merhaba, oğlum 3 aylıkken işe başladım ben,(ki ben en az 6 ay çalışmayı düşünmüyodum..)şimdi 16 aylık oldu..
aslında ne kadar uzun bebekle vakit geçerse o kadar iyi tabii ki,ama işte her anne de her bebek de yanı olmuyor,şartlar ortam herkeste farklı o yüzden tek bir doğru yok bana göre..
oğlum kolikti ve ben ne loğusalık bildim ne başka bişey.sadece emzirdim ve uyutmaya çalıştım,o kadar çok ağlıyodu ki...hem de 6 ay devam etti bu durum. psikolojim berbattı o dönemde..zona çıkardım düşün artık..memeden başka yerde uyumadı,bu arada meme apsesi oldum,ameliyat geçirdim.aman neler neler,geçti gitti çok şükür tabii de...:)
demem o ki,ben o dönem işe başlayınca biraz rahatladım.dışarı çıkmak iyi geldi...çalışmak da ...ki 6 ay sadece anne sütü verdim,işyerinde sağıyodum devamlı sütümü çok zor koşullarda hem de..ona rağmen çalışmak çok iyi geldi..psikolojim düzelmeye başlayınca bebeğim de daha rahat oldu..
o yüzden arkadaşınıza tavsiyem bu konuda karar vermek için,,doğumdan sonrasını beklesin....neler beklediğini Allah bilir...