalık ve sağ böbreğinde 10mm genişleme var durumumuz benziyor ben ne yapacĞim bilemiyorum bende pzt ultrasona girecem daralma olurmu acaba doltorunuz ne söylüyor doğumada cok var ne olacak bilemiyorum ALlah yardımcımız olsunn

arkadaşlar benim küçük oğlum 7 yaşında ve bebekliğinden beri böbrek genişlemesi var ancak hala geçmedi ve daha çok büyüyor doktorlar ne ameliyat yapıyorlar nede sorunu nasıl çözeceğimizi söylüyorlar sadece ilaç veriyorlar tam olarak nesi olduğunu ve neler yapmamız neler yapmamız gerektiğini sorduğumuzda ise cvp bile vermeden odalarından çıkartıyorlar para karşılığı cvp vericeklerini söylüyorlar ancak istedikleri parayı veremiyoruzda bu durumda ne yapmalıyım ?

İnternetten arastirdim; çapa çocuk ürolojisi bölümüne randevu alıp detaylı tetkik ettirin bence

Herkese merhaba bende bu uzun süreci yaşamış bir anne olarak size bilgi vermek istedim.Bende hamilelik döneminde öğrendim bu durumu çok üzüldüm ağladım, çünkü beni nelerin beklediğini bilmiyordum.Devlet hastanesinde doğum yaptım iyiki de orda yapmışım, çünkü oğlum doğduktan sonra hemen çocuk cerrahisinde takibi yapilabildi ve doktorlarımiz çok iyiydi, hatta ağlama krizine girdiğim bigün canim babam beni başhekim kadar götürüp içimi rahatlatacak bi konuşma bile sağladı.Bir aylık oğlum malesef doğumdan sonra geçebileceği söylensede iyilesemedi ameliyata aldılar. Her iki böbreğinde de aynı sorun vardı ilk olarak sol böbrek ameliyat edildi diğeri hala takipte ameliyata gerek görülmedi.Ameliyattan birkaç ay sonra stent çıkarıldı ve idrar yolu enfeksiyonu geçirdi bu olası bir durummus. Şuan kuzum beş yaşında aynı doktorlar bir üç ve altı aylık aralıklarla kontrol ediyorlar.Ameliyat olan böbreği iyi durumda daha doğrusu her iki böbreğide işlevini yerine getirebiliyor. Yaşı küçük olduğu için organlar kendilerini yenilediği için iyileşme olasılığı yüksek, fakat yinede hayatı boyunca kontrol olması gerekiyor.Yani kolay değildi ameliyat falan zor zamanlar geçirdik ama hiç isyan etmedim, Rabbim dermansiz dert vermesin hersey bir şekilde yoluna giriyor.Annelik zor hep kalbinde bi sızı, eğer çocuğun hastaysa dahada sizliyor ama sabredene güzel günlerde gösteriyor Rabbim. Bu sebeple çok fazla canınızı sikmayin arkadaşlar doğumdan sonra düzelen çok fazla, duzelmese bile iyileşme olasılığı yüksek benim oğlum suan çok sağlıklı maşallah.En onemliside bunu hamilelikte öğrenmiş olmam çünkü dışarıdan kendini belli eden bir hastalık değil mutlaka kontrol edilmeli yoksa seneler sonra hersey çok geç olabilir. Herkese şifalar diliyorum arkadaşlar

su an 7 yasında 2 3 kere kapalı ameliyat oldu ama hala aynı üstelik böbregine leke düsmüs diyolar hiç bir doktor tam olarak nasıl iyilesecegini söylemiyor bize tam bir bilgi vermiyor 5 6 ay aralıklarla tedavi için gelmemizi söylüyorlar ancak ilacıda kestiler artık ilacta vermiyorlar öylece kalıyor ve 11.5 mm olmus acılma

İnternetten arastirdim; çapa çocuk ürolojisi bölümüne randevu alıp detaylı tetkik ettirin bence
çapa ya gitme gibi bi imkanım yok ne yazıkki ben d.bakırda oturuyorum ve istanbulda tanıdıgım hiç kimse yok esim benimle gelse bile diger cocuklarımı bırakamam buralar zaten karısık tek bnaslarına bırakamam malesef buradada hiç bi akrabamız yok emanet edebilecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…