Doğuma Hazırlık Bebeğinizde gaz sorunu olmasın istiyorsanız,doğar doğmaz bunu yapın!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar madensuyu asitli ama nar tamamen doğal bir meyve bence nar daha mantıklı hiçbişi olmaz 1-2 damladan korkmayın yaa???

Maden sunun asiti doğal ve içerisi mineral dolu.. Deneyenler olmuş ve dedikleri gibi gaz sıkıntıları olmamış.. Ama ben denemedim bidahaki bebekte denemeyide düşünmüyorum...

kızlar bu konuyu ben çok taktim bir yandan yapayım diyorum bir yandan zararı olur diye kıyamıyorum ama doktorumla görüşücem ben ,doktorum çok ilgili,bazı doktorlar böyle şeylere koca karı lafları derler kızarlar ama benim doktorum daha önceden beri tanıdığım bir insan çokta anlayışlı,onunla konuşucam artık.. o derse zararı olmaz diye kullanıcam ama nar suyunu denerim maden suyunu ben bile zor içiyorum bebeğe yapamam

Ben sormuştum o soruyu zaten. Kızlar narın böyle bir etki yarttığı bilimsel olarak kanıtlanmış olsaydı eğer, bizde bunu yapıp yapmama konusunda bu kadar tartışmazdık dimi.Yalnız uzmanlar bence kanıtlanmayan veya bilimsel bir nitelik taşımayan herşeye böyle tepki verirler diye düşünüyorum.Bu arada zararı var sakın yapmayın dememişler farkındamısınız.Çünkü doğal olan bir meyveden 1-2 damla sıkılan su zararılıdır dediklerinde, ne gibi zararı olur sorusu ile karşıkarşıya kalacaklar.Kızlar benim 2 günüm kaldı salı günü inşallah sezeryen olucam.Ben yapmayı düşünüyorum faydası olmazsa bile hiç değilse zararı olmaz diye düşünüyorum.Umarım bi aksilik olmaz dua edinn.

arkadaşlar amma abarttınız ha iki damla meyve suyunu..

peygamber efendimiz torunları doğunca memeden önce ağızlarına bir damla hurma sıkarmış..

bu kadar zararlı bişey olsaydı yapmazdı..narda sonuçta hurma gibi doğal bişey ayrıca nardan bile daha ağır..

arkadaşlar bence hiç denemeyin böyle şeyler. Bizim bir tanıdığımız üzüm suyu veriyomuş yeni doğmuş çocuğa çok faydalı diye, sonra çocuk mide kanaması geçirmiş. Nar suyu da asitlidir yani daha yeni doğmuş çocuğun midesi o kadar hassastır ki, anne sütü en doğalı bence.
Ben yapamam yani kıyamam bebişime...

ilk defa duyuyorum böle bişeyi.ama galiba tanıdıklarıma da sorup bilgisi olan varmı diye araştıracagım.ama ne yalan söliim bnm aklıma yattı:)

Bencede hic bir mantigi yok...SIK o bir damla nari ondan sonra otur bir tabak kuru fasulye ye sonra bak bakalim cocuga gaz oluyormu olmuyormu...

Bebegin gaz yapmasinin cogu seyi annenin yediklerine bagli,siz yediklerinize dikkat etmezseniz nar suyu falanda yardimci olmaz malesef..
Hem ben su nar suyu mantigini hala anlamis degilim..Nasil bir damla nar suyu aylarca bir bebegi gaz sorunundan koruyabilirki...Birakin cocugunuz ilk sizinle ve sizin sütünüzle tanissin...

Benim oglum suan 20 günlük,onun gaz sorunu ile kendi yemek stillimi degistiriyorum..mesela Cola ictimmi o gece sanci cekiyor oglum...ama onun haricinde emzirmeden sonra keyifle yaptigimiz bir masaj yeterli geliyor..

ya peki bişey sorucam ben hamilelik boyunca taze nar suyu içsem emzirirkende nar suyu taze sıkıp tüketsem daha mantıklı değil mi :)

ya peki bişey sorucam ben hamilelik boyunca taze nar suyu içsem emzirirkende nar suyu taze sıkıp tüketsem daha mantıklı değil mi :)

bencede mantıklı :) zaten annenin yediği içtiği şeylerden süte karııp bebeğe gidiyor yani gaz yapacak şeyler tüketirsek bebekte gaz sorunu oluyor yani azda olsa bu etkiliyor bence bebeği emzirirken beslenmeme dikkat edicem, napalım gaz sorununu da bir şekilde katlanıcaz, yeğenimde gaz sorunu olmuştu biraz kimyon kaynatıp içirirdi ablam çokta faydasını gördüğünü söylerdi

Arkadaşlar ben 21,04 sezeryen oldum. Doğar doğmaz hemşireler emzirmemi istedi onun için nar suyunu daha sonra bebeğime verdim 3 damla.O bile çok etkili oldu emzirirken bebeğim çıkarıyor gazını.Tabii yediklerimede dikkat ediyorum...

Arkadaşlar ben 21,04 sezeryen oldum. Doğar doğmaz hemşireler emzirmemi istedi onun için nar suyunu daha sonra bebeğime verdim 3 damla.O bile çok etkili oldu emzirirken bebeğim çıkarıyor gazını.Tabii yediklerimede dikkat ediyorum...

arzu çok çok geçmiş olsun ve gözünaydın bebişine kavuştuğun için:))) ben doktor tavsiyelerinde açtığın konuya da cvp yazmıştım ama sanırım görmedin. ben de pazar yada pazartesi serdar oğuz'la sezaryen olucam. ameliyat sonrası fazla sıkıntı yaşadın mı ? gerçi serdar hoca muhteşem bir hekim. ama ne biliyim ağrı sızı, süt sorunu falan oldu mu biraz anlatır mısın çok heyecanlıyım da :)

hımm denemekte yarar var şimdiye kadar deneyenlerden ve etrafında denediğini görenlerden hiç bir olumsuz yanıt gelmemiş sonuçta. drların geneli tıbbi olarak ıspatlanmamış doğal olan herşeye tepki veriyorlar zaten.gaz bebeklerde büyük problem olacağı varsa gene olur onuda uygulasak tabi ama keşke deneseydim demektense denemek isterim. zamanı gelsinde hele.

Kızlar orjinal nar meyvesi alın. Bence meyvesuyu doğal değil %100 dediğine bakmayın hatta narı alıp difrize bile atsanız meyve suyunu vermekten iyidir .

arzu çok çok geçmiş olsun ve gözünaydın bebişine kavuştuğun için:))) ben doktor tavsiyelerinde açtığın konuya da cvp yazmıştım ama sanırım görmedin. ben de pazar yada pazartesi serdar oğuz'la sezaryen olucam. ameliyat sonrası fazla sıkıntı yaşadın mı ? gerçi serdar hoca muhteşem bir hekim. ama ne biliyim ağrı sızı, süt sorunu falan oldu mu biraz anlatır mısın çok heyecanlıyım da :)

Teşekkür ederim özlemcim mesajını yeni okudum.Ameliyat epidural anestezi ile oldu fakat ben yarınsında hissetim panik oldum ve biraz da acı çektim ama bebeğim doğduğunu gördüm daha sonra tekrar uyuşturdular en azından dikişi hissetmedim.Ben ZEKAı TAHıRDE oldum o nedenle serdar beyi sadece ameliyat sırasında gördüm daha sonra da odama geldi o kadar.Yalnız bişey farkettim ameliyat sonrasında dikişlerim gelişigüzel dikilmiş yani bilmiyorum iz kalacak gibi görünüyor.Bide sağ tarafımda çok ağrı oluyor Onun dışında bi sorun görünmüyor şimdilik tabiki , epidural ağrıyı en aza indiriyor genel anestesiden çok daha iyi. Süt sorunumuz ilk 3-4 gün oldu ama şu anda bi sorun yok çok şükür.Sanırım sen sezeryen olmuşsundur yinede merak ettim nasıl geçti bilgi verirsen sevinirim umarım sorunsuz atlatmışsındır.

Teşekkür ederim özlemcim mesajını yeni okudum.Ameliyat epidural anestezi ile oldu fakat ben yarınsında hissetim panik oldum ve biraz da acı çektim ama bebeğim doğduğunu gördüm daha sonra tekrar uyuşturdular en azından dikişi hissetmedim.Ben ZEKAİ TAHİRDE oldum o nedenle serdar beyi sadece ameliyat sırasında gördüm daha sonra da odama geldi o kadar.Yalnız bişey farkettim ameliyat sonrasında dikişlerim gelişigüzel dikilmiş yani bilmiyorum iz kalacak gibi görünüyor.Bide sağ tarafımda çok ağrı oluyor Onun dışında bi sorun görünmüyor şimdilik tabiki , epidural ağrıyı en aza indiriyor genel anestesiden çok daha iyi. Süt sorunumuz ilk 3-4 gün oldu ama şu anda bi sorun yok çok şükür.Sanırım sen sezeryen olmuşsundur yinede merak ettim nasıl geçti bilgi verirsen sevinirim umarım sorunsuz atlatmışsındır.[/QUOT

canım baya zor olmuştur senin için tekrar büyük geçmiş olsun. ben hala evde koyun gibi bekliyorum valla. yarın arıycam serdar beyi ya pazar yada pazartesi alıcak sezaryene, henüz olmadım. ben de epidural yaptırcam umarım bişey hissetmem diye dua ediyorum çünki biliyorum bazı bünyelere fazla etki etmiyo epidural. yine de hayırlısı olsun diyorum tekrar :) sana mesaj atarım ben doğumdan sonra ne olup bittiğini, bebişinle sana huzurlu,mutlu sağlıklı günler diliyorum, verdiğin bilgiler için de çok sağol arkadaşım..:nazar:

Back
X