Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gülse raporlar çıktımı,nasılsın...
bir de canım benim bebekler hiç hareket etmiyolardı,çok hafif kollarda hareket vardı,ödem tüm kafa içi,göğüs boşluğu ve karnını sarmııştı,belki umarım toparlar senin bebekcik,ödem tam neresinde seninkinin,mesela sadece karnında ödem olnların bazen vücut sıvıyı emebiliyormuş,belki doğuma almazlar seni,bi süre takip ederler...hakkında hayırlısı olsun canım...
cnm anca gelebildim rezalet bu devlet hastanelerinde beklemek 2 den 5 buçuğa kadar beklettiler. rapor sonucunda takip çıktı. kafa arkasında ve karnında varmış cnm bizim. tekrar ultrasonla takip edilicez gerilermi diye. 16. haftamda da aminiyosentez yapılıcak. eğer kromozonlardan kaynaklandığı sonucu çıkarsa hemen sonlandırılma karrarı çıkıyıyormuş. artık ne olucaksa olsun pskolojik olarak mahvoldum çırpınıyoruz ama elimizden hiç bişi gelmiyor. en son ultrasonda hareketleydik bebek ellerini oynatıyor ayaklarını toplayıp çekiyor. ya zamanla ağırlaşıcak yada düzelicek ama ben kahroldum allahım bian önce aydınlığa çıkarsın die dualar ediyorum çok çok zor beklemek ve çaresizlik
canim namazdan sonra hep dua ediyorum sana insallh duzelir bebegin saglikla kucagina alirsin.bnm bebegimn hareketleri cok azalmisdi gittgm her dr hareketleri azaldimi die soruyodu..zor bi surec ama ustesnden gelirsin insallah.ben hissetmisdm bebegmde bir sorun oldugunu snra hep dua edip kun okuyodum zamnla icimde bi ferahlik olusdu ianki. hatta bebegm dogunca butundrler yasamaz dedi.ama hic onlari dnlemedim hep dua ettim cok sukur kabul etii rabbim.insallh sennkilerde kabul olur.
canım dualarım senle ,inşallah rabbim gönlünü ferahlatsın,ne zordur beklemek bilirim,iyimi olacak kötüleşecekmi ikileminde kalmak çok zor,biran önce hayırlı bir yola girer inşallah...
canım Allah yardımcın olsun,ultrasonllara giriyomusun,ödem ne durumda...ben gün aşırı giderdim...
canım bayadır yazamadım sana,ben bebeklerin ödem olduğunu tesadüf kontrole gidince öğrendim,ertesi gün başka bir doktora gösterdiğimde bebeklerden birinin ölmüş olduğunu söyledi,diğeride 15 gün yaşadı canım,1 aydır dayanıyosa bebeğin inşallah umut vardır canım,ben kalp atışı varmı diye gün aşırı gittim,çünki ikinci bebekde ölürse anne için risk olıuyodu,hemen doğuma alıcaklardı,öylede oldu canım 15 gün sonra doğum yaptım,arada polikliniklere gidip ultrasona girdim,ama benimkinin durumu zaten çok kötüydü,kafatası,göğüs boşluğu,karın boşlugu hep ödemdi,iyice şişmişti...
bende tesadüfen öğrenmiştim 1 ay geçti hala yaşıyor gelişimi normal dr larda ne diyeceğini bilemiyor.amniyosentez sonucum çıktı turn sendrmu var ve bunun için asla sonlandrırılma vermiyorlarmış eğer ödem organlarını etkilerse ozaman sonlandrma olucak. 17 haftam bitti şuanda. ve bebeğim kızmış buna bile sevinemedim allahım okadar kötü günler geçiriyorumki senin durumun bile daha iyi geliyor şuanda gözüme inan. net bi sonucun olmuş en azından
Turn sendromundan kastın turner sendromu mu?Bildiğim kadarıyla bebekte bir problem varsa sonlandırma kararı verebiliyolar.Tabi böyle bir isteğin varsa.Tek başına ödem bile sonlandırma için yeterliyken bir de sen de sendrom çıkmış.Bana bakan doktor (ki kendisi bu sonlandırma kararını veren kurulda yer alıyor) bakar bakmaz hiç tartışmasız ben raporun altına imzamı atarım dedi.Yani öyle olsa takip etmemiz lazım hemen sonlandırma kararı verilmez falan demedi.Belki de hidropsun şiddetine dayanarak öyle söyledi tabi onu da bilemiyorum.Eğer sonlandırma gibi bir fikrin varsa iyi araştır.Sonuçta ömür boyu o çocuğa bakacak olan sensin.Yok zaten aklında ne olursa olsun doğururum varsa herşeyi geride bırak tadını çıkarmaya çalış.
cnm eksik yazmışım ya dalgınlık evt turner sendromu çıktı. bende bunu anlayamıyorum bu kadar sorun varken neden hala beni oyalıyorlar. normalde yüzde 98i kendiliğinden düşükle sonuçlanıyormuş bu sendromun ben 4 buçuk aylık oldum tıbbın söylediği herşeyin tam tersini yaşıyorum allahım yardım etsin çıkamıyorum işin içinden
kromozom bozukluğu tespit edilip sağlıklı doğum yapanlarında olması zaten iyice allak bullak ediyor insanı. ne kadar zor günler bunlar yacanım turner sendromunu araştırdım biraz ama doktorların tereddütte kaldığı konu sanırım şu,bu sendrom yaşamla bağdaşmayacak kadar kötü bi anomali değil,zeka geriliği v.s. değil,erken dönemde aldırmayı düşünme istersen biraz daha zaman tanı ,belki herşey kendiliğinden sonuçlanacak,sendrom olarak düzelmeyecek belki ama ödem gerileyebilir,yine Allahtan ümit kesilmez belki sendromluda doğmayabilir,birsürü down öörneği gördük burda,amniyo da kromozom bozukluğu tesbit edilip sağlıklı doğum yapanlar olmuş,belki öyle olacak...bol dua ,inşallah canım güzel günlerin olur,senin ve bebişin...
En zor yanı da kararsızlık.Bizim de belirsizlik olduğu dönemde hep allahım bi seçim yapmak zorunda brakma demiştim.Sendromu mutlaka araştırmışsındır kötü değil bence.Sadece fiziksel bir takım sıkıntıları var.Ödem de gerilerse ona göre karar verirsin.Zaten ödem artar ya da olduğu gibi kalırsa tahliye kararı verirler bence.Şu da var ne kadar erken sonlandırılırsa o kadar kolay olur fiziksel açıdan.Benim 21.haftaydı ve gayet rahat oldu.İnşalah gerek kalmaz da herşey yoluna girer.
kızlar sonunda beklenen sonuç çıktısonlandırma karraı çıktı konseyden yarın raporumu alıcam ve büyük ihtimal perşembe günüde hastaneye yatışım yapılıcak umarım çok acı çekmem psikolojik açıdan yeterince çekiyorum zaten. 18. haftamda veda ediyorum bebeğime. beni neler bekliyor bilgilendirirseniz çok iyi olur