Çocuk Hastalıkları bebeğinde veya yakınında hipotiroidi olan varsa bakabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba benimde bebegim hipotrpidi suan 3 buçuk aylık bizde ilac kullaniyoruz kussa bile vermeyin zaten ilk yarım saat te ilacin yuzde yetmisi emiliyor ama dozu fazla olursa bebege yan etkileri olur doktora danismadan fazla veye eksik vermeyin bazen kusarlar o cokta etkilemez

Allah yardimciniz olsun acil sifalar diliyorum.doktorlar icimizi ferahlatacak sekilde ve merakimizi giderecek sekilde konusmuyorlar, bilgi vermiyorlar.benim kizimda 6 aralik dogumlu.bende yeni yeni bilgi ediniyorum tedirginim.hergun birseye kafayi takiyorum.cocugumun herseyini tiroide bagliyorum.soracak o kadar cok sorum var ki.cevaplayacak doktor yok.bir soru soruyosunuz.hizli hizli gecistiriyorlar.tatmin edici olmuyor.ikincisini soramiyorsunuz bile. benim kizimda iyi kilo aldi bakalim kontrolumuz var insallah sikintili bi durum olmaz.hayirli gunler diliyorum

Tesekkur ediediyorum.evet galiba yan etkileri oldu farkettim ve cok uzuldum.bir dahs vevermeyecegim.doktorada danisacagiz insallah.gecmis olsun bebeginize Allah sifalar versin.hayirli gunler.

Size de çok geçmiş olsun ben de drların cevaplarını tatmin edici bulmadım başka bir dra hgitsek ne değişir merak ediyorum açıkçası sonuçta tedavi yöntemi değişmiyor. Şu an tek duam en geç 3 yaşında bu sıkıntı sona erer yavrumda hiçbir kötü iz bırakmadan. İnşallah hepimizin evlatları şifa bulur tez zamanda.

Aminnn dualarimiz hep ayni.baska doktorda farkeden tek sey size olan ilgi alaka ve tatmin edici cevaplar olur.tedavi ayni sonucta dediginiz gibi.cok yaygin bi hastalik olmadigindan yakinimizdada ornekler yok.hani sorup danissak.Allahtan burada buluyoruz ayni durumu yasayanlari.bu da bizim sinavimizmis.Allah dermansiz dert vermesin.bebeklerimize bir omur zihinsel ve bedensel saglik sihhat versin. Amin.

Hepinize çok geçmiş olsun öncelikle bu konuda bilgilerimi sizinle paylasmak istedim. Benimde kızım konjinetal hipotriodi tedavisi görüyor uzayan sarılık sonucu farkedildi ilk 10 günlük dönemde tedaviye başladık uzman doktor kesinlikle şart çünkü genelde tiroid tedavisi görenlerde farklı hormonel rahatsizliklarda çok sık görülüyor genelde üniversite hastanelerinde uzman doktor bulunuyor sağlık Ocakları yada devlet ve özel hastane sevkleriyle direk basvurabiliniyor. Erken teşhis ve erken tedavı çok önemli. Tedavi edilmediği takdirde zeka geriliği yada fiziksel gerilik görülebiliyor ama üstüne basa basa söylemek istiyorum tedavi edilmediği durumda oluyor. Ilac sabahlari ac karna ve ayni saatte vermeli. Ilacin cabuk emilimi icin ezerek toz haline getirip kasikta sulandirip vermekte fayda var. Hemen kusup disari cikarmadigi takdirde tekrar ilac verilmemeli. Kahvaltı için en az yarım saat geçmesi gerekiyor ilacın üstünden. Hasta takibi ayni Hastanede yaptirilmali kan degerleri hastane cihazlarina gore degisiklik gosterebiliyor cunku.en fazla 3 ayda bir kan degerlerine bakilmali. Doktorlar tsh değerinin 3un altında olmasıni istiyor. Persentil degerlerine göre boy Kilo kontrolü yapıyorlar. Başka çocuklarla kesinlikle çocuğunuzu kiyaslamaya gitmeyin çocuğunuz zayıf olabilir ama Persentil ortalamasindaysa sorun etmeyin.Çocuğunuz iştahsiz olabilir acikmasini beklemeyin öğün saatleri belirleyin o saatlere göre beslenmesini sağlayın. Troid usgsi yaptırmayı ihmal etmeyin. Zaten doktorunuz belli dönemlerde kemik yaşı için bazı test ve usgler isteyecektir. Sormak istediklerini olursa seve seve yanıtlarım.

Arkadaslar öncelikle geçmiş olsun herkese ben 29 yaşındayım ve çocukluğumdan beridir hipotiroit hastasıyim çok sukur ne zekamda ne de algimda bi sorun yok hipotiroit olmama ( hipotiroit olan insanlar asiri kilolu olur genelde )rağmen hayatim boyunca 50 kilonun ustune hiç cikmadim doğum yaptım 70 kiloya çiktim 1 senede 54 kiloya geri dustum hemde hic diyet yapmadim cocuk emziriorum die yanı kısacası int bakarak yada kulaktan dolma şeylerle uzmeyin kendinizi hipotiroitin hiç bir belirtisi bende yok ustelik 4 yıl çocuk yapmadım degerlerim normale dussun DİE çünkü TSH değerlerim 16 lara kdr çıktığı oldu nese değerler normale dustu hamile kaldım bi oğlum oldu allah bağışlasin 1 yasında şimdi o da hipotiroit ilaç kullanıyoruz ölene kdr da ilaç kullancaz çok sorun değil allah dermansız dert vermesin tek yapması gereken sabah kaç karna ilacı içmek hepsi bu ben uzulmuorum artık ben senelerce alistim artık bu duruma keşke olmasaydı oglumda onun sağlığı için beklemiştik ama herşey allahtan dediğim gbi hastalığının dermani var allah dermansız dert vermesin bu konuda yeterince tecrubeliyim sorularınız varsa yanitlayabilirim ozelden de yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum

Arkadaslar her ikinizede bilgilendirdiginiz icin tesekkur ediyorum.her ikinizin bebeginin saglik durumuda iyi degil mi? Ve sta kiziniz kac yasinda acaba? Ve bertan ege bebeklikten bu yana mi hipotiroidisiniz yoksa cocukluk caglarindan mi? Ben cok merak ediyorum buyumus bir hipotiroidili cocuk gormek istiyorum.hastanede cok kisiye sordum ama simdilik sadece bir iki bebekle karsilastim o kadar. Simdiden tesekkurler.Allah hepinizin evladina sifa versin.

Ewet bebeklikten beridir hasta ilacını verirsen hiç bi problem yok kız çocuklarında adet düzensizliğine neden oluo bi de ekstradan ilacı icsende duzelmio doğum kontrol hapı kullaniodum ben bi de o duzenlio DİE endokrin hocam kullanmamı istiodu

Benim kızım şu An 30 aylık kontrollerimiz devam ediyor büyük ihtimalle 3 yaşında yani 6 ay sonra ilaç kesilecek öyle devam edilecek bir süre USG de troid bezlerimiz normal çıktı bu cok iyi bir durum kemik yaşımiz 6 ay önde tahlillerimiz hep normal çıktı doktora göre bizimki geçici gibi görünüyor.

Arkadaslar merhaba bebegimin gozleri sisti bunun tiroidle alakasi olabilir mi ilaci az veya fazla geliyor olabilir mi.bu durum basina gelen oldu mu.

Aylık kontrolünüz ne zaman? Biz de yeniyiz henüz yardımcı olamayacağım nasıl bir şişlik ki? İnşallah durumuyla alakalı birşey değildir

Aylık kontrolünüz ne zaman? Biz de yeniyiz henüz yardımcı olamayacağım nasıl bir şişlik ki? İnşallah durumuyla alakalı birşey değildir
Normalde haftaya idi.ama persembe gunu gidecegiz insallah.goz kapaklarinda sislik var birde yanaklarin goze yakin olan kisminda.cok canim sikiliyor.Allah hayirlara cikarsin.sizede gecmis olsun.

Normalde haftaya idi.ama persembe gunu gidecegiz insallah.goz kapaklarinda sislik var birde yanaklarin goze yakin olan kisminda.cok canim sikiliyor.Allah hayirlara cikarsin.sizede gecmis olsun.

Sanmıyorum tiroitle alakası olduğunu en azından benim hiç basıma gelmedi senin yinede doktora sormanda fayda var tabi allah sifasini versin inş bi de hangi hapı kullaniosun çocuğa ben ogluma ve kendime euthyrox kullanıyoruz

Amin tesekkur ederiz.Gittik doktorumuza bugun.degerleri dusuk cikti bu seferde.kac gundur bi huzursuzluk uyumak istiyor ama uykuya gecemiyor.aci aci aglama.napcamizi sasirmistik.belkide dustugu icindir.gozleride belki uykusuzluktandir.esim sonuclarimizi gostermeye gitti bakalim doktor ne diyecek.heralde yeni doz ayarlarlar.bizde ayni ilaci kullaniyoruz.bi gun tam bi gun yarim.bu arada sizede acil sifalar diliyorum

Tsk ediyorum amin inş değerler kaç cikio bi tam bi yarım kullaniosunuz bide kaç mg kullanionuz biz hergun 25 mg olandan yarım icioz değerlerimiz 6.02 çıktı geçen ay

Bizim de kontrolümüz yarın. Gözlemlediğimiz anormal bir durum yok. Biz 50 mglık euthyroxun yarısını kullanıyoruz. Tedaviye 4te3 ile başlamıştık geçen ay t4 yüksek cıkınca doz düşürüldü. İnşallah siz de biz de hayırlı haberler alırız.

Insallah her bebegin hayirli haberi beni mutlu eder.bizde euthyrox 25 bi tam bi yarim kullaniyoduk.degerler dusunce doz degisti dun.artik bi gun tam iki gun yarim alicaz.t4 1.21 cikti tsh 0.800lerde birseydi dunki kan tahlilimizde.bir de dun profesorle gorustuk buyuk bir ihtimalle bana dogumda surulen batikondan kaynakli bebegin degerlerinin yukseldigini soyledi.ama uc yil bi kullanicaz ilaci yinede dedi.

Uc yil sonra bi denicez dedi.gecicidir buyuk ihtimal degilsede bi ilac degil mi verin gitsin dedi.hayirlisi bakalim tek saglikli olsunlarda insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…