bebeğinde böbrek genişlemesi yaşayanlar!!!!

öncelikle geçmiş olsun aynı sorun bizde de vardı ilk duyduğumda yaşadığım duyguları anlatmam imkansız çok araştırdım çok üzüldüm nettin başından kalkamaz oldum bu durumum bi ay sürdü sonra doktorum bu konuda beni çok rahatlattı olabilecek herşeyi anlattı çok raslanan bi hadise olduğunu özellikle erkek bebeklerde görüldüğünü doğuma kadar düzelme veya doğumdan sonra düzelme çok yaşanıyormuş ve eger ki düzelme olmazsa doğumdan sonra tedavi başlıyorlarmış bu durum beni okadar rahatlattı ki hamileliğimin tanını çıkardım çünkü içimde mucizemmi taşıyordum benim bebek problemim vardı tetavi gördüm olmamıştı sonra kendiliğinden hamile kaldım bizim ilk böbrek büyümesini öğrendiğimde sol.5,5 sağ 6,5 idi doğuma kadar sol normale indi ama sağ 16mm kadar ulaştı doğumdan sonra ilk baktırdığımda 12mm indi üç aysonra tekrar gittiğimde büyümeye hiç ratlanmadı şuan kızım 7 aylık ALLAHIMA şükürler olsun kızm çok sağlıklı inşallah rabbim herkezin evlatına sifa verir tekrar dan geçmiş olsun

Son düzenleme:
slm kizlar hepinizin bebegine allah acil sifalar versin sizinkiler bebekmis benim kizim 9 yasinda ayni sorun ondada var bugune kadar goturmedigim dr kalmadi bir arkadasdan duydugum umitsizce gittigim dr a dan z ye kadar arastirip bu sonuca ulastik cocuk hastanesine sevk etti onlarda haftaya randevu vermisler uzuntuden mafoldum ilk defa boyle birseyle karsilasiyorum acikcasi cokda korkuyorum stresden bende hasta olcam yakinda

Geçmiş olsun.Bunun çözümünü mutlaka biran önce bulmalısınız.Kızınız çünkü büyümüş artık.Eğer istanbuldaysanız Prof.Dr.Salim Çalışkanı tavsiye ederim çocuk nefroloğu benim oğlumun tedavisini yaptı çok iyi bir doktor.Size net olarak yapılacak tedaviyi söyler.Kızınızın rahatsızlığı kaçıncı derece ve çift taraflımı.

Ben de her kontrolden sonra internetin başından kalkamaz duruma geliyorum 2-3 gün sürüyor bu durum. İnşallah tüm bu sorunu yaşayan bebekler sonunda sizin kızınız gibi sağlıklarına kavuşurlar. Moral verdiniz, çok teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar
benimde bebeğimde aynı sorun var 28 haftalık hamileyim ve bebeğimin sol böbreği 8,5 mm olmuş doktor 32 haftada tekrar çağırdı ne yapıcağımıza ozaman karar veririz dedi şu anda çok korkuyorum. kelepçe felan takılabilir dedi bu durumda olan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz

canim ben yurtdisindayim tek tarafli benim kizimin sorunu cektigi acilari anlatamam turkeyde kac tane dr gezdik esimle hepsi psikolojik yada cocuk titiz deyip gectiler ama 4 yildir kizim aci cekiyor burdada goturmedigim dr kalmadi bu dr arkadasin tavsiyesi uzerine umitsizce goturdum allah razi olsun cok iyi arastirdi gec kaldigimi hemen hastaneye gidip bunun uzmanlarinla gorusmem icin o araya girdi neyse randevusu var haftaya eger burda bir caresini bulamazsam turkeye gidecem acil olarak cocuklarimdan degerli hic birsey yok bu hayatta o kadar huzursuz ve mutsuzum ki derdimi ayni sorunu yasayan bilir cunku kendi aile dr anlatiyorum adamin dedigine bakin binlerce ne hastalik cocuklar varmis benim kizimin hastaligi basit birseymis bu soz beni daha cok yikti tabiki onlarinda allah yardimcisi olsun ama bu soylenecek sozmu

selam
23 haftalık olduğumuz gün,dr teyzemizin detaylısıyla öğrendik ki bizim de bir böbreğimiz az miktarda idrar toplamış(bunun böbrekte genişleme demek olduğunu burda öğrendim)ve takip edicez,şu an için önemli bir durum değil dedi bize
inşallah bizimde doğuma kadar geçer bu durumumuz
rabbim tüm bebeklere ve hastalara şifalar nasib etsin.

su anda 32 haftalık hamıleyım 28 haftalıkken doktor genısleme gordugunu soyledı ama önemlı degıl dogduktan sonra baktıralım dedı
pimpirikli oldugumu bıldıgınden önemlı degıl dedı sanırım bugun tekrar kontrolumuz vardı ve aynı seyı soyledı tekrar genısleme olmamıs ama aynı duruyormuss
ben ozellıkle arastırmamıstım cunkı bılıyordumkı ıyı kötu hersey cıkıcak karsımaa
bı okuyorum gecer tedavısı var dıyee bı okuyorum erken dogum olabılır amnıyo sıvısı azalabılır down sendromu olabılır amelıyat gerekebılır butunnnn moralim alt üst napıcam sımdı bilmiyorum

Canım hiç dert etme.Ben ne 2'li ne 3'lü test yaptırdım.Ayrıntılıda kalpte 3 noktada parlama görüldü.Sol böbrekte genişleme görüldü.Bende kendimi yedim durdum çokda pipirikliyim.3 tane bebek kaybettim bundan önce.Ama bak 3 aylık olcaz.Kontrolede gittik tekrar hiç bişi kalmamış geçmişti..

canım cok gecmıs olsun Allah tan atlatmıssınız masallah o dnemde senı baska yere falan yonlendırmısmıydı doktorun ben bi perinatologa gtmek ıstıyorum ama mersınde sanırım yok bulamadım napsam bılmıyorum kafam karıstı ınsallah sızınkı gıbı olur bızımkıdee ınsan cok takıyor ıster ıstemez

Hayır canım yönlendirmedi.Ama herşey Allahtan bu kadar kaptırma kendini.Olumsuz bişi olsa bile ne yapabileceksin bunu düşün.?Herşeyiyle bu benim evladım diyebiliyosan bitmiştir.Bu kadar harap etme kendini Allahım sana güveniyorum de yeter.Benden sana tavsiye.

canım öyle dıyorum zaten ama bı yandanda ıcım rahat etmıyo işte ne bilim internette araştırıncaa ceşit ceşit şey görüncee insan daha korkuyor

Merhaba arkadaşlar

ben 26+2 haftalık hamileyim bebeğim erkek bugün ilk defa doktorumuz sağ böbreğin 2-3 mm büyüme olduğunu söyledi beynimden vurulmuşa döndüm tekrar tekrar doktoruma sordum endişelenicek bişey olmadığını sonrada düzeleceğini kötü bişey olsa söyleyeceğini merak etmemem gerektiğini söyledi ama benim içime bir kere kurt düştü lütfen bana yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim

benim de aynı haftalarda bebeğimde böbrek genişlemesi dmeişlerdi. sık rastlanan bir durum sanırım. son haftalara doğru böbrek normaledöndü. şimdi bebeğim doğdu 15 günlük kontrol ettirdik ultrasonda. gayet normal. doktor anne karnında bebek rahat idrar yapamadığı için genişleme olabilir doğunca iyileşir demişti. ben de başta çok sıkılmıştım bu duruma ama can sıkacak birşey yok.

Inan hastaneden geldiğimden beri araştırıyorum çıldırıcam renkli ultrasonumda falan hiç böyle bişey çıkmadı demekki yeni oluşan bişey direk aklıma gelen şey neyi yanlış yapıyorum acaba diye düşündüm.bide benim 15 gundur 2 defa kahverengi lekelenmem oldu asıl dr o yüzden gittim onunda sebebi bulunamadı inşallah iyi olur herşey

aynı haftalarda söyledı doktor banadaa oncesınde hıc soylememıstı banada merak etme dedı ama ınsan bi kere duyunca nasıl rahat etsinkii
erkek bebeklerde daha cok oldugunu duydum ama bizimki kız bebek bende dusunuyorum nerde bi yanlıs yaptım acaba insanın sinirleri bozuluyor
bakalım bu gittiğimizde ne dicek

aynı durum bende de söz konusu kuzumun sag tarafında bir büyüme oldugu söylendi ayrıntılı ultrasonda ama anlamadıgım bu durum nasıl down na yol acar ki

herkese geçmiş olsun arkadaşlar.ben dün kontrolde öğrendim böbrekte büyüme olduğunu içim çok rahat kötü şeyler düşünmek istemiyom... inşallah bişey çıkmaz allah hepimizin bebeğini korusun aminnnnnnnnnn

kızlar ben de 29+5 haftalık hamileyim cuma günü kontrole gittiğimde idrar tahlilinde kan görüldü ve doktorum böbrekten şüphelendi ve benim yaklaşık 2 aydır sağ kasığımda ağrı ve batma oluyodu hemen beni böbrek ultrasonuna gönderdi sonuç olarak sağ böbreğimde şişme ve ağız kısmında açılma varmış antibiyotik tedavisine başladık. ama korkuyorum erken doüum olcak diye ve böbrek ağrısıyla doğum sancısını birlikte çekicem diye ... allah hepimize hayırlı evlatlar kolay doğumlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…