Bebeğini istemeyen arkadasim

Bir de şunu söyleyeyim. "Koca derdine dusmek" lafı bana çok çirkin geliyor. Evet hayattaki önceliği suan bence de bu olmamalı ama belli ki mantıklı düşünebilecek bir durumda degil kendisi.

Boşanma zaten zor bir süreç bir de üstüne bebek sorumluluğu... eşlerimiz yanıbaşımızda bizlere destek olurken bile biz zorlanmadık mi ilk aylarda ?

Duygusal boşluğunu doldurma ihtiyacı hissediyor belli ki. Çocuğunu suçlamasının sebebi onun suan yaşadığı buhran. Destek alırsa toparlar ve daha makul dusunmeye baslar bence

Ah sizi gidi mükemmel anneler.

Sizin hayatta kendiniz için hicbir beklentiniz olmayabilir, ama bizim var...

Şimdi lohusa sendromu yasayalım, ileride "saçımı supurge ettim elde var sifir" sendromundan iyidir

Ne lohusalığı yahu?
Bahsi geçen kadın lohusalık sendromunda değil, bebek ona ayak bağı olduğu için hayatını istediği gibi yaşayamacağını, istediği gibi sevgili bulup evlenemeyeceğinden dert yanmış..

Bir çoğumuz lohusalık sendromuna girmişizdir. Siz doğurmadan mı girdiniz de fikir sahibi oldunuz anlamadım?

Hayır yani bir çok kadın doğurayım da semdroma gireyim demez. O beklenmedik bir şekilde gelir, bazılarına da hiç uğramaz da ondan..

Eşiyle şiddetli bir kavga sonrası ayrılmanın ardından bir hafta sonra hamile olduğunu öğrenen bir anne olarak yazıyorum. İsteyen cahillik diyebilir, henüz 19 yalındaydım. İlk öğrendiğim zaman kürtaj olacağım dedim ama yapamadım. Ne kadarlık diye doktora gittim. Doktora kürtaj olmak istediğimi söylemedim ve ekrana bile bakamıyorken birden kalp atışlarını duymam ile başımı kaldırıp ekrana bakmam, gözlerimden yaşların boşalması bir oldu. Nokta kadar bir şey 3 mm ama kalbi vardı. O an aklımdan kürtajı sildim. Boşanma konusunda kararlıydım. Ailem de arkamdaydı. 5-6 ay ayrı yaşadık.

Evet barıştık biz, o günden beri de çok huzurluyuz şükür ama o 5-6 aylık süreçte o yaşıma rağmen aklımdan hiç böyle şeyler geçmedi. Bebeğime tutundum. Tabii ki endişelerim vardı ama bu yeniden evlenemem, evlensem bile öyle biri olur şöyle biri olur gibi şeyler değildi. Daha çok ayrı şehirlerde babadan uzak bir bebeğin duygusal gelişimi nasıl olur, acaba ilk birkaç sene babasının olduğu şehirde mi ikamet etsem gibi şeyler düşünürdüm. Ailem sağolsun hep destek oldu. Ne istersen, nasıl istersen öyle olsun biz arkandayız, dediler.

Hayatta başıma gelmiş en güzel şey evladım. Boşanmış bile olsaydık farklı düşüneceğimi sanmıyorum. Çocuğum hayallerime engel olmazdı.

Bazen forumda evlenip, kocası istemediği için çocuğunu bırakan anneler olduğunu okuyoruz. Arkadaşına söyle lütfen, kendisine ikinci el ürün muamelesi yapmayı bıraksın. Çocuğunun olması veya boşanmış olması ileride güzel bir yuva kuramayacağı anlamına gelmez. Ne demek bu saatten sonra beni yaşlı vs alır? Acil psikolojik desteğe başvursun.

28 yaş hiç genç değil en azından doğurduğu bebeğine bakma sorumluluğunu alamıyacak kadar hiç değil koca bağımlısı versin bebeği babasına oda olmuyorsa yurda versin sevgisiz büyümesinden iyidir şu hayatta insana ağır gelen duygulardan biride mış gibi yapmak bebek büyüdüğünde annesi var mış gibi yapmak zorunda kalmaz

Dördüncü sayfada bunun cevabını verdim o yüzden burda tekrar yazmak istemiyorum

Ben 12 Ay lohusa sendromu yaşamış biriyim.

Ben de bebeğimi başka şeylerden dolayı sucluyordum . Ama kötü bir anne olmadım çok sukur suan 6 yaşında kızım var, çok cok iyi bir ilişkimiz var

Yargılamayın kimseyi

okadar evlat hasrtiyle yanip tutusan insanlar servet harcayan insanlar varken neden bu insanlar anne olurkii!!
Evliliğimiz kurtulur belki diye cahil cahil akıl veren anneler teyzeler yuzunden olabilir mi ?? Ya da bişey olmaz diye geri çekilme yöntemi kullanan cahil adamlar yüzünden

O bebegi bana versin birdaha asla gormemek sarti ile hayat boyu onun annesi olabilirim.9 aylik bebegim var lohusa depresyonu vs bunlari anlayabilirim ama zor bir normal dogumla dikis icinde oturamiyorken ,esimle ,isimle, ailemle alakali bi dunya dert yasarken bile bir kere olsun hic dogmamis olmasini dusunmedim cildirmis olmali arkadasiniz kusura bakmayin.

bu. bebegin babasi ne halt yiyor sorumlulugu yok mu peki olan hep masun bebislere oluyor .tamam ben anliyorm bayani ama k bakma . oyle bise basima gelse 100 tane koca gelse yavrumu yavrularimi dunyaya degismem babam bizi 5 parasiz annemi 35 yasinda 5 cocukla oylr ortada birakti .simdi arkadasiniza ne onereyeim. anladigim kadariyla bekar istiyor bunlar kader kismet isi . dunyada iyi insanlar yokkk k bakmasin kimse aaslida evli bosanmista bekarda hepsi ayni zaten evliligi .bitmis. o bebek illa buyuuyrcek ona yarenlik olcak hersey gececk ne deyim ki herkesin kafa yapisi farkli allah yolunu acik etsin

Son düzenleme:
Evliliğimiz kurtulur belki diye cahil cahil akıl veren anneler teyzeler yuzunden olabilir mi ?? Ya da bişey olmaz diye geri çekilme yöntemi kullanan cahil adamlar yüzünden
sirf evlilik kurtarmak amacli cocuk yaptigi icin tebrikler..
ama arkadasiniz artik anne anneee annelik es koca sevgili hepsinden once gelir arkadasiniz hala bosanir bosanmaz koca diyorr..
ayrica benim akrabam cocugu 8 yasinda bekar biriyle evlendi dert ettigi buysa oda evlenebilir ama o bebegin suan annesine ihtiyaci var..

Son düzenleme:
Bu arada belirtmek isterim; bir sene önce oturduğum sitedeki komşularımın birçoğu boşanmış çocuklu ve yeniden evlenmiş insanlardı. Çok da güzel bir yuvaları vardı ve eşleri de öyle yaşlı falan değildi.

Beni ornek verin arkadasiniza yeni dogmus bir bebekle bosandim.ama bebeğimle buyudum 10 tatilin 7 si kizimla 3 u bana ait oldu.erkek arkadasim ne kadar istesede evlenmedim kizimin buyumesini bekledim cunku kizim benim dunyam sirdasim hayatimdi buyudu onayladi 10 yasinda tamam anne evlenin dedi evlendik.hee ne ihtiyar ne cocuklu bu arada aksine benden ufak esim.

Egerki bu durum iyice kotuye gidiyorsa mutlaka yardim alsin ilerlemeden onunu kessin..bosanma sebebiyle iyice sarsilmis zaten lohusa sendromu size canim cicim yapan yaninizdan ayrilmayan bir esiniz bile olsa zorlu geciyor birde cocugunun babasindan ayrilmasi tabiki olumsuz etkiler yanliz kalmamali mutlaka ailesinden birileri olsun bebegin bakimini sadece kendi yapmasin evde birileriyle ortaklasa surdursunler bu durumu zaman gectikce alisacak cocuklu olup evlenen cok insan var yanlizlik duygusu ona bunlari dusunduruyor ama bir doktora gitse cok daha cabuk kendine gelir

Dünyaya gelmiş bir bebek için olmasaydı diye düşünmek kadar saçma bir şey olamaz, o da o bebegin annesi olmasaydı keşke şanslı bir yuvada dogsaydi daha iyi olmaz miydi?
Benim arkadaşım da bi çocuğuyla kaldı bekar hic evlenmemiş adamla evlendi bi çocukları daha oldu çok da mutlular. Çocuğa da adam kendi babasından çok daha iyi bakıyor babalık yapıyor.

hani bir laf vardir. ya insan evlenir kendi secer kocasini karisini ama cocuk oyle degil .annesini babasini ne yazikki secemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…