Bebek Beslenmesi Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeğinize?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben 4aydır (3öğünümde aynı) sadece zeytin ekmek yiyordum. Halen de temel besinim o. Yanına şimdilik; ekmek hamurundan pişi, zeytinyağlı içi boş gözleme, patates(ki gaz yapıyor çok tüketmiyorum), sadece su-tuz-un karışımlı kadayıf (bazılarında süt olabiliyormuş) ve üç gündür tavuk göğüs eklendi. Bu kadarla besleniyorum. Bizde ilk ay yüzde döküntü ve kakada kanlı mukus görünce dr a gttik. Önce sadece süt grubunu sonra yumurta et sebze...kesildi. Tabi bunlar bulununa kadar hep zaman kaybı. Mesela benim kullandığım ilaçların etkisinin olabileceğini eşimle biz akıl ettik. Prospektüse bakınca anladık ki şimdiye yaptığımız tüm eliminasyon denemeleri de nafile. Çünkü alerjs olduğunu sandığınız besin belki de hiç dokunmuyor.kanama sebebi ilaç olabilir. Sil baştan başladık 4.ayda. Bunca zamana mı harcadığınız psikolojiye mi yanarsınız siz düşünün. Neticede eğer gücünüz varsa kendinize en az 10gün katı diyete sokun. Ama etiket okumayı adet edinin. Elinizde minimum besinle (ben zeytin ekmek ama ekmekte süt olmayacak.susam-haşhaş vb olmayacak) başlayıp bu on günde şikayetler kesiliyor. Kesilmezse minimum besininizden biri ya da ikisine alj. Vardır demek. Kesilince 3gün daha sabredin 3.günün sonunda deneyeceğiniz gıdaya karar verin. Onu sadece tek başına deneyin. Örn/ yumurta deneyecekseniz haşladıysanız sadece sarısını yiyin ve üç gün kuralına uyun. Alerj. Gelişirse bırakın ve etkilerin ortadan kalkmasını bekleyin.sonra beyazını tek deneyin. Bilinenin aksine beyaz daha alerjıkmiş sarıdan. Diyelim pirinç deneyeceksiniz onu sade pişirip deneyin ben zyağla denedim. Çünkü zyağından emindim dokunmuyor. Üç gün bekle........ Dene bekle bekle denee vakit geçiyor ve bir arpa boyu yol gidiyoruz. Ama düşünün ki ben sırf anne stü vermek için direnebiliyor ve neredetse yok gibi beslenerek üstesinden gelebiliyorsam siz de başarırsınız. Oğlumun çoklu gıda alerjsnde;
Süt/ev yapımı yoğurt/ peynir/dana eti/ yeşil kabak( bir sonraki denemede çekirdeklerini çıkartacağım bakalım) elma, kayısı/ reçel-bal-susam/tahin/ ayçiçek yağı/ limon... Artık aklınıza ne gelirse diyip abartmayacağım ama durum bu. Sabır işi. En büyük destekçim eşim. Şu an boyu yaşıtlarından uzunken kg olarak da normal. Dr. Lar çok iyi bakıyorsunuz devam demesi motivasyon sevebim. Yoksa boyum 1.67 kg49 git gide küçülüyorum

Arkadaşlar benim oğlum da beş buçuk aylık. ikinci ayında birden bire memeyi reddetmeye başladı ve kakası çok sulu oldu. Her zaman günde 6-7 kere ve şiddetli kaka yapardı yani gazla birlikte yapardı. Doktorum olabileceğini söyledi alerjiden bahsetmedi. Kaşık kaşık sütümü sağıp verdim neler çektim.Zaten başından beri sütüm az geldiğinden Aptamil mama da veriyordum arada çok az. Doğduktan bir kaç gün sonra yüzünde kızarıklıklar olmaya başlamıştı ve bazen artıyor kendiliğinden geçiyordu. Doktorum bendeki hormonlardan kaynaklandığını söyledi ve iki aya kadar geçmişti. Ben hep süt alerjisinden şüphelendim burada okuduklarımla, doktora da söylediğimde üstünde durmadı alerjinin. Kilo alımı düştüğünden 5. ayında ek gıdaya başladık ama tarhana verdim ertesi gün yüzü kızardı. Yoğurt verdim yine aynı şekilde yüzü kızarınca kesinleşti sanırım.Haftaya test yapılacak ama şimdi benim kafam karıştı. İkinci ayından beri ben herşeyi yiyorum ve çocukta kızarıklık olmuyor ara sıra olması dışında. Ona direk yoğurdu verince alerji yaptı. Şimdi ben de katı bir diyete girmeli miyim acaba? Yoksa sadece bebeğe verdiklerimi kesmem yeterli olur mu? Zaten aylardır sütümü artırmak için her yolu denedim bir de diyet yaparsam kesin kesilir sütüm:(

Arkadaşlar benim oğlum da beş buçuk aylık. ikinci ayında birden bire memeyi reddetmeye başladı ve kakası çok sulu oldu. Her zaman günde 6-7 kere ve şiddetli kaka yapardı yani gazla birlikte yapardı. Doktorum olabileceğini söyledi alerjiden bahsetmedi. Kaşık kaşık sütümü sağıp verdim neler çektim.Zaten başından beri sütüm az geldiğinden Aptamil mama da veriyordum arada çok az. Doğduktan bir kaç gün sonra yüzünde kızarıklıklar olmaya başlamıştı ve bazen artıyor kendiliğinden geçiyordu. Doktorum bendeki hormonlardan kaynaklandığını söyledi ve iki aya kadar geçmişti. Ben hep süt alerjisinden şüphelendim burada okuduklarımla, doktora da söylediğimde üstünde durmadı alerjinin. Kilo alımı düştüğünden 5. ayında ek gıdaya başladık ama tarhana verdim ertesi gün yüzü kızardı. Yoğurt verdim yine aynı şekilde yüzü kızarınca kesinleşti sanırım.Haftaya test yapılacak ama şimdi benim kafam karıştı. İkinci ayından beri ben herşeyi yiyorum ve çocukta kızarıklık olmuyor ara sıra olması dışında. Ona direk yoğurdu verince alerji yaptı. Şimdi ben de katı bir diyete girmeli miyim acaba? Yoksa sadece bebeğe verdiklerimi kesmem yeterli olur mu? Zaten aylardır sütümü artırmak için her yolu denedim bir de diyet yaparsam kesin kesilir sütüm:KK43:
Maalesef geç gördüm mesajınızı, şimdi durumunuz nedir merak ettim. Bazen reaksiyon görmediğiniz besinin miktarını arttırınca da ortaya çıkabiliyor. Çok değişik bir durum. Parmak izi gbidir allerji diyorlar çok doğru. Kişi yaşar deneyimler ve vakıf olur. Kolaylıklar diliyorum.

Evet ve buna alerjen aşımı deniyor o yüzden 65 yaşından sonra bi anda buğday alerjisi bilmem ne alerjisi çıkaniliyor. Vücud 80kg buğdaya endeksiş 80,00001.kg da tepki veriyor ve yediklerinden de oluyor. Biz bunu pek çok gıdada yaşadık o yüzden yiyor diye abanmamak lzm.

Bizim tek kahvaltımız zeytin ekmek, bunun dışında gün içinde kıymalı, patatesli gözleme olabilir. Ben hazır yufkadan yapıyorum. Akıtma da yine ara öğün için minik minik yapılabilir. Neye alerjisi yoksa minik pizzalar yapılabilir. Allerji ve içinde bulunulan ay dikkate alınarak.

Bebeğim 8 aylık olunca kahvaltıya başladık. Alerjik bebekte en zor öğün kahvaltı oluyor. Alerjisi olmayan meyvelerden pişirip verebiliyorum ya da mecburen aptamil pregomin as. Son zamanlarda evde ekmek yapıp gene evde şekersiz yapılmış reçel sürüp veriyorum. Seçeneğimiz çok az maalesef.

Günaydın arkadaşlar. Mesajlarda ıhlamurla kahvaltı hazırlayan gördüm. Ben de öyle eziyordum cicibebeyi fakat dr yapmamamı kalbini yumuşatacağını söyledi. Onun yerine kuru kayısı ve kuru üzümü kaynatıp, onun suyuyla ezebilimişim.Paylaşma gereği duydum.

Bebeğim 7 aylık oluyor ve hala kahvaltıya geçemedik..
diğer öğünleri hallettik sayılır yavaş yavaş çeşitlendirmeye başladım ama kahvaltı konusunda ne yapıcam bilemiyorum..
çoklu gıda alerjisi olabileceği korkusuyla tahin,ceviz,pekmez vs korkuyorum denemekten..
yumurtayı henüz hiç denemedim ama kendimde tüketmiyorum halen..
alerjiyi yaşayan ve atlatmış olanlardan öneri bekliyorum..
Benim dd 2 aylik bir oğlum var .Surekli kusmasi ve isalinden dolayi doktor inek urunlerine alerjisi olabilecgini soyledi.bun icin 10 gunluk bir deneme surecine girdik ve peyrize baslamak zorunda kaldim..neleri yemem yasak? Dan bahsetmek yerine neler yiyebilirimi soylesem daha az olacak sanirim.:-)Et tabuk balik soya findik fistik ceviz tahil urunleri tam bugday ekmegi yumurta zeytin cesitleri meyveler ve sebzeler...Umarim gecici jir durumdur cocuklarimizda kalici olmasin yetr yoksa hayat onlar icin zorlasir...Allah hepsine sifa versin

anneler yazdıklarınızın üzerinden yıllar geçmiş, bebişleriniz artık çocuk olmuş maşallah. Peki alerjileri ne zaman geçti ? Bunu söyleyip benim gibi , alerjik bünyeye sahip bir bebişin annesi olanlara umut olun lütfen ? Çünkü gerçekten ben bu çocuğa ne yedireceğim diye düşünmek , iştahsızlıklarıyla baş etmeye çalışmak , vücudunun gösterdiği alerjik tepkilere üzülüp içinizin yanması çok kötü ve sizler yaşadınız ama atlattınız inşallah bizde atlatırız en kısa zamanda 🤲🏼🤲🏼🤲🏼

Back
X