Bebeğini istemeyen arkadasim

Ah sizi gidi mükemmel anneler.

Sizin hayatta kendiniz için hicbir beklentiniz olmayabilir, ama bizim var...

Şimdi lohusa sendromu yasayalım, ileride "saçımı supurge ettim elde var sifir" sendromundan iyidir
Siz ilk çocuğunuza mı hamilesiniz? Daha doğurmadan girdiğiniz bu lohusa sendromunun mantığını çözemedim şahsen. Yorum yapan kadın normal bi anne, mükemmel değil. Olması gerektiği gibi bi anne yani. Sizin hayattan beklentiniz koca mı? Çocuklar hiçbir şeye engel olarak doğmuyorlar. Yani sizin ve eşinizin aksine birçok çift daha mutlu, daha aktif bir hayat için bebek doğuruyor.

Şimdi lohusa sendromu yasayalım, ileride "saçımı supurge ettim elde var sifir" sendromundan iyidir

siz bu sendromu cok cok yanlis anlamissiniz-
geceleri yatagimda bir erkek olsun lohusa sendromu degil- :) bu cocuk yük- citir, cocuksuz koca bulamicam hele hic degil.

Bir uzmandan yardım almasını öğütlerdim. Hayatı ile ilgili bu kadar karamsar olup suçu da başkalarına (minicik bebeğe) kesmesi hiç normal değil.
Bebekli hayat bence de çok zor, henüz bebeğim yok ama olan yakınlarımız çok, oradan biliyorum. Bir de üzerine evliliğinde sorun yaşamış, bunalması ve farklı şeyler hissetmesi doğal ama normal değil, yardım almalı.

Lohusa depresyonu genç koca bulamam korkusu değildir.

Son düzenleme:
Niye bilmiyorum ama o kişinin siz olduğunuzu düşündüm.. tabii yaniliyor da olabilirim.
Konuya gelince, bebege cok üzüldüm, inşallah kendine gelir annesi. Bu yavru, parçalanmış aile çocuğu oldu diye üzülmektense, bunun yüzünden evlenemicem diye düşünmesine de gercekten çok üzüldüm..

Ana var, anacık var. Sizin arkadaş -cık eki olmaktan ileri gidememiş. Tek başına varlığı bir anlam ifade etmiyor, sadece kelimelere küçüklük-azlık kavramı katıyor.

ah kuzum ah
en çok ona üzüldüm
inşallah kötü davranmıyordur çocuğa sevgisini belli ediyordur

birde çalışan kendi ayakları üzerinde duran biri
daha yeni ayrılmış koca derdine düşmesin bir zahmet!

İnsanlar el ele Doğuma gidiyor.
Arkadaşınız yalnız bir Doğum geçirmiş boşanmış.
Muhakkak ağır gelmiş olmalı.
Sorumluluğu ne derece ağır bilemiyoruz.
Tek başına mı yaşıyor
Çoçuğun babasından maddi bir yardım var mı?

Evet hayat zor üstüne birde çocuk olunca daha bir zor.
Arkadaşınıza düşüncesinin güzel olmadığını,
Herkesin başına gelebileceğini,
Onu çocuğuyla sevebilecek birinin olabileceğini söyleyebilirsiniz.

Düşününce bebek beraber yapılsın olmadı hop boşanılsın.
Kadın tek başına doğursun baksın.
Adam da otursun gezsin keyfine baksın.
Ah ah hiç adil değilsin dünya...
Allah zorda olan tüm annelere sabır yardım etsin.
Ne diyeyim.

Hayati boyunca onu sebepsiz sevecek kişi o çocuğun olduğunu söyleyin evleneceği kişiler değil hiç bir erkek cinsellik yaşamadığı kadını alıp evinde oturtup sevmez bi karşılık var yani ama o bebek onu o istemese dahi onu sevecek umarım bebeğe iyi bakiyordur ya kuzum çok uzuldum keşke konuya hiç girmeseydim arkadasiniza bunu logusa piskolojisi veya su bu diye söylemeyin çünkü psikolojim bozuk diyerek çocuğunu öldürmüş bir çok anne gördük ona sığınarak allah korusun öyle bişey yapmasin babasına versin bari iyi bi insansa allahım kimseye vicdansız anne baba vermesin

Buradaki lohusa sendromu değil yalnız,çocuk yuzunden kriterlerine göre eş bulamama korkusu.

siz bu sendromu cok cok yanlis anlamissiniz-
geceleri yatagimda bir erkek olsun lohusa sendromu degil- :) bu cocuk yük- citir, cocuksuz koca bulamicam hele hic degil.

Lohusa depresyonu genç koca bulamam korkusu değildir.

Sakin olun :))
Ben ikinciye hamileyim ve ilk doğumumdan sonra ağır ve uzun süren bir lohusa depresyonu yaşadım

Eşimle ilgili hicbir sorunum yoktu, bebeğimi de seviyordum aslinda

Ama o dönemdeki hormonlarım ve ruhsal degisimlerim geçmişte kaldığını düşündüğüm çok farklı sorunlarımı gün yüzüne çıkardı. Terapiyle atlattım çok sukur. O sorunlarımı anlatsam lohusalikla ilgisi yok dersiniz ama çok ilgisi vardı aslında.

Yanı bu lohusa sendromu denen şey sadece bebek ya da eşle ilgili olmuyor. Başka problemleri tetikleyebiliyor .

Konuda bahsedilen kadıncagiz, muhtemelen yaşadığı depresyondan dolayı mantıklı düşünemiyor. Onun lohusa sendromu bu sekilde nuksetmis. Yanı bebeği büyüdükçe ve o da anneliğe iyice alıştıkça zaten düşüncesinin ne kadar saçma olduğunu anlayacak. O yuzden terapi gormesi gerekiyor dedim

Kızım 6 yaşında. Ve suan onun beni hayata ne kadar bağladığını ve onu ne kadar çok sevdiğimi düşününce ikinci doğumumdan sonra bu kadar ağır bir depresyon gecirmeyeceğimi düşünüyorum.

Niye yalniz uyuyo gece alsin bebegini yanina uyusunlar beraber...

Olabilir çok yadırganacak bir durum değil. Çocuğunu elbet seviyordur ama sadece geçici düşünce de olabilir. Ancak gerçekten davranışlarında da bunu görüyorsaniz bir psikolog ile görüşmesi için ısrar edin. Ya da çevrenizde var ise onunla bir ortam yaratmaya çalışın. Ancak samimi olarak gerçekten çocuğu istemiyor ve bu şekilde nefret duygusu baskın ve tranva icindd davranışları var ise . Hem arkadaşınızın iyiliği hem bebeğin iyiliği için bir an önce cocuc şube veya sosyal hizmetler ile isimsiz olarak başvuruda bulunun.

bazen ister istemez sucluyormus onu

Ben yanlış anlamadım dimi? Burda çocuğu suçluyor?
Kusura bakmasın da boşanacağı adamla çocuk yapmadan evvel düşünseymiş. Ve keşke eski kocası çocuğu alabilse.
Arkadaşında kalmasa o çocuk.
Ne kadar bencil, ne kadar vicdansız bir kadın.
Kınamak değil bu. Sadece vicdanımla yorum yaptım.

evlat ya . hayatımda evlilikle ilgili bazen çok kızdığımda çok ama çok pişman zamanlarda, dünyada tek pişman olmadığım varlığım evladım diyorum iyiki iyiki var diyorum... her kötü zamanımda ,en zayıf anımda onun kokusuyla güç kuvvet buldum.işte o zaman anladım dünyanın boş olduğunu... en kötü imtihan evlat acısıdır... başka şeye sığınmaya gerek yok.
Rabbim yaşatmasın kimseye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…