• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğiniz ne kadarken işe geri döndünüz?

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Hanımlar bu soru benim için değil, iş arkadaşım istediği için yazıyorum.

Hamile kendisi,6 aylık şu an yakında izne ayrılacak ama doğumdan sonra fazla uzatmadan işe geri dönmek istiyor ve fikirlerinizi soruyor, bebeğe anneanne veya babaanne bakacak, ne kadar zaman sonra işe geri dönmem mantıklı olur bebeğin sağlığı ve gelişimi için?

ben bebeğim 3 aylıkken başlamak zorunda kaldım işe izin vermediler .annem baktı. keşke işi bıraksaydımda bebeğimin anamın yanında daha fazla vakit geçirseydim:(((

ayy bende bu konuyu cok merak edıyorum 5 ayımı gectımmm .. ne kadarlıkken calısabılırım acaba ? ama benım kımsem yok burda aılem ve esımın aılesı memlekette ... bırakırsam bakıcıya bırakmak zorundayımmm:50::50::50:bırakamam gıbı gelıyor

ayy bende bu konuyu cok merak edıyorum 5 ayımı gectımmm .. ne kadarlıkken calısabılırım acaba ? ama benım kımsem yok burda aılem ve esımın aılesı memlekette ... bırakırsam bakıcıya bırakmak zorundayımmm:50::50::50:bırakamam gıbı gelıyor

Hayırlı olsun sizin bebeğiniz de,sağlıklı sıhhatli doğar inşallah.
Ben kendim için düşünüyorum ben de evde durunca sıkılırım gibi geliyor ama bebek gelince başka olur belki de,hem ona bakma içgüdüsü hem de sıkılmaya vakit bile olmaz belki:))

ben kızım 4,5 aylıkken işime geri döndüm. annem baktı kızıma şükür hiç sorun yaşamadım, önemli olan çocuğuna bakan kişi ile aynı dili konuşmak.

doğum sonrası kullanabileceği tüm izinleri kullansın..doğum izni, yıllık izin, rapor felan hepsini kullansın mümkün olduğunca fazla vakit geçirsin. çünkü dünyaya yeni gelmiş bi bebek için sığınılacak güvenilecek tek liman anne kucağıdır. bu zaman dilimi çocuğun sonraki kişil gelişimi için çok önemli. ananne ve babanne bilinçli ve duyarlı insanlarsa gözü arkada kalmaz zaten. ama son ana kadar bebeğiyle geçirsin derim. ben 5 aylıkken başlamıştım daha ek gıda almıyordu hergün sütümü sağdık ve anne sütü almaya da devam etti bebeğim

Hanımlar bu soru benim için değil, iş arkadaşım istediği için yazıyorum.

Hamile kendisi,6 aylık şu an yakında izne ayrılacak ama doğumdan sonra fazla uzatmadan işe geri dönmek istiyor ve fikirlerinizi soruyor, bebeğe anneanne veya babaanne bakacak, ne kadar zaman sonra işe geri dönmem mantıklı olur bebeğin sağlığı ve gelişimi için?

Merhaba benim bebişimde 4,5 aylıkken işe başladım Allah razı olsun annem bakıyor bebeşim sağdığım sütü emmediği için ek gıdaya geçtik. Annem gün içinde hiç birşey yapmayıp sadece oğlumla oynuyor bebeğim şuan 11 aylık ve gelişimi yaşıtı bebeklere göre ileride. Burada önemli olan çocuğa bakacak kişinin çocukla iletişimi

Kızım dört aylıktı işe başladığımda
Annem baktı hala bakıyor
Yaşına kadar da emzirdim olmadığım zamanlar süt sağarak bıraktım
Bir sorun yaşamadık

4 aylıkken başladım bende.
Ama kredimiz olmasaydı daha geç başlayabilseydim keşke.
Bir de o zamanlar ücretsiz izin olayı yoktu bizde.
Kadroya geçince verildi bu hak bize.
Allah nasip ederse 2.de ücretsiz izin almayı düşünüyorum.

merhaba, oğlum 3 aylıkken işe başladım ben,(ki ben en az 6 ay çalışmayı düşünmüyodum..)şimdi 16 aylık oldu..
aslında ne kadar uzun bebekle vakit geçerse o kadar iyi tabii ki,ama işte her anne de her bebek de yanı olmuyor,şartlar ortam herkeste farklı o yüzden tek bir doğru yok bana göre..
oğlum kolikti ve ben ne loğusalık bildim ne başka bişey.sadece emzirdim ve uyutmaya çalıştım,o kadar çok ağlıyodu ki...hem de 6 ay devam etti bu durum. psikolojim berbattı o dönemde..zona çıkardım düşün artık..memeden başka yerde uyumadı,bu arada meme apsesi oldum,ameliyat geçirdim.aman neler neler,geçti gitti çok şükür tabii de...:)
demem o ki,ben o dönem işe başlayınca biraz rahatladım.dışarı çıkmak iyi geldi...çalışmak da ...ki 6 ay sadece anne sütü verdim,işyerinde sağıyodum devamlı sütümü çok zor koşullarda hem de..ona rağmen çalışmak çok iyi geldi..psikolojim düzelmeye başlayınca bebeğim de daha rahat oldu..
o yüzden arkadaşınıza tavsiyem bu konuda karar vermek için,,doğumdan sonrasını beklesin....neler beklediğini Allah bilir...

bence en az altı ay mutlaka anne bakmalı, ilk kızımda altı ay dan sonra bakıcı baktı araba kreisi ödüyoduk o zmaan ikinci kızım doğunca ücretsiz izne ayrıldım araları 25 ay zaten bi de öğretmen olduğum için yaz tatili vs derken toplam 14 ay bakıcı bakmış oldu... küçük kızım için doğumöncesi izne ayrıldığımdan beri ben bakıyorum seneye de çalışmayı düşünmüyorum... bi daha ki sene inşallah büyük 4.5 küçük 2,5 yaşında olucak benim de kafamı karıştıran bakıcıyamı yoksa kreşemi bıraksam fikri..

kreşe bırakmayı istemeyişimin sebebi dersim sabah 7.30 da başlıyo hergün iki çocuğu uykusunu bölerek kaldırıp götürmek biraz zor olur gibi geliyo...

Back
X