Bebeğini korkuyla kaybedenler var mı?

kalbim2013

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
27
4
86
35
Denizli
Merhabalar! Ben bebeğimi kaybedeli tam 3 ay oldu . Şimdilerde doğumuna bir ay kalmış olacaktı. Bizim bir bakkal dükkanımız var .Sabahları mecburen erken açmamız gerekiyor. Biz dağın eteklerinde küçük bir kasabada yaşıyoruz. Buralarda insanlar bağ bahçe aralarında köpek beslerler.20 Eylül tarihinde sabah erken saatlerde yine dükkanımı açmak için kalktım. Komşumuzun köpeği baya uzaklarda bulunan bahçelerinden ipini kopararak evlerine kadar gelmiş. Aç köpek hırıldayarak bana yaklaştı. Hamileliğimin 22.haftasındaydım.Sokakta hiç kimsecikler yoktu. O an yaşadığım korkuyu tarif etmem imkansız .Öyle uzun soluklu bir çığlık attım ki komşular uykularından uyanıp camlara dizildiler. Sonra köpeğin sahibi geldi ve onu uzaklaştırdı. Beni ısırmadı fakat ben o şoku üzerimden atamadım, hıçkırıklarım uzun süre kesilmedi kendime gelemedim. Sonra ablamın ısrarıyla sağlık ocağına bebeğin kalp sesini dinletmek için gittim ve maalesef uzun uğraşlara rağmen bebeğimin kalp atışlarını duyamadık. Maalesef bebeğimi kaybetmiştim. Bunları yaşadığıma şu an bile inanmak gelmiyor içimden. Sonra bir umut belki ebe hanım alamamıştır diye düşündük doğru devlet hastanesine ,oradan ayrıntılı ultrasona, oradan özel hastaneye sonuç değişmedi. Özel hastanedeki doktor hanım bize hayretle bebeğin ölümünün çok taze olduğunu bizim nasıl farkına vardığımızı sordu. Olanları ona anlattım. Sonra hastaneye yattım ve ölü doğum yaptım. Bebeğimi bize verdiler ve biz onu defnettik. Hamileliğim iyi gidiyordu ,bebeğimde hiç bir sorun yoktu. Daha bir hafta öncesinde ayrıntılı ultrasona girmiştim oradaki doktor dikkatlice inceledi. Kalbini, karaciğerini, omurgalarını, iskeletini her yerini inceledi hiç bir sorun yoktu. Hamileliğim boyunca hiç kontrollerimi aksatmadım, bütün testleri yaptırdım. Hiç bir sorunu yoktu. Yaşadıklarıma halen daha inanamıyorum. Çok ama çok üzgünüm. Aranızda böyle korkuyla bebeğini kaybedenler var mı?:

Son düzenleme:
çok üzüldüm canım demeki okadar çok korkmuşsun bebeğini etkilemiş sende bebeğine bişey olacak diye daha çok korkmuşsun bende hamileyken hep korku vardı içimde biri kapıyı bile çalsa kalbim çıkacaktı ama benim bebeğim sesizce giiiti uyudumdada oynuyordu sabah uyandım yok melek olmuş gitmişti bile herşeyin hayırlısı olsun tez zamanda meleğinin kardeşi gelir inşlalhh

Çok sağol canım seninde başın sağolsun. Yaradan rabbim bize inşallah sabrını verir. Hiç kimse bizim yaşadıklarımızı anlayamaz. Ben bu yazılanları okudukça birazcıkta olsa teselli buluyorum. Allah'ım bundan büyük kaldıramayacağımız dert vermesin. Hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Allah yine veriri inşallah üzüldüm ......

selam. kimse yok mu? bebeğimi sebepsiz yere kaybettim. lütfen bana da yardımcı olun.

benimde bebeğim rahatsızdı bu seferde neden oldu bu hastalık diye düştük peşine ama tek sebep kader başımıza geleceği varmış işte hiç sebepsiz beşiğinde yatan bebekte ölüyor rabbim melek olsunlar diye vermiş bizlere onları melek oldu neden niçin deme isyan etme rabbime sığın dua et kafayı yersin düşünmekten gerçekten

Çok sağol gerçekten bana iyi bir moral verdin. Bizi bizden başka hiç kimse anlamıyor .Asla isyan etmiyorum. Ama işte deli yüreğimize laf geçiremiyoruz. Sen de hamileymişsin. Allah inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına alabilmeyi nasip etsin. Benimki yaşasaydı doğumuna 16 gün kalmış olacaktı. Belki de bu ay doğuracağım için bu günler geçmiyor. Sizin için hep dua edeceğim. Teşekkürler!

10 gün yaşamıştı yavrum o kadar güzeldi ki cennet için yaratılmış nasıl güzel olmasın değil mi... hayratler edilecek bir şekilde yaşamaya devam ediyorsun sabrediyorsun göreceksin köpek olmasaydı başka birşeyde olabilirdi olacağı varmış ben çok kendimi suçladım neyi eksik yaptım diye ama yapacak birşey yok malesef
dua et doktora git durumunu öğren ve yeni evlat düşün ancak o sana iyi gelir ben çok şükr hamileyim onu bekliyorum hevesle korkuyla

Allah yardımcınız olsun... inşallah rabbim sağlıklı, hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin size ve tüm isteyenlere... anneannem 2. gebeliğinde çok korkmuş. anneannemin ilk çocuğu annem. annem 2-3 yaşındaymış ve bahçede oynuyormuş. o sıralarda bulundukları yerde çocuk kaçırılma olayları oluyormuş. annem bi çığlık atmış anneannem eyvah kızı kaçırıyorlar diye düşünmüş ve o an sanki içimde, karnımda bir şey koptu hissettim diyor ve düşük olmuş... ama bunlar vesile... bi sebep olacakmış senin bir kusurun yok.. takdiri ilahi.. hakkında hayırlısı olsun..

Senin hikayeni tesadüfen gezinirken gördüm. Gerçekten zor bir durum. Allah sana kat kat sabırlar versin. Ben yavrumu dünyaya getirememişken böyle yanıyorum sizlerin ki daha da zor. Ama ne kadar güzel Allah'a isyan etmemişsin hiç yüce rabbim bu sabrının karşılığında seni ödüllendirmiş .Yeni bir bebek nasip etmiş. İnşallah cennette de bebeklerimizle kavuşmayı nasip etsin. Hiç korkma hamileliğini doya doya yaşa .Her şey Allah'ın takdiri Allah'ın dediği olur. Allah'ım hayırlısını nasip etsin inşallah.

Çok sağol haklısın gerçekten her şey bir vesile .İnsan yüreğine söz geçiremiyor işte .Çoğu zaman o anı yeniden yaşıyormuşum gibi geliyor ve aklımdan söküp atamıyorum. Allah sabrını ve tesellisini verir inşallah. Senin yazdığına benzer bir çok hikaye anlatıldı bana da. Mesela görümcemin kayınvalidesi çorba pişirirken eşi gelmiş arkasından korkutmuş 4,5 aylık bebeği düşmüş. Yine onların gelinleri gece uyurken korkulu rüya görmüş o da çocuğunu düşürdü. Senin dediğin gibi takdiri ilahi. Allah hepimize hayırlısını verir inşallah.

Bebeğim şimdi sen kollarımda olacaktın yaşasaydın dünyaya gelebilseydin eğer.Tam gününde doğsaydın 24 günlük bebiş olacaktın.Sensiz ben şimdi bir enkaz gibiyim. Benimle birlikte hamile olanlar birer birer kucaklarına bebeklerini aldılar.Ne zor şeymiş sensizlik.Gülmek hatta gülümseyebilmek bile benim için o kadar zor ki! Şimdi senden bana yalnızca ağır ağır kanayan yüreğim ,buğulu gözlerim ve de bomboş kalmış kollarım kaldı.Oysa şu yalan dünyada umudumuzdun sen bizim.Hayatımızda sevinç ,neşe kaynağımız olacaktın.Ağabeyin ,baban hepimiz yolunu gözlüyorduk.Biz 3 kişiydik seninle 4 olacaktık ama maalesef yine 3 kişi kaldık. Hayatımızdan silmedik, seni sen her an yüreğimizdesin .Sen bizim Cennet'teki meleğimizsin. Hamileyken hiç bir ismi yakıştıramıyorduk sana .O gün geldi çattı hemen isim bulduk bebeğim sana.Yasin Mert'im benim.Adın bu dünyada da ahirette de unutulmayacak ,dillerden düşmeyecek Yasin'im.Adın gibi Mert çıktın bebeğim.Tek tesellim ahirette buluşmak meleğim!:emir_bebek

Bebeğim sen gittin hayatımız paramparça oldu .Oysa ne güzel hayallerimiz vardı.Geçen yıl bu zamanlar süpriz yapmıştın bize.Hiç aklıma gelmezdi böyle gideceğin.Şimdi kollarımda olacaktın meleğim.Yüreğimde kocaman bir yara bıraktın gittin o yara hiç dinmek bilmiyor , ılık ılık kanıyor.Belki unuturum diye dükkanımı taşıdım ve şimdi evimi de taşıyacağım ama nereye gidersem gideyim bu kalbime saplanan oku çıkartıp atamayacağım biliyorum.Her an yüreğimdesin ve ben de şimdi bütün bebeğini kaybeden anneler gibi vuslatı bekliyorum.Seni çok özledim meleğim. Ne olur rüyalarıma olsun gel bebeğim.

Bebeğim bu gün beni bırakıp gidişinin yıl dönümü. O kara gün geldi çattı yine. Seni çok ama çok özledim meleğim. Bu gün akşamı nasıl edeceğim hiç bilemiyorum.İş yerindeyim ve gözyaşlarımı tutamıyorum .Buradaki insanlar benim ne yaşadığımı bilmiyorlar ve yüzüme tuhaf tuhaf bakıyorlar .Nereden bilecekler kalbimin yarısını toprağa gömdüğümü .Kahrolası bakkallıktan halen daha kurtulamadım. Dayanamıyorum artık en sonunda astım cama satılık yazısını. Allah'ım en kısa zamanda hayırlı müşterisini verir inşallah ! Bebeğim bu yaz benim için çok zor geçti. Çok büyük bir sınav verdim. Almanyadaki akrabalarım kucaklarında çocuklarıyla geldiler. Biz üçümüz aynı zamanlarda hamile kalmıştık.Şimdi onların kucaklarında bebekleri var benim kucağım boş. Onları kucağıma aldım sevdim Yasin'im. Ama ne kadar zordu bu benim için senin kokunu onlarda aradım, gözlerinin içine baktım belki derinlerinde bir yerlerde seni görürüm diye. Siz belki de bizim görmediğimiz bir şekilde birbirinizle görüşüyorsunuzdur diye Yasin'ime selam söyleyin dedim bebeğim aldın mı selamı mı? Eve gittim ağladım sabaha kadar ağladım ve yine sabah gözlerim,yüzüm şişmişti .Soranlara hastayım dedim . Hiç kimse bilmiyor ki halen yastayım beni unuttu sanıyorlar bu yaralı yüreğim seni unutabilir mi bebeğim .Seni çok ama çok özledim meleğim!

Allah sabır versin canım inşallah en kısa zamanda meleklerimizin kardeşleri gelir de biraz olsun teselli buluruz Allah diğer çocuğuna uzun ömürler versin benimde meleğimi ptsi günü benden aldılar o kadar kötüyümki anlatamam ama bu durum u yaşayanlar anlar ancak benim meleğim 9 haftalıkken öğrendik kalbinin durduğunu 15 gün önce kalbi atıyordu ondan önceki haftada bende son iki hafta işyerinde çok stres yaşamıştım sabah 7.30 da evden çıktım akşam 9_9.30 da eve girdim sorunlu müşteriler geldi haksız yere bağırıp konuştular o kadar sinirlendimki birşeyde diyemiyorsun müşteri her zaman haklı mantığı olduğu için indirimden ağlsmıştım zaten düşük riskim vardı birçok doktoragittik iğneler haplar doktorun biri dikkat etmelisin deyip 10 gün rapor bile vermişti ama işyerine bir döndüm pir döndüm yoğunluk az personelle çok iş çok yorucu 2 hafta olmuştu geçen hafta cuma kontrolüm vardı izin aldım 5 ten sonra çıktım ama işyerinde öyle şeyler yaşadım ki çıkarken hıçkırarak aalıyordum kimse anlayışla değildi bana karşı anlayışıda geçtim normal davransalar o bile yeterdi ama nerde o 2 hafta da işten soğuttular beni caddede ağlayarak yürüdüm başkalarının yanında ağlamasını sevmeyen ben hep ağlamıştım doktora gittiğimizde kalbinin durduğunu söyleyince dünyanın yıkıldı çünkü ben çok alışmıştım ona hergün konuşuyordum onunla inanamadım başka doktora gittim aynısını söyledi radyoloji aynısını söyledi ve ptsi aldılar meleğimi benden operasyon bitmiş ben burda ultrason varmı diye sormuşum ruyamda yaşadığını gördüm onlara bebeğim taşıyor tekrar bakın dedim operasyon bitti dediler daha çok yıkıldım hep içinde hala acaba soruları beynimi yiyor inanamıyorum hala gittiğine sanki içimde hala yaşıyor bunlar keşke rüya olsaydı doktora stresten olurmu diye sordum hayır dedi etkilemez dedi bebek sağlıksızmıştır ondan dedi ama acaba strestenmi çünkü rapor dönüşü işyerinde çok kötü günler geçirdim yorucu uzun süre çalışma benim arıyordun artık geceleri bacaklarım bir

Merhaba canım.Öncelikle başın sağolsun yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm.Allah sabırlar versin inşallah. Ben bebeğimi kaybedeli tam bir yıl oldu . Geçen yıl tam bu tarihte bebeğimi toprağa vermiştik. Uzunca bir zaman beni ziyaretine bile göndermediler.İnsan zamanla alıştığını zannediyor ama hiç ummadığın bir anda gözyaşları sel olup gözlerinden boşalıyor Allah başka acı göstermesin ama sanırım dünyadaki en büyük ,en acı sınav bu evlat acısı! Katlanması çok zor.Ben bebeğimi kaybettim hayatımız alt üst oldu .Şimdilerde yeni yeni toparlanmaya çalışıyoruz. Ben her zaman nete girip yazamıyorum girsem bile zaten gözyaşlarım sel olup akıyor işyerinde de çok hoş bir durum olmuyor müşterilerin önünde...Kendimi avutamuyorum. Bir yıldan beri yaşadığım üzüntünün ,stresin haddi hesabı yok.Neden bilmiyorum tekrar hamile de kalamadım. Doktorlar her zaman aksini söylerler ama bence bebeği kaybetmede stresin ve üzüntünün payı çok fazla.Senin ailevi durumunu bilmiyorum ama mecburiyetin yoksa eğer bence işinden soğuduysan biraz kendine zaman ayır ne bileyim rapor al veya daha başka stresi az olan bir iş araştır.Biraz kafanı toplamaya çalış.Yüce Allah'ım inşallah ahiret hayatında bizlere bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin. İnşallah o zaman sonsuza kadar bebeklerimizle birlikte olacağız .Allah sabırlar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…