Bebeğini istemeyen arkadasim

Evliliğimiz kurtulur belki diye cahil cahil akıl veren anneler teyzeler yuzunden olabilir mi ?? Ya da bişey olmaz diye geri çekilme yöntemi kullanan cahil adamlar yüzünden
İyi madem o akıllara uyarak hareket etmiş o kadar önem vermiş onların fikirlerine gitsin şimdi de onlara danissin ne yapacağını.

Yapmayın Allah aşkına ya hep birilerini sorumlu tutmak ne kolay geliyor bazen.

Herkes seçimlerinin kararlarinin sonuçlarına katlanabilmeyi öğrenmeli artık.

Ben de anne oldum ben de bazı şeyler düşündüm eskisi gibi olmayacağını rahat gezemeyecegimi soguyan yemekler çaylar yeri geldiğinde bakımsız saçlar esle araya biraz da olsa mesafe girmesi hepsini yaşadım ki ben el bebek gül bebek buyutulmus bekarken doğru durust ders çalışma durumlarindan annemin bana kiyamamasindan is yapmayan biriydim ama annelik çok bambaşka birsey herkes anlayamaz beni çok olgunlasturdi bana çok şey kattı iyi ki oldu iyi ki var varsın olmasın gezmeler tozmalar bebeğim beni eşimden bile daha çok sevecek ilerde beni en çok seven o olacak çünkü ben onun annesiyim çünkü ben onun herseyiyim başka biriyle evlendiginizde o kişi sizi bebeginizden çok sevmeyecek

Birçoğumuz mutlu bir evliliği destek olan bir eşi olduğu halde yorulup bunalabiliyoruz çocuğun ihtiyaçlarına yetişmeye çalışırken. Bu şekilde bir sıkıntısı olsa anlarım yetemiyorum yoruluyorum dese anlarım. Ama bebek olmasaydı başka bir hayatım olurdu demek , bebeği evlenmek için engel olarak görmek o bebeğe haksızlık. Oturup çocuğumu nasıl büyütürüm nasıl daha iyi anne olurum diye düşünmeli nasıl ve hangi kriterde erkeklerle evlenme ihtimali olduğunu düşünmek yerine. Çocuğu niye suçluyor ki kendisi dünyaya getirdi ve hepimiz evlenirken de çocuk doğururken de bir gün boşanma ihtimalimiz olduğunu biliyoruz. Ben bu düşüncesini şu an içinde bulunduğu buhrana bağlıyorum bence destek alsın. Cinnet filan böyle böyle geliyor çok ciddiyim. Çocuğa bir şey yapabilir kafasında kurup.

Evliliğimiz kurtulur belki diye cahil cahil akıl veren anneler teyzeler yuzunden olabilir mi ?? Ya da bişey olmaz diye geri çekilme yöntemi kullanan cahil adamlar yüzünden
Şaşırtmadı, tabii ki evliliğim kurtulsun(!) diye yapmış bebeği.

Yeni koca bulamayacak olmasının sebebi bebek, bebeği yapmasının sebebi de cahil cahil akıl veren teyzeler.

Diyecek birşey yok da o bebeğe üzülüyorum. Çok yazık.

Ona evliliğin kader olduğundan (inanci varsa ) bahsedin. Ve diyin ki evet çocuk büyütmek çok zor hele ki tekken ama ah bide biraz daha büyüyüp karşılıklı konuşacak hale gelince iyi ki dogurmusum be diyen yüzlerce anne var ayrılmış olan. Bu zor günler geçecek ama seni anliyorum deyin.
Allah yardımcısı olsun

Bana verin ben bakarım bebeğe, kendi kızımdan da ayırmam. Öz annesi olmasam da sizden daha çok sevgi gösteririm çocuğa. Siz de rahat rahat evlenir bir koca sahibi olursunuz.

Bence konuda bahsi geçen arkadaşınız değil sizsiniz.

Düşüncelerinde haklı olabilir ama isteyerek bilerek evlenmiş ve çocuğunu doğurmuş bir kadın bebeği istemiyorum diyemez
Eğer öyle yaklaşıyorsa psikolojik destek alması lazım imkanları dahilinde destek alacağı bir yere yönlendirebilirsinşz

Başima gelseydi önceliğim hep yavrum olurdu diyen anneler , konudaki de bir anne. O da taşımış, o da ağrısını çekmiş.

Ancak hamileyken ayrılmış ve herkes aynı sağlıklı yapiya sahip olmayabilir.

Psikolojisi bozulmuştur, kaygı bozukluğu yaşıyordur , depresyona girmiştir.

Beden nasıl sağlığını kaybediyorsa ruhta kaybediyor.

Bu yüzden sağlıklı beyniniz ve kalbinizle hüküm vermeyin.

Yeterınce dusunulmeden yapılan cocuklar.. maalesef tavsıyem yok. Yazık dıyebılıyorum sadece. Ben bu herıf olmasa da cocuk ıstıyor muyum dedıgım gun cocuk yaptım
Yani mutlu kusursuz evliliklere bebek doğarsa ne ala ..ama hayatta herşey bizim için.simdi yolunda giden şeyler yarın altüst olabilir.evliligimden gun gelir pişman olabilirim ama bebeğim iyi ki olmuş.insallah da hayırlı evlat olur

Benim açtığım konularda daha yeni evli olduğumu görebilirsiniz üstelik ben 25 yaşındayım .. tavsiyeniz size kalsın teşekkürler

Arkadaşınıza acil şifa diliyorum. Muhtemelen bir depresyonda. Ama bahsettiğimiz şey bir can. Bir bebek. O yavruya o kadar üzüldüm ki.. Hayatında en yakını, en güvendiği insan, bir erkek hayatında olmalı diye el kadar yavruya pişmanlıkla bakıyor... Hayatta herşey insanlar için. Bir gün boşansam “ bebeğim var bir daha genç biriyle evlenemiycem ” diye çocuğumu suçlayacağıma hayata dört elle tutanmamı sağlayacak bir dalım var diye şükrederdim.

Sevgili konu sahibi size tavsiyem, arkadaşınızla konuştuğunuz da bebek özlemi çeken, senelerce hastaneleri, hocaları dolaşan, elinde avucunda ne varsa bir bebek kokusuna kavuşmak için harcayan insanları anlatın ona. Ve bir psikolojik destek almasını sağlayın.

Koca dusunecegine bebegine nasil guzel bir gelecek saglarim..diye kafa yorsun.

Madem hamileyken bosanmis demek adam hep sorunluymus o zaman hamile kalmayacakti!

Aaa pardon kesin korunurken kazayla hamile kalmistir de mi? Hep oyle olur ezberledik

Neyse. Bebegine odaklansin
O artik bir anne
Kusurabakmasin anne o.
Kocadan once cocugunu dusumecek!!!!!!!

bence arkadasiniza vereceginiz en guzel tavsiye destek almasi olur, ve emzirme bitene kadar kendisini pozitif yonde zorlamasini soyleyin.

Emzirme bittikten sonra, hislerini yeniden tartar ve hala ayni ise cocugun velayetini babaya verir.

ama bazi kararlar cok agirdir, insan hic bir secenekte mutlu olmayabilir,
cocuk sahibi olurken cok cok dusunmek gerekiyor ve sunu anladim ki, ne ese ne anaya babaya, ne bir baskasina guvenmeden tamamen kendine guvenerek cocuk dusunmek gerekiyor.

cocuk henuz kucuk bir kac sene sonra hic bir erkegin veremedigi sevgiyi alakayi gulucukleri verecek annesine
cocuk neden engel olsun hayatini yasamasina suan muhtac bir bebege baktigi icin boyle hissediyor olabilir belki ama ilerde o cocuk ona bir ses bir nefes olacak
aslinda soyleyecek tek sey var koca gitmiş her koca gidebilir ama çocuk onunla tekrar evlense evlendigi insaninda gitmeyeceginin bir garantisi yok
bir anne olarak ilk gorevi geceleri yalniz uyumasam diye dusunmek yerine nasil hayirli duzgun bir insan olarak bu cocugu yetistirmeliyim diye dusunurse belki bakis acisi acisi degisir ben evliyim 15 aylik bir kizim var evli oldugum halde cogu zaman esimle yatamiyorum hayiflanmiyorumda suan o cocugun bana olan ihtiyaci benim yalniz uyumamdan esimin yalniz uyumasindan duygusal ihtiyaclarimizdan daha onemli
arkadasinizin duygusal ihtiyaclari varda o cocugun yokmu ?

Korunacaktı o zaman çocuk falan yapmayacaktı. Ben kesinlikle haksız buldum. El kadar bebeğin suçu ne yazık değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…