Doğuma Hazırlık Bebeğinizde gaz sorunu olmasın istiyorsanız,doğar doğmaz bunu yapın!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benimde ilgimi cekmedi diil bu konu kizimda cok sükür fazla yasamadik bu sorunu ama hayirlisiyla ikinciyi düsünüyoruz
konuyu acan arkadasimizin ayrintili bilgi vermesini istiyorum ya mümkünse nerden duymus ve kimi arkadasiminda dedigi gibi faydaliysa eger neden yaygin diil
ben ilk defa duyuyorum mesela

Bende pek anlayamadim ilk sütten önce verilen bir iki damla nar suyu nasil bir etki birakiyorki midede veya bagirsakta bebek bir daha hic gaz sorunu yasamiyor...
Ben veremem heralde cünkü burda (bildigim kadari ile) dogduktan sonra temizlik,tartma vs.. islemleri bittikten sonra ilk anneye veriliyor süt emsin diye...Ben yanimda nasil sokucam nari dogum yerine....Zaten sanci manci aklimada gelmez heralde nar almak...Burda anr bulmakta zor is...Umarim deneyenlerin isine yarar...

Bende pek anlayamadim ilk sütten önce verilen bir iki damla nar suyu nasil bir etki birakiyorki midede veya bagirsakta bebek bir daha hic gaz sorunu yasamiyor...
Ben veremem heralde cünkü burda (bildigim kadari ile) dogduktan sonra temizlik,tartma vs.. islemleri bittikten sonra ilk anneye veriliyor süt emsin diye...Ben yanimda nasil sokucam nari dogum yerine....Zaten sanci manci aklimada gelmez heralde nar almak...Burda anr bulmakta zor is...Umarim deneyenlerin isine yarar...

aynen bende onu düsünmüsdüm inan isvicredenim ve burdada bebis dogar anneyle ilk karsilasmalarini sagladikdan sonra hemen tardi banyo vs islemleri yapilir ve basindan epey ayrilmazlar gögsünü verirken bile :)

ben sezeryenle olucağım için kayınvalideme söyledim o yapacak . Kızlar nette nar suyunun zararları diye aradım ama bulamadım.Yani bi zararı yok nar suyunun Ama yinede bebeğin gazının olmayacağı konsuyla ilgili hiç bir şey yazmıyor.Nar suyu sıkmak konusunda konuyu başlatan arkadaşım lütfen bilgi verirmisin sen nerden öğrendin.Yada yapan arkadaşlar doktora söyledinizmi. Bence birisi doktora sorsun ve bizi aydınlatsın.2 haftam kaldı karasızım...

benmde 5 haftam kaldı ama doktoruma sorcam ya yakar çocugun içini olurmu bence ne biliyim yanlış gibi geldi ama??

benim oğlum bir aylık. gaz sorunumuz hat safada ne denediysem çare olmadı.şimdi denesem işe yarar mı. hiç daha sonra kullanan oldumu?

kızlar valla ben yaptım oldu bu halk arasında bi söylenti heralde bende üç yıl önce duymuştum o zaman evli bile diildim denizliye gitmiştim bebek mevlüdü vardı eşimin dayısının çocuğu oldu onun eşi bebeği emzirdi ve yanına hemencik yatırdı bnde gazını çıkarmıomusun dedim o kendi çıkarıyo dedi ve hemencik çocuk gırk diye çıkardı bende ayy ne güsel fln deyince o sööledi biz nar suyu verdik fln diye o zamandan aklımda kaldı bnm ilerde çocuğum olursa mutlaka yapacağım demiştim ve yaptım ayynısı oluyo şuan hiç uğraşmıyorum gırk diye çıkıyo gazı 26 günlük şuanda bebeğim ve gayet sağlıklı anne sütü emiyo hiç bir sorunumuzda yok çok şükür ağlamıo bile kızlar bnm bilgim bu kadar denemesi size kalmış doktorada sorun bakalım ne diyecek bende merak ettim ama hiç sormadım ben yapmak istediğimden belki karşı çıkar diye ama bence birşeyde demezdi sanmıyorum neyse dediğim gibi benden söölemesi gerisi size kalmış hepinize hayırlı doğumlaaaar:ecrin_bebek:

ya arkadaslar boyle bisey olamaz bend ehamileyim ama bebgime yapmayi dusunmuyorum yeni dogmus bebegin ne cani olcak su bile zaraliyken tutupda nar suyu mu iciricem millet kafayi yemisim zanneder valla briakin boyle seyleri

yapmayın kızlar benim bu yaşımda içtiğim nar suyu midemi ağrıtıyo...küçücük bebeğe nasıl cesaret ediyosunuz...yinede denicem diyosanız hazır cam şişede nar suları var ondan verirsiniz...

yapmayın kızlar benim bu yaşımda içtiğim nar suyu midemi ağrıtıyo...küçücük bebeğe nasıl cesaret ediyosunuz...yinede denicem diyosanız hazır cam şişede nar suları var ondan verirsiniz...

aynen canım bende ilk başlarda deneyim diye düşündüm bir ara ama bize bile ağır gelirken nar syu minicik bir bebek ve daha midesine hiçbişey itemişken o nar suyu hadi başka sorunlara yol çarsa birde onlamı uğraşıcam.. ben hiç bişey yapmıcam ..ne yapayım gaz sorunu olursada biraz yorulucaz artık napalım .. benim 4 tane yeğenim var annem çok ilgilenmişti çocuklarla o kadarda abartılacak bir sorun yaşamadılar.. gazını çıkarması için biz çaba sarfedicez artık ne yapayım.. ama ben kıyamam vallahi bişey veremem..

kıslar abartmayın ya çocuğa bir şişe nar suyu içirin demiyorus ki narın sadece bir tanesini sıkacaksınıs ağzına ne kadar su çıkabilir ki bir damla fln bunun zararı nerde anlamadım bu kadar evhamlı olmayın cnm yaaakaydirigubbakcemile3

Kızlar ben internetten bir doktora sordum. Bana yanıtı şu oldu Hiçbir doğruluğu yok,ayrıca mantıklı değil demiş. Halbuki ben en azından narsuyu yeni doğan bebeğe zarar veririmi diye'de sormuştum yani zararı var dememiş haftaya doğurucam.Sizde bi gelişme varmı lütfen yazın, yani açıkçası bu kadar tesadüf olabilirmi nar suyu içiren 4-5 kişi var hepsi de bunun işe yaradığını söylüyor.En azından şuda söylenebilirdi ben de yaptım ama işe yaramadı demiyor kimse. Sanırım ben denicem.

Son düzenleme:
Kızlar ben internetten bir doktora sordum. Bana yanıtı şu oldu Hiçbir doğruluğu yok,ayrıca mantıklı değil demiş. Halbuki ben en azından narsuyu yeni doğan bebeğe zarar veririmi diye'de sormuştum yani zararı var dememiş haftaya doğurucam.Sizde bi gelişme varmı lütfen yazın, yani açıkçası bu kadar tesadüf olabilirmi nar suyu içiren 4-5 kişi var hepsi de bunun işe yaradığını söylüyor.En azından şuda söylenebilirdi ben de yaptım ama işe yaramadı demiyor kimse. Sanırım ben denicem.

valla ne yalan söleyim bacım bende denicem

gazlı bebek çok zor oluor bebegide aşırı zorluyor ve yoruyor

anneyide yoruyor!!

tühh yaa niye yapmadım keşke yapsaydım demek istemiyorum..

kızım huzurlu ve saglıklı olsun yeteryerimseniben

bende deniycem şansımı...

oğlumda çok çektim gaz dan...

ama kızlar nar şimdiden bulamadım benneyaptımki

manava sipariş ettik getirecek inşallah..

ayıklayıp tanelerini derin dondurucuya atıcam...

hazır nar suyu vermek istemiyorum kesinlikle inanmıyorum %100 doğal olduklarına:1closedeyes:

Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasib etsin sağlıkla kucağımıza alıp büyütürüz kuzularımızı inşallah:Saruboceq:

ben narı aldım tanelerini ayıklayıp buzluğuma attım ne olur ne olmaz diye birde yarım nar koydum bana mantıklı geldi ben deniycem..

valla bılmedıgım seye cesaret edemem galıba...koca kaı lafı olmasın:)))bagrsaklar bomboş drekt nar suyu bılemedım yane..doktra sormak lasım yınde kızlarrrr:a015:

Bende yeni doğan bebeğin ilk önce ağzına bir iki damla maden suyu damlatılırsa gaz sorunu olmaz diye duymuştum.. Hatta bir arkadaşım söylemişti onun bir yakını yapmış ve gazı olmamış.. Ama ben cesaret edemedim...

Bende yeni doğan bebeğin ilk önce ağzına bir iki damla maden suyu damlatılırsa gaz sorunu olmaz diye duymuştum.. Hatta bir arkadaşım söylemişti onun bir yakını yapmış ve gazı olmamış.. Ama ben cesaret edemedim...

bende son zamanlarda herkesten bişey duyar oldum .. ama kesin kararımı verdim ben hiçbişeye cesaret edemem,ne olursa olsun varsın gazıyla gece gündüz uğraşayım.minicik bir bebek,daha gözünü yeni açmış dünyaya yeni gelmiş yani tutupta narsuyydu maden suyuydu veremem nar meyve gibi görünsede içinde kimyasal bileşenler var bilirsiniz hatat hamilelikte bile sakıncaları var doktorunuzla konuşun inanmazsanız,tutupta asitli şeyi bebeğin ağzına bir damlada olsa veremem,anne sütü herşeyden iyidir..
yanlış anlamayın sadece kişisel düşüncelerimi ilettim.yapmak isteyen yapar tabiki

kızlar madensuyu asitli ama nar tamamen doğal bir meyve bence nar daha mantıklı hiçbişi olmaz 1-2 damladan korkmayın yaa???

ben de kızımda gaz sorunu cok cektım bende denerım bir iki dala bıle cıkmaz ya bır nar tanesınden ne olcakkı ya zaten doktor anne kardnından cıkar cıkmaz azına su sıkmıyolarmı ilaçlı ne olcak canım bu kadar uzerıne dusmayın sakınılan göze çöp batar sızı bılmem ama ben denıcem ve emınımkı faydası olucaktır bıde dogumdan soonra nar suyu içmek anne sütünü arttırırmıs kızlar haberınız olsun bana dr solemıstı yanı :CüvCüv:

Back
X