Bebeğini kaybedenler demişti hiç unutamiyorsun aklina geldikce uzuluyorsun ama o ilk zamanlardaki gibide olmuyor.doğruymuş.
Gece gunduz aglamalarim, kabuslar daha az artik. evin her kosesinde yaptigim hazirliklarin hatiralari eskisi kadar beni yıkıp dağıtmıyor. her hamile yada bebekli birini gorduğumde aglama krizlerine girmiyorum.cok özlüyorum keşke yaşasaydı diyorum ama ilk gunlerdeki gibi yana yakıla degil daha bi kabullenmis, acıyı içime sindirmiş şekilde.
Hazirladigim eşyalari gorduğum anda saatlerce agladigim olurdu şimdi derin bi özlem duygusuyla doluyor içim ,uzun bi nefes aliyorum göğsümdeki tüm kemikler çatırdayacakmış gibi olana kadar. Geçmiyor ama sanırım bu acıyla yaşamayı ogreniyorsun. İnsan bu acıyla nasıl yaşar nasıl iyi olabilir nasil hayatina devam edebilir diye ağlaya ağlaya uyuyakaldığım artık bi daha normala donemeyecegimi düşündüğüm zamanlar da geçmeye başladı. Geçiyor, cok cok cok fazla acı hissettiğinizi biliyorum.çevrenizdekiler bilmiyor o yuzden onlarla dertlesmeye calismayin, size iyi seyler soylemelerini beklemeyin.
Bu dönem kendi başınıza ağlaya ağlaya geçiyor başka bi çaremiz yok, bizim bizden baśka kimsemiz de yok.
Acıya artik dayanamadiğim ve toparlan artik uyarilarina maruz kaldigimdan itibaren erken uyanip temizlik yapip ingilizce çalisip resim yapip ve bi kac online kursa katilarak tüm günümü doldurmaya çalıştım. Bunlari yaparken iş ilanlarina bakmaya basladim.bi iki iş gorusmesine gidip ilk gorusmeden aglaya aglaya döndüm.
Saçlarım beyazlarla dolu hala boyamak içimden gelmiyor.oje surmenin bana iyi gelecegi aklima bile gelmezdi ama kızımın oje istemesiyle birlikte oje alip surmemiz cok iyi hissettirdi.hergun renk renk sürüyorum.
Tam bir ay oldu işe başlayalı.kimseye bebeğimi kaybettiğimi anlatmadim.anlamayacaklarini benden uzak duracaklarini biliyorum. İşe iş arkadaşlarima alistim.çok yoruluyorum ama bana cok iyi geldi.siz de calismaya baslarsaniz yada arkadaslarinizla disari cikma plani yaparsaniz bebeginizle ilgili konusmayin.yapacaklari yorumlar ve sizden uzaklasmalari sizi daha cok uzecektir.
Güzel kalplerinizden ellerinizden öpüyorum melek annelerim inşallah bundan sonra hayat sizin için çektiğiniz acılardan daha fazla mutluluk getirir.