Çocuk Hastalıkları bebeğinde veya yakınında hipotiroidi olan varsa bakabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum benim oğluşum yedi aylık ondada hipotroidi var ilaç kullanıyoruz benim size sormak istediğim bizim kabızlık sorunumuz var doktorlar hipotroidi olan bebeklerde olur diyorlar sizinde böyle sorunlarınız varmı varsa nasıl hallediyorsunuz biz doktorun verdiği ishal olması için bir şurup var onu kullanıyorum ara sıra ama hepte ilaç vermek alışkanlık yaparmı diye korkuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

öncelikle teşekkürler yorumun için..dün yeni sonuçları aldım. 4,21 çıktı. ilaca gerek olmadığını söyledi doktor. ben yine de birkaç ay daha takip edeceğim.Allahım herkesin evladına şifa versin. kimseye de dermensız dert vermesin...sana da çok geçmiş olsun...güzel haberlerini okurum inşallah...

merhaba sanada çok gecmiş olsun canım sanırım 7. ayda ortaya cıktı hipotiroidi.. bizde de kabızlık oldu ilk 8 ay daha sonra geçti.. ben cok zor kalmadıkca ilaç fitil vermedim ama duphalac kullandım baya.. onun yanısıra kayısı kuru veya yaş ne bulduysam hemen hemen her öğününde hoşafını yapıp verdim.. her mamasına 1 -2 kaşık zeytinyağı verdim birde

teşekkür ederim canım bizim 1 aylıkken ortaya çıktı hipotroidimiz ama kırkı çıktıktan sonra kabızlıklar başladı doktorların tek dediği hipotroidi olduğu için bizede osmalak verdiler çok zorda kalırsam onu kullanıyorum ama sonuçta ilaç fazlada kullanmak istemiyorum ara sıra zeytin yağıda katıyorum mamasına kayısıyıda deniyim cevabın için teşekkürler

yarencim bi türlü fırsat bulup giremedim nazlı nın son tahlil sonuçları serbest t4 değer aralığı 0,8-2,3 nazlının sonucu:1,23 tsh:değer aralığı:0,5-6 nazlının sonucu:1,8 cumartesi Adana ya prof a gittik ilaca aynı dozda devam dedi bundan sonra 3 ayda bir kan verebilirsiniz dedi kendisine de 5-6 ay sonra gitcekmişiz eğer değeri 0.5 ve altı çıksaymış ilacı kesermiş bu arada canım Antakya da araştırma hastanesi var oraya ısparta dan çocuk endk. uzmanı gelmiş yrd doç ona da bi gitcem 1 ay sonra bakalım memnun kalırsam adana ya gitmeme gerek kalmaz belki Yağız ı çok öptüm yorumlarını bekliyorum

canım çok sevindim harika bence sonuçları.inşallah bizimde böyle düşük çıkar haftaya gidicem bende kan vermeye bayadır vermiyoruz çünkü..güzel haberlerini bekliyorum.inşallah ömür boyu kullanmak zorunda kalmazlar ilacı.ama bunada şükür allah dermansız dert vermesin...kendine iyi bak..miniğini kocaman öp annesi...

canım izmir bahçelievlerdeyim hatayda ama şimdi semtimizi karabaglara bagladılar sen nerelerdesin?

canım biz eşimin işi gereği tekirdağdayız sanırım söylemiştim daha önce.bi dört yıl dahada burdayız.Normalde annem şirinyerde orda oturuyoruz..

inşallah canım sizinde düşük çıkar ve en kısa zamanda kurtuluruz bu ilaçtan:)bizim bi tanıdık var 5 yaşında bıraktılar ilacı aslında ilaç önemli değil dimi önemli olan bi problem çıkmadan büyümeleri yağız öptüm

merhaba.. benim oglum 53 gunluk ve daha yeni hipotiroidi tanisi konuldu, 2 gundur ilac kullaniyoruz. ve ben cok korkuyorum kalici bir hasar olacak oglumda diye.. kanada da yasiyorum ve burda hersey cok yavas ilerliyor ne yazikki. biz bebek bir aylikken sarilik diye gittik doktora ve daha yeni hipotiroidi tanisi konuldu. sarilikta o sepeple artmis. acaba sizin gittiginiz doktorlar ne kadar zamana kadar gec kalinirsa zekasinda problem olur diyorlar bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim birde cok fazla duaya ihtiyacimiz var simdiden tesekkurler..

Benim de 13günlük oğlum var.ilk gün aldikları topuk kaniında tsh 15çıktı. 7.gün tekrar topuk kanı aldılar ve 19 çıktı.yarın yine topuk kanı vermeye hastaneye gidecegiz.dua edin düşmüş olsun bebegimin tsh ı.çok korkuyorum açıkcası.

Canım öncelikle Allah bagıslasın, umarım tsh düzeyleri normal çıkar.. Dualarım sizinle ama aksi de cıkarsa hiç üzülme tedavisi çok kolay bir hastalık en azından ve inan ilaçlarını aldıgı sürec hiçbir problem olmuyor ileriki yaşlarda 3-4 gibi de bırakabilir.

mrb kızlar benim bi sorum olcaktı bebeğim hipotiroidi tedavisi görüyor yaklaşık iki aydır ve sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyorum özellikle son zamanlarda daha çok mama alıyor sorum şu eutyrox un prospektusunde ilaç alındığı öğünde lifli gıdalar yenmemeli yazıyo mamada da prebiyotik lif var bu sorun olur mu acaba? dr a da daha soramadım kontrole gidince sorcam.bilgisi olan var ?

aynı durum bende de oldu canım sütüm az geldi mama verdık 1-2 aylıktan itibaren ama doktorum birşey demedi sadece ilaçtan 20 dk sonra mamasını ver demişti.. Hatta şimdi bazı doktorlar ilaçtan hemen sonrada mama yemek vs verebilirsiniz diyorlar

teşekkür ederim canım cevap için rahatladım şimdi bana da doktor ilaçtan yarım saat sonra besle demişti

mrh arkadaşlar yazdıklarınızı okudum benim oğlumda 3aylık topuk kanında tsh yüksek çıkmıştı sonra bi daha kan tahlili yaptırdık normal çıktı ama t3 yüksek çıktı.Doktorumuz tekrar kan tahlili yaptırmanıza gerek yok dedi ama ben telaşlanıyorum.sizce ne yapmalıyım?

merhaba benim kızım 5ay 20 günlük .15 günlükken hipotiroidi farkedildi tsh ı 37 ye çıkmıştı tiroid bezleri normal büyüklükte ve olması gereken yerdeymiş ancak çalışmıyormuş.ilaç tedavisine başlandı.şimdilik kızımın gelişim güzel gidiyor değerleri de normal çıkıyor. ama doktorlar tam açıklama yapmıyo ne zamana kadar kullanırız, süreç nasıl olur.yani bu ilacı kullanıp bi süre sonra düzelip bırakan var mı merak ediyorum.

merhaba benim kızım 5ay 20 günlük .15 günlükken hipotiroidi farkedildi tsh ı 37 ye çıkmıştı tiroid bezleri normal büyüklükte ve olması gereken yerdeymiş ancak çalışmıyormuş.ilaç tedavisine başlandı.şimdilik kızımın gelişim güzel gidiyor değerleri de normal çıkıyor. ama doktorlar tam açıklama yapmıyo ne zamana kadar kullanırız, süreç nasıl olur.yani bu ilacı kullanıp bi süre sonra düzelip bırakan var mı merak ediyorum.

öncelikle gecmıs olsun demek istiyorum acil şifalar..
doktorların acıklama yapmamasının sebebi tamamen bu olayın cocugunuzun gelişimine baglı olması genellıkle 3 yasına gırdıgınde bellı bır sure ılacı kesip degerlerıne bakıyorlar degerler normal ıse kontrol ede ede bırakılıyor ama degerler kotu ıse ömur boyu ıcıyor.. benım kızım ömurboyu ıcıcek bu ılacı bızımkının hıc calısmıyor ve kucuk vs..

size de acil şifalar dilerim her ay kan almaları ilacın dozunu ayarlamaya çalışmaları kızımza acı veriyor çok üzülüyorum.allah dermansız dert vermesin şükür ki tedavisi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…