selam kızlar
Benim oğlumda da 22 haftalıkken 4 mm ve 4,5 mm boyutlarında detaylı ultrasonda hafif piyelektazi teşhis edildi. Bugünkü rutin kontrolümde yani iki hafta sonra ise birinin 5,5 mm diğeri 6,5 mm.'ye çıktığını öğrendim. Detaylıyı yapan doktorum endişelenicek bir şey olmadığını söyledi ve amniyosentez önermedi. Rutin kontrolümü yapan doktorum da aynı şeyi söyledi sadece için rahat etsin diye daha sık kontrole gelebilirsin dedi.Hatta bazen böyle şeyleri söyleyip söylememekte tereddüt yaşıyoruz anne adaylarına dedi. Duyduğumda şok oldum araştırdıkça korkumu yendim fakat yine de rahat olamıyorsunuz.Her kontrole büyük tedirginlikle gidiyorum.Dua etmekten başka çaremiz yok Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
slm kizlar hepinizin bebegine allah acil sifalar versin sizinkiler bebekmis benim kizim 9 yasinda ayni sorun ondada var bugune kadar goturmedigim dr kalmadi bir arkadasdan duydugum umitsizce gittigim dr a dan z ye kadar arastirip bu sonuca ulastik cocuk hastanesine sevk etti onlarda haftaya randevu vermisler uzuntuden mafoldum ilk defa boyle birseyle karsilasiyorum acikcasi cokda korkuyorum stresden bende hasta olcam yakinda
öncelikle geçmiş olsun aynı sorun bizde de vardı ilk duyduğumda yaşadığım duyguları anlatmam imkansız çok araştırdım çok üzüldüm nettin başından kalkamaz oldum bu durumum bi ay sürdü sonra doktorum bu konuda beni çok rahatlattı olabilecek herşeyi anlattı çok raslanan bi hadise olduğunu özellikle erkek bebeklerde görüldüğünü doğuma kadar düzelme veya doğumdan sonra düzelme çok yaşanıyormuş ve eger ki düzelme olmazsa doğumdan sonra tedavi başlıyorlarmış bu durum beni okadar rahatlattı ki hamileliğimin tanını çıkardım çünkü içimde mucizemmi taşıyordum benim bebek problemim vardı tetavi gördüm olmamıştı sonra kendiliğinden hamile kaldım bizim ilk böbrek büyümesini öğrendiğimde sol.5,5 sağ 6,5 idi doğuma kadar sol normale indi ama sağ 16mm kadar ulaştı doğumdan sonra ilk baktırdığımda 12mm indi üç aysonra tekrar gittiğimde büyümeye hiç ratlanmadı şuan kızım 7 aylık ALLAHIMA şükürler olsun kızm çok sağlıklı inşallah rabbim herkezin evlatına sifa verir tekrar dan geçmiş olsun
Geçmiş olsun.Bunun çözümünü mutlaka biran önce bulmalısınız.Kızınız çünkü büyümüş artık.Eğer istanbuldaysanız Prof.Dr.Salim Çalışkanı tavsiye ederim çocuk nefroloğu benim oğlumun tedavisini yaptı çok iyi bir doktor.Size net olarak yapılacak tedaviyi söyler.Kızınızın rahatsızlığı kaçıncı derece ve çift taraflımı.
su anda 32 haftalık hamıleyım 28 haftalıkken doktor genısleme gordugunu soyledı ama önemlı degıl dogduktan sonra baktıralım dedı
pimpirikli oldugumu bıldıgınden önemlı degıl dedı sanırım bugun tekrar kontrolumuz vardı ve aynı seyı soyledı tekrar genısleme olmamıs ama aynı duruyormuss
ben ozellıkle arastırmamıstım cunkı bılıyordumkı ıyı kötu hersey cıkıcak karsımaa
bı okuyorum gecer tedavısı var dıyee bı okuyorum erken dogum olabılır amnıyo sıvısı azalabılır down sendromu olabılır amelıyat gerekebılır butunnnn moralim alt üst napıcam sımdı bilmiyorum
Canım hiç dert etme.Ben ne 2'li ne 3'lü test yaptırdım.Ayrıntılıda kalpte 3 noktada parlama görüldü.Sol böbrekte genişleme görüldü.Bende kendimi yedim durdum çokda pipirikliyim.3 tane bebek kaybettim bundan önce.Ama bak 3 aylık olcaz.Kontrolede gittik tekrar hiç bişi kalmamış geçmişti..
canım cok gecmıs olsun Allah tan atlatmıssınız masallah o dnemde senı baska yere falan yonlendırmısmıydı doktorun ben bi perinatologa gtmek ıstıyorum ama mersınde sanırım yok bulamadım napsam bılmıyorum kafam karıstı ınsallah sızınkı gıbı olur bızımkıdee ınsan cok takıyor ıster ıstemez
Hayır canım yönlendirmedi.Ama herşey Allahtan bu kadar kaptırma kendini.Olumsuz bişi olsa bile ne yapabileceksin bunu düşün.?Herşeyiyle bu benim evladım diyebiliyosan bitmiştir.Bu kadar harap etme kendini Allahım sana güveniyorum de yeter.Benden sana tavsiye.
canım öyle dıyorum zaten ama bı yandanda ıcım rahat etmıyo işte ne bilim internette araştırıncaa ceşit ceşit şey görüncee insan daha korkuyor
Merhaba arkadaşlar
ben 26+2 haftalık hamileyim bebeğim erkek bugün ilk defa doktorumuz sağ böbreğin 2-3 mm büyüme olduğunu söyledi beynimden vurulmuşa döndüm tekrar tekrar doktoruma sordum endişelenicek bişey olmadığını sonrada düzeleceğini kötü bişey olsa söyleyeceğini merak etmemem gerektiğini söyledi ama benim içime bir kere kurt düştü lütfen bana yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?