- Konu Sahibi 06_gelincik_05
-
öncelikle allah bağışlasın miniğini...topuk kanındanmı çıktı sizinkide.doktor neyi bekliyo anlamadım ama bi doktorla kalmayın canım.evet bazen çocuklar ilk dogdugunda troidleri fazla çıkıp sonrada normale dönüyo inşallah öyledir.doktorda onun için bekletiyo sanırım.sakın peşini bırakmayın emin olana kadarda kan tekibi yaptırın gerekirse ilaç kullanın korkulcak bişey yok sadece bi ilaç vericeksin gerekiyosa o kadar.inşallah normale döner haberlerini bekliyoruz.çok geçmiş olsun..
merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum benim oğluşum yedi aylık ondada hipotroidi var ilaç kullanıyoruz benim size sormak istediğim bizim kabızlık sorunumuz var doktorlar hipotroidi olan bebeklerde olur diyorlar sizinde böyle sorunlarınız varmı varsa nasıl hallediyorsunuz biz doktorun verdiği ishal olması için bir şurup var onu kullanıyorum ara sıra ama hepte ilaç vermek alışkanlık yaparmı diye korkuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
canım benim hemşeriyiz bu arada desene izmirin neresindesin merak ettim.komşu çıkıyomuşuz bide ne sevinirim...
merhaba sanada çok gecmiş olsun canım sanırım 7. ayda ortaya cıktı hipotiroidi.. bizde de kabızlık oldu ilk 8 ay daha sonra geçti.. ben cok zor kalmadıkca ilaç fitil vermedim ama duphalac kullandım baya.. onun yanısıra kayısı kuru veya yaş ne bulduysam hemen hemen her öğününde hoşafını yapıp verdim.. her mamasına 1 -2 kaşık zeytinyağı verdim birde
yarencim bi türlü fırsat bulup giremedim nazlı nın son tahlil sonuçları serbest t4 değer aralığı 0,8-2,3 nazlının sonucu:1,23 tsh:değer aralığı:0,5-6 nazlının sonucu:1,8 cumartesi Adana ya prof a gittik ilaca aynı dozda devam dedi bundan sonra 3 ayda bir kan verebilirsiniz dedi kendisine de 5-6 ay sonra gitcekmişiz eğer değeri 0.5 ve altı çıksaymış ilacı kesermiş bu arada canım Antakya da araştırma hastanesi var oraya ısparta dan çocuk endk. uzmanı gelmiş yrd doç ona da bi gitcem 1 ay sonra bakalım memnun kalırsam adana ya gitmeme gerek kalmaz belki Yağız ı çok öptüm yorumlarını bekliyorum
canım izmir bahçelievlerdeyim hatayda ama şimdi semtimizi karabaglara bagladılarsen nerelerdesin?
canım çok sevindim harika bence sonuçları.inşallah bizimde böyle düşük çıkar haftaya gidicem bende kan vermeye bayadır vermiyoruz çünkü..güzel haberlerini bekliyorum.inşallah ömür boyu kullanmak zorunda kalmazlar ilacı.ama bunada şükür allah dermansız dert vermesin...kendine iyi bak..miniğini kocaman öp annesi...
20 günlük bir kuzenim var sağlık ocağından arayıp hipotroidisi olduğunu söylediler.araştırdım erken tedaviyle hiç bi sorun kalmıyor diyen sitelerde var öğrenme güçlüğü vs sorunlar kalıyor diyen sitelerde var.yaşayan varsa yaşadıklarını anlatabilir mi?
mrb kızlar benim bi sorum olcaktı bebeğim hipotiroidi tedavisi görüyor yaklaşık iki aydır ve sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyorum özellikle son zamanlarda daha çok mama alıyor sorum şu eutyrox un prospektusunde ilaç alındığı öğünde lifli gıdalar yenmemeli yazıyo mamada da prebiyotik lif var bu sorun olur mu acaba? dr a da daha soramadım kontrole gidince sorcam.bilgisi olan var ?
aynı durum bende de oldu canım sütüm az geldi mama verdık 1-2 aylıktan itibaren ama doktorum birşey demedi sadece ilaçtan 20 dk sonra mamasını ver demişti.. Hatta şimdi bazı doktorlar ilaçtan hemen sonrada mama yemek vs verebilirsiniz diyorlar
öncelikle geçmiş olsun.15 aylık oğlum üç günlükten beri hipotiroidi tedavisi görüyor.ilaç kullanıyoruz ne gelişiminde nede zekasında hiç bir sıkıntımız yok çok şükür..sormak istediğiniz bişey olursa yazarsınız..özel doktorumuz ve düzenli ilaç alımı ve kan vermemiz var hepsi bu...3 yaşına kadar ilaç alımı kesilmemeli daha sonrasınada doktoru karar veriyor zaten.
merhaba benim kızım 5ay 20 günlük .15 günlükken hipotiroidi farkedildi tsh ı 37 ye çıkmıştı tiroid bezleri normal büyüklükte ve olması gereken yerdeymiş ancak çalışmıyormuş.ilaç tedavisine başlandı.şimdilik kızımın gelişim güzel gidiyor değerleri de normal çıkıyor. ama doktorlar tam açıklama yapmıyo ne zamana kadar kullanırız, süreç nasıl olur.yani bu ilacı kullanıp bi süre sonra düzelip bırakan var mı merak ediyorum.
öncelikle gecmıs olsun demek istiyorum acil şifalar..
Doktorların acıklama yapmamasının sebebi tamamen bu olayın cocugunuzun gelişimine baglı olması genellıkle 3 yasına gırdıgınde bellı bır sure ılacı kesip degerlerıne bakıyorlar degerler normal ıse kontrol ede ede bırakılıyor ama degerler kotu ıse ömur boyu ıcıyor.. Benım kızım ömurboyu ıcıcek bu ılacı bızımkının hıc calısmıyor ve kucuk vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?