• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebegine saglık ocagı dışında aşı yaptıran anneler

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

melodi11

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
40
0
16
Bursa
kızlar saglık ocagı dışında vurulan aşılar varmış benim bebegim 6.5 aylık doktorumuz aşılarını s.ocagında olacak dedi başka bilgi vermedi şimdi bazı annelerden duyuyorum biz özel aşı vurdurduk diyorlar sizlerdende vurduranlar var mı doktorumuzdan memnun kalmadıgım için degiştirmeyide düşüyorum çok ilgisiz

ben üniv. hastanesinde yaptırıyorum özel aşılar rota virüsü aşısı yapılıyor yaptırdık su çiçeği aşısı var o da ücretli onu yaptıracağız mayısta birde benim bildiğim hepatit a aşısıda ücretliymiş sağlık ocaklarını hiç sevmiyorum somurtkan hemşireler ilgisiz doktorlar falan devlet hastanelerinde de yaptırabilirsiniz sağlık ocağı şart değil ya memnun değilseniz ocaklar bazı aşıları atlıyo galiba aklınıza neresi yatıyorsa orda yaptırın aklınızda acaba kalmasın:94:

tesekkür ederim verdigin bilgilerden dolayı s.ocagına soruyorum bunlar yeterli özeller gereksiz diyor hastaneye doktora çıkardık doktor bize aşılar saglık ocagında vuruluyor başka özel aşısı yok dedi bizim doktorda ilgisiz birde özel hastaneye gidiyoruz

ben üniv. hastanesinde yaptırıyorum özel aşılar rota virüsü aşısı yapılıyor yaptırdık su çiçeği aşısı var o da ücretli onu yaptıracağız mayısta birde benim bildiğim hepatit a aşısıda ücretliymiş sağlık ocaklarını hiç sevmiyorum somurtkan hemşireler ilgisiz doktorlar falan devlet hastanelerinde de yaptırabilirsiniz sağlık ocağı şart değil ya memnun değilseniz ocaklar bazı aşıları atlıyo galiba aklınıza neresi yatıyorsa orda yaptırın aklınızda acaba kalmasın:94:

canım rota virüsünü yaptırdımda su çicegi kaçıncı ayda yapılıyor rotanın ilk dozunu yaptırdım henüz su çicegini duymadım ama dr atladımı yada benmi unuttum önemli bi aşı bence

canım rota virüsünü yaptırdımda su çicegi kaçıncı ayda yapılıyor rotanın ilk dozunu yaptırdım henüz su çicegini duymadım ama dr atladımı yada benmi unuttum önemli bi aşı bence

Canım bana doktor söylemişti su çiçeği aşısını.."Olmalı muhakkak" diye..Bir yaşını doldurunca olacakmış..Bu arada ben hala yaptıramadım rotavirüsü..25 mayısta inşallah:34:

kızlar saglık ocagı dışında vurulan aşılar varmış benim bebegim 6.5 aylık doktorumuz aşılarını s.ocagında olacak dedi başka bilgi vermedi şimdi bazı annelerden duyuyorum biz özel aşı vurdurduk diyorlar sizlerdende vurduranlar var mı doktorumuzdan memnun kalmadıgım için degiştirmeyide düşüyorum çok ilgisiz

canım ben rota virüsünü vurdurdum özel bi aşı devlet karşılamadıgı için saglık ocaklarıda bi haber iki ayrı özel hastaneye gittim ikisindede dr bahsetti dr bile ikiye bölünmüş durumda sanırım 6.5 aylıkken yapılamıyo biraz geç kaldın galiba bazı drlar vurdurun diyo bazılarıda gereksiz hatta bunla ilgili konu paylaştım kafam karıştıgı için ama bence gerekli bi aşı sonundada yaptırdım kafam rahat bebegini saglıkla büyütmen dilegiyle dr degiştir bencede

Canım bana doktor söylemişti su çiçeği aşısını.."Olmalı muhakkak" diye..Bir yaşını doldurunca olacakmış..Bu arada ben hala yaptıramadım rotavirüsü..25 mayısta inşallah:34:

inşallah canım sorunsuz saglıkla yaptırırsın bebeişinin aşısını 1 yaşında su ciçeginide yaptırırım inşallah

bizde en sonu 2 hafta önce olmakla birlikte özel aşılarını tamamlamış olduk.rota virüs 3 doz.ikişer ay araylaydı.daha sonra su çiçeği en sonda hepatit A buda iki dozdu ikincisinide vurdurmamızla birlikte hepsi bitmiş oldu.diğerleride zaten sağlık ocağında yaptırmıştık...

15 aylıkken yapılıyor canım su çiçeği aşısı bizim aşı takvimizde öyle rota virüsü en çok a rh(+)kan grubu bebekler yakalanıyormuş nette okudum allah korusun tehlikeli bir hastalık bu aşı zorunlu olmalı isteğe bırakılmamalı yaptırmayan çok insan var hiçbir aşı gereksiz değildir:emir_bebek::emir_bebek:

cnm rotavirüs aşısı var ama onun için geç kalmışsınız
2-4-6. aylarda yapılıyor:31:

sırada 13-15 ay arası suçiçeği aşısı var
24. ayda da hepatit a nın ilk dozu var
6 ay sonra da yani 30.ayda da ikinci dozu olacak

özel aşılarını da mutlaka yaptır derim
ne demek gereksiz olur mu hiç:20::20::20:

eğer memnun değilsen mutlaka dr değiştir derim ben :34:

su çiçeği aşısı hastanede de yapılıyor sağlık ocağındada.
sadece aşıyı dışardan alacaksınız.onlar vuruyor.hastanede 13.aydan itibaren vurulabiliyor.ama
gittiğimiz sağlık ocağı 15 aylık olunca gelin dedi.14.5 aylıkken vurulduk.15 inden gün alırken.
rota virüsü aşısını bilemiyorum hastane vuruyordu ama sağlık ocağına sormadık.

kacıncı ayda vuruluyor canım bu aşılar pazartesi başka bir doktora randevum var inşallah doktoru bu kez iyi seçmişiktir

15 aylıkken yapılıyor canım su çiçeği aşısı bizim aşı takvimizde öyle rota virüsü en çok a rh(+)kan grubu bebekler yakalanıyormuş nette okudum allah korusun tehlikeli bir hastalık bu aşı zorunlu olmalı isteğe bırakılmamalı yaptırmayan çok insan var hiçbir aşı gereksiz değildir:emir_bebek::emir_bebek:

of bu yazıyı okuduktan sonra korktum a rh+ demişsiniz benim bebegim inşallah birsey olmaz beni bu aşılar için kimse bilgilendirmed ne doktorumuz ne s. ocagındakiler

cnm rotavirüs aşısı var ama onun için geç kalmışsınız
2-4-6. aylarda yapılıyor:31:

sırada 13-15 ay arası suçiçeği aşısı var
24. ayda da hepatit a nın ilk dozu var
6 ay sonra da yani 30.ayda da ikinci dozu olacak

özel aşılarını da mutlaka yaptır derim
ne demek gereksiz olur mu hiç:20::20::20:

eğer memnun değilsen mutlaka dr değiştir derim ben :34:

sagol canım verdigin bilgilerden dolayı mutlaka yaptıracagım rotavirüsünü yaptıramadıgım için kendimi çok suçlu hissediyorum

of bu yazıyı okuduktan sonra korktum a rh+ demişsiniz benim bebegim inşallah birsey olmaz beni bu aşılar için kimse bilgilendirmed ne doktorumuz ne s. ocagındakiler

her bebek rota virüsü olacak diye bir şart yok ya üzülme yaptırsaydın iyiydi ama sıkma canını bundan sonra olacağı aşıları kaçırmamaya çalış annelik devamlı vicdan azabı çekmekmiş bunu çok iyi anladım:14:

kacıncı ayda vuruluyor canım bu aşılar pazartesi başka bir doktora randevum var inşallah doktoru bu kez iyi seçmişiktir

canım inşallah dr memnun kalmışsındır bebegini saglıkla büyütürsün inşallah annelik çok farklı bişey işte herşeye kafa yormak gerekiyomuş ama inşallah bebişler hiç böyle kötü hastalıklara yakalanmasın allah herkesin yavrusuna saglık versin içinde bizimkilerede:)

benim kızımın tüm aşılarını özel hastanedeki doktoru yaptı...hiç sağlık ocağına gitmedim...komşum sağlık ocağında vurduruyordu çocuğun 3,4 yerinden iğne yapıyorlardı cocuk bir hafta kendine gelemiyordu...

Merhaba,

8 aylık oğlum tüm aşılarını özel doktorunda yaptırdık ama sağlık ocağında kullanılan aşıları kullanıyorum devlet artık bunları bize ücretsiz veriyor dedi, rota aşısı içinde önermedi bize 2 oğlum var ve kullanmadım dedi suçiçeği, hepatiti a artık ücretsiz devlet aşıları kapsamına girmiş sakın para kaptırmayın kızlar.

Özel doktoruna aşı için hiç para vermedik.

Ben aşı takviminde ki tüm aşılarını sağlık Ocağı'nda yaptırdım. Doktorumuz ve hemşiremiz çok ilgililerdi. Onun dışında özel aşıları hep takip ederim. Rota aşısı hariç tüm aşılarını yaptırdım. Rota aşısını kendi özel doktorumuz yaptırtmadı. Su çiçeği aşısını da eczaneden sipariş verdik aşıyı Sağlık Ocağı'nda yaptılar. Normalde Sağlık Ocağı özel aşıları yapmıyor ama sağlık ocağındaki doktorumuz bir aşı için özel doktorlar 80-100 arası alıyorlar boşuna verme şu zaman da aşıyı eczaneden al getir biz yaparız dediler ve yaptılar. Ama rutin kontrolleri için özel doktoruna kesinlikle götürürüm. Çünkü sağlık ocağındakiler kilosunu falan tam ölçemiyorlar. Mesela sağlık ocağı beziyle kıyafetiyle tartarken özelde bezine kadar çıkartıyorlar. Olması gerekende bu. Aşılarını sağlık ocağında yaptırmamın sebebi de kuzenim doktor ve o tavsiye etti. sağlık ocağında sürekli sirkülasyon olduğundan aşılar taze oluyor devamlı yenisi geliyor ama özelde herkes yaptırmadığından sirkülasyon çok az oluyor demişti.

ben rota virüsüü aşısında çok ikilemde kaldım,1 haftadır araştırıyorum,doktorlar ikiye bölünmüş durumdalar,bir de bu aşı rota virüsünün sanırım 2 türüne karşı koruyomuş ama 11 farklı türü varmış,yani aşı yaptırınca rotaya yakalanmıcak diye bi garantisi yok,bir de bazı doktorlardan çocuğu olanların kendi çocuklarına yaptırmadıklarını öğrendim,bir de yeni bir aşı olduğunu düşünüyorum,ileriye dönük yan etkileri hemen çıkmayabilir,bir verem aşısı gibi değil mesela,2008 de piyasadan toplatılmış sonra yan etkileri ortadan kaldırılarak 2010 da tekrar rotarix ve roratek olarak tekrar piyasaya girmiş,2 yıl az bie süre,bir de okuduğum forumlarda aşıdan sonra hastalık geçirmiş kadar yan etki yaşayanlar var,haftalarca ishal olan ya da bağırsak düzeni değişen vs,açıkçası biraz içime kurt düştü ve bugün karma aşımız vardı,yaptırmadım ben sana 2 link vereyim,bi oku istersen,bir de mesela pnömökok aşııs gibi dktorlar kesinlikle yaptırmalısınız demiyorlar,hatta aile hekimine sordum çok da gerekli değil isterseniz yaptırın dedi,ben en çok yan etki yaşayan gruptan olursak diye korktum,forumlarda sayları çok olmasa da sorun yaşayanlar var çünkü, çok fazla gaz sorunumuz yok ve kabızlık problemi de yaşamadı bebeğim hiç,düzeni alt üst olursa diye korktum ben

http://www.kadinlarkulubu.com/bebegi...irdinizmi.html (bebeginiz rota virüsü aşısını yaptırdınızmı?)

http://www.kadinlarkulubu.com/bebegi...an-oldumu.html (rotarix askıya alınmış duyan oldumu?)

Back
X