bebeğinde böbrek genişlemesi yaşayanlar!!!!

cnm bnde 17 haftalıkken gittim biri normal biri 3 mm dedi,tkai petcez dedi şimdi 21 haftalık oldum yarın ayrıntılı ultrasona giricem...çok korkuyorum nolur dua edin bizim için..

Kızlar doktora gittim cumartesi günü.Daha önce biri normal biri 3 mm demşti doktor.Şimdilik bir soru nyok demişti ama ben kafama takıodum.CT gittiğimde asimetrinin kaybolduğunu normale döndüğünü,ayrıca bunun çoğu bebekte olduğunu,çok yüksek çıkmadıkça kesinlikle sorun edilmemesi gerektiğini söyledi.Böbrekleri gayet iyi ,merak edilecek hiç bir şey yok dedi maşallah...Çok mutlu oldum bende..Olanlarında çok çok büyük çoğunluğu doğumdan sonra geçiyormuş.. İnşallah hepimizin bebekleri sağlıklı olur..

slm kızlar bizdede böbrek büyümesi vardı doğuma kadar sağ böbrek 16 mm kadar ulaştı sol normaldi ilk öğrenince çok üzüldüm ama sonra hep dua ettim hiç kafama takmadım hamileliğimin tadını çıkardım hem benim kızım mucizemizdi 5 yıl sonunda oldu hemde tedavi görmeden simdi kızım 3 aylık çokta sağlıklı ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN böbreğiğmizde küçülmeye başladı
MUCİZEM ELANURUM

cok sevindim iyi haberleri okuyunca... iki gün önce benimde kiz bebegimin sol böbreginde 9 mm büyüme görüldü. Doktor üzerinde hic durmadi, endiselenicek birsey yok dedi. Takip etmemiz gerekiyor bile demedi. Ben yinede kafama takmistim ve cok üzüldüm. Internette okudum cogu bebeklerde oluyormus diye ve hamilelik dönemi yada en gec dogumdan sonra gectigini. Dün ebeye gittim, onada sordum.. O da en gec dogumdan sonra - bebek ilk idrarini yaptiktan sonra - böbregin tikanikliginin gececegini ve rahatlayacagini söyledi... bosuna üzülüyorz vallahi....

Son düzenleme:
Kızlar ben buraya çok yazdım o yüzden tekrar tekrar anlatmayacam ama size tek tavsiyem lütfen bunu basite alıpta doğumdan sonra baktırmamazlık yapmayın.
Sinem8326 senin bebeğinde galiba hala devam ediyormuş.O genişlemenin küçülmesi bişey ifade etmiyor.Sana tavsiyem iyi bir nefrolog bul ve kızının gerekli tahlillerini yaptır.Evet denilen gibi çoğu hamilelik bitince düzeliyor ama benimki gibi düzelmeyende var.Tedavisi yapılınca kolayca atlatılacak bi rahatsızlık o yüzden sakın ihmal etmeyin.Eğer tedavisi yapılmazsa böbrekleri direk etkileyen bir olay.Ama kafaya takacak bişey değil hamileliğinizi benim gibi zehir de etmeyin.Hepinize sağlıklı doğumlar.

kızlar benim bebeğim de henüz 21 haftalık. ben de yeni öğrendim, biri 3 mm, biri 4 mm genişleme varmış. cumartesi tekrar çağırdı. takip edilcekmiş. bu sorunu daha önce yaşayıp burda paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. içimi rahatlattınız biraz. cumartesi alacağım sonucu burda paylaşırım.

bugun doktora gittim geçen hafta biri 3 diğeri 4 mm olan genişleme biri 3.8 diğeri 4.7mmye çıkmış. takip edilecekmiş. endişelenecek bişey yok dedi doktor. ama gene de insanın canı sıkılıyo. bi sonraki randevu 1 ay sonra. asıl o zaman anlayacağız galiba.

çok geçmiş olsun arkadaşlar böbrek genişlemesinin sebebini araştırdınızmı neyden kaynaklanıyor acaba drlarınızdan aldığınız bilgileri bizimle paylaşırsanız sevinirim

teşekkür ederim tavsiyen için geçen hafta götürdüm kızımı ve böbrekleri normal çıktı yani küçülmüş doktor herşeyin normal olduğunu söyledi ALLAHIM herkezin bebeğine şifa versin

Böbrekde genişleme sorunu yaşayan ve bebeğini kucağına alan arkadaşlar yazabilirmi?Endişe etmemize gerek varmı??

Böbrekde genişleme sorunu yaşayan ve bebeğini kucağına alan arkadaşlar yazabilirmi?Endişe etmemize gerek varmı??

Canım ben buıraya çok yazdım senin içinde yazayım:)
Benim oğlumdada karnımdayken daha 16 haftalıkken görüldü doğurdum sorun devam ediyordu.Oğlum şuanda nerdeyse 2,5 yaşında oldu.Bu rahatsızlıkta doğduğundan beri tedavi ve takipte idi.Bizim rahatsızlığımız çok ileri olduğu halde 2 yaşındaki kontrolünde çokk gerilediği düzeldiği görüldü şükür iyi yani bişey merak edersen cevaplarım.

Saol canım ilgilendiğin için..Sizdeki sorundamı aynıydı?

kızlar merhaba. ben de daha önce yazmıştım. ben de 21 haftalıkken öğrendim kızımda böbrek genişlemesi olduğunu. doktorumuz böbreğin işlevini yerini getirdiği sürece sorun olmayacağını söylüyor. en son 27+2 de bakıldı kızıma. ne büyüme ne de küçülme var. böbreklerimiz de çalışıyormuş. ama doğunca nasıl olcak korkuyorum. insallah kendiliğinden geçer. herkes kendine ve kuzusuna iyi baksın:))

slm bende kızıma 21 haftalık hamileyken öğrendim böbrek büyümesini sağ böbreğimiz 6 mm solda normaldi sonra solda 5,5 mm kadar büyüdü doğuma kadar sol normale döndü ama sağ 16mm kadar ulaştı ilk ögrenince netten çok araştırdım ve kafamda tonla sorular oluştu doktorum bu durumu şöyle özetlemişti böbrek büyümesi down sendromlu çoçuklarda çok sık raslanan bi vurgudur ama böbrek büyümesi down sendromlu bi bebek olacak anlamına gelmez demişti doğumdan sonra takip ve tedavilerin olduğundan bahsetti kimi gebeliklerde doğumdan sonra düzelme olduğunu söyledi kızım 39+2 haftalıkken dünyaya geldi hep aklımda böbreği vardı doğumdan 1 ay sonra baktırdım 12mm düşmüştü 5 ayın sonunda gene baktırdım ve herşey normele inmişti ALLAHIM herkezin yavrusuna şifa versin

öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar bende 31 haftalık hamileyim ve sol böbrekde genişleme olduğunu söylediler.11 mm miş bakıcaz dedi erkek bebeklerde oalğan bir şeymişş.doğumdan sonra anlatırım artık dua edin ismen inş

cuma günü kontrolüm vardı 18 haftalığım 2 böbrek de geniş çıktı sol 4.5mm sağ 5.7mm...ayrıca bebeğimin kafasında korod peleksus kisti çıktı..
3lü test için kan verdim..2li testim ve ene kalınlığım iyi..ama bir kaç sorunun çıkmsı 3lümüzün önemini artırdı..şmdilik kötü birşey söylemedi doktoumuz..kistin geçeceği böbreğin de takip edilmesi gerektiğini düşünüyor.. inşallah onun dediği gibi sorun olmaz ..3lü testim salı günü çıkıyor bir kaç endişe birden beni hayli üzüyor

selam kızlar

Benim oğlumda da 22 haftalıkken 4 mm ve 4,5 mm boyutlarında detaylı ultrasonda hafif piyelektazi teşhis edildi. Bugünkü rutin kontrolümde yani iki hafta sonra ise birinin 5,5 mm diğeri 6,5 mm.'ye çıktığını öğrendim. Detaylıyı yapan doktorum endişelenicek bir şey olmadığını söyledi ve amniyosentez önermedi. Rutin kontrolümü yapan doktorum da aynı şeyi söyledi sadece için rahat etsin diye daha sık kontrole gelebilirsin dedi.Hatta bazen böyle şeyleri söyleyip söylememekte tereddüt yaşıyoruz anne adaylarına dedi. Duyduğumda şok oldum araştırdıkça korkumu yendim fakat yine de rahat olamıyorsunuz.Her kontrole büyük tedirginlikle gidiyorum.Dua etmekten başka çaremiz yok Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

kizlar benim bebegin bobregindede kistler var demisti bu durum bobrek genislemesiyle aynimi yoksa farklimi bilginiz var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…