- En iyi cevaplar
- 1
- Emoji Skoru
- 110.505
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi Annebebekhayat
Ay büyüdü ergenliğe girdi çocuğum hiç bi sakıncasını görmedik yani zırvalık bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
3 oğlumda da kullandımArkadaşlar bebeğim 8 aylık çok hareketli ama emekleyemedi henüz kucaktan da inmek istemiyor kafamın üstünde tepiniyor sizce yürüteç kullanmalımıyım birçok yorum var bununla ilgili yürümeyi geciktirir veya bacaklar için sağlıksız gibi siz ne düşünüyosunuz ?
Benimki ciceklerimi kopardı bileTabi tam güvenlikli yapmak lazım evi
Ben kullandım ama çok geç kullandım. İnat ettim kullanmıcam diye 9.ayda aldık 1 ay bile kullanamadık. 9 buçuk aylık emekledi 10 buçuk aylıkken koltuk kenarında yürümeye başladı. Bidahada asla yürüteçte durmadı zatenArkadaşlar bebeğim 8 aylık çok hareketli ama emekleyemedi henüz kucaktan da inmek istemiyor kafamın üstünde tepiniyor sizce yürüteç kullanmalımıyım birçok yorum var bununla ilgili yürümeyi geciktirir veya bacaklar için sağlıksız gibi siz ne düşünüyosunuz ?
Benimki ciceklerimi kopardı bile![]()
Ayyy çok geçmiş olsunBenimki ciceklerimi kopardı bile![]()
Ay bende inat ettim ama aldım sonunda yani sipariş verdim bakalım gelecek inşallahBen kullandım ama çok geç kullandım. İnat ettim kullanmıcam diye 9.ayda aldık 1 ay bile kullanamadık. 9 buçuk aylık emekledi 10 buçuk aylıkken koltuk kenarında yürümeye başladı. Bidahada asla yürüteçte durmadı zaten
Zaten öğrenmeleri 1 hafta sürüyoAy bende inat ettim ama aldım sonunda yani sipariş verdim bakalım gelecek inşallah
TeşekkürlerAyyy çok geçmiş olsun![]()
Benim bebeğimde 8 aylık almadım ve almayacağım açıkçası. Her bebeğin gelişimi kendine özgü zamanı geldiğinde yapıyorlar zaten ve ayrıca yürümeyi geciktiriyor parmak ucunda yürümeye teşvik ediyor ayrıca tehlikelere çok daha açık hale geliyorlar yürüteçe bindiklerinde bence. Bebeğim 5. Ayda döndü 6. Ayda emeklemeye başladı şuanda da tutunarak ayağa kalkabiliyor adımlayabiliyor. Bu zamana kadar boş olduğumuz her vakit tummy time yaptırdım eğer benim işim varsa bile bebeğimi yerde bıraktım emeklemeye teşvik için egzersizler falan yaptırdım bizim biraz erken oldu ama çocuktan çocuğa değişiyor. Hiç emeklemeden yürüyen bebeklerde çok var mesela. Bırakın kendi gelişim sürecinde ilerlesinArkadaşlar bebeğim 8 aylık çok hareketli ama emekleyemedi henüz kucaktan da inmek istemiyor kafamın üstünde tepiniyor sizce yürüteç kullanmalımıyım birçok yorum var bununla ilgili yürümeyi geciktirir veya bacaklar için sağlıksız gibi siz ne düşünüyosunuz ?
Ya sadece koridorda günde 20 dk falan tutmayı düşünüyorum yani bilemiyorum baktım tehlikeli buluyorum satarım hiç yoktan ama yerde vakit geçirmiyor sevemedi hiç 3. Ayda sünnet oldu şuanda tamamen iyileşmiş durumda zaten biraz tummy time sevse emeklerdi ama max 5 dk duruyor sonrası ağlama ağlama hiç sevemedi bir arkadaşımın bebeği birinci aydan itibaren hep Tummy Time yaptı hatta öyle uyuya kalıyordu zaten altıncı ayda da emeklemeye başladı ama bizimki hiç sevmedi bir ara aglasin almayacağım diyordum ama ne zaman bunu yapsam sonrasında gün boyu huysuzlandı daha çok ağlamaya başladı ben de kıyamıyorum işte aslında niyetim daha erken yürüsün değil belki bu şekilde kendi kendine oynamaktan zevk alır ve kucak bağımlılığı biraz azalır diye düşündüm çünkü kucağımda olduğu sürece gelişimi ilerlemiyor tabi her şeyi kucağımda yaptığım için yaşadığım bel ağrısı da cabasıKimseye yap yapma diyemem ama çocuk doktoruna sorarsanız almayın yasak diyecek. Daha ben sormadan ki sormayacaktım doktor yasak diye kesin bi dille belirtti. Ben ilk oğlumda kullanmadım. Yürüme arkadaşı vardı onu da kullanmadı oyuncak yaptı. Diğeri daha küçük 7. Ayına gelmek üzere ama sürekli yerde. Emekleme çalışmalarında yaylanıp duruyor. Ben yürüteci doğru bulmayan taraftayım. Gereksiz ve tehlikeli görüyorum. Tek diyebileceğim eğer kullanacaksanız güvenlik önlemlerinizi mutlaka eksiksiz alın. Kazaya çok açık bi alet yürüteçler. Ve kısa süreli, gözünüzün önündeyken tutun. Erkek bebekse baskı sebebiyle sünnetliyse pipide yapışıklık olma ihtimalini arttırabilir. bacak yapısını bozma, parmak ucu yürümeyi tetikleme ihtimalini unutmayın. Ara ara gözlemleyin. Emeklese aslında ihtiyacınız olmaz aslında kucak yapışıklığı bağımsızlığa adım atarken ayrılık ksygısının bi versiyonu da olabilir. Bu da bi ihtimal. Her zaman böyle değildiyse yüksek bi ihtimal.
Kucağımdan inse gelişimi ilerleyecek ama donumdan daha çok birlikteyizBenim bebeğimde 8 aylık almadım ve almayacağım açıkçası. Her bebeğin gelişimi kendine özgü zamanı geldiğinde yapıyorlar zaten ve ayrıca yürümeyi geciktiriyor parmak ucunda yürümeye teşvik ediyor ayrıca tehlikelere çok daha açık hale geliyorlar yürüteçe bindiklerinde bence. Bebeğim 5. Ayda döndü 6. Ayda emeklemeye başladı şuanda da tutunarak ayağa kalkabiliyor adımlayabiliyor. Bu zamana kadar boş olduğumuz her vakit tummy time yaptırdım eğer benim işim varsa bile bebeğimi yerde bıraktım emeklemeye teşvik için egzersizler falan yaptırdım bizim biraz erken oldu ama çocuktan çocuğa değişiyor. Hiç emeklemeden yürüyen bebeklerde çok var mesela. Bırakın kendi gelişim sürecinde ilerlesinzaten sonra ayaklanmasa mıydı acaba diyor insan heryeri karıştırıyor peşinde gezmekten mahvoluyorsunuz keyfini çıkarın
![]()
Çokta haklısın aslında ama ne biliyim ben yürüteçten korkuyorum deli dehşet kazalar izledim. Benim biri 50 günlükken sünnet oldu onda hiç bi sorun yaşamadık ama küçüğü 70 günlüktü ve 2 hafta önce yapıştı, doktor açtı. Bi daha yapıştı. Sürekli yüz üstü durmaya çalışıyor uyurkende yüz üstü dönüyor. O yüzden sürekli yüzüstü de iyi değil galibaYa sadece koridorda günde 20 dk falan tutmayı düşünüyorum yani bilemiyorum baktım tehlikeli buluyorum satarım hiç yoktan ama yerde vakit geçirmiyor sevemedi hiç 3. Ayda sünnet oldu şuanda tamamen iyileşmiş durumda zaten biraz tummy time sevse emeklerdi ama max 5 dk duruyor sonrası ağlama ağlama hiç sevemedi bir arkadaşımın bebeği birinci aydan itibaren hep Tummy Time yaptı hatta öyle uyuya kalıyordu zaten altıncı ayda da emeklemeye başladı ama bizimki hiç sevmedi bir ara aglasin almayacağım diyordum ama ne zaman bunu yapsam sonrasında gün boyu huysuzlandı daha çok ağlamaya başladı ben de kıyamıyorum işte aslında niyetim daha erken yürüsün değil belki bu şekilde kendi kendine oynamaktan zevk alır ve kucak bağımlılığı biraz azalır diye düşündüm çünkü kucağımda olduğu sürece gelişimi ilerlemiyor tabi her şeyi kucağımda yaptığım için yaşadığım bel ağrısı da cabası![]()