Bebeğinde hidrops (ödem) olup da sağlıkla doğum yapan???

benim bebeğimde hidrops fetalis şuan 27 haftalık hamileyim üstelik bu acıyı üçüncü yaşayışım.... kızlar bebeğinde ödem olupta yaşamayı başaran bebekler varmı gerçekten lütfen yradımcı olun........

Canım benim şu an sağlıklı bir bebeğim var 9 aylık.Ben de çok tereddütlü ve stresliydim nasıl olacak diye.Ben de sonrakinde de risk var mı diye araştırdım ama bişey bulamadım.Doktorlar da diğer hamilelerde ne kadarsa sizde de o kadar dediler.Tabi ayrıntılı ultrasona girene kadar ne stres yaşadım.Hatta ayrıntılı ultrason için odaya girince hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım korku ve stresten.Çok şükür problem yoktu.Gerçi bunda da plasentayla ilgili sıkıntı yaşadım hep kanamayla hastanede yatarak geçti.Ama bu durumun bir öncekiyle hiç alakası yok sadece benim şanssızlığım.Sonuç olarak sağlıkla aldım bebeğimi kucağıma.

ayy senin adina cok sevindim Allah anali babali salikli bir sekilde buyutmeyi nasip etsin insallah ;) suan herseyi arkanda birakmsin canim cok sukur:) tabi cok zor bir durum insanin ici icini yiyor tekrar aynisi olcak diye :( kac ay sonra hamile kaldin canim ?

benim bebeğimde hidrops fetalis şuan 27 haftalık hamileyim üstelik bu acıyı üçüncü yaşayışım.... kızlar bebeğinde ödem olupta yaşamayı başaran bebekler varmı gerçekten lütfen yradımcı olun........

cooook gecmis olsun canim ya ayni sorun bendede var bende 29 haftaligim diyer ikisinde nasi oldu durumlari ne derecedeydide sizmi sonlandirdiniz yoksa dogumda mi yada anne karnindami öldü ? arzusena kardesimiz var birtane onun bebegi yasamis son yorumlari okursan bende sormustum vermisti allah razi olsun

cooook gecmis olsun canim ya ayni sorun bendede var bende 29 haftaligim diyer ikisinde nasi oldu durumlari ne derecedeydide sizmi sonlandirdiniz yoksa dogumda mi yada anne karnindami öldü ? arzusena kardesimiz var birtane onun bebegi yasamis son yorumlari okursan bende sormustum vermisti allah razi olsun[/QUşuan hamilemisiniz serpil hanım.... msn den ekledim sizi..........

soyle canim benim bebegimde odemliydi cok sukur iyilesdi aklindaki sorulari sorabilirisin elimden geldigince yardimci olurumbu arad bebginede cok gecmis olsun..Allah yardimciniz olsun
arzusena hanım benimde bebeğimde hidrops mevcutlütfen benide bilgilendirin ... ödem hamileliğinizin kaçıncı haftasında başladı ne gibi tedaviler gördünüz..... çok çaresizim lütfen yarımcı olun

ilk iki bebeğimdede yaygın ödem vardı.... yapılabilecek bütün testleri yaptırdık ama bütün sonuçlarımız temiz çıktı yani ödeme yol açan sorunu bir türlü bulamadılar... doktorumuz sonlandırma önerdi ama ben bebeklerime kıyamadım ve doğurmaya karar verdim.... ilk bebeğim doğar doğmaz ölmüş hiç görnedim ikinci bebeğim yoğun bakımda 4 gün yaşadı ama onuda kaybettim malesef... iki doğumumda sezeryan oldu... vee şimdi üçüncü gebeliğimdede aynı sorunları yaşıyorum ne yapıcağımı bilmiyorum çok çaresizim ALLAH kimseye yaşatmasın...... ama bebeğimden asla vazgeçmiceğim ne olursa olsun.......

cooook gecmis olsun canim ya ayni sorun bendede var bende 29 haftaligim diyer ikisinde nasi oldu durumlari ne derecedeydide sizmi sonlandirdiniz yoksa dogumda mi yada anne karnindami öldü ? arzusena kardesimiz var birtane onun bebegi yasamis son yorumlari okursan bende sormustum vermisti allah razi olsun[/QUşuan hamilemisiniz serpil hanım.... msn den ekledim sizi..........

bilmiyrum bu cevabi bana mi yazdiniz benim ismim derya msn adresim burda yok sanirim eklediniz adresin basi nasil

ilk iki bebeğimdede yaygın ödem vardı.... yapılabilecek bütün testleri yaptırdık ama bütün sonuçlarımız temiz çıktı yani ödeme yol açan sorunu bir türlü bulamadılar... doktorumuz sonlandırma önerdi ama ben bebeklerime kıyamadım ve doğurmaya karar verdim.... ilk bebeğim doğar doğmaz ölmüş hiç görnedim ikinci bebeğim yoğun bakımda 4 gün yaşadı ama onuda kaybettim malesef... iki doğumumda sezeryan oldu... vee şimdi üçüncü gebeliğimdede aynı sorunları yaşıyorum ne yapıcağımı bilmiyorum çok çaresizim ALLAH kimseye yaşatmasın...... ama bebeğimden asla vazgeçmiceğim ne olursa olsun.......

tum vucudlarindami vardi canim yoksa gögüskafesindemi cigerleri dogunca calismadi ? bide ne zaman ogrendin kac cm di ? bizdede oyle bende yuzde birlik bir sansi var o yuzden kiyamiyorum hayirlisi ikinci bebegin dogdugunda nasi gozukiyordu ?

suanki hamileligindeki bebeginin durumu ney tam olarak ne derecede ?

suan hemen hemen ayni durumda bebekler bendekide 2 cm ultrasonda cok kotu duruyor insan canlisini tahmin edemiyor :I aminn canim aminnn insallah dogdugunda daha iyi sonuclanir ..normalde cok korkuyorum ama bebegim icin mecbuurum zaten acimiyormus onu sorun bile yapmiyorum rabbim salikli sekilde dogurmayi nasip etsinde senin ilk bebeginmiydi ? yada ondan sonra hamile kaldinmi ?

hamileliginde ödem olupda biten sonra ikinci hamileliginde ödem olan varmi ??? cok merak ediyorum ayni riskle karsilasan varmi ?

evet cnm ilkti benimde. şimdi 2. ye hamileyim yarın ilk kontrolüm var ödüm kopuyor

evet cnm ilkti benimde. şimdi 2. ye hamileyim yarın ilk kontrolüm var ödüm kopuyor

bol bol dua et gitmeden yasin oku allah in izniyle insallah bisey cikmaz canim rabbim yardimcin olsun inanarak git biliyorum soylemesi kolay insan cani cikacak gibi oluyordur eminim ayni sorunla karsilasacam diye yarin haberini bekliyorum insallah iyi sonuclar cikar canim

2. bebeğimde sezeryandan çıkıp narkozdan kendime geldiğimde inanmadım yaşadığına resmini çekmişler bana gösterdiler... sondam çekilir çekilmez hemen yoğun bakıma yanına gittim... ödemden dolayı iri bir bebekti her tarafına bişiler bağlamışlardı masum yavrumun şok oldum görünce... ona zarar veririm korkusuyla dokunamadım... ertesi sabah tekrar yanına gittim dr. bebeğine dokun seni hissetsin annesi dedi..... parmağımı o küçücük eline uzattım hemen tuttu yavrum zorda olsa gözlerini açtı..... akciğerindeki ödem yüzünden nefes alamıyordu makineye bağlıydı bir çok kere ciğerindeki sıvıyı çektiler ama fayda göstermedi.... ama ne olursa olsun insan yavrusundan umudunu kesemiyor.... sütümü bile verdiler ama daha sonra midesi kaldıramamış kesmek zorunda kaldılar..... benim minik oğlum sadece 4 gün annelik duygusunu yaşatabildi bana ve sonra melek oldu.......
şimdiki gebeliğimde ise hidrops 16. haftada tekrarladı en son istanbul memorial hastanesine gittim ordaki dr. ciğerindeki sıvı birikimi 3 cm demişti.... şuan ne durumda bilmiyorum cuma günü ayrıntılı ultrasona giricem bakalım ödem ne derece ilerlemiş.... ama ne olursa bebeğime yine kıymıcam hem nasıl onun canını alabilirimki insan içinde hareket eden yavrusunun canına nasıl kıyar........

benim igneye karsi cok buyuk bir korkum var hamilegimim ilk haftalarinda yirmilik disimi cektirmek zorunda kaldim doktor igneyi agzima dogru goturdugunu gorunce elimle yittim igne elime girdi :S simdi o ignenin buyuk oldugunu bildigim icin icimde bir korku olustu ama öbur yandan insallah ise yarayacagi icin herseye deger diye dusunuyorum :I bizdede sadece cigerleri calismasi icin göguskafesindeki suyu alcaklarini dediler . dogdukdan sonra suyu aldilar dediniz geri nezaman doldu su hemen mi ?
dogum belirtisi nasi oluyor benim artik yavas yavas ozellikle aksamlari bir sizlama oluyor .

esimle hep benimle beraber ama oda belli etmemeye calisiyor ama umutsuz gibi artik :(onceden karnimda gelip seviyo öpuyordu artik ben diyince yapiyor buda beni uzuyor :( bana karsi devamli el ustunde tutuyor ama ben kizi icinde aynisi bekliyorum ..

hergun onun saligi icin yasin okuyorum rabbim insallah sifasini verir buna inaniyorum ama iste insan bazende inis noktasi olyuor.ozaman bende soguyorum iyce :(

benim kizim olcak insallah ismini hira koymak istiyorum yanina bir tane daha isimle rabbim nasip ederse

canim benim korkma inanki cok az aciyo hic tenezzul etmicek kadar az aciyo ama benimki tekrara dolmusdu .canim cok tatlidir ama hic sesim cikmadi esim bile airmis bu duruma cunku o igneyi nasil girdiini filan gordugu icin .dogduktan sonra su alininca tekrara ne zaman doldu bilmiyorum canim ama surekli tekrar doldugu icin tup taktilar ilk zamanlarda tupler boyle fokur fokur du cok su geliyodu snnra bi dediler birinden gelmiyo cikarcaz ertesi gun mutlu mesut gitiim baktim cikmammis niye cunku tekirar su gelmis.boyle bly derken 2 tanexisi cikti 3.yude ben cikardim:Dordaki hemsire dediki sen hic kucagina aldinmi bebegini dedi yok dedim gel veriyiom dedi cok koktumm ama aldim sonra tam veriyodum ciiger kismina bagli olan taraf cikti hemen butun doktorlar cikti benide odadan cikardilar bisey demeden ertesi gun giittim bi baktim oglum kuvezde yok ama oluyodu as kalsin dizlerimin bagi cozuldu delerki seninkini normal besige aldik tam karsi odada hemsireler bana uluo annesi naptin sen dun ya bi cikarirdik sen niye zahmet ettin diye:D neyse tam 17 gun son ra oglum beslandi beslenemiyodu cunku emzirdim sonra hemirelere zorluk cikarmis biberon almamis:D

canim benim dogum belirtim agri sanci olmadi bend sadece karnim sertlesiyodu sanki boyle oglum biyerde toplaniyomus gibi semsert oluyodu sonra gece 23 30 gibi bi asanciyla wc ye gitim cikinca suyum geldi oyle gitiik hastaneye normal dogum yaptim.canim ebnim sen kendini herseye hazirla i8nsallah iyilesir sapa s sgalam bir bebek olur .ismide cok guzeldualarim seninle canim

efgan 87 canim cok gecmis olsun.benim bebegimin aslinda cok saglikliydi buuyn doktorlar oyle soyledi.ayrintili ultrasonda filan da oyleyddi.sen 32.haftalik hamileyken kontrole gitiigimde hicbirsorun yokdu 3 hafta spnra yani n35 haftalik giitimde ogrendik artik o 3 haftada olmus .biz gidip suyunu bi profa aldirdik 2 gun sonra tekrar dolmudu bebbegimin alinmasini soylediler yani palanli dogum olsun deiiler once suyu aliriz sonra sezeryan yapariz dediler ma aben su alininca 5 gun sonrsa aniden dogum yaptim 36 haftalik yani.bebegim dogu zaten nefes alamadi kalp masaji filan aptilsar o ara hemen doktor cigerine siringa saplayip suyu aldi ama 20 gun yogun bakimda kaldi 3 tupu vardi cigerinde besenemdi 17 gun hic birsekilde sadece serumla bes;lendi zaten makinaya bagliydi.sonra 1.tup ikinci tup 3.tup derken hepsinden kurtulduk cok sukur.bide benim bebgin kalbinde kucuk bisorun fardi ayrica bobrek genisslemeside vardi ama onlar hidropsun yaninda tabiri caizse devede kulakdi yani.neyse sonra hicbir sorunumuz olmadi cok sik kontrole gitik .su ahala devam ederse cigerlere ilac filan surcez dediler simdilik boyle dediler ama ilaca filan gerek kalmadi.hersey ALLAH TARAFINDAN OLDU Allah tarafindan da iyilesdi.canim aklina ne gelirse sor nerde yasiyosun sana doktor tavsiyelerinde buunabilirim

allah hepininz yardimcisi olsun cok dua edin ismi azam dualair var ben hep onlari okumusdum .bende sisixznle eski gunlere dondum .bu arada efgan caim basin sagolsun ins bu bebegin saglikli olur dedigim gibi nerde oturuyosun doktlar sizin bebeginooze neler yapti sende biraz anlatki bende yardimci olayim ben bugun yokum yazdilarinA ANCA AKSAM CEVAP VEREBILIRIM AMA MUTLAKA VERIIRIM KENDINIZE IYI BAKIN nediyim guclu olun biliyorurm cok zor ama hic birsey bitmis degil oyle degilmi?

çok tşk ederim arzu sena hanım inş bizde bebeklerimize kavuşuruz... ben ankarada yaşıyorum hacettepede prof.dr. sinan beksacın hastasıyım.... yanlış hatırlamıyorsam sizde özgür derenin hastasıydınız değilmi... siz şanslısınız çünkü hidrops nekadar geç başlarsa okadar yaşama şansı fazla oluyor bebeklerin... aklıma takılan bişii oldu benim bebeğimde yoğun bakımdaydı ama göğsünde tüp talıkı değildi acaba tam yapılması gerekenleri yapmadılarmı...

ayy senin adina cok sevindim Allah anali babali salikli bir sekilde buyutmeyi nasip etsin insallah ;) suan herseyi arkanda birakmsin canim cok sukur:) tabi cok zor bir durum insanin ici icini yiyor tekrar aynisi olcak diye :( kac ay sonra hamile kaldin canim ?

Benim normnal doğumla sonlandırıldığı için doktor 3 ay yeter demişti ama ben 6 ay bekledim.Korunmayı bırakır bırakmaz da hamile kaldım.

bu gebeliğimde aminosentez bile yaptırmadım çünkü bana bir faydası olacağını düşünmedim... ikinci bebeğimde 4 kere falan ciğerindeki sıvıyı çektiler yeniden sıvı topladı hatta bir kaç kez kanını deiştirdiler yine fayda göstermedi... şimdiki gebeliğimde ise dr. genetik bir problem var sürekli tekrarlıyo fetusla oynamanın hiç bir anlamı yok dedi.... zaten bizde hiç bir işlem yaptırmamayı düşünüyorduk dr. deyincede isabet oldu... 28 haftalık doğum yaptırmayı düşünüyo yani son bir hafta kaldı ama ben doğumu kabul etmiceğim daha doğrusu ne yapıcağımı şaşırdım ne yapıcam neye karar vericeğim bilemiyorum..... sadece dua ediyorum çünkü kaderi değiştiren tek şey duadır..... dr. yaşamasına ihtimal vermiyo ama ben bebeğimi kaybetme düşüncesine tahammül edemiyorum, ALLAH büyüktür diyorum...... arzu sena hanım sizin bebeğinizin ciğerlerindeki sıvı birikimi kaç cm di hatırlıyormusunuz acaba... bebeğiniz doğduğunda şişmiydi ve mormuydu... ayrıca bende kan pıhtılaşması var iğne ve ilaçlar kullanıyorum.....

Çok geçmiş olsun.Hamile kalmadan önce senin yazını okusaydım heralde cesaret edemezdim :))) 3 kere aynı acıyı yaşamak çok zor.İnşallah bu sefer mutlu sonla biter.Benim bebeğime 9 ayı tamamlayamaz karnında ölür dediler.Tamamlasa da doğar doğmaz ölür dediler ya da mutlaka beyinde hasar bırakır dediler.Öyle olunca biz de sonlandırma kararı aldık.Herkesin kendi fikri tabi ben onu öyle doğurmayı göze alamazdım.İnşallah bu sefer sağlıkla kavuşursun bebeğine.

Çok geçmiş olsun.Hamile kalmadan önce senin yazını okusaydım heralde cesaret edemezdim :))) 3 kere aynı acıyı yaşamak çok zor.İnşallah bu sefer mutlu sonla biter.Benim bebeğime 9 ayı tamamlayamaz karnında ölür dediler.Tamamlasa da doğar doğmaz ölür dediler ya da mutlaka beyinde hasar bırakır dediler.Öyle olunca biz de sonlandırma kararı aldık.Herkesin kendi fikri tabi ben onu öyle doğurmayı göze alamazdım.İnşallah bu sefer sağlıkla kavuşursun bebeğine.

çok tşkler glnk.... bende özellikle 2. doğumumdan sonra bir daha cesaret edemem istemiyorum artık demiştim ama bebek özlemim korkularımı yenmemi sağlamıştı... ama yine aynı şey oldu... aynı şeyi banada söylediler ama eğer RABBİM yaşatmak isterse yaşatır dedim ve devam ettim çok zor zamanlar geçirdim ama ALLAH sabrını verdi şükür...inşallah bu sefer RABBİM mucizesiyle taktir eder bize hapimize.... içten dualarınız için çok tşk ederim :))

çok tşkler glnk.... bende özellikle 2. doğumumdan sonra bir daha cesaret edemem istemiyorum artık demiştim ama bebek özlemim korkularımı yenmemi sağlamıştı... ama yine aynı şey oldu... aynı şeyi banada söylediler ama eğer RABBİM yaşatmak isterse yaşatır dedim ve devam ettim çok zor zamanlar geçirdim ama ALLAH sabrını verdi şükür...inşallah bu sefer RABBİM mucizesiyle taktir eder bize hapimize.... içten dualarınız için çok tşk ederim :))

Alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıyoruz.Allah sabrını veriyo dediğin gibi.Acılar hafiflemese zaten hiçbirimiz cesaret edemezdik heralde tekrar hamileliğe.Çok merak ettim erkek miydi ikisi ve şimdiki bebeğin?Genelde erkeklerde olurmuş benimki erkekti.

bol bol dua et gitmeden yasin oku allah in izniyle insallah bisey cikmaz canim rabbim yardimcin olsun inanarak git biliyorum soylemesi kolay insan cani cikacak gibi oluyordur eminim ayni sorunla karsilasacam diye yarin haberini bekliyorum insallah iyi sonuclar cikar canim

çok şükürki şuanlık bi sorunumuz yokmuş gayet sağlıklıymış kalp atışları falan. çok yıpratıcı bi süreç allahım eğer kısmet olursa nasıl geçicek bu 9ay bilmiyorum. resmen öldüm öldüm dirildim beklerken ultrasona geçtiğimde bayılıcam falan sandım. çok zor aynı şeyleri duymaktan öyle çok korkuyorumki. allah yardımcım olsun inş.

Back
X