Bebek Beslenmesi bebeğine kimyon çayı veren varmı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kurabiyelim

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
54
3
18
35
Elazığ
selam kızlar...45 günlük bebeğimin aşırı gaz sorunu var.bıcok ılaç kullandım fayda etmedı.son care olarak dun kımyon çayı verdım 2 kasık.rahatladı ama bugun kakası cok tuhaftı.ıspanak gıbı yemyesıl sumukumsu ve asırı kokuluydu.acaba dokunmus olabılır mı.kımyon cayını kullanan varsa tecrubelerını paylasabılırmı lutfen...

Ben kullanmıştım oğluma.kırk günden sonra hergün bi çay kaşığı veriyordum. Tane kimyonu kaynamış suya atıp ılıtıp veriyodum çok şükür bi sorun yaşamadık. Ama sizin bebişe ağır gelmiş mi onu bilemem.

Rezeneyi araştırın isterseniz, kimyon daha ağır bir bitki gibi geldi bana.
Aman dikkat edin, doz aşımı olmasın :)
(anne değilim, sadece baharatlara ilgim var)

ne yaparsanız yapın o gaz hep olacak, bebeğinizin sindirim sistemi anne sütüne göre düzenlenmiş durumda şuan, bağırsaklarına fazla yüklenmemek gerek. Emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkarın, geğirene kadar omzunuzda tutun ve gaz masajı yapın. Oğlum aşırının aşırısı gazlıydı, 6 ay sürdü, hiç bir ilaç ya da bitki vermeden masaj ve sabırla atlattım. Geçmiş olsun

Ben bir çay kaşığı kimyon tanesini 300 ml suyun içinde 7 dakika kadar kaynatıyordum.. Sonra 90 ml sini biberona döküyordum tabi soğuduktan sonra.. Dr um bir öğün emzirme yerine onu yapmamı söylemişti.. O zaman küçüktü 90 ml veriordum büyüdükçe 200 ml ye kadar çıktım.önemli olan noktaları iyice kaynatmam su sararım aya kadar.. O çekirdeklerin içinde şifalı yağ mı ne varmış.. Kaynatarak suya çıkmasını bekliyordum.. Kesinlikşe soğuk su katmamak, kendi haline soğumasını beklemek.. Birde emzirme sürecimde benimde içmen gerekiodu.. Rezeneler ilaçlar lahana suları neşer neler, en iyi kimyon geldi? Birde eczaneden almıştım ben ama heryerde varmı bilemem.. Bir kesenin içinde kiraz çekirdekleri vardı, yastık şeklindeydi kese, onu fırında ısıtıp bebeğimin karnına koyuyordum

wala bende cagresızlıkden hersey denedım yarım cay kasıqından bıraz fzla kımyonu 1 cay bardagı sıda kaynatıp suzuyodum snrda gunde sabah aksam 2 cay kasıqı verıyodum suanda 6 aylık walla gunde 10 cay kasıqı verıyorum ara ara... deneyın derim bana cok fayda vermedı ama sıze verır blkı denemekde fayda var benım kuzenımın kızına yaradı mısal ...

Ben iki oğluma yeğenlerime hep kimyon kullandım
Aktardan aldım yıkayıp süzüyürdum
Kaynatıp içiriyordum
Dedikleri gibi soğuk su koymuyordum bende
Kakası 2 kaşık kimyon suyundan çok değişmez
Kakasını takip edin bence ama gaz için kimyonu herkese tavsiye ederim

selam kızlar...45 günlük bebeğimin aşırı gaz sorunu var.bıcok ılaç kullandım fayda etmedı.son care olarak dun kımyon çayı verdım 2 kasık.rahatladı ama bugun kakası cok tuhaftı.ıspanak gıbı yemyesıl sumukumsu ve asırı kokuluydu.acaba dokunmus olabılır mı.kımyon cayını kullanan varsa tecrubelerını paylasabılırmı lutfen...

benim oğlum kolik bebekte şu anda 6 aylık çekmediğim sıkıntı kalmadı kafayı yemek üzereydim denemediğim şeyde kalmadı ilaçların doğru düzgün faydası birtek nurse harweys diye bitkisel şurup var o biraz rahatlatmıştı hiç bir zararıda yok isterseniz kullanabilirsiniz. kimyonu tohum olarak alıp kaynatın hiç bir zararı da yok korkmayın rezene çayıda verebilirsiniz. isterseniz kimyonla rezeneyi karıştırıpta çay yapabilirsiniz. allah yardımcınız olsun

ben kimyonlu rezene kullandım canım çok memnun kaldım 2 3 aydan sonra başladık ilk çocuk olunca bilmiyorduk ama boşuna kendimizide bebeğide yıpratmışız bilseydim en başında kullanırdım

Back
X